Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic rv. 2002, motor D16W7 - žere olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Fiskus je teď offline  Fiskus
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 11:44   Citovat  

Zdravím a prosím o radu. Mám se svou Hondou první problém, motor má momentálně najeto 95tis, výměna oleje proběhla při koupi v 82tis. Včera se rozsvítila kontrolka oleje - kontrolka checkengine svítí i po nastartování - při kontrole stavu oleje jsem se hodně podivil, olej v motoru téměř žádný...
Chci se zeptat zda je to normální, auto bylo pravidelně v servisu Honda, naposledy v 10 měsíci minulého roku na prohlídce - výsledek: auto je bez chybičky, byla seřízena vůle ventilů a vyměněny svíčky a filtry.
Občas jezdím dálniční sprinty, v poslední době asi 3x 600 - 800km, kdy motor točí běžně cca 5000-5500 otáček (160-190km/h).

Jsem z toho trošku zděšen, nikdy předtím jsem neměl auto které by žralo olej (rozhodně ne nekolik litrů za servisní interval) - měl jsem seata benzín 1.4 8v, pak wv passat 1.9 TDI, dokonce ani turbodiesel olej nežral...

Dík za rady jak tomuhle žraní oleje zabránit.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 12:13   Citovat  

I na novém Civicu 8g se na mě rozsvítila kontolka oleje (měl před první výměnou ve 20tis.).

Olej se u Hondy dpoporučuje měnit tak po 10tis. km. Systém Vtec a vysoké otáčky si olej prostě vezmou.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 12:28  Naposledy upravil Hlavator dne 10.3.2010 , 12:40, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Fiskus napsal:
Zdravím a prosím o radu. Mám se svou Hondou první problém, motor má momentálně najeto 95tis, výměna oleje proběhla při koupi v 82tis. Včera se rozsvítila kontrolka oleje - kontrolka checkengine svítí i po nastartování - při kontrole stavu oleje jsem se hodně podivil, olej v motoru téměř žádný...
Chci se zeptat zda je to normální, auto bylo pravidelně v servisu Honda, naposledy v 10 měsíci minulého roku na prohlídce - výsledek: auto je bez chybičky, byla seřízena vůle ventilů a vyměněny svíčky a filtry.
Občas jezdím dálniční sprinty, v poslední době asi 3x 600 - 800km, kdy motor točí běžně cca 5000-5500 otáček (160-190km/h).

Jsem z toho trošku zděšen, nikdy předtím jsem neměl auto které by žralo olej (rozhodně ne nekolik litrů za servisní interval) - měl jsem seata benzín 1.4 8v, pak wv passat 1.9 TDI, dokonce ani turbodiesel olej nežral...

Dík za rady jak tomuhle žraní oleje zabránit.

no jestli si papl rozdil mezi horni a spodnim rozhranim rysky..nvm kolik je to na 7G ale u me treba cca 1L..a papl si to na 13tis km..a ty pouzivas Vtec celkem casto zda se..tak v tom tedy nevidim nejmensi problem to mi hlava nebere

vymena si myslim ze po 10tis je akorat.. Honda ondi motor je citlivej max prave na ten olej Velmi šťastný a myslim,ze po 10tis nebudes muset nic dolivat

mam ten pocit ze v manualu mam ze snad 1L na 1tis km pořádnej výtlem ale uz nvm presne..kazdopadne nejake nehorazne cislo

s tvym motorem nebude naprosto nic..obzvlaste s tvoji tezsi nohou VTEC je to dobrý

Edit:
PS: taky se divim ze si 15tis jezdis jen tak a pak se divis ze na tebe sviti olej to mi hlava nebere mozna ze proto ze 1. honda..a pocitam ze tam lejes 5W-40

zacal bych tim,ze budes menit po 10tis a lit nejaky kvalitni 10W-40 / tedy Motul Velmi šťastný - sry musel sem/ tvoje auto ma 8 let..neni to funglovka přátele

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 12:33   Citovat  

To jsi se za celých 13 000 km ani jednou nepodíval na měrku oleje Cooo??? Tak to koukám!
Kontrola stavu oleje by se měla dělat ideálně při každém tankování nebo nejpozději každých 1000 km.
A při tvém režimu ježdění už měl být olej dávno vyměněný. Chudák motor. Nic proti tobě, ale moc dobře se k tomu autu nechováš.

0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 13:16   Citovat  

Jaj, tak dík Úsměv Právě že u předešlých aut toto nebylo nikdy potřeba, proto se divím, že zrovna u Hondy ano. Ano jezdím jako prase, ale právě proto jsem si nenechával TDI, u kterého jsem si myslel že je údržba nutnější a nákladnější.

Tak dík za uklidnění, že je to bohužel normální.

Tímto sory za flame.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 13:26   Citovat  

Fiskus napsal:
Jaj, tak dík Úsměv Právě že u předešlých aut toto nebylo nikdy potřeba, proto se divím, že zrovna u Hondy ano. Ano jezdím jako prase, ale právě proto jsem si nenechával TDI, u kterého jsem si myslel že je údržba nutnější a nákladnější.

Tímto sory za flame.

Jo, to je v klidu. Určitě to byla dobrá volba ta změna aut. Honda nepotřebuje žádnou extra údržbu, kromě toho motorového oleje. Ale to není drahá záležitost. Takže pokud tomu dáváš za uši, tak často měň olej a ještě častěji ho kontroluj a případně dolévej a užívej si mnoho kilometrů ve VTECu. Mrk

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 17:22   Citovat  

Fiskus napsal:

Tímto sory za flame.

prostě když to auto držíš 800km v 5500ot tak si nějaký ten olej vezme, to je normální. TDI tyhle otáčky neznají ani z letáčku. jak psal Hlavator, dle Honda Co. je norma spotřeby oleje 1l /1000km takže asi tak Úsměv jinak bych taky měnil po 10tis km a 10w40 je to dobrý přátele ať dobře slouží :twisted:

0
PříspěvekZaslal: 23.3.2011 , 12:51   Citovat  

Sice je to už více než rok, ale dopíšu to zde ať se může někdo inspirovat Úsměv Chyba byla úplně někde jinde, honda "servis" v Ostravě udělal diagnostiku a přišli s tím že je vadná lambda před katalyzátorem... už se ale nezabývali tím proč udává takové hodnoty, to jsem ale nevěděl, takže výměna, a následně při výměně svíček mi jiný autoservis skutečnou příčinu spotřeby oleje našel - poškozené těsnění u svíčky, olej protékal na svíčku. Takže děkuji servisu Honda Ostrava a pokud nebudu muset už mne tam nikdá neuvidí.
Od té doby olej neubývá - nebo po tak malém množství že to není okem poznat.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2011 , 13:03   Citovat  

Fiskus napsal:
Sice je to už více než rok, ale dopíšu to zde ať se může někdo inspirovat Úsměv Chyba byla úplně někde jinde, honda "servis" v Ostravě udělal diagnostiku a přišli s tím že je vadná lambda před katalyzátorem... už se ale nezabývali tím proč udává takové hodnoty, to jsem ale nevěděl, takže výměna, a následně při výměně svíček mi jiný autoservis skutečnou příčinu spotřeby oleje našel - poškozené těsnění u svíčky, olej protékal na svíčku. Takže děkuji servisu Honda Ostrava a pokud nebudu muset už mne tam nikdá neuvidí.
a kolik toho oleje ti tam teklo k te svicce? ti to muselo pretikat ven..

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2011 , 13:10   Citovat  

Taky kontroluji olej každých 1000 Km, je to zvyk z Targy. Ale u mé City po 20ti tisících kilometrech ubylo jen to, co jsem setřel z měrky při kontrolách (jinak řečeno po garančce jsem měl milimetr nad max a teď po ujetí 20ti tisíc mám stále milimetr nad maximem), miluji to auto Velmi šťastný .

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2011 , 14:17   Citovat  

Fiskus napsal:

pořádnej výtlem takový nesmysl už jsem dlouho neviděl Tak to koukám! Tam se nevejde ani 0,1L k te svíčce

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2011 , 16:28   Citovat  

nevim jestli uz to nekdo psal, cele sem to necetl, ale dovoluju si upozornit ze tahle generace civica nema hladinovou kontrolku oleje, tzn ze pokud se rozla kontrolka mazani, tak toho oleje tam muselo byt dost malo a pokud ten motor byl v otackach, tak bych si klidne dovolil tvrdit ze uz toho moc nenajede...

0
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 15:10   Citovat  

To přece není o tom kolik oleje se tam vleze, ale když proteče na svíčku, tak se logicky spálí něco co by se spalovat němělo, takže lambda detekuje závadu na motoru. Když se ten olej ve válci spaluje, tak logicky ubývá.

Nechápu tvůj výkřik do tmy...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 15:15   Citovat  

Fiskus napsal:
To přece není o tom kolik oleje se tam vleze, ale když proteče na svíčku, tak se logicky spálí něco co by se spalovat němělo, takže lambda detekuje závadu na motoru. Když se ten olej ve válci spaluje, tak logicky ubývá.

Nechápu tvůj výkřik do tmy...

on to neni zase takovy vykrik do tmy... kdyz to budu brat logicky, tak chapu ze muze byt poskozene tesneni nebo proste muze se dostat olej na svicku, ALE to by ta svicka musela byt povolena aby se dostaval do valce a spaloval se... a to uz mi prijde jako hoooodne velka nahoda a hlavne by to auto asi moc dobre nefungovalo, nebo minimalne jelo po trech... ze se rozne kontrolka lambdy je jesny, ale rozhodne pres tu svicku neproteklo takovy kvanta oleje...

0
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 15:17   Citovat  

Tak dík to se mám na co těšit Úsměv S tou kontrolkou mazání mi bylo vysvětleno toto: v podstatě tlak oleje nestačil k tomu aby přepnul vtec - to vyvolalo rožnutí kontrolky. To je vše co mi k tomu bylo v servise řečeno, nejsem mechanik, nevyznám se v tom, vzhledem k tomu že od opravy těsnění u svíček je vše v pohodě tak doufám že to nebylo nic co by extra vadilo.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 15:33   Citovat  

MattiK napsal:
on to neni zase takovy vykrik do tmy... kdyz to budu brat logicky, tak chapu ze muze byt poskozene tesneni nebo proste muze se dostat olej na svicku, ALE to by ta svicka musela byt povolena aby se dostaval do valce a spaloval se... a to uz mi prijde jako hoooodne velka nahoda a hlavne by to auto asi moc dobre nefungovalo, nebo minimalne jelo po trech... ze se rozne kontrolka lambdy je jesny, ale rozhodne pres tu svicku neproteklo takovy kvanta oleje...

je to dobrý Přesně tak , spalování oleje kolem svíčky je naprostý nesmysl Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 15:53   Citovat  

Fiskus napsal:
Tak dík to se mám na co těšit Úsměv S tou kontrolkou mazání mi bylo vysvětleno toto: v podstatě tlak oleje nestačil k tomu aby přepnul vtec - to vyvolalo rožnutí kontrolky. To je vše co mi k tomu bylo v servise řečeno, nejsem mechanik, nevyznám se v tom, vzhledem k tomu že od opravy těsnění u svíček je vše v pohodě tak doufám že to nebylo nic co by extra vadilo.

ahaaaa tak jestli je to takto tak tos to trochu pomotal ty, pac kontrolka oleje (tlaku oleje) je cerveny olejnicka a ta se ti nerozla, pac sepnuti (resp nesepnuti) vtecu indikuje klasicka kontrolka motoru... pokud by se ti rozla kontrolka tlaku oleje tak to v ten moment dost casto skonci ten motor...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic rv. 2002, motor D16W7 - žere olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina