Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D16Z5 - přehřívání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 14:41   Citovat  

Ahoj chlapi,

vyskytl se mi jeden problém. Nastartuju studený auto ujedu třeba 5km a vypnu a pohoda.
Pak nastartuju po chvíli už zahřátý a jedu dalších 5km a ručička teploty chladící kapaliny
najednou v polovině, zapne se větrák a tak do dvou minut je v červenym(tam sem to nenechal dojit)

problém je v tom že je motor horký,chaldič je jen vlažný a horní a spodní hadice z chladiče sou též horké

mám podezření na přivřenej a (přidřenej) termostat, co myslíte ? Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 14:51   Citovat  

MalTake napsal:
Ahoj chlapi,

vyskytl se mi jeden problém. Nastartuju studený auto ujedu třeba 5km a vypnu a pohoda.
Pak nastartuju po chvíli už zahřátý a jedu dalších 5km a ručička teploty chladící kapaliny
najednou v polovině, zapne se větrák a tak do dvou minut je v červenym(tam sem to nenechal dojit)

problém je v tom že je motor horký,chaldič je jen vlažný a horní a spodní hadice z chladiče sou též horké

mám podezření na přivřenej a (přidřenej) termostat, co myslíte ? Honda

nemas nekde pricpany hladic kdyz je jen vlazny? zkusil bych sundach hladic jestli je prostupny. Imho vetsinou spatny termostat zustava porad priotevreny a auto neudrzi teplotu.

Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 18:44   Citovat  

neměl sem teda přesně tyhle příznaky, ale nečo podobného a začal sem tím termostatem OK po víměně ok

Grundig je teď offline  Grundig
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 21:11   Citovat  

Ja si myslim a už jsem to i viděl upadany - urezlý a k bloku nahaženy lopatky od vodní pumpy. Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 10:01   Citovat  

Termostat, chladič i vodní pumpa nemají víc jak 2 roky. Chladící kapalina origo honda, tak snad by neměl bejt problém s nějakým oreznutím. I když vlastně termostat je od nippartse, tak bych se nedivil kdyby vyrez, šmejd jeden. wokurka

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 12:15   Citovat  

MalTake napsal:
Termostat, chladič i vodní pumpa nemají víc jak 2 roky. Chladící kapalina origo honda, tak snad by neměl bejt problém s nějakým oreznutím. I když vlastně termostat je od nippartse, tak bych se nedivil kdyby vyrez, šmejd jeden. wokurka
zkus vytahnout termostat, a otestovat dalsi varianta je fouknuty tesneni podhlavou, jdou ti spaliny do vody, me to delalo to samo, vodu to vytlacilo, a cidlo se zavzdusnilo, mrkni na bublinky v prepadove nadobce, jestli neni chladici kapalina spinava nebo nesmrdi po vyfukovejch plynech

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 12:54   Citovat  

Doomm napsal:
zkus vytahnout termostat, a otestovat dalsi varianta je fouknuty tesneni podhlavou, jdou ti spaliny do vody, me to delalo to samo, vodu to vytlacilo, a cidlo se zavzdusnilo, mrkni na bublinky v prepadove nadobce, jestli neni chladici kapalina spinava nebo nesmrdi po vyfukovejch plynech
tesneni se dávalo nový při generálce a kapalina je čistá jak dětská prdelka a bez bublinek,řekni mi spíš,když za studena povolim tu hadici kde je termostat,kolik mi vyteče kapaliny a jak to pak odvzdušnim...mam pocit že mechanik mi to odvzdušňoval že se nastartovalo bez víčka na chladiči,jde to tak nebo si to pamatuju blbě ? Úsměv

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 18:41   Citovat  

MalTake napsal:
tesneni se dávalo nový při generálce a kapalina je čistá jak dětská prdelka a bez bublinek,řekni mi spíš,když za studena povolim tu hadici kde je termostat,kolik mi vyteče kapaliny a jak to pak odvzdušnim...mam pocit že mechanik mi to odvzdušňoval že se nastartovalo bez víčka na chladiči,jde to tak nebo si to pamatuju blbě ? Úsměv

vytece ti tolik, kolik je od termostatu vys, rekl bych ze mozna 2litry, ale udelej to tak, ze normalne odpust vodu pres chladic abys ji mohl normalne nalit zpatky a nic neztratis.. termostat ma svuj vlatni odvzdusnovak a chladici okruh se ovzdusni sam pres vicko chladice, nekdo doporucuje davat auto predkem dokopce, aby bylo co nejvys..

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 21:36   Citovat  

a co když je chl.kapalina špinavá??

Fork je teď offline  Fork
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 9:06   Citovat  

MalTake napsal:

Ahojda, odvzdušnění se u toho dělá na několikrát. Voda tam cestuje nahoru a dolu, takže se někde mohla chytit bublinka a skrz tu to může váznout. Odvzdušňovací šroub je na hlavě motoru z leva nad zaústěním horní hadice. Stáhni si manuál k autu, je tam detailně popsaný postup. I postup odzkoušení termostatu. I když termostat by ti měl jen spínat ventilátor. Vše se dá udělat "po domácku".
Pokud by vše bylo v pořádku, tak by jsem odzkoušel průtočnost chladícího systému. Hadice, čistý plechový kbelík, a pár litrů destilky. Rozpojit chladící okruh, strčit hadice do kbelíku a uvidíš jestli to saje a vypouští.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 9:19   Citovat  

Fork napsal:
Ahojda, odvzdušnění se u toho dělá na několikrát. Voda tam cestuje nahoru a dolu, takže se někde mohla chytit bublinka a skrz tu to může váznout. Odvzdušňovací šroub je na hlavě motoru z leva nad zaústěním horní hadice. Stáhni si manuál k autu, je tam detailně popsaný postup. I postup odzkoušení termostatu. I když termostat by ti měl jen spínat ventilátor. Vše se dá udělat "po domácku".
Pokud by vše bylo v pořádku, tak by jsem odzkoušel průtočnost chladícího systému. Hadice, čistý plechový kbelík, a pár litrů destilky. Rozpojit chladící okruh, strčit hadice do kbelíku a uvidíš jestli to saje a vypouští.

Termostat otevírá/zavírá tzv. malý a velký okruh. Ventilátor spíná teplotní čidlo na bloku motoru.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 9:51   Citovat  

Minor napsal:
Termostat otevírá/zavírá tzv. malý a velký okruh. Ventilátor spíná teplotní čidlo na bloku motoru.
neni to spíš čidlo na termostatu?? jednou se tu řešilo že to čidlo na hlavě/bloku je pro budíky.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 11:28   Citovat  

U mých motorů (C4G, crx atd) je čidlo na sepnutí ventilátoru vzadu na bloku. Novější hondy to mohou mít jinak. Čidlo na hlavě je pro budíky.

chlazení crx.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
chlazení crx.jpg, 85.89 kB

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 12:48   Citovat  

MalTake napsal:
ale to preci neznamena ze to nemohlo fouknout ne? pripadne se ti rozpadnout vodni pumpa jak psal nekdo vyse. Ja mam taky meneny tesneni pod hlavou pul roku zpet a prijde mi ze uz zas je to spatny

madlass je teď offline  madlass
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 13:19   Citovat  

ja mam vymeneny tesneni pod hlavou ca 14 dni nazpet a zacalo se mi to taky prehrivat Smutný ale ja mam s nejvetsi pravdepodobnosti zas foukly tesneni..a ke vsemu nemam papir ze servisu, jinak bych zkusil nejakou reklamaci prace...Smutný asi se budu muset poohlidnout po novem motoru Smutný

0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 16:17   Citovat  

Minor napsal:

Jj, máš pravdu. Tohle jsem nikdá rozdělaný neměl a tak jsem se to nenaučil. Omluva za mystifikaci. Nicméně odvzdušňovací šroub je pod rozdělovačem.

0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 16:18   Citovat  

madlass napsal:
ja mam vymeneny tesneni pod hlavou ca 14 dni nazpet a zacalo se mi to taky prehrivat Smutný ale ja mam s nejvetsi pravdepodobnosti zas foukly tesneni..a ke vsemu nemam papir ze servisu, jinak bych zkusil nejakou reklamaci prace...Smutný asi se budu muset poohlidnout po novem motoru Smutný

A brousili ti hlavu, když ti měnily těsnění pod hlavou??

madlass je teď offline  madlass
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 19:57   Citovat  

hlavu nebrousily snad doufám že to aspoň kontroloval jestli neni zkroucená..ale sypat do toho porád peníze se mi taky nechce...už spíž uvažuju o novým motoru.... ale když sem měl minule fouklý tak šli bublinky do chladiče...a teďka mi nepřijde žeby tam něco šlo ale když přídám plyn tak voda vychrstne ven což asi musí bejt zase to těsnění... Smutný Smutný

0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 8:07   Citovat  

madlass napsal:
hlavu nebrousily snad doufám že to aspoň kontroloval jestli neni zkroucená..ale sypat do toho porád peníze se mi taky nechce...už spíž uvažuju o novým motoru.... ale když sem měl minule fouklý tak šli bublinky do chladiče...a teďka mi nepřijde žeby tam něco šlo ale když přídám plyn tak voda vychrstne ven což asi musí bejt zase to těsnění... Smutný Smutný

No to by mohlo být ono. Můj mechanik mně říkal, že hlava je nutná přebrousit vždy. I když se to nezdá a je hýbnutá byť o desetinu, tak se časem v místě s malým přítlakem foukne. Vždy když jsem tohle dělal, tak jsem si dosadcí plochy nechal srovnat a drží to jak p....l na hrnec.Kdyby jsi uvažoval o novém motoru, tak se mrkni na můj inzerát. Mám jednu rozebranou, proměřenou D16Z5 na prodej. Hlava je srovnaná a jsou na ní nové guferka Honda...

Obsah fóra Honda-club.cz   
D16Z5 - přehřívání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina