Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pár rad pro: kupující vs prodávající
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 23:24   Citovat  

Mladý ucho zdraví Úsměv

Jelikož už se blíží termín koupě autíka, potřeboval bych trochu ověřit si že vím co a jak.
Budu si tedy kupovat ojetinu z bazaru. Zde je moje představa jak by papírování mělo vypadat:

1) Uzavření kupní smlouvy (bazar vs já)

2) Prodávající (bazar/majitel?) odhlásí vozidlo z evidence vozidel na odboru dopravy (smlouva, osvědčení o registraci, techničák)

3) Doklady dodány kupujícímu

4) Zaniká staré povinné ručení prodávajícího - zaníká, to jsem pochopil, v den kdy prodávající to oznámí na pojišťovně?

[odsuď už jen povinnosti kupujícího]

5) Kupující po zániku PR si musí sehnat svoje povinné ručení, na své jméno. Na ipojisteni.cz se dá vybrat z všemozných pojišťoven s přehledem cen. Co vy na tu stránku?
Jednou sem si tam zkoušel na nečisto na kolik by mě vyšlo budoucí auto a během dvou hodin mi volali, že pokuď mám zájem o PR tak to se mnou můžou sepsat a PR bych měl mít do 2-3 dnů (kartu pošlou cca do týdne), prý.
Dá se na tenhle postup vůbec spoléhat?

6) STK pro evidenční kontrolu. Sice technická kontrola by platila do 9/2011 ale nejspíš bych si jí nechal rovnou udělat + měření emisí. Na kolik mě evidenčka + tech kontrola + emise vyjdou, přibližně?

7) Přihlášení vozidla na své jméno u dopravního odboru. Cena by měla být 800Kč, jak už mi tu někdo psal, pokuď sem to nezmatlal s něčím jiným Se stydím
U přihlášení doklady:
- technický průkaz (v TP potvrzené odhlášení vozidla z jiného správního obvodu)
- osvědčení o registraci vozidla (ORV = malý technický průkaz)
- zákonné pojištění na nového majitele (na toho, na koho se vozidlo bude registrovat)
- platný doklad totožnosti
- protokol o evidenční kontrole vozidla
- registrační značky vozidla - pokud se jedná o přepis z jiného kraje (obě vrátit, v ceně přepisu jsou nové)
- platnou technickou kontrolu

Takhle nějak sem to vyčetl, snad to chápu dobře. Kdyžtak mě opravte Úsměv

Jinak, kdy už můžu jezdit s zakoupeném autem? Ihned? Určitě bych chtěl doject s ním minimálně domů (přeci jen 2x ject tam a zpět...)

Jo a ještě něco. Auto je zakoupeno v ČR (tudíž žádný dovoz), rok výroby 97, tudíž pro mě platí eko daň?
Jedná se o Hondu Civic 1.4i
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 23:41   Citovat  

Eko dan plati a je napsana ve velkym TP euro1,2,3
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 10:35   Citovat  

odkaz

Jeste bych si to auto proklepl, jistota je jistota Mrk
   Návrat  
Antiamik je teď offline  Antiamik
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 10:51   Citovat  

Určo existuje aj česká stránka ale...

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 11:04   Citovat  

povinné ručení Ti sjedná bazarník, ty si v klidu s tím ručením oběháš potřebné věci k přihlášení na sebe a do 14 dnů ho můžeš vypovědět a uzavřít si lepší, pokud se nepletu. Já když kupoval auto před 5 lety, tak to šlo takhle: zaplacení zálohy, protože auto ještě nebylo na českých papírech, když jsem ho jel kupovat, dostal jsem čistej techničák, kupní smlouvy a auto mělo udělanou technickou a emise. zajel jsem do servisu nebo někam jinam, kde Ti udělají evidenčku, s tím potom vším magistrát, vyplnit lejstra, přiložit k tomu kupní smlouvu a evidenčku a pár penízků a do 15min jsem měl spztky. co se týká povinného ručení, zkus v okolí sebe najít nějakého finančního poradce, většinou udělá buď stejné a levnější nebo krapet lepší za stejnou cenu OK
jinak dokud nemáš auto přihlášený, měl by jsi s ním jezdit jen v nejnutnějších případech, pokud budeš šikovnej, nechá se to všechno stihnout ve dvouch dnech. první den auto koupíš a druhý si to oběháš, doporučuji se na magistrát kdyžtak objednat přes bluepoint a nemusíš čekat frontu OK
   Návrat  
bik3r je teď offline  bik3r
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 12:56   Citovat  

Zdarec nevite jak to je kdyz koupim auto od typka ktery ho ma na sebe odhlasene ale proda mi ho driv nez ho na sebe prepise ? Rikali mi ze potrebuju nejake cestne prohlaseni . Díky Úsměv
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 12:57   Citovat  

bik3r™ napsal:
Zdarec nevite jak to je kdyz koupim auto od typka ktery ho ma na sebe odhlasene ale proda mi ho driv nez ho na sebe prepise ? Rikali mi ze potrebuju nejake cestne prohlaseni . Díky Úsměv

Plna moc k prepisu staci Mrk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 12:59   Citovat  

bik3r™ napsal:

Pokud ho má na sebe odhlášené,tak by měla stačit jen kupní smlouva mezi váma... Když jsem kupoval C4g,tak bylo odhlášeno na někoho z Mostu a už ho měl další člověk. Na úřadě jsme předložili smlouvu mezi mostečákem a prodávající a prodávajícím a mnou a rovnou přihlásili to na mě.
   Návrat  
bik3r je teď offline  bik3r
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 13:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud ho má na sebe odhlášené,tak by měla stačit jen kupní smlouva mezi váma... Když jsem kupoval C4g,tak bylo odhlášeno na někoho z Mostu a už ho měl další člověk. Na úřadě jsme předložili smlouvu mezi mostečákem a prodávající a prodávajícím a mnou a rovnou přihlásili to na mě.

Ok myslim ze tohle mi staci Úsměv díky
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 16:04   Citovat  

ja mam taky jednu otazku, kdyz jdu odhlasit auto na urad musim dat i maly technicak?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 16:07   Citovat  

exxsodus napsal:
ja mam taky jednu otazku, kdyz jdu odhlasit auto na urad musim dat i maly technicak?

Ano! Nebo 100,- Kč za ztrátu... Každopádně se malý TP zneplatňuje.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 16:24   Citovat  

Hellborn napsal:
Ano! Nebo 100,- Kč za ztrátu... Každopádně se malý TP zneplatňuje.

dik, chci si ho nechat na pamatku
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 16:25   Citovat  

exxsodus napsal:
dik, chci si ho nechat na pamatku

Řekni, že Ti při nehodě asi vypadl z auta a ukaž fotku - myslím,že uvěří... Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 17:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Řekni, že Ti při nehodě asi vypadl z auta a ukaž fotku - myslím,že uvěří... Velmi šťastný

myslis, ze to zustalo v aute? HaHaaa
   Návrat  
Breta.Fousek je teď offline  Breta.Fousek
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 7:35   Citovat  

zdravim, mohl by tu někdo prosim zrekapitulovat celý postup při prodeji auta do jiného kraje (pro nás méně chápavé)?? dik moc
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 7:39   Citovat  

Breta.Fousek napsal:
zdravim, mohl by tu někdo prosim zrekapitulovat celý postup při prodeji auta do jiného kraje (pro nás méně chápavé)?? dik moc

Stejný jako při prodeji v rámci kraje. Stačí? Velmi šťastný

1. podepíšeš smlouvu a dáš/převezmeš,
2. prodávající odhlásí auto,
3. předání auta (to si možná kupující odveze rovnou s malým tp - pak se hlásí ztráta malého TP na úřadě při odhlašování) a dokladů kupujícímu (pokud už s autem odjel,tak doporučený dopis, ideálně do vlastních rukou).
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 8:01   Citovat  

Mám takový problém.Už jsem je jednou ptal,ale v jiné diskuzi a nikdo mi neodpověděl.Chci se dozvědět když kupuji auto a to auto má vadný motor a já ho chci přihlásit,tzn. potřebuji evidenčku.A jak to mám teď udělat?
Mám tam auto dovést na podvalu,nebo nějak dotlačit Úsměv ,teď jestli mi to na STK udělají ? díky za vaše názory.
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 8:18   Citovat  

misan napsal:
Mám takový problém.Už jsem je jednou ptal,ale v jiné diskuzi a nikdo mi neodpověděl.Chci se dozvědět když kupuji auto a to auto má vadný motor a já ho chci přihlásit,tzn. potřebuji evidenčku.A jak to mám teď udělat?
Mám tam auto dovést na podvalu,nebo nějak dotlačit Úsměv ,teď jestli mi to na STK udělají ? díky za vaše názory.
uz ti to psali, evidencku ti udelaji, i stk, ale ne emise normalne to tam dostuchas tam se kontroluje zda sedi cisla
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 8:32   Citovat  

Brnďa napsal:
uz ti to psali, evidencku ti udelaji, i stk, ale ne emise normalne to tam dostuchas tam se kontroluje zda sedi cisla

Tak tak, evidenčka kontroluje čísla, typy (a někde třeba i rozměr kol). Nastartovaný motor k tomu nepotřebují.
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 8:36   Citovat  

super,to jsem chtěl slyšet,díky moc je to dobrý
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 8:38   Citovat  

na poviny rucen iej nejlepsi tudy odkaz tam jsou ty ceny nejmensi, do 2 dnu vzdycky prijde smlouva se zelenou kartou, podepisu jednu smlouzvu a poslu ji zpatky Úsměv s vypovedi taky neni zadnej problem, uz tam mam ted 3. auto a vsichnoi kamaradi taky ... nabizej vzdycky tu nejlevnejsi pojistovnu, takze kdyz za rok vyprsi smlouva nabidnou zas tu ktera je v ten danej okamzik nejlevnejsi Úsměv ... nebojte i kdyz jsem mel hasickou vzajemnou nebo slavii, problem s vyplacenim za skody nikdy nebyl Úsměv to ze je ceska pojistovna v tomhle nejlepsi je hloupost přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 9:08   Citovat  

osiris napsal:
na poviny rucen iej nejlepsi tudy odkaz tam jsou ty ceny nejmensi, do 2 dnu vzdycky prijde smlouva se zelenou kartou, podepisu jednu smlouzvu a poslu ji zpatky Úsměv s vypovedi taky neni zadnej problem, uz tam mam ted 3. auto a vsichnoi kamaradi taky ... nabizej vzdycky tu nejlevnejsi pojistovnu, takze kdyz za rok vyprsi smlouva nabidnou zas tu ktera je v ten danej okamzik nejlevnejsi Úsměv ... nebojte i kdyz jsem mel hasickou vzajemnou nebo slavii, problem s vyplacenim za skody nikdy nebyl Úsměv to ze je ceska pojistovna v tomhle nejlepsi je hloupost přátele
mm nic moc nabidka, mam levnejsi Úsměv)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 15:27   Citovat  

Hellborn napsal:
Stejný jako při prodeji v rámci kraje. Stačí? Velmi šťastný

1. podepíšeš smlouvu a dáš/převezmeš,
2. prodávající odhlásí auto,
3. předání auta (to si možná kupující odveze rovnou s malým tp - pak se hlásí ztráta malého TP na úřadě při odhlašování) a dokladů kupujícímu (pokud už s autem odjel,tak doporučený dopis, ideálně do vlastních rukou).

prodávám auto, kupující přijede s vlekem (auto nemá technickou), takže si nechám oba techničáky, půjdu na úřad, přehlásim to na nového majitele, malý techničák odevzdam a velký pošlu kupujícímu?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 16:36   Citovat  

Breta.Fousek napsal:
prodávám auto, kupující přijede s vlekem (auto nemá technickou), takže si nechám oba techničáky, půjdu na úřad, přehlásim to na nového majitele, malý techničák odevzdam a velký pošlu kupujícímu?
tak tak a muzes mu poslat i malej, kdys je to strizeny Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 19:32   Citovat  

Breta.Fousek napsal:

Malý nejspíš ušmiknou,takže mu pak pošleš malý i velký. Úsměv Jinak to sedí.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 8:02   Citovat  

dik za informace Úsměv
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 8:10   Citovat  

Chlapi mám taky takovej dotaz, koupil sem si v roce 2009 Civica od známýho, ten to měl na leasing, takže sme se dohodli že zatim budu jezdit a až skončí leasing, tak se to přepíše na mě a bude hotovo. Ale jak asi každej ví, tak sem ho o silvestru ráno rozstřelil na totáč. Co čert nechtěl v únoru skončil ten leasing a auto je teda teď podle kupní smlouvy moje a známej už ho na mě nechal převést, můžu v tuhle chvíli dát značky do depozitu? Nebo musim to auto nejdřív na sebe přihlásit a pak dát značky do depozitu? Nechci tomu autu rušit papíry. Časem na ně chci postavit leštěnku.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 8:12   Citovat  

DanTe napsal:
Chlapi mám taky takovej dotaz, koupil sem si v roce 2009 Civica od známýho, ten to měl na leasing, takže sme se dohodli že zatim budu jezdit a až skončí leasing, tak se to přepíše na mě a bude hotovo. Ale jak asi každej ví, tak sem ho o silvestru ráno rozstřelil na totáč. Co čert nechtěl v únoru skončil ten leasing a auto je teda teď podle kupní smlouvy moje a známej už ho na mě nechal převést, můžu v tuhle chvíli dát značky do depozitu? Nebo musim to auto nejdřív na sebe přihlásit a pak dát značky do depozitu? Nechci tomu autu rušit papíry.

Přihlásit. V odhlášce to depozitu nešlo... O změně nevím... Se stydím
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 8:16   Citovat  

Hellborn napsal:
Přihlásit. V odhlášce to depozitu nešlo... O změně nevím... Se stydím

Tak to ty papíry radši zrušim, protože to auto je nepojízdnej vrak kterej nejde ani na tu odtahovku momentálně nandat a abych platil POVko, tak na to jim prdim Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pár rad pro: kupující vs prodávající
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina