Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jaky mám et?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
filipcivic je teď offline  filipcivic
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 13:40   Citovat  

zdar,chtěl bych se zeptat jaky mam etčko popřípadě jaky mužu mit maximalní et alu disků? Ble,mam anglána d16y3 1995
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 13:47   Citovat  

filipcivic napsal:
zdar,chtěl bych se zeptat jaky mam etčko popřípadě jaky mužu mit maximalní et alu disků? Ble,mam anglána d16y3 1995

Jak máme vědět jaký máš ET? Z křišťálové koule? Mělo by to být napsané na kolech, si jedno sundej a podívej se.

Jaký ET můžeš mít záleží na velikosti kola a jeho šířce a taky na pneu (šířka/profil).

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 13:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Jak máme vědět jaký máš ET? Z křišťálové koule? Mělo by to být napsané na kolech, si jedno sundej a podívej se.

Jaký ET můžeš mít záleží na velikosti kola a jeho šířce a taky na pneu (šířka/profil).

Souhlas, ale konkretne velikost kola a sirka plaste s ET nesouvisi. Priklad- u tveho Acco Tourera nemuzes pouzit kolo o sirce napr. 7,5" s ET nizsim nez cca 45 a je uplne jedno jestli to kolo bude mit v prumeru 16 nebo 19". Sirka plaste se odvozuje potom od disku a taky ne od ET (bavime se o normalnich povolenych rozmerech plastu).

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 13:59   Citovat  

filipcivic napsal:

mrkni do velkeho technicaku, tam je origo ET - pokud nemas origo melo by to byt vyrazeno na vnitrnim limci rafku, ale uz sem se setkal, ze na rafkach to vyrazeno nebylo

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 14:00   Citovat  

filipcivic napsal:

pokud máš na autě seriový plecháče, mělo by to být ET45. ráfky 5,5J R14. ale na 100% ti to nikdo na dálku neřekne protože nikdo neví co tam máš. sundej kolo jak tu kluci psali a mrkni co je na vnitřní straně vyražený šuk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 14:04   Citovat  

Bully napsal:
Souhlas, ale konkretne velikost kola a sirka plaste s ET nesouvisi. Priklad- u tveho Acco Tourera nemuzes pouzit kolo o sirce napr. 7,5" s ET nizsim nez cca 45 a je uplne jedno jestli to kolo bude mit v prumeru 16 nebo 19". Sirka plaste se odvozuje potom od disku a taky ne od ET (bavime se o normalnich povolenych rozmerech plastu).

No tak ale bude rozdíl, když na 7x16 s ET 38 dá 205/45 nebo 215/65. Nebo konkrétně kdybych dal na 7x16 ET 28 pneu 195/45,tak by neškrtaly, ale 205/45 už mi škrtaly (stalo se po montáži brzda z 1.8VTi,které jsou cca o 1cm širší). Takže mu fakt nemůžu říct jaké ET,když nevím,co na to chce obout...

Tak to je dobrý, celkem by se mi na Accu zamluvaly třeba Rota Attack bronze 17x7.5 s ET 45. Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 14:07   Citovat  

jde mi o to jaky si mužu koupit elektrony v technyčaku mam 5j* 14 185/60 r14 chci tam dat kola jaky tam maj bejt dal bych rad třebas 16tky ale nechci mit s policajtama problemy chci jet na dovo do italie ,mate někdo zkušenosti ? už vas za to buzerovali?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 14:08  Naposledy upravil VlastaFR dne 27.2.2011 , 16:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja mam na svem anglicakovi ET35 a na nem 205/45 R16 a v cajku viz obrazky

edit: 7.5J

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 14:11   Citovat  

filipcivic napsal:
jde mi o to jaky si mužu koupit elektrony v technyčaku mam 5j* 14 185/60 r14 chci tam dat kola jaky tam maj bejt dal bych rad třebas 16tky ale nechci mit s policajtama problemy chci jet na dovo do italie ,mate někdo zkušenosti ? už vas za to buzerovali?

Když se to bude brát doslova,tak jiná než máš v TP tam mít nesmíš a když bude policajt chtít,tak Tě za to sejme. Pár případů znám,ale tam to byly ve všech případech extrémně široká kola s límcem.

Jinak pokud si koupíš kola s typovým listem (např. u alcaru nebo na e-pneumatiky), tak si méřžeš nechat ta kola do TP zapsat,ale je omezený výběr značek...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 16:30   Citovat  

filipcivic napsal:

mno Úsměv cim vetsi rafek tim je treba mit mensi profil pneu aby si zachoval aspon funkcnost rychlomeru Velmi šťastný

Ja mam ty 16" a kola na pohled nevypadaji, ze k autu nepatri - to je vetsinou to co Policie resi

Samo hellborn ma pravdu v tom, ze tam muzes mit jen to co mas v technicaku, ale to tu nema snad nikdo Velmi šťastný Velmi šťastný min. ET hodnotu Velmi šťastný

mej vsechno na aute v poradku a kdyz nebudes drzi na policii, nebo tam nemas nepratele, tak 16" jsou v poho - si myslim.

Jde jen o to aby ti kola nekoukali prez kastli a aby si tam nemel veliky rafky, ktery bijou do oci

Problem pak nastane u STK! kde musi byt to co je v technicaku, ale ET se tam nejak neresi pokud teda ti nelezou ven

- (dalsi problem na vetsich rafkach je v tom ze gumy jsou o poznani drazsi - coz stve tusim kazdyho Velmi šťastný )
- (jeste me napada, ze v dnesnim "svete" je mozne uz skoro vse a jde o pripadne spusobeni nehody a aby te pak neposlal likvidator od pojistovny nekam, ale to uz zachazim asi do krajnich mezi)

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 17:30   Citovat  

U nas v Lucembursku je STK vazne prisna a jdou i po ET (vubec je tu STK takova ze by neprosla odhadem polovina aut v CR). CTR jsem koupil i se zimni sadou kol a prave na nich jela zena na STK (tady se pri zmene majitele na STK musi vzdycky a jinak po cca 4 letech a potom kazdy rok). Nevenoval jsem tomu pozornost a nevsiml jsem si ze jsou s ET 45 misto 55 (6,5x16"). Samozrejme neprosla a musela s koly na schvaleni - budu delat STK vzdycky v zime a nechteji se mi pokazde prehazovat kola. Sehnali jsme od nich TUV, takze bez problemu, jenom jednorazove neco casu navic a 54€.
Skoda ze tohle nejde i v CR, STK ma byt jednoznacne prisna a neuplatna (ha ha, v Cesku), ale mela by zaroven existovat i moznost homologace zmen na voze, pokud tyhle projdou EU zkusebnami (TUV).

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 17:33   Citovat  

nacpi tam 7x 14,15,16,17 et 35 a bude to ok

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 17:37   Citovat  

Bully napsal:
U nas v Lucembursku je STK vazne prisna a jdou i po ET (vubec je tu STK takova ze by neprosla odhadem polovina aut v CR). CTR jsem koupil i se zimni sadou kol a prave na nich jela zena na STK (tady se pri zmene majitele na STK musi vzdycky a jinak po cca 4 letech a potom kazdy rok). Nevenoval jsem tomu pozornost a nevsiml jsem si ze jsou s ET 45 misto 55 (6,5x16"). Samozrejme neprosla a musela s koly na schvaleni - budu delat STK vzdycky v zime a nechteji se mi pokazde prehazovat kola. Sehnali jsme od nich TUV, takze bez problemu, jenom jednorazove neco casu navic a 54€.
Skoda ze tohle nejde i v CR, STK ma byt jednoznacne prisna a neuplatna (ha ha, v Cesku), ale mela by zaroven existovat i moznost homologace zmen na voze, pokud tyhle projdou EU zkusebnami (TUV).

Jo, radostí bych si nechal úpravy dopsat... Ble

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 18:15   Citovat  

Ja mám na anglanovi 16"-ky ET38 pneu 205/45 a jsou stejne velká jak zimní 14"-ky(pneu myslim 185/65) ne ale široká. Ale neškrtají a uvidíme až pujde o 3cm dolu jestli budou. Tak snad ti to pomuže ET 38 je tak akorát, a jinak nekde u nekteryho e-shopu je konfigurátor, který ti pomuže jen ho ted neumím najít.

0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 22:59   Citovat  

díkec moc Úsměv je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
jaky mám et?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0