Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spatne tesneni -> mini GO
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 13:15  Naposledy upravil oorrbb dne 7.3.2011 , 10:48, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Zdravim hondare,

mel jsem problem pretekla mi expanzka a teplota byla mirne zvysena(pri velkem zatizenim motoru) kdyz jsem jel normalne tak teplota v normalu. Motor jsem nevyvaril! ani telota nebyla v cervenym jen tak ve trictvrte. Chladic byl pul teplej pul studenej.
Zavada diagnostikovana jako zavreny(privreny) termostat (menil jsem ho pred 15mesicama nipparts). Koupil jsem novej a vymenil. Odvzdusnil a ok. V expanzce jsem nechal vody na max rysku. Po dnesni projizdce jsem zjistil ze v expanzce vody pribylo cca 1cm.
V oleji voda neni, ve vode olej neni.
Je to normalni nebo mi to porad neak tlakuje. Praskla hlava toho se bojim ale doufam ze ne Velmi šťastný
Diky za napady,slusne komentare a zkusenosti.
Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ondas je teď offline  Ondas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 14:27   Citovat  

ze by zase termostat..Velmi šťastný

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 15:53   Citovat  

Mladý to dělalo teď na Prelude, stejný systém chlazení s expanzkou.
Vyčistil jsem chladič již připraveným roztokem hydroxidu, co mi namíchal kolega a nyní v pohodě.
Měla totálně na kaši zarostlý a ucpaný chladič, auto topilo, horní hadice k chladiči vařící a nafouklá, expanzka plná, dolní hadice studená a měkká.

Nyní je vše v pořádku.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 16:19   Citovat  

oorb: ten centimetr je normalni, dycky se hladina po prvnim nastartovani po doliti chladice pohne. Foukle tesneni poznas, ze bude po urcitych najetych kilometrech zevnitr uspinena expanzka a na hladine mastnota

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 16:23   Citovat  

Streetkid napsal:
oorb: ten centimetr je normalni, dycky se hladina po prvnim nastartovani po doliti chladice pohne. Foukle tesneni poznas, ze bude po urcitych najetych kilometrech zevnitr uspinena expanzka a na hladine mastnota

no a nebo tak, ze proste po vypnuti motoru to bude tlakovat do expanzky a bude ti bublat Úsměv hjak kamosovi

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 16:39   Citovat  

Pokud je teplota a všechno po dnešní jízdě ok, tak to neřeš, ten 1 cm přetekl přes přepadovou hadičku z chladiče, takže pokud máš normálně vodu k víčku chladiče, nemáš olej ve vodě, vodu v oleji a nebublá ti nic, tak by to mělo být okay Úsměv OK Honda

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 16:49  Naposledy upravil oorrbb dne 26.2.2011 , 17:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nove zjisteni:

dneska jsem to jel projet krutou jizdou a udelalo to zase. Expanzka plna, natlakovany cely system vzduchem. Topeni uz netopi(jen vlazne). Auto jsem odstavil a zejtra sundavam hlavu.
Chladic byl uplne studenej. horni hadice tvrda po odpusteni varici vody a vzduchu (jasne syceni) zmekla. Spodni hadice studena uplne. Ted kdyz ujedu 1-2km uz je to zase cele natlakovane. Takze tou krutou jizdou se to vazne zhorsilo. Teplota vystoupila 3mm pod cervenou rysku. Po odpusteni vzduchu teplota klesne hned na normal.

Vcera po vymene termostatu a odvzdusneni byl chladic cely teply. nepredpokladam ze by byl zanesenej. Kdyby jo tak mam rezervni.

Jeste bych potreboval takovou tu kapsu (prirubu nevim jak to nazvat) co se nasroubuje z boku na hlavu a je na ni pripojena hadice co jde na chladic. Je natom odvzdusnovaci sroub. Vcera se nam ho podarilo urvat i s kusem zavitu - sice je to opravene ale chci to mit origo.

je to smutne dneska jsem prave pokoril hranici 200 000Km jak smutne Ble naštvanej

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 17:06   Citovat  

prohod chladic a uvidis.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 17:09   Citovat  

oorrbb napsal:
Nove zjisteni:

dneska jsem to jel projet krutou jizdou a udelalo to zase. Expanzka plna, natlakovany cely system vzduchem. Topeni uz netopi(jen vlazne). Auto jsem dostavil a zejtra sundavam hlavu.
Chladic byl uplne studenej. horni hadice tvrda po odpusteni varici vody a vzduchu (jasne syceni) zmekla. Spodni hadice studena uplne. Ted kdyz ujedu 1-2km uz je to zase cele natlakovane. Takze tou krutou jizdou se to vazne zhorsilo. Teplota vystoupila 3mm pod cervenou rysku. Po odpusteni vzduchu teplota klesne hned na normal.

Vcera po vymene termostatu a odvzdusneni byl chladic cely teply. nepredpokladam ze by byl zanesenej. Kdyby jo tak mam rezervni.

Jeste bych potreboval takovou tu kapsu (prirubu nevim jak to nazvat) co se nasroubuje z boku na hlavu a je na ni pripojena hadice co jde na chladic. Je natom odvzdusnovaci sroub. Vcera se nam ho podarilo urvat i s kusem zavitu - sice je to opravene ale chci to mit origo.

je to smutne dneska jsem prave pokoril hranici 200 000Km jak smutne Ble naštvanej
a mizi ti voda ? ze by vyvrela? zkus ten chladic spis skontrolovat, bo termostat, jako kdyby to nepustil dal , ale t o je zas blbost. Ja taky s legendem pokoril hranici 240 ti tisic km a bílej dým z vyfuku. asi starim, bo si to neumim vysvetlit. Navíc mě ted pokazdy mrazí, kdys mi valí z laufu v zime bilej dym Úsměv) ale olej nepribyva, voda nejak neubyva Úsměv tak snad nic spatneho uz. Mozna to je taky tim ze mam koncovku vyfuku smerem do nebe tak jestli se tam nesrazi ta voda vic

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 17:18   Citovat  

Brnďa napsal:
a mizi ti voda ? ze by vyvrela? zkus ten chladic spis skontrolovat, bo termostat, jako kdyby to nepustil dal , ale t o je zas blbost. Ja taky s legendem pokoril hranici 240 ti tisic km a bílej dým z vyfuku. asi starim, bo si to neumim vysvetlit. Navíc mě ted pokazdy mrazí, kdys mi valí z laufu v zime bilej dym Úsměv) ale olej nepribyva, voda nejak neubyva Úsměv tak snad nic spatneho uz. Mozna to je taky tim ze mam koncovku vyfuku smerem do nebe tak jestli se tam nesrazi ta voda vic

termostat je novej vcera menenej, tim to nebude.
voda ta nemizi spis se presouva do expanzky a pretika.
chladic muzu dat jinej, je pravda ze jsem mel malou kolizi a chladic je prohnutej ale malinko - nikde netce. ALe to uz je tak pred mesicem. Ve stredu jsem byl v ostrave (z olomouce) cesta po dalnici porad okolo 160 - 180km/h a nic se neprehrivalo. ani naznak problemu.

jeste doplnim ze z expanzky jakoby jsem citil benzin-nebo spalenej benzin. kdyz jsem vcera vypoustel vodu olej tam nebyl urcite. v oleji voda neni to jsem kontroloval (na vicku, na merce).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 17:21   Citovat  

oorrbb napsal:
termostat je novej vcera menenej, tim to nebude.
voda ta nemizi spis se presouva do expanzky a pretika.
chladic muzu dat jinej, je pravda ze jsem mel malou kolizi a chladic je prohnutej ale malinko - nikde netce. ALe to uz je tak pred mesicem. Ve stredu jsem byl v ostrave (z olomouce) cesta po dalnici porad okolo 160 - 180km/h a nic se neprehrivalo. ani naznak problemu.

jeste doplnim ze z expanzky jakoby jsem citil benzin-nebo spalenej benzin. kdyz jsem vcera vypoustel vodu olej tam nebyl urcite. v oleji voda neni to jsem kontroloval (na vicku, na merce).
aha, no jako kamosovi se to projevilo tak, ze proste dojel a slysel jak vzduch vali do expanzky, a pak to vyvrelo

TheOlis je teď offline  TheOlis
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 17:31   Citovat  

mě to dělá taky. Když to proženu, tak voda jde do expanzky a přetejká, když jezdím normálně tak voda z expanzky zmizí úplně, ale kámoš na to koukal a voda do oleje nejde, hadice nejsou natlakovaný, obě teplý, topení topí. Nevím čím to. Mohl by to být ten termostat?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 18:15   Citovat  

TheOlis napsal:
mě to dělá taky. Když to proženu, tak voda jde do expanzky a přetejká, když jezdím normálně tak voda z expanzky zmizí úplně, ale kámoš na to koukal a voda do oleje nejde, hadice nejsou natlakovaný, obě teplý, topení topí. Nevím čím to. Mohl by to být ten termostat?
tak ona vzdy nemusi jit nutne voda do oleje

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 18:43   Citovat  

TheOlis napsal:

ja jsem mylslel ze termostat ALE!! kdyby byl zavrenej tak by chladic byl uplne studenej. Kdyby to melo jit do expanzky tak by musela vrit voda bubliny by vytlacily vodu -> na palubovce by ti musela mooooc stoupnout teplota. Termocidlo je na hlave. Pokud ti tam stoupa voda tak hledej nekde jinde asi.
Pocitam ze u me jde neak vzduch z valce do vody a tim se tam udela vzduchova bublina (vzduch motor neuchladi a stoupne teplota), a posleze ten vzduch vytlaci vodu do expanzky.

jeste me napada vodni pumpa (ta moje ma najeto 14000km) ale nevim jak ju vyzkouset bez neakyho meridla.

Jasem z toho uplne v .... ale co nadelam. Auto potrebuju kazdej den takze kopa problemu.... zmatenej

jany9191 je teď offline  jany9191
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:41   Citovat  

Mě dělá to samý když jedu dál tak mi to z expanzky teče ven nevím čím to je??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:42   Citovat  

jany9191 napsal:
Mě dělá to samý když jedu dál tak mi to z expanzky teče ven nevím čím to je??
je to divné strasne, jako by to ten vzduch z valcu tlakovalo do vody a pak to pretekalo Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:49   Citovat  

Špatný těsnění pod hlavou???

madlass je teď offline  madlass
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:50   Citovat  

Jestli ti jdou malinky bublinky když otevřeš chladič nebo odvzdušňovák tak to je pravděbodobně těsnění pod hlavou...nedávno jsem to měl .. Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:51   Citovat  

jany9191 napsal:
Špatný těsnění pod hlavou???
je to mozne, nebo rupla hlava Úsměv ja mel vyhodu ze me sla voda do oleje a do spalovani tak za mnou mlha Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:52   Citovat  

No tak to je asi ono když sem otevřel ten ovzdušnovák tak mi šly bublinky Bueee Tak to valím bulvy Tak to koukám!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:54   Citovat  

Jak poznám ruplou hlavu?a kolik by stála výměna tesněního pod hlavou v hondě??Protože to já sám nezvládnu Bueee

madlass je teď offline  madlass
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 19:58   Citovat  

mě stálo těsnění pod hlavou 2 tácy a den v servisu...ale zandej origo..měl jsem to na d15b2. Chtěl jsem vyměnit i řemen ale nemohli to povolit takže to až bude čas a dostatek financí. HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 20:06   Citovat  

jany9191 napsal:
Jak poznám ruplou hlavu?a kolik by stála výměna tesněního pod hlavou v hondě??Protože to já sám nezvládnu Bueee
dej to do servisu, at sundaj hlavu, zmerit pripadne kdys bude kriva tak srovna a nechat otlakovat, pak uvidis Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 20:11  Naposledy upravil oorrbb dne 26.2.2011 , 20:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jany9191 napsal:

jojo dej to do servisu pokud nemas neakyho znamyho jako treba ja. Budu stat a podavat naradi a kontrolovat jak to dela Velmi šťastný. Aj kdyby to bylo jen spatne tesneni stejnak hlavu vezu na odtlakovani. U me to uz nejsou male bublinky ale mega bublina Velmi šťastný Velmi šťastný puc urcite bude rupla Velmi šťastný jsem pesimista Velmi šťastný

P.S. kdo me proda hlavu na D16Z5, prej se da praskla hlava opravit nevite nekdo kolik to vydrzi?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 20:11   Citovat  

A kolik by to stálo v hondě zhruba nevíte nikdo??

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 20:15   Citovat  

jany9191 napsal:
A kolik by to stálo v hondě zhruba nevíte nikdo??

do Hondy to nedavej cože cože ? neni duvod(neznamena ze je to origo servis ze to bude super provedena prace) to zvaldne kazdej pepa z vesnice Velmi šťastný Velmi šťastný delam si srandu kazdej ne ale kdo uz neco delal tak jo. Hlavne si sezen manual aby vedel jak to ma pak utahnout Mrk
Ja dam typkovi 500za sundani a to mu davam jen proto ze je nedela Mrk

TheOlis je teď offline  TheOlis
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 21:44   Citovat  

mě budík ukazuje teplotu v normě, jen jednou když mi praskl chladič a vytekla voda tak to začalo stoupat nahoru, ale hned jsem si toho všiml a zastavil, takže to nedojelo ani do červenýho. Když jsem to teda koupil, tak v chladiči byl nějakej humus a voda oranžová, vyčistil jsem to, ale jen vodou, tak jestli ještě nebude nějak vevnitř přicpanej. Voda ale normálně protýkala když jsem ji pouštěl do vrchního vstupu.

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 21:59   Citovat  

oorrbb napsal:
jojo dej to do servisu pokud nemas neakyho znamyho jako treba ja. Budu stat a podavat naradi a kontrolovat jak to dela Velmi šťastný. Aj kdyby to bylo jen spatne tesneni stejnak hlavu vezu na odtlakovani. U me to uz nejsou male bublinky ale mega bublina Velmi šťastný Velmi šťastný puc urcite bude rupla Velmi šťastný jsem pesimista Velmi šťastný

P.S. kdo me proda hlavu na D16Z5, prej se da praskla hlava opravit nevite nekdo kolik to vydrzi?

Mam hlavu na d16z5 za 800kc s novymi gufery na ventylech. je akorat bez stevtu musel by sis je prehodit.
tudy odkaz

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 22:53   Citovat  

objednej si u Idaha Elring těsnění, nebo pokud chceš mermomocí něco dražšího tak Reinze, a je po starosti. Bude to klasicky jen foukle těsnění. Nevidím důvod, proč by měla rovnou praskat hlava - to bys to musel uvařit někde na okruhu, aby ručka byla dost dlouho v červeném poli, případně nasát vodu nebo dát motoru jinou pecku..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 23:01   Citovat  

Streetkid napsal:
objednej si u Idaha Elring těsnění, nebo pokud chceš mermomocí něco dražšího tak Reinze, a je po starosti. Bude to klasicky jen foukle těsnění. Nevidím důvod, proč by měla rovnou praskat hlava - to bys to musel uvařit někde na okruhu, aby ručka byla dost dlouho v červeném poli, případně nasát vodu nebo dát motoru jinou pecku..

ja doufam doufam Velmi šťastný v kelly jsem nasel dva druhy Reinze jeden za 1400 a druhy za 3000 kua v cem je rozdil?
neznam to prosim o radu

Obsah fóra Honda-club.cz   
spatne tesneni -> mini GO
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď