Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
váham neviem sa rozhodnut
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Mienty je teď offline  Mienty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:26   Citovat  

cawte chalani..tak moja hondicka taha uz 270tis km a chcel by som jej dat druhy dych..len sa neviem rozhodnut ze co mam spravit...ci spravit motor ako GO alebo zohnat niekde druhy motor ze co sa viac oplati potreboval by somradu..v pripade tej GO ze co by bolo take najhlavnejsie vymenit aby sa jej vratili stare dobre casy a plny vykon a aby to zas ani nebolo velmi drahe...alebo ak by ste vedeli niekto o poctivom motory ktory bude mat tak okolo 150tis max..ak sa taky da este zohnat tak za odpovede vam vopred dakujem kod motora D16Z7
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:29   Citovat  

no GO je nákladnější kolem 20-30 ale zas máš zánovní motor, když koupíš druhej tak neviš jak na tom je a kdy může odejít.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:33   Citovat  

no ak tymto si mi nepomohol Velmi šťastný..rozpraval som sa s jednym chalanom a vravel mi ze mam skusit len prekruzkovat a vybrusit ventili co vy nato pomohlo by to nieco???

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:33   Citovat  

jestli motor ještě normálně běží a jezdí, tak bych vyměnil pístní kroužky (neorigo), ojniční lágry (originál), nechal "udělat" hlavu (srovnat, zabrousit ventily a nové simeringy) vyměnil všchny simeringy na motoru a máš na dalších 200t km klid Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:36   Citovat  

a potom keby som vymenil tie kruzky tak by som ho musel zabehavat alebo nie???co by to tak priblizne stalo co si teraz popisal?,

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:42   Citovat  

od nás by to bylo i s prací okolo 17t Kč
vyloženě zaběhávat se nemusí, ale chvilku bych byl na motor hodnější Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 20:05   Citovat  

jo to si nevybereš no, ale když už by se to otvíralo zkontrolovat vůle a ovalitu a dle toho jednat, nekdy nemusí žrát kroužkama(zapečený) ale tim že je ovalita na válci a hotovo.nedoporučoval bych šidit motor na dílech pač se ti to vráti všecko, takže jaký si to uděláš takový to máááš. a jestli dát 17 či 25 je už celkem fuk dle mě a máš od toho pokoj a jen kontroluješ olej.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 20:34   Citovat  

sablos napsal:
jo to si nevybereš no, ale když už by se to otvíralo zkontrolovat vůle a ovalitu a dle toho jednat, nekdy nemusí žrát kroužkama(zapečený) ale tim že je ovalita na válci a hotovo.nedoporučoval bych šidit motor na dílech pač se ti to vráti všecko, takže jaký si to uděláš takový to máááš. a jestli dát 17 či 25 je už celkem fuk dle mě a máš od toho pokoj a jen kontroluješ olej.

kolik jsi viděl Honda motorů s ovalitou ? ... já za 21 let žádný ...
Já jsem zastáncem výměny motoru před jeho opravou, bohužel u D16... motorů je problém je sehnat, tak nic jiného nezbývá

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 21:13   Citovat  

Kolik ti to zere oleje,jake mas tlaky,klepe?

Kolik mas penez? Velmi šťastný

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 21:19   Citovat  

kolik chceš investovat peněz, to je dobrá otázka, od té se bude vyvíjet plán tvojí GO.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 21:26   Citovat  

Rom. napsal:
Já jsem zastáncem výměny motoru před jeho opravou, bohužel u D16... motorů je problém je sehnat, tak nic jiného nezbývá
ten můj.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 7:54   Citovat  

Rom. napsal:
člověče nechci se hádat ale já jich pár taky viděl , dva takový bloky mám v garáži a jeden ještě v autě.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 9:03   Citovat  

taky tak...
faktom vsak zostava, ze naozaj v 99% pripadov staci vymenit len kruzky + semeringy a motor bude dalej jazdit bez spotreby oleja min. 50-100tkm, kludne aj s ovalitou valcov... mam odskusane... je to vsak risk a rozhodnutie na investorovi... moze sa stat ze to nezafunguje

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 9:20   Citovat  

monty napsal:
člověče nechci se hádat ale já jich pár taky viděl , dva takový bloky mám v garáži a jeden ještě v autě.

Tak jsem měl asi v hondím životě štěstí Velmi šťastný
Jak jsem psal, když už to bylo třeba a byl to alespoň trochu dostupný motor, tak jsem vždy měnil než opravoval.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 9:39   Citovat  

Rom. napsal:
Tak jsem měl asi v hondím životě štěstí Velmi šťastný
Jak jsem psal, když už to bylo třeba a byl to alespoň trochu dostupný motor, tak jsem vždy měnil než opravoval.
taky sem to jednou řešil, prasklo mi těsněni pod hlavou tak sem ho jednou vyměnil když to udělalo podruhý měnil jsem motor, no a pak to začalo po mini.me žrát olej vic než je zdrávo tak se dal druhej blok na GO dojezdil se žrout a pak se to přehodilo.tož asi tak to vidim já.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 10:18   Citovat  

už jsem to tu jednou psal, nevím proč, ale když odejde těsnění pod hlavou u D... motorů, tak to po opravě z 90% začne kouřit (žrát olej)
jiné motory to nedělají to mi hlava nebere

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 20:55   Citovat  

monty napsal:

chlapi musím souhlasit, zatím každá D15/16 s tacháčem přes 200k když se vzalo supito tak ta ovalita byla a nemalá Smutný

bavil jsem se otom i s profíkem v brusírne a ten mi to potvdril, "otevřené" bloky, hliníkové, bohužel jejich slabina..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:13   Citovat  

no ako som spomynal moja ma uz 270tis...co myslite kolko este zvladne ak o nu bude maximalne starane?? stretol sa niekto s tym ze mal motor ja nvm aj cez 350tis a v pohode slapal???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:19   Citovat  

WickiMan napsal:
Kolik ti to zere oleje,jake mas tlaky,klepe?

Kolik mas penez? Velmi šťastný

vies co oleja au tak moc nezere...vymenil som a teraz len dolievam a stale mam este na doliatie kupil som 4l bandasku a este tam mozno pol litra mam a najazdil som mozno tak 5tisic?? tlaky neviem ake mam a klepat neklepe..akurat sa mi zda ze ked som vymenil olej tak zacali asi ventili klepkat..mozno sa mi to len zda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:21   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
kolik chceš investovat peněz, to je dobrá otázka, od té se bude vyvíjet plán tvojí GO.

nemam ich zatial vela...tak ja nvm dalo by sa nieco spravit povedzme za 500az 700e s pocitom ze mam pokoj na dost dlhyyyyy cas???

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:23   Citovat  

Mienty napsal:
vies co oleja au tak moc nezere...vymenil som a teraz len dolievam a stale mam este na doliatie kupil som 4l bandasku a este tam mozno pol litra mam a najazdil som mozno tak 5tisic?? tlaky neviem ake mam a klepat neklepe..akurat sa mi zda ze ked som vymenil olej tak zacali asi ventili klepkat..mozno sa mi to len zda

nebude to tim,že starý olej je hustší

Mienty napsal:
no ako som spomynal moja ma uz 270tis...co myslite kolko este zvladne ak o nu bude maximalne starane?? stretol sa niekto s tym ze mal motor ja nvm aj cez 350tis a v pohode slapal???

joo,jeden sem viděl, bral víc oleje (ale pořád v normě) a šlapal jak hodinky OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:37   Citovat  

jinak já osobně, pokud ten motor chceš ještě nějakou dobu mít a neni před smrtí, bych do něho zainvestoval. OK
ona se ti ta investice "vrátí"
nemám dobrou zkušenost s kupovánim jetých motorů

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 23:07   Citovat  

akoze je hustejsi???nooo a mas nejake info o tom motory???sak zainvestovat to je pravda a co by si tak spravil ty??co by si pomenil?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 23:33   Citovat  

Mienty napsal:
akoze je hustejsi???nooo a mas nejake info o tom motory???sak zainvestovat to je pravda a co by si tak spravil ty??co by si pomenil?

hustejší soudim podle toho, co vytejká Velmi šťastný možná to je jen pocit z barevného rozdílu nový vs.starý

klasika velká GO,celý vršek se spodkem OK

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 8:54   Citovat  

RASTA napsal:
jinak já osobně, pokud ten motor chceš ještě nějakou dobu mít a neni před smrtí, bych do něho zainvestoval. OK
ona se ti ta investice "vrátí"
nemám dobrou zkušenost s kupovánim jetých motorů

no jo ,nesmíš kupovat tuzing...smích HaHaaa (musel jsem,sry)

Jestli ti ten motor vezme 1-1,5L na 10 000km a nejezdíš jak pán s kloboukem a točíš to běžně i okolo 4000 nech to být.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 10:34   Citovat  

PAKO napsal:
no jo ,nesmíš kupovat tuzing...smích HaHaaa (musel jsem,sry)

Jestli ti ten motor vezme 1-1,5L na 10 000km a nejezdíš jak pán s kloboukem a točíš to běžně i okolo 4000 nech to být.

no je to dost mozne ze zobere 1-max 2 litre na 10tis a tocit ho tocim ked mam chut a ista akoze ide len tie km na znepokojuju

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 11:05   Citovat  

Idaho napsal:
chlapi musím souhlasit, zatím každá D15/16 s tacháčem přes 200k když se vzalo supito tak ta ovalita byla a nemalá Smutný

bavil jsem se otom i s profíkem v brusírne a ten mi to potvdril, "otevřené" bloky, hliníkové, bohužel jejich slabina..

Nechci a nebudu se hádat, moje zkušenosti a zkušenosti a rady z Honda z Německa jsou takové, že po 200t km najetých bez poškození (prasklý kroužek, vylágrování ap.) jsou na motoru, po celé stěně válců vidět pravidelné "rýhy" po fabrickém honování. Po překroužkování a ojničním "přelágrování" motor bez problémů a spotřeby oleje najíždí dalších 200t km.
Nebudu tvrdit, že mám zkušenosti se stovkami Honda motorů, ale desítky už to za ty léta byly.
Co jsem viděl rozebrané starší motory jiných značek (USA, Evropa) tak se stav nedá s Hondou srovnat.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:38   Citovat  

Mienty napsal:

jo, na mojom D15B7 som robil miniGO ked mal cca 400.000km, zral vtedy cca 3litre oleja na 10tkm, za sobotu som mal hotovo - kruzky, ojnicne loziska, gufera ventilov, tesnenie pod hlavu, suma sumarum cca 200eur, dnes ma motor tusim 470-480 tis, ma ho kolega v praci a jazdi ako za mladi, olej vobec nezere..
dalsi som robil D15B2 mojho suseda, jemu uplne prdol, mal podpaleny ventil, totalne zakarbonovany cely motor, zral mu tak liter na tisic, km neviem, 100% stoceny, odhad 300-400tis.km (r.93) - nove kruzky, loziska, ventil z inej hlavy, zabrusenie ventilov, gufera - odvtedy ma cca 50.000km a olej nezerie, jazdi perfektne
robil som este asi 3 alebo 4 motory, km neviem, vsetko ok az na jednu D14 v C6G ktora mala relativne malo nabehane, cca 150tkm ak si dobre pamatam, prdnute len tesnenie pod hlavou, po jeho vymene zacala brutalnym sposobom zrat olej, bola to cista dymovnica

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 16:05   Citovat  

Rom. napsal:
Nechci a nebudu se hádat, moje zkušenosti a zkušenosti a rady z Honda z Německa jsou takové, že po 200t km najetých bez poškození (prasklý kroužek, vylágrování ap.) jsou na motoru, po celé stěně válců vidět pravidelné "rýhy" po fabrickém honování. Po překroužkování a ojničním "přelágrování" motor bez problémů a spotřeby oleje najíždí dalších 200t km.
Nebudu tvrdit, že mám zkušenosti se stovkami Honda motorů, ale desítky už to za ty léta byly.
Co jsem viděl rozebrané starší motory jiných značek (USA, Evropa) tak se stav nedá s Hondou srovnat.

uz som to par krat pisal, tak este raz - problem je deformacia vloziek (vacsinou 1 a 4 valec viac ako 2 a 3). cize vlozka nie je zbrusena lebo by si prestal vidiet honovanie, ktore ma jemnejsiu strrukturu. ovalita vznikla natiahnutim v jednom smere, nie vybehanim. zatial co som meral nejaku d15 alebo d16, tak vsetky uz boli mimo tolerancii...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 19:47   Citovat  

pajo napsal:
jo, na mojom D15B7 som robil miniGO ked mal cca 400.000km, zral vtedy cca 3litre oleja na 10tkm, za sobotu som mal hotovo - kruzky, ojnicne loziska, gufera ventilov, tesnenie pod hlavu, suma sumarum cca 200eur, dnes ma motor tusim 470-480 tis, ma ho kolega v praci a jazdi ako za mladi, olej vobec nezere..
dalsi som robil D15B2 mojho suseda, jemu uplne prdol, mal podpaleny ventil, totalne zakarbonovany cely motor, zral mu tak liter na tisic, km neviem, 100% stoceny, odhad 300-400tis.km (r.93) - nove kruzky, loziska, ventil z inej hlavy, zabrusenie ventilov, gufera - odvtedy ma cca 50.000km a olej nezerie, jazdi perfektne
robil som este asi 3 alebo 4 motory, km neviem, vsetko ok az na jednu D14 v C6G ktora mala relativne malo nabehane, cca 150tkm ak si dobre pamatam, prdnute len tesnenie pod hlavou, po jeho vymene zacala brutalnym sposobom zrat olej, bola to cista dymovnica

aha no tak pekne teda a ty by si co robil na mojom mieste??,nechal by si to este nech pojazdi a potomspravit..lebo akoze ist ide este neviem ako by sla keby mala 150tis ale tak ked som sam a dupnem jej tak slape Velmi šťastný...a s tou cenou si ma potesil ze len 200e???to je pohodicka...a vravis ze slapal tak jak zamladi akoze aj vykonovo si vydel ze ma lepsi tah???

Obsah fóra Honda-club.cz   
váham neviem sa rozhodnut
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina