Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
h22a8 klepe
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Baaaarny je teď offline  Baaaarny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 11:15   Citovat  

Zdravim. Kamarad po me chtel abych mu vymenil klikove loziska, pry mu to rekl jeho mechanik, ktery tento motor skladal ze dvou motoru. Ja ten motor predtim neslysel nastartovany, takze nevim co to presne delalo. No vymenil jsem ty loziska, ktery se mi zdali dost dobry.. zrovna jsem zkoukl ojnicni. a no nevim. byla tam videt uz mistama mosaz. No po skompletovan a a nastartovani. motor slapal pekne tichunce, poteco co se zahral, jsem ho zkousel trochu protocit a pry vissich otackach v motoru hodne zaklepe.. na volnobech to nedela az po delsi dobe jsem zpozoroval na volnobech takovy nepravidelny klep klep.. ale kdyz tomu dam treba do 4tis, tak je to hodne.. nevite cim by to mohlo byt? ze spodu s podmotoru to nejde moc slyst, jako by to slo z hlavy.. dik za odpoved
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 11:47   Citovat  

Baaaarny napsal:
Zdravim. Kamarad po me chtel abych mu vymenil klikove loziska, pry mu to rekl jeho mechanik, ktery tento motor skladal ze dvou motoru. Ja ten motor predtim neslysel nastartovany, takze nevim co to presne delalo. No vymenil jsem ty loziska, ktery se mi zdali dost dobry.. zrovna jsem zkoukl ojnicni. a no nevim. byla tam videt uz mistama mosaz. No po skompletovan a a nastartovani. motor slapal pekne tichunce, poteco co se zahral, jsem ho zkousel trochu protocit a pry vissich otackach v motoru hodne zaklepe.. na volnobech to nedela az po delsi dobe jsem zpozoroval na volnobech takovy nepravidelny klep klep.. ale kdyz tomu dam treba do 4tis, tak je to hodne.. nevite cim by to mohlo byt? ze spodu s podmotoru to nejde moc slyst, jako by to slo z hlavy.. dik za odpoved

promeřoval jsi natažení ojničních ok ? Co hlavní uložení, měnlo se také? ( zminujes jen ojnicní ).Co axiály nebyly ty puvodní vydřené ( zužené ) ??
klepání muže být i od pístního čepu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 23:32   Citovat  

Idaho napsal:
promeřoval jsi natažení ojničních ok ? Co hlavní uložení, měnlo se také? ( zminujes jen ojnicní ).Co axiály nebyly ty puvodní vydřené ( zužené ) ??
klepání muže být i od pístního čepu.

No prave menil jsem hlavni klikova loziska.. mel jsem sadu od acl race, ojnicni jsem nemenil. ale asi je jeste vymenim. je mozny ze by to kvuli spatnym ojnicnim loziskum tak bouchalo? buchot se zvysuje z otackama. Je mozny ze bude spatna i ojnice? Muze byt od klepani do elipsy?

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 23:49   Citovat  

Baaaarny napsal:
No prave menil jsem hlavni klikova loziska.. mel jsem sadu od acl race, ojnicni jsem nemenil. ale asi je jeste vymenim. je mozny ze by to kvuli spatnym ojnicnim loziskum tak bouchalo? buchot se zvysuje z otackama. Je mozny ze bude spatna i ojnice? Muze byt od klepani do elipsy?

Při jakýkoliv takovýhle rozborce chce vše důkladně proměřit.. kolik máš vůli v ložiskách? čím jsi to měřil? klikový čepy jsou OK? atd...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 0:35   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Při jakýkoliv takovýhle rozborce chce vše důkladně proměřit.. kolik máš vůli v ložiskách? čím jsi to měřil? klikový čepy jsou OK? atd...

zadna rozborka nebyla, ja jen sundal vanu, sundal tu klec ktera zene olej do lozisek a vymenil je. kliku jsem nevytahoval. ty loziska co tam byli vypadali jeste dost dobre.. ale loziska co jsou na ojnicich, uz byli odreny ze byl vydet bronz. je mozny ze bude vydrena klika, nebo mam jen vymenit loziska na ojnicich?

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 0:51   Citovat  

Baaaarny napsal:
zadna rozborka nebyla, ja jen sundal vanu, sundal tu klec ktera zene olej do lozisek a vymenil je. kliku jsem nevytahoval. ty loziska co tam byli vypadali jeste dost dobre.. ale loziska co jsou na ojnicich, uz byli odreny ze byl vydet bronz. je mozny ze bude vydrena klika, nebo mam jen vymenit loziska na ojnicich?

pockej pockej,to chces rict ze jsi sundal ladder frame a nechal kliku viset za setrvak nez jsi vymenil hlavni losizka?

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 4:43   Citovat  

PreludeZ napsal:
pockej pockej,to chces rict ze jsi sundal ladder frame a nechal kliku viset za setrvak nez jsi vymenil hlavni losizka?

No fujtajbl... taky nevěřím tomu co čtu... docela síla

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 11:00   Citovat  

PreludeZ napsal:

sak ti to drzi este olejove cerpadlo, hlavny simering a dost podrzia aj piesty ked tam nechal ojnice.
hlavne v takomto setupe sa to ale neda vobec zmerat, ci je to ok.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 12:30   Citovat  

vti [906team] napsal:
sak ti to drzi este olejove cerpadlo, hlavny simering a dost podrzia aj piesty ked tam nechal ojnice.

olejove cerpadlo ok, taky treba remeny, me jde ale take o to ze tu kliku pripadne ostatni casti klikoveho mechanismu nejde zkontrolovat a natlacit loziska do skviry mezi blok a kliku je dle me polovicate reseni.
Nevim, jsem zvykly kdyz uz neco delam tak poradne, takze motor ven, klika ven, vycistit, zmerit, dat nove loziska, namazat, usadit kliku, utahnout, zkusit zatocit a kdyz je vse ok tak nastrojit a zpatky do auta.
Nic z toho pri takove rychlovymene udelat nemohl.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 12:31   Citovat  

vti [906team] napsal:

presne tak.. drzi to jeste olejvoe cerpadlo. prostejsem ty nove saly jenom nadvlekl

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 12:35   Citovat  

PreludeZ napsal:
olejove cerpadlo ok, taky treba remeny, me jde ale take o to ze tu kliku pripadne ostatni casti klikoveho mechanismu nejde zkontrolovat a natlacit loziska do skviry mezi blok a kliku je dle me polovicate reseni.
Nevim, jsem zvykly kdyz uz neco delam tak poradne, takze motor ven, klika ven, vycistit, zmerit, dat nove loziska, namazat, usadit kliku, utahnout, zkusit zatocit a kdyz je vse ok tak nastrojit a zpatky do auta.
Nic z toho pri takove rychlovymene udelat nemohl.

iste, ale to ti nikto nezaplati ked by si to mal takto robit v servise... ja by som to tiez takto nemenil, len viem, ze to tak ide.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 12:53   Citovat  

vti [906team] napsal:
iste, ale to ti nikto nezaplati ked by si to mal takto robit v servise... ja by som to tiez takto nemenil, len viem, ze to tak ide.

asi mas pravdu, v servisu bych si tim mym stylem asi nevydelal ani na tvrdy chleba. Mozna je takovy postup akceptovatelny pro auta se kteryma se jezdi na nakup a v nedeli do kostela. Pokud ale nekdo chce provozovat high performance setup tak by se to melo delat poradne přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 13:01   Citovat  

PreludeZ napsal:
asi mas pravdu, v servisu bych si tim mym stylem asi nevydelal ani na tvrdy chleba. Mozna je takovy postup akceptovatelny pro auta se kteryma se jezdi na nakup a v nedeli do kostela. Pokud ale nekdo chce provozovat high performance setup tak by se to melo delat poradne přátele

To mas urcite pravdu, jenom jsme tak nejak sly najisto.. ten servisak proste ktery to mel predtim mu rekl.. vse je ok, jen vymenit saly na klice. to jsme udelaly a klepe to. nevim proc, ted sundam palicu, necham ju srovnat a odtlakovat. vytahnu pisty a zmerim na nich ovalitu a zkontroluju pistni cepy. myslite ze muze byt i vydrena klika?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 13:19   Citovat  

řeknu ti to asi takhle , muže tam být cokoliv , včetně uložení vačky atd.pokud klepal je třeba to rozebrat a proměřit všechno.jinak je to sázka do loterie -něco nekontroluješ a holt pak čekáš jestli to bude klepat nebo ne. a v horším ti to odrovná i věci který tam dals nový.
teď jsem proměřoval motor na bmw čku kdy na podzim na okruhu v brně ztratil výkon.neklepal nic běžel , jen výkon žádnej,tak jsme chtěli udělat takovou malou opravu těsnění pod palicí přetěsnění atd takže výsledek: klika na vyhození ,vydřený dva hlavní čepy, jeden ojniční,ojnice natažený oka na pístních čepech,hlava -ventily dříky vyběhaný,vydřený vahadla , odřená vačka i v uložení do hlavy, vydřený uložení vačky v hlavě.
takže z původního motoru zbude blok.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:38   Citovat  

prave mi teamovy kolega hovoril, ze takuto klepavu zahadu riesil tiez kedysi na 5G preludke a problem bol, ze sa zasekaval autotensioner. po vymene to slapalo ako hodinky.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 14:12   Citovat  

vti [906team] napsal:
prave mi teamovy kolega hovoril, ze takuto klepavu zahadu riesil tiez kedysi na 5G preludke a problem bol, ze sa zasekaval autotensioner. po vymene to slapalo ako hodinky.

OK
uz dlouho vsem okolo rikam, ze uplne prvni vec po koupi auta s H22Ax motorem by mela byt vymena autotensioneru na mechanicky...

Obsah fóra Honda-club.cz   
h22a8 klepe
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina