Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chcipajici K20A6 (Acco 2003 - 2.0 iVTEC 114kW)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1

V cem vidite problem?
Vadna ridici jednotka
0%
 0%  [ 0 ]
Propaleny pist
0%
 0%  [ 0 ]
Propalene ci zaklepane ventily
40%
 40%  [ 2 ]
Mechanicka zavada na spodku (motoru)
0%
 0%  [ 0 ]
Vadne cidlo teploty
20%
 20%  [ 1 ]
Vadna pumpa ci filtr benzinu
0%
 0%  [ 0 ]
Nejaka drobnost - spatna izolace kabelu apod...
0%
 0%  [ 0 ]
Neco jineho? Co?
40%
 40%  [ 2 ]
Hlasovalo : 5
Celkem hlasů : 5

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 14:51   Citovat  

Hledal jsem vhodne tema, premyslel jsem, ze to hodim do LPG a Honda, ale ono to tim byt muze a nemusi, tak zakladam nove vlakno...

Oc jde.

Mam Hondu Accorda Tourera, r.v. 6/2003. motor K20A6 (2.0 iVTEC - 114kW) - tudy odkaz
Do tohoto auta jsem pred rokem nechal zamontovat LPG (po 10.000 km radsi i Flash-lube na podmazavani ventilu). Po pocatecnich peripetiich se serizenim to nakonec seridili tak, ze to jelo odspoda nahoru, necukalo to, jen obcas za vlhka se rozsvitila jednotka a po par km a startech zase zhasla.
Co je PODSTATNE - chapu, ze LPG mohlo byt prapricinou toho, ce je ted rozbity (proto prosim - vynechte reci typu "no jo, to mas LPGckem"), nicmene i kdyz LPG trvale vypnu a vyjezdim 2 nadrze jen na benzin, zavada je tam porad, tudiz s LPG systemem ted nesouvisi.
Auto melo ve 3/2010 125.000 km, ted ma 158.000 km.

Az vloni na prelomu rijna/listopadu.
Byli jsme na horach, auto stalo 3 dny bez hnuti na miste, kde to i ficelo a v noci mohla jit teplota klidne k -20.
Po tech 3 dnech jsem k autu prisel a zjistil jsem, ze jsem nechal sviti stropni svitilnu. Nicmene, auto chytlo, ujel jsem 50m k vyjezdu na silnici a auto chciplo. Pricital jsem to vybite baterce. Tak jsem znova startoval a tocilo to hrozne pomalu (coz muj odhad na vybitou baterku utvrzovalo). Chvili nic, tak jsem pockal minutu a tocil znova. Uz to pomalu s kuckanim chytalo. Rozjel jsem se na dalsi krizovatku (100m) a tam mi to chciplo znova a znova pomale toceni, cekani, kuckani az to chytlo. Pak uz jsem to drzel furt v otackach (2-3 tisice). Po zahrati uz to nechcipalo (i kdyz ten volnobeh - no nic moc). Vyrazil jsem na cestu, ktera byla temer 400km v kuse, cimz se musela baterka dobit.
Dalsi den, kdyz jsem sel do prace se ale situace opakovala a od te doby se to tak stale chova.
Tedy:
a) prijdu ke studenemu autu, v pohode nastartuju
b) budto skrabu okynka a auto mezi tim chcipne, nebo vyjedu a auto chcipne treba po 100m na krizovatce (pokud si nedavam bacha a nenecham klesnout volnobeh pod 2000, pak to nechcipne)
c) po tomto chcipnuti starter motorem sotva pohne, motor se toci hrozne pomalu a hrozne dlouho to nechce chytnout (casto pomuze minutu pockat a startovat o tu minutu pozdeji)
d) body b+c se opakuji, dokud se cely motor trochu vic neprohreje (ted pri teplotach pod nulou 3km, kdyz bylo 10st nad nulou, stacilo neco mezi 1 a 2 km)
e) jakmile se auto ohreje, uz volnobeh drzi, ale ten volnobeh neni nic moc (asi jako by byl preskocenej rozvodak o 1 zub, ale neni).
Toliko z pohledu ridice

Z pohledu HDS:
Ve chvili, kdy motor chcipa jsou vstriky na volnobeh otevrene na 10ms !!! Co jsem zkoumal jine auto, byvaji tak na 3ms. Tzn. auto z nejakeho duvodu samo sebe uchlastava (resp. to ja nevim, jestli uchlastava - ale urcite otevira na nesmyslnne dlouhou dobu vstriky).

A ted odzkousene veci, kterymi to neni:
a) EGR okruh - vycisten - bez vlivu na chovani motoru
b) rozvody - zkontrolovany - nepreskoceny
c) svicky - vymeneny
d) lambda-sondy vyzkouseny (i s novymi se to chova stejne)
e) katalyzator vymenen (vzhledem k cene za druhovyrobu) - opet bez vlivu na zavadu

Veci, ktere me ci me zname jeste napadaji:
a) ja tipuju teplotni cidlo (je to studeny, mysli si, ze je to teply, najede to z nouzovejch hodnot na normalni, zjisti to, ze je chuda smes, zacne pridavat a pridavat, az se to uchlasta)
b) kolega tipuje cerpadlo nebo filtr - ze za studena tam jde malo benzinu, proto to tak zbesile pridava delku vstriku az to nepomuze a chcipne to)

Nic z toho ale nevysvetluje, proc se motor toci tak zatracene pomalu po-te, kdyz to chcipne.

Mozna posledni vec - dneska, kdyz jsem s tim od PK odjzidel, byla docela zima, auto ztuhle a jak jsem vjel na hlavni, zacalo z toho docela dost coudit - bily kour - po zahrati to prestalo coudit (o neco driv, nez to prestalo chcipat). Ale voda neubyva.

Pristi tyden jedu hned v ponedli na diagnostiku na osciloskop ale fakt netusim, jestli na neco prijdou.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 17:12   Citovat  

máš seřízené ventily ?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 17:57   Citovat  

EACV ventil jsi čistil, ten právě obstarává volnoběh. A kde si prosím tě u K20 našel EGR? Já měl zato, že zde vůbec není, resp. jsem ho nenašel to mi hlava nebere

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 18:09   Citovat  

Auto bylo 3x v MotorArtu, info o zas*anym a vycistenym EGR mi rekl Petr Krejza.
Ja taky mel driv za to, ze EGR je (nebo ze se zasira) jen na TDi, ale nemam duvod mu neverit.
Ventily jsem neserizoval, predpokladam, ze to by udelal.
Nevim, jestli se u tohoto motoru z roku 2003 jeste takova vec dela, jestli uz to nema hydrostely.
Kazdopadne to prislo v podstate ze dne na den - ventily by zacaly nejak postupne.

EACV nevim po pravde, co a kde je. Ale za tepla to volnobeh drzi. Kde to najdu a jak to vycistim?

Dik.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 18:15   Citovat  

cmk napsal:
Ja taky mel driv za to, ze EGR je (nebo ze se zasira) jen na TDi, ale nemam duvod mu neverit.
Nevim, jestli se u tohoto motoru z roku 2003 jeste takova vec dela, jestli uz to nema hydrostely.
Kazdopadne to prislo v podstate ze dne na den - ventily by zacaly nejak postupne.

EACV nevim po pravde, co a kde je. Ale za tepla to volnobeh drzi. Kde to najdu a jak to vycistim?

Dik.

Velmi šťastný to si děláš legraci, ne ???
to je první věc která se měla překontrolovat, tím spíš když jezdíš na LPG a pak každých 20t km !!!

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 18:20   Citovat  

cmk napsal:

Dik.
Jéé myslel jsem IACV, viz. obrázek bod 1. Jinak EGR se zanáší i u benzínu, jen jsem myslel ,že K20 ho nemá, že to obstarává VTC překrytím ventilů to mi hlava nebere Ventily se u tohoto motoru seřizují tuším každých 40tkm, hydrostely honda nedělá, díky bohu Velmi šťastný
EDIT: u LPG každých 20tkm

Bez názvu.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Bez názvu.png, 47.04 kB

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 19:16   Citovat  

Ja vim, ze mozna budu za hlupaka, ale moje posledni auto, ktere nemelo hydrostely byla Felicie (kdyz nepocitam 3 skodovky z 80 let, ktery mam "na hrani" a z nostalgie).
Pravda - napadnout me to mohlo. Do jedny z tech skodovek jsem dal sportovne upravenou 1.4ku z Fabie a jedna z uprav bylo vyhozeni hydrostelu. Ale nenapadlo.
Tak uvidime - zitra se bude resit dal.

Presto si rikam, ze ventily by se projevovaly postupne. I ty nektere Skdovky jsem mel nebo mam na LPG a i u nich se ventily musi serizovat casteji, nez kdyz to jezdi jen na benzin. Ale snizeni vule ventilu se projevovalo nizsim vykonem ve vyssich tockach. Coz tady se moc neprojevuje. A tady to fakt prislo "najednou"... Ale IACV a ventily urcite za pokus stojej. Kdyz uz nic, tak to nic nestoji (kdyz bych to delal ja) nebo ne moc (kdyz to necham udelat).

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 19:30   Citovat  

Honda má hydroštely v Legendu a u naftových motorů i-CTDi a DTEC

chcípání z volnoběhu je klasická "závada" motorů i-Vtec s malou vůlí ventilů, zvlášť při provozu na LPG (zvlášť na ty výfukové je přístup na wc Velmi šťastný )

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 20:39   Citovat  

cmk napsal:

Presto si rikam, ze ventily by se projevovaly postupne. I ty nektere Skdovky jsem mel nebo mam na LPG a i u nich se ventily musi serizovat casteji, nez kdyz to jezdi jen na benzin. Ale snizeni vule ventilu se projevovalo nizsim vykonem ve vyssich tockach. Coz tady se moc neprojevuje. A tady to fakt prislo "najednou"... Ale IACV a ventily urcite za pokus stojej. Kdyz uz nic, tak to nic nestoji (kdyz bych to delal ja) nebo ne moc (kdyz to necham udelat).

Je to přesně naopak , ventily bez vůle se nejvíce projeví v nízkých otáčkách Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2011 , 6:45   Citovat  

to teplotní čidlo bych taky nevylučoval , ta dýlka vstřiku je hodně velká.proměřit odpor je otázka chvilky.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2011 , 10:27   Citovat  

naprostej souhlas s romem, bude to opet ventilovyma vulema... to je nejcastejsi "zavada" u motoru s LPG

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2011 , 20:50   Citovat  

cmk napsal:

Dik.

To mi primonina klubaka, kteremu v MotorArt rozebrali motor, jelikoz mel jeden valec stale od oleje a nevsimli si praskleho pistniho krouzku. Jestli se nepletu, tak tem motor rozebirali dvakrat... Se stydím

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 19:14   Citovat  

Tak 100% jistota bude az zitra rano, ale po serizeni ventilu to najednou "jede", volnobeh je cistej a kdyz to bylo tak nejak studeny, nechcipalo to.
Takze dik moc za radu.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 21:45   Citovat  

cmk napsal:
Tak 100% jistota bude az zitra rano, ale po serizeni ventilu to najednou "jede", volnobeh je cistej a kdyz to bylo tak nejak studeny, nechcipalo to.
Takze dik moc za radu.

Jaké to mělo vůle? Úsměv

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 22:00   Citovat  

Vzhledem k tomu, jaky je k tomu pristup a vzhledem k tomu, ze ja mam cas akorat brzo rano nebo vecer a vzhledem k tomu, ze namam garaz, kde bych to delal, tak jsem to zavezl do servisu k PK. Jake to melo vule nevim. Predpokladam, ze to nebylo daleko od nuly (uz byl predevcirem problem i s kompresi - na 1ku to z kopecka popojizdelo).
Po serizeni problem neni, zmerene tlaky 12.5 (plus minus neco malo) na vsech valcich.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 22:07   Citovat  

cmk napsal:
Vzhledem k tomu, jaky je k tomu pristup a vzhledem k tomu, ze ja mam cas akorat brzo rano nebo vecer a vzhledem k tomu, ze namam garaz, kde bych to delal, tak jsem to zavezl do servisu k PK. Jake to melo vule nevim. Predpokladam, ze to nebylo daleko od nuly (uz byl predevcirem problem i s kompresi - na 1ku to z kopecka popojizdelo).
Po serizeni problem neni, zmerene tlaky 12.5 (plus minus neco malo) na vsech valcich.
vidis, snad to bylo tim, priste hod dotaz spise semka jak vidim tak maji dost zkusenosti. Jen by me zajimalo kolik te vse stalo veskere zjistovani a tak a divim se ze to neseridili jako prvni vec

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 22:35   Citovat  

Tak jezdim tam od roku 2007 (parkrat do roka) a ted je to prvne, co byl nejakej problem.
Hold stane se. Sam delam praci, kde "neco udelat" neni problem, problem je prijit na to, co je problem a taky nejsem dokonalej. Nejednou se mi stalo, ze ac mam nejaky postupy overeny a zacinam od nejjednodussich a nejcastejsich veci, tak z ruznejch pohnutek (nedostatek ci nepresnost informaci, na orvni pohled to ukazuje na neco jinyo apod...) taky obcas udelam chybu a pak se chytam za hlavu, ze jsem si zbytecne pridelal praci.
Takze ac muzu rikat, ze to mohli vedet, nezazlivam jim to.

Realne cenu rict nemuzu - nevim.
Prvne se resila diagnostika (kontrola rozvodu, vycisteni EGR okruhu a pry i IACV) zaroven s vymenou oleje a filtru. Platil jsem tehdy asi 2.400 (coz kdyz odectu,tak to bylo zdarma nebo skoro zdarma).
Pak test lambda-sond - tam si ani nepamatuju, jestli jsem neco platil, myslim, ze ne.
Pak se resil katalyzator - kdyz jsem videl ten puvodni, tak beztak bylo na case - prace 300 Kc (nakupka materialu 3.200 Kc).
Nakonec serizeni ventilu - 300 Kc.

Takze jsem penez zaplatil minimalne. Katalyzator 3.200, plus praci urcite do 1.000 Kc.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 22:42   Citovat  

ajo tak to je ok cena, myslel jsem si ze to bylo vice OK

cmk je teď offline  cmk
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2011 , 14:11   Citovat  

Tak vyzkouseno rano pri minus 10 stupnich. Auto chytlo a drzelo.
Takze vyreseno.
Jeste jednou diky za tipy a rady.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chcipajici K20A6 (Acco 2003 - 2.0 iVTEC 114kW)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina