Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Legend 3.5 automat - zvuk při řazení
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Schluke je teď offline  Schluke
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 13:08   Citovat  

Zdar, už delší dobu si všímám, že moje Honda občas při řazení z jedničky na dvojku vydá takový zvláštní zvuk, lupnutí, nebo jak to popsat. Dělá to opravdu jen minimálně, vypozoroval jsem, že jen když je auto naložené (řekněme min. 3 lidi) a jen když je zahřáté, ale nemá to absolutně žádnou pravidelnost. Nezhoršuje se to, je to pořád stejné. Nemáte někdo zkušenost s podobným jevem u automatu? Auto má najeto necelých 150 tisíc a kapalina v převodovce vypadá celkem čerstvě (oranžová barva, žádný náznak zápachu po spálenině). Jinak 99% přeřazení proběhne naprosto sametově, dá se říct neznatelně.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 14:20   Citovat  

a kdy byla menena kapalina v prevodovce? ona by mela byt spis docervena nez oranzova

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 14:51   Citovat  

To bohužel nevím, možná je spíš dočervena, kdyby byla vidět ve skleničce, dalo by se to vyhodnotit přesněji. Každopádně když jsem to ukazoval jednomu servismanovi, tak se to, jak to obvykle bývá, neprojevilo, nicméně kapalinu shledal za "čerstvou".

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 16:15   Citovat  

Schluke napsal:
To bohužel nevím, možná je spíš dočervena, kdyby byla vidět ve skleničce, dalo by se to vyhodnotit přesněji. Každopádně když jsem to ukazoval jednomu servismanovi, tak se to, jak to obvykle bývá, neprojevilo, nicméně kapalinu shledal za "čerstvou".
nojo shledal za cerstvou, ale kapalina se ma v tom automatu menit po urcite dobe bo ujetych km, ted to nemuzu dohledat v manualu, a nait tam origho atf a je tam skoro 9 litru kdys to menis. Ja mel legenda coupe v automatu, ale to neradilo vubec a pri prerazeni bylo slyset, po vymene byl klid, ovsem prevodovka porad radila jak se ji to zlibilo, navic ten novjesi legend dost trpi na prevodovky automaty, tak bych byt tebou to co nejdriv vymenil, kdys nevis jak je to tam dlouho, abys pak nenahanel prevodovku

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 16:17   Citovat  

Na tom se shodneme, ale podle mě to neřeší problém s tim zvukem.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 16:18   Citovat  

Schluke napsal:
Na tom se shodneme, ale podle mě to neřeší problém s tim zvukem.
tak nikdyn evis, prej tam jsou nejaky sitka a kdys se ucpou nebo pr icpou tak neprojde olej a muze to udelat ten zvuk

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 16:18   Citovat  

S tou kapalinou zjistim v Hondě, kdy to tam bylo. Mám s tim najeto teprve 20000, ale záznamy v Hondě to má do posledního kilometru, jak jsem to koupil, tak by snad měli vědět..

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 19:28   Citovat  

odporucam menit kazdych 40, max. 50 tis. km, s tym ze ak si olej este nemenil, cim skor tak urob...bohvie ci ho niekedy niekto menil.. tych 9 litrov je hovadina, to moze byt cely objem naplne, ale pri vymene ti vytecie 3, max. 4 litre... z tohto dovodu to ja po kupe automatu robim tak, ze vymenim, spravim 50-100 km a vymenim znova... ak ti neni luto penazi tak to iste aj 3ti krat...jedine tak zabezpecis obmenu co najvacsieho objemu naplne, a treba tam dat jedine HONDA ATF... mne luto neni, radsej dat par stovek za olej ako par desitek tisic za repas skrine...inak ja uz ani nesledujem interval vymeny, prevodovky sa mi vzdy nejak same zahlasia, ze by bolo treba menit... zacnu trhat, vydavat zvuky atd.. skratka pocitovo sa vzdy nieco nestandardne zacne diat, po vymene zasa ok...mam 3ti hondacky automat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 19:31   Citovat  

pajo napsal:
odporucam menit kazdych 40, max. 50 tis. km, s tym ze ak si olej este nemenil, cim skor tak urob...bohvie ci ho niekedy niekto menil.. tych 9 litrov je hovadina, to moze byt cely objem naplne, ale pri vymene ti vytecie 3, max. 4 litre... z tohto dovodu to ja po kupe automatu robim tak, ze vymenim, spravim 50-100 km a vymenim znova... ak ti neni luto penazi tak to iste aj 3ti krat...jedine tak zabezpecis obmenu co najvacsieho objemu naplne, a treba tam dat jedine HONDA ATF... mne luto neni, radsej dat par stovek za olej ako par desitek tisic za repas skrine...inak ja uz ani nesledujem interval vymeny, prevodovky sa mi vzdy nejak same zahlasia, ze by bolo treba menit... zacnu trhat, vydavat zvuky atd.. skratka pocitovo sa vzdy nieco nestandardne zacne diat, po vymene zasa ok...mam 3ti hondacky automat
hovadina to neni 9 litru, je to cela napl prevodovky pri kompletni vymene

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 19:46   Citovat  

Brnďa napsal:
hovadina to neni 9 litru, je to cela napl prevodovky pri kompletni vymene

priteli, normalne si ma vyprovokoval k aktivite, nasiel som si cd s manualom, zalistoval a voala...(nepise sa tu o jaky legend sa jedna, toto je z manualu pre legen sedan 96-00 - ale vzhladom, ze skrina z acco coupe ma rovnake hodnoty, bude to proste nejak podobne u akehokolvek legendu Mrk sorry ale ja zvyknem pisat len to co mam overene, ne dohady a tipovanie Mrk

3 litre pri vymene
8,6 litra je cela napln - vymenitelna je len pri uplnom rozobrati prevodovky

Legend_96_CZ_zaklad.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  Legend_96_CZ_zaklad.pdf
 Velikost:  59.3 kB
 Staženo:  121 krát

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 19:50   Citovat  

pajo napsal:
priteli, normalne si ma vyprovokoval k aktivite, nasiel som si cd s manualom, zalistoval a voala...(nepise sa tu o jaky legend sa jedna, toto je z manualu pre legen sedan 96-00 - ale vzhladom, ze skrina z acco coupe ma rovnake hodnoty, bude to proste nejak podobne u akehokolvek legendu Mrk sorry ale ja zvyknem pisat len to co mam overene, ne dohady a tipovanie Mrk

3 litre pri vymene
8,6 litra je cela napln - vymenitelna je len pri uplnom rozobrati prevodovky
ja nedohaduju ani netipuju jen jsem mu napsal ze prevodovka ma kompletni napln skoro 9 litru a vidis ze to tam mas , ja to mam v manualu taky Úsměv jinak je jasny ze to jen tak nevypustis vsechno co v prevodovce je pres vypustak

edit je pravda ze mam manual v anglictine a overhaul sem bral jako kompletni vymenu a ne rozdelani tak se omlouvam Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 19:57   Citovat  

v pohode Úsměv
hlavne nech si tazatel necha poradit a urobi ako piseme

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 20:02   Citovat  

pajo napsal:
v pohode Úsměv
hlavne nech si tazatel necha poradit a urobi ako piseme
jo to je zaklad hnedka po koupi, stejne jako rozvody..

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 20:30   Citovat  

Každopádně díky oběma za typ, určitě to co nejdřív udělám, teď to ale ještě musí pár týdnů počkat, protože jsem ke konci dubna objednaný na LPG. Je na to potřeba nějaký speciální servis pro převodovky, nebo to zvládnou vyměnit i v normálním autoservisu? Nebo je nejlepší to dát do Hondy? ... Jedná se o r.v. 2000

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 20:35   Citovat  

ja by som si to urobil sam alebo dal do hondy... v neautorizovanom servise sa ti budu snazit nanutit "bezny" olej do automatov, nedaj sa..urcite tam treba dat original

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 20:41   Citovat  

Schluke napsal:
Každopádně díky oběma za typ, určitě to co nejdřív udělám, teď to ale ještě musí pár týdnů počkat, protože jsem ke konci dubna objednaný na LPG. Je na to potřeba nějaký speciální servis pro převodovky, nebo to zvládnou vyměnit i v normálním autoservisu? Nebo je nejlepší to dát do Hondy? ... Jedná se o r.v. 2000
jak pise pajo urcite to zvladnes sam i v obyc servise, ale trvej na origo atf, pokud chces usetrit tak kup tady na foru od uzivatele rom. a to ze to par tydnu pocka, abys pak nelitoval ze misto tady shruba 1500kč nebudes shanet prevodovku jinou

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 20:44   Citovat  

Mám právě jeden servis, se kterým spolupracuji (v jiné oblasti), ale starají se mi tam o auta, dají mi tam, co řeknu. Z toho, co říkáš, by to tedy pravděpodobně měli zvládnout bez problémů taky, když si zajistím správnou kapalinu Úsměv Ale pokud by byla nutnost dát to do Hondy, udělám to. Bude tam muset jít v květnu stejně, protože mám problém s klimatizací :-/

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 20:47   Citovat  

Jak říkám, udělám to, jakmile to bude možné. Mění se tedy ještě něco, krom kapaliny? Myslím tím filtr a pod. Mrk

Petr Vošický je teď offline  Petr Vošický
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 21:14   Citovat  

Schluke napsal:
Mám právě jeden servis, se kterým spolupracuji (v jiné oblasti), ale starají se mi tam o auta, dají mi tam, co řeknu. Z toho, co říkáš, by to tedy pravděpodobně měli zvládnout bez problémů taky, když si zajistím správnou kapalinu Úsměv Ale pokud by byla nutnost dát to do Hondy, udělám to. Bude tam muset jít v květnu stejně, protože mám problém s klimatizací :-/

Ahoj,
zajeď do Styx cars a nevymýšlej!
Jinak - už jsem Tě dlouho nepotkal - kde se schováváš? Velmi šťastný přátele

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 21:25   Citovat  

Petr Vošický napsal:
Ahoj,
zajeď do Styx cars a nevymýšlej!
Jinak - už jsem Tě dlouho nepotkal - kde se schováváš? Velmi šťastný přátele

Ahoj, taky jsem tě dlouho neviděl, asi na sebe nemáme štěstí.. Mrk Myslím si, že to tam nakonec vezmu. Pokecám o tom s klukama z K+K a uvidíme Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 21:25   Citovat  

Schluke napsal:
Jak říkám, udělám to, jakmile to bude možné. Mění se tedy ještě něco, krom kapaliny? Myslím tím filtr a pod. Mrk
Nemusis menit filtr, neni to psano v manualu ze by se mel menit Úsměv Jinak to zvladne kdokoliv kdo uz menil olej, jednoduse vysroubuje dole na prevodovce vypustak vypusti, a vrchem pres merku zas naleje, je to otazka pul hodinky max Úsměv ale fakt atf nic jineho, zbytecne jezdit do hondy kvuli teto vymene Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 10:47   Citovat  

tudy odkaz - zajímavej článek, nevědomky jsem převodovku používal celou dobu špatně a řekl bych, že to i částečně vysvětluje můj dotaz...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:51   Citovat  

Schluke napsal:
http://www.offroad.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=347 - zajímavej článek, nevědomky jsem převodovku používal celou dobu špatně a řekl bych, že to i částečně vysvětluje můj dotaz...
a uz mas po vymene?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Legend 3.5 automat - zvuk při řazení
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina