Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 1993 LPG - netáhne
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2011 , 23:40   Citovat  

Zdravím, nevíte kde by mohl být problém ? Mám problém při provozu na LPG, auto táhne normálně až do 2500 otáček, jakmile se dostane na tuto hranici, tak to prostě nejede, normálně jako kdybych začal brzdit. Když jsme to přepnul na benzín, tak jsem to mohl vytočit normálně do 5000ot. Kde může být chyba ? Může to být třeba špatným LPG ? Přijel jsem s prázdnou nádrží natankoval a když jsme odjížděl tak to jelo normálně, začlo to blbnout tak po 20km.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 0:22   Citovat  

Po jediný nádrži dělat závěry je předčasný a chledat chybu taky.. vyjezdi to a natankuj jinde pak to můžem zčít řešit detailněji

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 20:32   Citovat  

Zkontrolovat od mechanika celej plynovej system.Je pravda ze na plyn auto tahne znatelne min nez na benzin ale az takhle asi to normalni nebude.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 20:41   Citovat  

Kendik napsal:
Zkontrolovat od mechanika celej plynovej system.Je pravda ze na plyn auto tahne znatelne min nez na benzin ale az takhle asi to normalni nebude.

to je psaný kde?? maximálně pokuď se jedná o podtlakový system sekvence je rovnocenná a dá se nastavit i na větší výkon ale ne zas o moc kuli většímu namáhání výfukových ventilů bych to nedoporučoval. někde vyštrachám třeba měření z brzdy kdy je to odbržděný jak na BA tak LPG.. a LPG má většá krouťák o chlup níž položenej a výkon je taky a chlup větší

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 20:45   Citovat  

Jó, Radimas, LPG má svý specifika...jezdím na LPG deset let.

Pakliže ti to zdechá, první co mě napadá je chudá směs.

Takže zkontrolovat přísun plynu do sání (reduktor) a to předpokládám, že nemáš otevřenej vzduchovej filtr.Jestli jo, tak ven a air-box zpátky!

Záleží taky jakou máš sadu, předpokládám u 93, že nějaký el. vstřikování asi ne.Takže bomba - filtr - reduktor (vzplynovač) - sání - motor.

Pakliže ti nebude fungovat štelování bohatosti na reduktoru a hadici do sání, tak mě se jednou stalo, že jsem měl plnej reduktor oleje.Asi z LPG čerpací stanice.Rozdělat, vyčistit, je to jednoduchý : 2 gumový membrány, 2 jehly.

..dej info, jak se daří...pak ještě třeba hodit vokem na svíce a lambda je taky někdy sviňka podšitá. kouř

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 23:29   Citovat  

Kendik napsal:
Je pravda ze na plyn auto tahne znatelne min nez na benzin

To jsi zjistil kde, jestli se mužu zeptat? Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 15:09   Citovat  

Tak problém vyřešen, vyjezdil jsem nádrž nabral na jiné čerpací stanici a jezdím opět úplně normálně. Nevěřil jsem, že by to mohlo dělat špatný plyn, ale bylo to tím. Jinak když už jsme tu rozjel diskuzi. Mam další problém. Občas když vjedu rychle do ostré zatáčky, např. když odbočuji na vedlejší, tak jak mi klesnou otáčky tak mi to normálně chcípne. na benzín jsem tento problém nezpozoroval ( možná to bude tím, že na něj víceméně vůbec nejezdím Velmi šťastný ) Nevíte kde by mohla být chyba ? Jinak to jede úplně normálně a stává se to pouze někdy.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 15:41   Citovat  

Kde prodávají ten nekvalitní plyn?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 15:48   Citovat  

hopit napsal:
Kde prodávají ten nekvalitní plyn?

Nevím jestli ti to bude něco říkat, ale tankoval jsem v Třinci jak je Agip ( kousek od napoleona )

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 15:58   Citovat  

Radimas napsal:
Tak problém vyřešen, vyjezdil jsem nádrž nabral na jiné čerpací stanici a jezdím opět úplně normálně. Nevěřil jsem, že by to mohlo dělat špatný plyn, ale bylo to tím. Jinak když už jsme tu rozjel diskuzi. Mam další problém. Občas když vjedu rychle do ostré zatáčky, např. když odbočuji na vedlejší, tak jak mi klesnou otáčky tak mi to normálně chcípne. na benzín jsem tento problém nezpozoroval ( možná to bude tím, že na něj víceméně vůbec nejezdím Velmi šťastný ) Nevíte kde by mohla být chyba ? Jinak to jede úplně normálně a stává se to pouze někdy.

Co jsem ti psal vejš?? Koukám že se to potvrdilo,tak to je fajn že je to OK ohledně chcípání uvažuju že máš podtlakáč.. jak dlouho máš membrány v reduktoru? tohle se stává když je unavenější membrána na druhým stupni. Podle toho jakej máš reduktor tak oprava v materiálu od 350Kč vejš.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 16:03   Citovat  

Radimas napsal:
Nevím jestli ti to bude něco říkat, ale tankoval jsem v Třinci jak je Agip ( kousek od napoleona )

mě zajímalo jaký prodejce?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 16:53   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Co jsem ti psal vejš?? Koukám že se to potvrdilo,tak to je fajn že je to OK ohledně chcípání uvažuju že máš podtlakáč.. jak dlouho máš membrány v reduktoru? tohle se stává když je unavenější membrána na druhým stupni. Podle toho jakej máš reduktor tak oprava v materiálu od 350Kč vejš.

Ja koupil už auto s LPG a mam ho něco přes měsíc, takže o tom zas tak moc nevím, ale kdybys mi řekl na co se mam podívat do papíru tak bych ti to našel Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 16:55   Citovat  

hopit napsal:
mě zajímalo jaký prodejce?

Eni oil

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 18:26   Citovat  

Radimas napsal:
Ja koupil už auto s LPG a mam ho něco přes měsíc, takže o tom zas tak moc nevím, ale kdybys mi řekl na co se mam podívat do papíru tak bych ti to našel Velmi šťastný

určitě tam bude datum montáže přinejmenším.. výměna membrán někdo píše někdo ne.. dost často stačí vyčištění a vypuštění parafínu z reduktoru a znovunastavení. Máš systém uplně základní podtlak nebo z regulací krokovým motorkem. Sekvenci asi ne.. Od kuď jsi?? mohl bych ti to bezplatně seřídit atd..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 18:59   Citovat  

Jakub Erben napsal:
určitě tam bude datum montáže přinejmenším.. výměna membrán někdo píše někdo ne.. dost často stačí vyčištění a vypuštění parafínu z reduktoru a znovunastavení. Máš systém uplně základní podtlak nebo z regulací krokovým motorkem. Sekvenci asi ne.. Od kuď jsi?? mohl bych ti to bezplatně seřídit atd..

Jsem z Třince, až budu doma kouknu, kdy to bylo namontováno a napíšu sem nějaké informace Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 20:13   Citovat  

Jakub Erben napsal:

...souhlas, můžu potvrdit tu membránu je to dobrý

SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 22:13   Citovat  

mam taky mensi problem...delsi dobu mam vetsi spotrebu a volnobeh,nicmene jsem vymenil cidlo teploty a volnobeh ok,tudiz jsem doufal,ze i spotreba...bohuzel,na 32l plynu poze 230km,vesmes dalky...mam taky takovy pocit,ze to auto neco brzdi na ten plyn,jak kdyby bylo neco ucpane (mam deravy vyfuk,tesneni svodu a pr. dilu,pak jeste dirka ve stredni casti...ted jsem daval nove svicky-brisk-zacly po asi 1500km cukat s autem,jak tu nekdo psal,cili NGK uz jsou objednane) muze to delat tu spotrebu? v lpg servisu jsem byl,tam mi rekli,ze je vse ok,ale chyba na chladici soustave-->vymenil jsem cidla i termostat...

jinak A4G 2.2 110kw,stary system lpg (myslim Lovtec nebo BRC)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 11:20   Citovat  

K těm mebranam, vůbec nevim kdy byly měněny a podobně. LPG bylo namontováno v roce 2004, typ AGC 01.14, regulátor AT90E-E-3BH-S-7155, provozní ventil emer, připojka emer, multiventil emer, řídící jednotka just, krokový motorek BRC, poslední kontrola byla 1.11.2010 O žádné výměně membrán nikde nepišou nic. Takže myslíte, že je to třeba někde odstavit ať na to někdo koukne ? Spotřeba paliva s lehkou nohou se dostanu někde k 10 l s těžkou nohou ( rozjezd do 5000ot, dálníce 150-160km/h si to vezme zhruba 13,5 l , je ovšem cítit pokles výkonu, když to točím tak kolem 4000 ot už to nechce vůbec jet. Nejvíc jsem s tim jel asi 170 a myslím, že víc už by to asi nejelo ( na LPG ). Vypadá to na ty membrány že by byly ko?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 20:27   Citovat  

SonnyX napsal:
mam taky mensi problem...delsi dobu mam vetsi spotrebu a volnobeh,nicmene jsem vymenil cidlo teploty a volnobeh ok,tudiz jsem doufal,ze i spotreba...bohuzel,na 32l plynu poze 230km,vesmes dalky...mam taky takovy pocit,ze to auto neco brzdi na ten plyn,jak kdyby bylo neco ucpane (mam deravy vyfuk,tesneni svodu a pr. dilu,pak jeste dirka ve stredni casti...ted jsem daval nove svicky-brisk-zacly po asi 1500km cukat s autem,jak tu nekdo psal,cili NGK uz jsou objednane) muze to delat tu spotrebu? v lpg servisu jsem byl,tam mi rekli,ze je vse ok,ale chyba na chladici soustave-->vymenil jsem cidla i termostat...

jinak A4G 2.2 110kw,stary system lpg (myslim Lovtec nebo BRC)

Čééče, s 2,2l ta spotřeba asi lepší nebude.Snad až dáš novej výfuk, já mám 2.0i a dám cca 250km na 26litrů LPG.Jezdím teda couračky. G4G

S děravým výfukem toho moc nenašteluješ, spíš rozšteluješ, bacha na to.

Jinak pokud si pamatuju z BRC, tak na volnoběžný otáčky je tam na štelování mosaznej hmatník a pak je tam druhá jehla asi na 3 inbus a tou se tuším šteluje bohatost směsi jestli se nepletu a pak máš škrtidlo na hadici do sání, to slouží jako omezovač = to může způsobovat pocit brždění ve vysokých otáčkách...povolit škrtidlo.

Chladící soustava musí být úplně zdravá a bez netěsností jinak se ti z reduktoru stane zmrzlá kula i ve 40stupňovým letním horku.Reduktor musí mít přísun teplé vody, protože při přechodu plynu z kapalnýho do plynnýho skupenství vzniká solidní mráz wokurka a studený plyn špatně hoří.
...zmrzne reduktor, zdechne motor.

Musím teda říct, že s Brisk Silverama jsem nikdy problém neměl, jednou mi odešel jeden kábl a to teda cukalo.Takže teď si preventivně čas od času měřím kabely, kontroluju a čistím palec + rozdělovač.Je třeba mít na paměti, že LPG k výbuchu potřebuje 1 velký výboj s jednobodové svíčky.

...třeba ti něco z toho pomůže je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 20:39   Citovat  

Honcord napsal:
Čééče, s 2,2l ta spotřeba asi lepší nebude.Snad až dáš novej výfuk, já mám 2.0i a dám cca 250km na 26litrů LPG.Jezdím teda couračky. G4G

S děravým výfukem toho moc nenašteluješ, spíš rozšteluješ, bacha na to.

Jinak pokud si pamatuju z BRC, tak na volnoběžný otáčky je tam na štelování mosaznej hmatník a pak je tam druhá jehla asi na 3 inbus a tou se tuším šteluje bohatost směsi jestli se nepletu a pak máš škrtidlo na hadici do sání, to slouží jako omezovač = to může způsobovat pocit brždění ve vysokých otáčkách...povolit škrtidlo.

Chladící soustava musí být úplně zdravá a bez netěsností jinak se ti z reduktoru stane zmrzlá kula i ve 40stupňovým letním horku.Reduktor musí mít přísun teplé vody, protože při přechodu plynu z kapalnýho do plynnýho skupenství vzniká solidní mráz wokurka a studený plyn špatně hoří.
...zmrzne reduktor, zdechne motor.

Musím teda říct, že s Brisk Silverama jsem nikdy problém neměl, jednou mi odešel jeden kábl a to teda cukalo.Takže teď si preventivně čas od času měřím kabely, kontroluju a čistím palec + rozdělovač.Je třeba mít na paměti, že LPG k výbuchu potřebuje 1 velký výboj s jednobodové svíčky.

...třeba ti něco z toho pomůže je to dobrý

no ja jeste pred zimou jezdil za 9-12l max,tak verim,ze by se to aspon mohlo vratit ke starymu...normal dojezd na plnou jsem mel tech min 250km...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 21:06   Citovat  

Radimas napsal:
K těm mebranam, vůbec nevim kdy byly měněny a podobně. LPG bylo namontováno v roce 2004, typ AGC 01.14, regulátor AT90E-E-3BH-S-7155, provozní ventil emer, připojka emer, multiventil emer, řídící jednotka just, krokový motorek BRC, poslední kontrola byla 1.11.2010 O žádné výměně membrán nikde nepišou nic. Takže myslíte, že je to třeba někde odstavit ať na to někdo koukne ? Spotřeba paliva s lehkou nohou se dostanu někde k 10 l s těžkou nohou ( rozjezd do 5000ot, dálníce 150-160km/h si to vezme zhruba 13,5 l , je ovšem cítit pokles výkonu, když to točím tak kolem 4000 ot už to nechce vůbec jet. Nejvíc jsem s tim jel asi 170 a myslím, že víc už by to asi nejelo ( na LPG ). Vypadá to na ty membrány že by byly ko?

Já teda myslím, že tu membránu právě poznáš při prudším zatočení ve větší rychlosti, pak může cuknout popř. zdechnout motor, ale to už je teda extrém aby zdechl.V reduktoru kmitají membrány, který zplynovávají tekutej plyn a pokud jsou kolmo k zemi, silnici, tak jistý přetížení při zatočení ve velké rychlosti může ovlivnit jejich kmitání a dodávku směsi do sání... něco jak v F1 přetížení xG pořádnej výtlem

Co se týče výkonu, tak je určitě menší a je to poznat hlavně při akceleraci a jízdě do kopce.Prostě to není benzin a benzinovej motor je stavěnej na benzin, ne na LPG.To je bohužel pravda Bueee .

Když jsem měl jěšte karburátor, LPG jsem si seřídil, že motor se roztočil do plných bez cukání.

Teď mám stříkačku a LPG s řidící jednotkou, všiml jsem si, že vždy při dosažení 6000 se přepne na benzin.Padne-li pod 6, zase se přepne na LPG naprosto v pohodě bez problémů a nevadí mi to.

Ale je to jak se vším obecně, přiškrtíš LPG ho wc to pojede, povolíš plynu a pojedeš VTEC , ale taky spálíš hodně....jak na benzin to ale nikdy bohužel nepojede.Musíš si prostě vybrat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 21:08   Citovat  

SonnyX napsal:
no ja jeste pred zimou jezdil za 9-12l max,tak verim,ze by se to aspon mohlo vratit ke starymu...normal dojezd na plnou jsem mel tech min 250km...

Nejdřív dej do kupy tu výfukovou soustavu...ono to má vliv. přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 21:10   Citovat  

Honcord napsal:
Nejdřív dej do kupy tu výfukovou soustavu...ono to má vliv. přátele

ja doufam,ze mas pravdu no...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2011 , 14:15   Citovat  

reznicek9 napsal:
To jsi zjistil kde, jestli se mužu zeptat? Úsměv

To je moje zkusenost.Taky je mozny ze jsem tankoval nekvalitni plyn. Úsměv Ale auto tahlo o hodne min nez na benzin a ani nemelo takovou maximalku.Do servisu s lpg jsem jezdil pravidelne.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2011 , 14:24   Citovat  

Honcord napsal:

Co se týče výkonu, tak je určitě menší a je to poznat hlavně při akceleraci a jízdě do kopce.Prostě to není benzin a benzinovej motor je stavěnej na benzin, ne na LPG.To je bohužel pravda Bueee .

Když jsem měl jěšte karburátor, LPG jsem si seřídil, že motor se roztočil do plných bez cukání.

Teď mám stříkačku a LPG s řidící jednotkou, všiml jsem si, že vždy při dosažení 6000 se přepne na benzin.Padne-li pod 6, zase se přepne na LPG naprosto v pohodě bez problémů a nevadí mi to.

Ale je to jak se vším obecně, přiškrtíš LPG ho wc to pojede, povolíš plynu a pojedeš VTEC , ale taky spálíš hodně....jak na benzin to ale nikdy bohužel nepojede.Musíš si prostě vybrat.

Presne tak Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 1993 LPG - netáhne
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina