Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Po 10 dnech nenastartuju
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:09   Citovat  

Ahoj,mám C4G, když auto stojí 10dní, tak pak nenastartuju Chápeš! Koupil sem proto novou baterku (už cca před rokem) a je to nastejno. Studuju na VŠB, takže jsem doma jen výkendy, když nejsem doma odpojím mínusový drát na batercea a jakmile přijedu, zapojím jej a není problém. Ale štve mě, že se vymažou hodnoty v ECU a stanice v rádiu. Rádio mám zapojený přímo na baterku, sundávám ale panel, takže mi akorád bliká červená dioda. A v autě je nainstalovaný alarm s hlukovým a otřesovým čidlem a taky dálkový centrál. Napadá mě tak akorád, že by tam někde byla chyba a vybíjelo mi to baterku. Prosím o radu, jak odhalit tuto závadu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:11   Citovat  

A když jedu pryč, tak auto zamknu pouze klíčem a je v garáži, takže alarm není zaplý Chápeš! Chápeš! Chápeš! a přezto bych po 10 dnech nenastartoval. Jen se mi rozsvítí kontrolky a ze startéru se ozve max. cvaknutí.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:13   Citovat  

zkus očistit ukostření, cvaka jen jednou nebo pořád??

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:15   Citovat  

Targouš si jednu koupil baterku a dělalo mu to samé, odnesl do prodejny, změřili a baterie byla těsně nad červeným pásmem,které značí smrt - podle prodejce bylo vše OK... Ble Byl to prostě ležák... Nech si jí změřit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:16   Citovat  

baterka je vybitá, někdy se aji otočí, ale pomaličku, někdy když je zima tak pak už jen cvakne, protože je vybitá baterka do mrtva, tohle by se mis távalo pořád, tak proto odpojuju kábl od baterky, aby mi neodešla do věčných lovišť.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:18  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 1.3.2011 , 23:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

baterku jsem koupil přez internet, ani nevím jestli mám doklad. Změřit mi ji změří kde jinde?

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:18   Citovat  

To samé jsem kdysi řešil u CRX. Baterka cca. 3 měsíce stará a najednou nic. Nabití pomohlo jen na chvilku.
Zajel sem za prodejcem, zapůjčili mi náhradní s tím, že tu moji otestují. Druhej den jsem si přijel pro novou baterku a už byl klid.

Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:19   Citovat  

proste tam mas nekde docela velkej odber muze to delat ten alarm i radio co sou pripojeny jako staly + a kdo ví co tam mas jeste napojeny HaHaaa jinak jestli kdyz pripojujes kontakty a zajiskri to jako ze hodne tak je neco spatne Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:21  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 1.3.2011 , 23:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ale když bude 10 dní mimo zapojení auta tak zůstane nabitá, ale jakmile ji nechám zapojenou v autě, tak bude KO. Dělalo mi to aji s předešou baterkou, ta sice byla už tak trochu víc KO... spíš jak poznám, že tam je někde skrat nebo odběr něčeho?

Při zapojování baterky to hodí jiskru někdy a to malou, nebo vůbec.

elektrické zařízení: alarm, centrál, rádio, aktivní tuba- taky zapojená na stálo, ale dal jsem tam vypínač, takže ji vždy vypnu.

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:25   Citovat  

Mas tam normal odber.
Mas nebo muzes si pujcit multimetr popripade idealne klestovy multimetr?
Jednoduse bys zmeril jaky proud tece z baterky kdyz mas vsechno povypinane a pozamykane.
Urcite tam bude odber a za ten tyden ji to hold vyklepe.

Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:25   Citovat  

no tak jasny kdyz pripojis kontakty tak se vybije protoze ti tam neco odebira proud ... no jak rikam kdyz mas tu baterku nabitou uplne napr z nabijecky a pripojujes kontakty tak jestli to hodne zajiskří a nemyslim na poprvi to se nabije ECU atd a prskne to ale kdyz tukas kontaktem o baterku ...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:28  Naposledy upravil M@jk dne 1.3.2011 , 23:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj Martine,
no já kupoval na podzim baterku Varta Asia Blue Dynamic 45Ah.

První dvě zimy oki, ale 2010 a letošní byly drsné. Problém je ten, že ten elektrolyt zamrzá a to ji vůbec nedělá dobře a pak ji zatížíš a je hotovo. Jak jsem věděl, že je baterie v čudu, tak jsem se modlil, abych to navrknul. Leč startovací booster na garážích 1600Ah byl lepší. Jak bylo na nule či + 6´C jako nyní, bez problémů. Ale zkusil jsem nabíječkou zkusit obnovu - pomohlo jen chvíli. Ony bohužel i ty tzv. bezúdržbové jsou sice pěkné, ale daň si za to vybírají. Origo byly schopny vydržet i 10let.

Pokud chceš, aby Ti AKU vydržela a zvláště, když jsi 80% víkendu pryč, prostě ji vyndej, dej zárovku na 12V na dráty k plusu a mínusu a tím ji "udržuj", nebo ji šoupni na udržovací nabíječku. Prostě holt oželíš ten luxus: radia, alarmu, atd. Je-li auto někde v garážích, tak to není nutné. Tím jak se baterie vybíjí, tak pak potřebuje nabít. To ji bohužel tím, že stojí 5dní a jen z ní zařízení v autě "sosají šťávu" neučiníš no.

Takže zkusit obnovit. Koupit novou a šetřit ji, pokud opravdu jezdíš jen víkendy. Nebo odpojit plus kábel natvrdo.

My měnili s kamarádem minulý víkend v Týnci n/S palubku a dávali dálku - k origo centrálu - a mám tam někde tzv. ztrátový proud. Prostě musíme hledat, kde je závada.

Good Luck
přátele je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:29   Citovat  

nevím jak to funguje, ale i ten dálkový centrál může mít nějaký odběr? Napadlo mě, dát alarm a centrál na vypínač a nechat zapojenou baterku přez týden a zkusit jestli zůstane nabitá, nebi bude zase KO. Jen rádio za 10 dní a pamět ECU a hodiny ji přeci nemůže vybít ne?

A ten měřák nemám, ale asi bych mohl pučit...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:34   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
nevím jak to funguje, ale i ten dálkový centrál může mít nějaký odběr? Napadlo mě, dát alarm a centrál na vypínač a nechat zapojenou baterku přez týden a zkusit jestli zůstane nabitá, nebi bude zase KO. Jen rádio za 10 dní a pamět ECU a hodiny ji přeci nemůže vybít ne?

A ten měřák nemám, ale asi bych mohl pučit...

Maritne, vše má odběr. Nechť se ozve odborník, ale jak Ti bliká rádio = vybíjí baterku ... atd.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:35   Citovat  

v každym servise by měli mít měřák baterek, napichnou se na ní a ono ti to pak vyplivne papírek z udajeme jak je na tom baterka. jinak měl jsem taky vartu blue dynamik 45Ah, po 2 letech šla do kytek tak jsem se naštval vzal tu normální baterku 56Ah flexou potunil spodní dorazy kterýma se přichytáva po upravě měřila 18 cm moje mezera mezi kastli a zvonem tlumiče je 19 tak sem jí tam hvízdnul a uvidim co to bude dělat, docela mě štve že tyhle malý baterky se nedělají nebo u nás se blbě shání ve větší kapacitě.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:48  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 1.3.2011 , 23:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já mám 63 Ah, ale názem myslím stylu noname.

Ale nejvíc mě štve, že se mi vymaže ECU, to abych pokaždé nastavoval volnoběh a hrál si s otáčkama abych je měl správně.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:49  Naposledy upravil M@jk dne 1.3.2011 , 23:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sablos napsal:
v každym servise by měli mít měřák baterek, napichnou se na ní a ono ti to pak vyplivne papírek z udajeme jak je na tom baterka. jinak měl jsem taky vartu blue dynamik 45Ah, po 2 letech šla do kytek tak jsem se naštval vzal tu normální baterku 56Ah flexou potunil spodní dorazy kterýma se přichytáva po upravě měřila 18 cm moje mezera mezi kastli a zvonem tlumiče je 19 tak sem jí tam hvízdnul a uvidim co to bude dělat, docela mě štve že tyhle malý baterky se nedělají nebo u nás se blbě shání ve větší kapacitě.

Ahoj,
tywe dobře ty. No ehm. Ono jde o to, že je průšvih s tím "bezúdržbováním" kdyby si měl údržbovku, tak si ji udržuješ při životě - origo HONDA byly údržbové, proto vydržely i 10let. Včera jsem se naštval a koupil Panasonic PAN46B24LS-FS s kontrolou elektrolytu a dolíváním. Sice ceníkově za Kč 2.200,- a sleva na Kč 1.450,- a šel jsem do ní. Ta už přežije celé auto.

Panasonic PAN46B24LS-BM - podobná!!!

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:51   Citovat  

Zkus odpojit radio a zesik podle me to bude ono.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:56   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Já mám 63 Ah, ale názem myslím stylu noname.

Ale nejvíc mě štve, že se mi vymaže ECU, to abych pokaždé nastavoval volnoběh a hrál si s otáčkama abych je měl správně.
to si je myslim blbost volnoběh se ti nemůže jen tak smazat maš ho přeci nastavenej.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:58  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 2.3.2011 , 0:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

zesák nemám, jen v té aktivní tubě a tu už mám na vypínač, a tu vypínám, rádio se sundaným panelem přece nemůže mít takový odběr, a jen bliká ta červná dioda co má imitovat alarm ne?

A k tomu volnoběhu, špatně to startuje, nemá to načtený ty správný hodnoty, volnoběh je vysokej, pár km to trvá než se to dá do správných hodnot, teda aspon mám ten dojem!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2011 , 23:59   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
tywe dobře ty. No ehm. Ono jde o to, že je průšvih s tím "bezúdržbováním" kdyby si měl údržbovku, tak si ji udržuješ při životě - origo HONDA byly údržbové, proto vydržely i 10let. Včera jsem se naštval a koupil Panasonic PAN46B24LS-FS s kontrolou elektrolytu a dolíváním. Sice ceníkově za Kč 2.200,- a sleva na Kč 1.450,- a šel jsem do ní. Ta už přežije celé auto.

Panasonic PAN46B24LS-BM - podobná!!!
ono bezudržbovky jsou od toho aby se neudržovali a brzo se měnili, 2 roky a šlus prostě po záruce no.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:04   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
zesák nemám, jen v té aktivní tubě a tu už mám na vypínač, a tu vypínám, rádio se sundaným panelem přece nemůže mít takový odběr, a jen bliká ta červná dioda co má imitovat alarm ne?

Prave ze to radio muze zrat plnou forsas Velmi šťastný
Ve skodovce sem ho napojil na stalej a po dvou dnech co stala sem nenatocil.
Po te co sem to napojil spravne pamet na stalej a + na sepnuti pres klicek to je OK

A taky sem mel sundanej panel.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:07   Citovat  

sablos napsal:

Ve Vti kroutí Varta Blue Dynamic 45Ah už 3 zimu (a že si zabezpečení vezme dost). Ale plnili jí před tchánem a nebyl jsem línej a letos na podzim jí rozebral, dolil a šlape dál...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Ve Vti kroutí Varta Blue Dynamic 45Ah už 3 zimu (a že si zabezpečení vezme dost). Ale plnili jí před tchánem a nebyl jsem línej a letos na podzim jí rozebral, dolil a šlape dál...
jasně moje varta byla nová, mpžna ji křivdim byla tam možna 3 roky a nic na ni napojený nebylo jen rádio ale klasika na stálej byla jen pamět a centrál s dálkou ale ten si nic neveme.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:10   Citovat  

Hellborn napsal:

Hellbi, to je vono no ... Úsměv je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:11   Citovat  

no já mám právě pamět a + spojený do jednoho na stálo. Abych mohl vyhrávat i bez klíčů v zapalování, to možná bude ten problém.. Tak asi to zapojím jak má být...

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:12   Citovat  

Vždyt je to tak jednoduché... odpoj plusový kontakt a do serie s baterkou zapoj multimetr nastavený na Ampery.a sleduj jakej má to auto odběr, pak jen odpojuj věci které by to mohli být a jakmile zmizí odběr je vyhráno... myslím , že 0,2 amp bere radio...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:12   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
no já mám právě pamět a + spojený do jednoho na stálo. Abych mohl vyhrávat i bez klíčů v zapalování, to možná bude ten problém.. Tak asi to zapojím jak má být...
ted si na to kápnul, dej žlutej na stálej + a červenej na spínavej od spínací skřínky.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:13   Citovat  

samozřejmě , že pokud není odběr tak je to baterii, předpokládám , že dobíjení jsi měřil...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 0:15   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Po 10 dnech nenastartuju
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď