Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Servo vynechává
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 23:33   Citovat  

Zdravím všechny. Mám trochu problém se servem. Ráno přijdu k autu, nastartuji a volantem se skoro nedá otočit, servo nejde. Asi tak po 10 km se chytne. Pak už v pohodě funguje, dokud zase po mrazivé noci ráno nepřijdu. Nechaval jsem to v práci ve vytopené garáži a bylo to v pohodě. Když to nechám stát šichtu venku, tak jak kdy, něky jo někdy né. Ale teď furt mrzne. Jinak nikde neteče nic, z nádržky se nic neztrácí. Nemůže ten hydraulický olej, když je starej, nějak zatuhnout v mrazech?? Ten olej jsem neměnil, mám to auto asi třetí zimu, až teď to zlobí. Samozřejmě kdy to bylo měněno nevím. Ještě mě napadlo jestli to nemůže dělat čerpadlo?? Nemá někdo podobnou zkušenost, nebo nějakej tip??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 23:42   Citovat  

bude tam již voda v oilu,koukej to vyměnit co nejdřív,aby jsi neměnil brzo vydřený posilovač. popis jak vyměnit najdeš v diskusi někde

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 8:47   Citovat  

Tak tak radne vymenit a nalit origo PSF-S od Hondy OK - litrik cca 450kc u Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 16:57   Citovat  

Dneska ráno jsem nastartoval, dal si zatim krátkou startku a šlo to v pohodě. Jsem přesvědčenej, že to je tím servo olejem. Volal jsem do Honda, Roudnice nad Labem a tam chtěj za litr PSF-S 580 Kč. Předpokládám, že litr bude stačit. Do nádržky na to servo jsou připojeny tři hadice. Jedna tlustá, je připojena k čerpadlu a pak dvě, co vedou od převodky k nádržce. Tenká je připojena hned, ta druhá silnější vede pod nádržkou někam pod světlo, vedle ní jako by se vracela další, která už je přiopojena k nádržce. To je kvuli chlazení toho oleje.??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 17:15   Citovat  

jj sermo á i chlazení oleje,a v diskusi některé najdeš jak to vyměnit.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 17:34   Citovat  

580 za litr...cena sla nejak nahoru teda to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 17:54   Citovat  

No někde jsem tu viděl, že Rom. tu má někde nábídku olejů a ten PSF může nabídnout za 420 Kč, jestli se to nezměnilo. Mám už dlouho koupenou knihu " Jak na to ", tam je návod. Většinu, co není složité, si dělám sám podle ní. a ten návod: Vysaje se nádržka, odpojí se ta vratka, ta od chladiče, nastaruje se motor a točí volantem sem tam tak dlouho, až nic nevytéká. Pak se připojí hadička zpět a doleje oleje a zase točí sem tam, dokud se to neodvzdušní. Tady na diskuzi jsem někde četl, že se to uplně nevypustí, ale rovnou se dolevá nový olej do vysáté nádržky, dokud z vratky neteče ta nový.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 22:27   Citovat  

Tak jsem koupil olej PSF. Vyměnil jsem to podle návodu, ale vše při starém. Když mrzne, tak to servo hned nefunguje. Zkoumal jsem to za studena a zjistil, že když zkouším otáčet volantem, tak vůbec není slyšet, jak vrčí to čerpadlo. Když se to trochu ohřeje, tak to začne fungovat a čerpadlo je slyšet při tlaku na volant. Pak jsem ještě zistil, že manžety na řídících tyčích jsou na tom uzkém konci praské.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 22:35   Citovat  

Manžetky na axiálních tyčích nemají na funkci serva žádný vliv (na životnost a vůli v klubu spojovačky samozř. ano)
Podle mne to vypadá na výměnu servo pumpy.

Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 22:55   Citovat  

Ahoj,moc se omlouvám autorovi za vložení mého topicu ale mám podobný problém a pokud dovolíš,tak využiju tvé téma,jekož kde taky o problém se servem..
Mám pár prvních otázek..
1.když mám málo kapaliny,cca 1cm pod minimem,může to mít vliv na funkčnost serva?
2.Mám pocit,že mi to jde hodně z tuha a nejsem si jíst jestli stačí dolít kapalinu..
3.Má cenu dolít nebo rovnou vyměnit kapalinu za novou?
4.Když už teda bod 4,kolik se tam dává kapaliny-litry?,zvládnu vyměnit doma sám?

5.Hlavní problém je tedy v nedostatku kapaliny a taky,že když na volnoběh zatočím volantem,tak mi klesnou otáčky,v čem může být problém nebo to je normální?

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 23:02   Citovat  

Klejzlik napsal:
Ahoj,moc se omlouvám autorovi za vložení mého topicu ale mám podobný problém a pokud dovolíš,tak využiju tvé téma,jekož kde taky o problém se servem..
Mám pár prvních otázek..
1.když mám málo kapaliny,cca 1cm pod minimem,může to mít vliv na funkčnost serva?
2.Mám pocit,že mi to jde hodně z tuha a nejsem si jíst jestli stačí dolít kapalinu..
4.Když už teda bod 4,kolik se tam dává kapaliny-litry?,zvládnu vyměnit doma sám?

5.Hlavní problém je tedy v nedostatku kapaliny a taky,že když na volnoběh zatočím volantem,tak mi klesnou otáčky,v čem může být problém nebo to je normální?
mas malo kapaliny tak to jde ztuha, me paqk servo umrelo uplne, a dolej treba ale pak to cely vymen. v manualu je presne kolik

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 23:29   Citovat  

Klejzlik napsal:
Mám pár prvních otázek..

Ad 1. zjistil jsem, že ta nádržka je koncipovaná akorát. Když je tam málo, může si to přisát vzduch, ale myslim si že cm pod ryskou to ještě nenasaje vzduch. Když je tam víc, tak při toční dojde k vylití z nádržky, takže teď dělám všude flíčky.
Ad 2. Nevím jestli to je jenom můj subjektivní pocit, ale myslím že mi to servo šlo před rokem lehčeji než teď. A po výměně se to nijak nezlepšilo.
Ad 3. Výměnou asi nic nepokazíš.
Ad 4. Po výměně jsem nalil přesne 0,8 litru a to ještě právě kousek vytekl. Dalo by se to vyměnit i venku na zahradě.
Ad 5. Co mám tohle auto tak vždycky po pootoční volantu nepatrně klesly otáčky ve volnoběhu, myslím že je to normální.

Toť můj názor, s kamarádem jsme dospěli k názoru, že nejspíš bude potřeba sehnat novou pumpu. Jěště nás napadlo jestli nemůže být problém v nějkém tom přepouštěcím ventilu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2011 , 10:24   Citovat  

servo oil měňte v intervalech dle výrobce.když auto koupíte jeté a nevíte jak dlouho tam je ,vyměňte alesospoň s první výměnou oilu v motoru,(samozřejmě mění se i převodoví ,brzdová kapalina ,kapalina spojky)

jinak k té hladině když je pod minimem tak v zatáčkách se dokáže "odlít" a přisát
tím se servo oil začne napěňovat a stlačitelné vlastnosti jsou zcela jiné ,řízení začne tuhnout
a jak víme vzduch obsahuje vlhkost-vodu a když vzduch stlačíme servem je jak v papinově hrnci ,stačí nižší teplota na bod varu.Vznikne pára. Co s takovím "zkorodovaným" oilem? vyměnit.

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2011 , 23:51   Citovat  

SERVO - P5G
Prosím , nevěděli by jste kde by mohla být nejpravděpodobněji příčina ?
Jakmile vytočím za jízdy volant nebo jen při přejíždění z pruhu do pruhu, tak se volant nemá tendenci vracet.
Poměrně i na místě to jde dost ztuha.S vypnutým motorem oběma rukama a musí se použít dost síly.
Už se mi to stalo jednou pak to nějak přestalo.Teď opět.
Nestalo se už někomu ?
Kde hledat problém?
1 - Kapalina?? - já osobně mám auto 4 roky a nikdy sem ji neměnil.Pochyuju že ji měnil někdo předemnou.
2 - Servo ?? - Řemen ale neprokluzuje,servo tlačí
3 - Problém v řízení - tyč ??

Prosím poraďte pokud někdo budete vědět
Diky H+

Jak jsem se dočetl tady tak se tady už nejspíš pár podobných problémů řešilo.Pomohlo nakonec někomu něco ??

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 8:47   Citovat  

Taky se trochu přivařím autorovi do topicu. Doufám tedy že se bavíme o posilovači řízení a kapalině do něj Úsměv
Mám tam asi 1cm nad min a psal sem to už někde tady na fórku, jestli mám koupit kapalinu ale lidi říkali ať tohle vůbec neřeším, tak teď nevím - protože se mi včera při ježdění stalo že jakoby posilovač na vteřinku dvě vypadl (možná že i 2x).
Je tedy třeba dolít?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 16:59   Citovat  

No dneska bylo kolem -8 stupňů, vždycky mi to nefunguje, když mrzne. V neděli po výměně kapaliny se nic nezměnilo, ale včera a dneska to už to servo hned fungovalo po startu a taky mrzlo, tak nevím. Sice to jde ztuha, ale něco to tlačí, takže to není tak jako když je motor vypnutej. Otázka je, jestli když servo funguje, ale jde ztuha, tak jestli tlačí servo pumpa tak jak má. To by vysvětlovalo nedostatečnou účinnost, ne??
A k té hladině, 1 cm nad ryskou minima je ryska maxima, takže je to akorát.

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 17:14   Citovat  

Marián napsal:
A k té hladině, 1 cm nad ryskou minima je ryska maxima, takže je to akorát.

Mno nevim...

01032011009.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
01032011009.jpg, 542.9 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 17:22   Citovat  

n3uro napsal:
Mno nevim...

nvm,ale dulezite je resit pokud je na minimu..ne v pulce to mi hlava nebere ..
navic tezko najit upne rovny povrch aby clovek videl presne kolik ji tam je Mrk a dulezite je vedet co tam je..kož jakekoliv michani tomu moc neprospeje

za mne osobne musim doporucit kazdopadne po case vymenit..a pri koupi auta z 2.ruky taky okamzite s filtrama atd menit.. to snad ne samozrejme davat jen PSF-S

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 17:46   Citovat  

Tak teď jsem byl venku, s pravítkem a mezi ryskam je 14-15mm, tzn. že jestli tam je 1cm nad spodní ryskou, zbýva 4-5 mm do maxima. Omlouvám se, nemám tak ostrý oko, ale je to v normě a neřešil bych to. Jestli to chceš pořešit, rovnou to vyměn, tím nic nepokazíš, samozřejmě bych tam nelil servo olej za 80 korun, nějakej obyčejnej průmyslovej ze sudu. Jak říká příspěvek výše PSF od Hondy. Když jsem auto koupil, tak jsem měnil olej hned motorovej i převodový, ten servo mi nějak vypadl. Ale když jsem vypustil ten starej, byl skoro stejnej, jako ten novej, jen o něco tmavší, krásně čirej a čistej.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 19:06   Citovat  

dneska jsem volal do hondy a dotazal se jej na par veci.rikal ze snad nikdy u hondy neresili problem se servem.maximalne proplach a vyreseno.vysvetlil mi ze tam jsou snad nejake pistky nebo co. Muj dotaz zni, je mozne rozdelat servo a zkontrolovat , vycistit? Je toto realne v garazi? Zvadne tuto demontaz servava rozebrani a slozeni pokrocily laik ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 16:51   Citovat  

kachnacrx napsal:
SERVO - P5G
Prosím , nevěděli by jste kde by mohla být nejpravděpodobněji příčina ?
Jakmile vytočím za jízdy volant nebo jen při přejíždění z pruhu do pruhu, tak se volant nemá tendenci vracet.
Poměrně i na místě to jde dost ztuha.S vypnutým motorem oběma rukama a musí se použít dost síly.
Už se mi to stalo jednou pak to nějak přestalo.Teď opět.
Nestalo se už někomu ?
Kde hledat problém?
1 - Kapalina?? - já osobně mám auto 4 roky a nikdy sem ji neměnil.Pochyuju že ji měnil někdo předemnou.
2 - Servo ?? - Řemen ale neprokluzuje,servo tlačí
3 - Problém v řízení - tyč ??

Prosím poraďte pokud někdo budete vědět
Diky H+

Jak jsem se dočetl tady tak se tady už nejspíš pár podobných problémů řešilo.Pomohlo nakonec někomu něco ??
presne to delal muj byvalej legend, jel sem a nevracel se volant kdys sem zatocil, v honde mi postelovali prevodku a bylo to lepsi, yla moc dotazena ta matice na ni, pak samozrejme vycisteni serva tim zpusobem, ze jsem odpojil vraceci hadicku do serva a napojil na lahev , nastartoval tocil volantem a dolival novou kapalinu dokud netekla cista, 2 litry kapaliny me ot sezralo Úsměv a pak to bylo good

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 19:27   Citovat  

Brnďa napsal:
presne to delal muj byvalej legend, jel sem a nevracel se volant kdys sem zatocil, v honde mi postelovali prevodku a bylo to lepsi, yla moc dotazena ta matice na ni, pak samozrejme vycisteni serva tim zpusobem, ze jsem odpojil vraceci hadicku do serva a napojil na lahev , nastartoval tocil volantem a dolival novou kapalinu dokud netekla cista, 2 litry kapaliny me ot sezralo Úsměv a pak to bylo good

Super, tak mozna bychom ted vedeli cim to je.vymena kapaliny asi nebude takovy problem.samozrejne se do toho pustim ,ale ....az sezenu 1000 Úsměv na kapalinu, dobre vedet ze si to veme 2 litriky, v manualu sem se docet ze pG5 ma myslim 1.3 l v trubkach a 0.4 v nadobce.takze 3 decky do zalohy.to odpovida. Diky chlape !

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 21:34   Citovat  

kachnacrx napsal:
Super, tak mozna bychom ted vedeli cim to je.vymena kapaliny asi nebude takovy problem.samozrejne se do toho pustim ,ale ....az sezenu 1000 Úsměv na kapalinu, dobre vedet ze si to veme 2 litriky, v manualu sem se docet ze pG5 ma myslim 1.3 l v trubkach a 0.4 v nadobce.takze 3 decky do zalohy.to odpovida. Diky chlape !
jojo me prvne umrelo cerpadlo, nebo umrelo uz bylo mrtvy kdys sem to kupoval, vynechavalo Úsměv tak sem vymenil cerpadlo a nic, pak v honde to stelovali a bylo to lepsi a uplne nejlepsi to bylo po vymene kapaliny:)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2011 , 23:21   Citovat  

Takže než jsem se dostal k odhalení problému se servem jak jsem už psal, tak se oteplilo a problémy zmizely.... cože cože ? cože cože ? to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2011 , 23:23   Citovat  

kachnacrx napsal:
Takže než jsem se dostal k odhalení problému se servem jak jsem už psal, tak se oteplilo a problémy zmizely.... cože cože ? cože cože ? to mi hlava nebere
to ale snad nenznamena to, ze na to prdis ne? minimalne tu kapalinu vymen, buhvi kolik uz do sebe vtahla vody Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2011 , 23:28   Citovat  

Brnďa napsal:
to ale snad nenznamena to, ze na to prdis ne? minimalne tu kapalinu vymen, buhvi kolik uz do sebe vtahla vody Smutný

Určitě neprdím!! to ne ale aspon to nemusim dělat v marzu a počkam chvíli na teplíčko.....vyměna kapaliny , zkusim to servo rozebrat(prvnš nacvičím na jiném Úsměv ) a pak tyč řízení...určitě na to nekašlu !

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2011 , 19:32   Citovat  

No tak asi před čtvrt rokem jem měnil tu kapalinu, je te'd teplo tak mi to servo funguje hned, uvidím co další zima. Ale nedavno jsem koukal na nádržku a skoro prázdná. Dolil jsem zbytek co mi zůstala ale furt se strácí. Dělám drahý loužičky. Zjistil jsem, že mi zdrhá do manžety, a ta je prasklá, ještě pořád. Ale myslím, že to je problém i kdyby ta manžeta byla ok. Neví někdo, jestli se dá vyměnit ta řídící tyč, co je na ní naštoubovanej ten kulovej čep a jestli tam je nějaké těsnění, kolem té řídící tyče. Jinak jsem se doslechl, že pokud je problém v servu, tak se nedá opravit. Jsou tam nějaké natáčecí kroužky, kudy se to přepouští, podle otočení volantem a i kdyby se to dalo vyměnit, nedá se to sehnat.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2011 , 19:46   Citovat  

Marián napsal:
No tak asi před čtvrt rokem jem měnil tu kapalinu, je te'd teplo tak mi to servo funguje hned, uvidím co další zima. Ale nedavno jsem koukal na nádržku a skoro prázdná. Dolil jsem zbytek co mi zůstala ale furt se strácí. Dělám drahý loužičky. Zjistil jsem, že mi zdrhá do manžety, a ta je prasklá, ještě pořád. Ale myslím, že to je problém i kdyby ta manžeta byla ok. Neví někdo, jestli se dá vyměnit ta řídící tyč, co je na ní naštoubovanej ten kulovej čep a jestli tam je nějaké těsnění, kolem té řídící tyče. Jinak jsem se doslechl, že pokud je problém v servu, tak se nedá opravit. Jsou tam nějaké natáčecí kroužky, kudy se to přepouští, podle otočení volantem a i kdyby se to dalo vyměnit, nedá se to sehnat.
tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Servo vynechává
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina