Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 1993 2.0 - LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.3.2011 , 13:35   Citovat  

Rád bych se podělil o zkušenosti s tímto vozem Úsměv

Něco o mě

Jmenuji se Radim, je mi 22 let a studuji VŠB v Ostravě. Denně mě můžete potkávat na cestě z Třince do Ostravy. Do aut jsem blázen už od malička. Nejsem žádný automechanik a podobně, takže sám si vyměním tak maximálně rezervu na autě, ale postupně bych chtěl přijít na to jak to všechno funguje a zkusit si s tím autem pohrát sám Úsměv Finančně na tom nejsem nejlépe, takže se snažím sehnat všechno pokud možno za co nejlevněji Velmi šťastný

Něco o autě

Auto jsem koupil 14.1.2011 od stejně starého kluka jako jsem já. Pracoval v autoservisu, takže věřím že tomu autu rozuměl ( ačkoliv když jsem sundal poklici nedávno a viděl jsem že pravé přední kolo drží pouze na třech šroubech, tak jsem rychle změnil názor ). Auto mělo předemnou 3 majitele. Má najeto 234 000 km a věřím, že ještě spoustu najede. Před 8mi lety byl namontován alternativní pohon LPG. Nádrž má toroidní 42l, ale více jak 31l tam nelze natankovat. Spotřeba je pro mne velice důležítá, jelikož jezdím denně do Ostravy. LPG tankuji obvykle za 13.90. Plnou beru za 420kč a najedu na ni obvykle 300km. Žere to tedy zhruba 10l plynu, když jezdím normálně ( město vklídku pomalu vytáčím tak do 3000ot, meziměsto 80-90km/hod, dálnice 110 km/hod ) když spěchám tak si to papne průměrně 14l plynu. S autem jsem více něž spokojený.

Provedené opravy

Výměna těsnění v hlavním spojkovém válci. Cena opravy 230Kč ( práce + materiál )

Nutné opravy

Výměna šroubu, na kterých drží kola ( mají sjetý závit a jeden šroub dokonce chybí )
Těsnění kolem oken
Lemy a další místa, kde to chytá rez
Výměna žárovky v levé přední mlhovce
Vzduchový filtr
Klínový řemen

Věřím, že by bylo nutné vyměnit další věci, ale já epoznám kterén. Jezdí to, nic nebouchá netluče....

Vize do budoucna

Určitě nutné opravy zmíněné dříve. Uvažuji nad koženýma sedačkami, tempomatem a kdybych vyhrál sportku tak možná i celolak, ale teď to určitě není reálné Velmi šťastný

Závěrem

Tak snad jsem sás moc nenudil. Píši to tady abych měl přehled co jsem kdy udělal na autě a podobně, věřím že zachvíli by se mi to vykouřilo z hlavy. S autem jsem najel asi 10 000km a jsme naprosto spokojený. Tahá to tak pro mne ideálně, silnější auto nepotřebuji a na slabší by se mě už blbě zvykalo Úsměv Dnes jsem měřil olej a mám od poslední výměny najeto 5500km a jsem pod minimem, takže budu muset dolít olej.

Jinak dne 3.2. Jsem si pořídil druhou hondu také accorda, stejný rok výroby akorát 2.3 LPG se špatným motorem na ND. Takže díly na opravy té mé dvoulitrové milenky budu mít Úsměv

Zkusim tady hodit i nějaké foto, aby to nebyly jen samé kecy Velmi šťastný

Fotografie0389.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0389.jpg, 1.09 MB

Fotografie0388.jpg

Fotografie0388.jpg, 1.05 MB

Fotografie0391.jpg

Fotografie0391.jpg, 1.35 MB

Fotografie0394.jpg

Fotografie0394.jpg, 1.06 MB

Fotografie0395.jpg

Fotografie0395.jpg, 1 MB

Fotografie0396.jpg

Fotografie0396.jpg, 1.02 MB

Fotografie0385.jpg

Fotografie0385.jpg, 1.19 MB

Fotografie0387.jpg

Fotografie0387.jpg, 1.17 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 8:30   Citovat  

Takže jelikož mě čekají lemy, a další místa kde to začíná kvést, tak si říkám proč pak nestřiknout celé auto Úsměv Pistol můžu mít, kompresor taky prostor by byl taky. Otázka zní : Kolik by bylo třeba barvy ? ( jaká je cena, která barva je dobrá a podobně, nemám s tím absolutně zkušenosti ) Líbila by se mi nějaká černá..., popřípadě se nevyhýbám názoru ostatních. Se stříkáním nemám vůbec zkušenosti, ale chtěl bych to zkusit, nechci z toho mít nějakou super leštěnku, ale rád si vozím zadek v něčem co vím, že jsem si udělal sám Úsměv

Za každou radu budu vděčný, klidně i odkaz kde se něco podobného řešilo, mě nefunguje filtr. Cokoliv hledám tak mi to najde vždy nejnovější reakce na nějaké téma
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 10:05   Citovat  

chces to zkusita rovnou celolak? prvne si kup troch barvy kterou chces a zkus se to naucit, kamos taky zkousel lakovat bez boxu a pomeranc na celym aute ze to brousili pod vodou cely a pak to trosku vypadalo . Jinak barva zalezi na tobe pouze kterou zvolis Úsměv Ale nejlepe by to chtelo lakovaci box, aby ta prace za neco stala, Ale dokazes to i v garazi, kdys ji celou obalis igelitem podlahu zbavis prachu, udelas nejaky odvetravani aby ti ten prach jak lakujes nepadal zpatky ale odfouklo ho to pryc jinak to auto budes chtit zapalit Úsměv Hlavni je priprava vse odstrojit, sbrousit nebo aspon sdrsnit celou kastli atd atd ja bych to sam nedelal Úsměv a kdys uz chces robit lemy, nechej si je misto kytu pocinovat, aspon ti hned nezrewznou znova
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 10:14   Citovat  

Pěknej Accord, já koupil předevčírem 97 s motorem 1.8 černé barvy a zatím jsem z něho nadšenej Je to tam. Později nafotím nějaký fotky...
LPG je super věc, při dnešních cenách benzínu pro někoho aji nutnost!
Takže jestli tomu rozumím, tak se ti doma válí druhej Accord na díly Úsměv zatím, jsem na nějaký větší závady nepřišel, ale když tak bych se ozval Úsměv
Co vím, tak mi akorát trochu profukuje někde těsnění na okně u řidičových dvěří, ale né moc, spíš jen na dálnici.
A otočnej ovladač od štelování teploty nejde otočit úplně doprava do červenýho, někde v půlce se jakoby zasekne a nic, nechci to zkoušet víc abych to neulomil..

Honda_Accord_1_9_2 (1).jpg

Honda_Accord_1_9_2 (1).jpg, 55.35 kB

Honda_Accord_1_9_3_m.jpg

Honda_Accord_1_9_3_m.jpg, 19.8 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 13:02   Citovat  

tomik : Tvé acco vypadá pěkně Úsměv kolik si za něj dal jestli se můžu zeptat ? Já jak kupoval tak jsme chtěl pohodlné auto a lpg bylo nutností. Když jsme narazil na toto tak jsme neváhal a hned jsem po nim skočil. Jinak těsnění u okna od řidiče mě taky třeba vyměnit, při rychlosti 110 a výš to docela hodně profukuje. K tomu štelování teploty, cítím stejný problém. Sice mi to jde až do červeného otočit, ale přijde mi jako bych musel tlačit větší silou takže by se chtělo taky na to kouknout. Jinak acco na ND mám je to 2.3, v pohodě to jezdilo než jsme se pustil do rozebírání. Zatím nevím co s tím. Buď rozebrat pročistit a hodit zpátky, nebo to rozprodat. Potřeboval bych z toho říznout lemy, taky bych vzal z toho svody... brzdy bych přehodil na to moje Úsměv Celkem dost věcí bych využil. Motorově to auto nebylo nejlepší, ale absolutně nic nebouchalo, takže čepy, tlumiče a podobně budou na tom autě ok Úsměv Dneska možná hodím foto do bazaru, jestli by se někomu něco nehodilo. Pokud by poptávka byla tak by to šlo na ND Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 16:46   Citovat  

Brnďa napsal:
chces to zkusita rovnou celolak? prvne si kup troch barvy kterou chces a zkus se to naucit, kamos taky zkousel lakovat bez boxu a pomeranc na celym aute ze to brousili pod vodou cely a pak to trosku vypadalo . Jinak barva zalezi na tobe pouze kterou zvolis Úsměv Ale nejlepe by to chtelo lakovaci box, aby ta prace za neco stala, Ale dokazes to i v garazi, kdys ji celou obalis igelitem podlahu zbavis prachu, udelas nejaky odvetravani aby ti ten prach jak lakujes nepadal zpatky ale odfouklo ho to pryc jinak to auto budes chtit zapalit Úsměv Hlavni je priprava vse odstrojit, sbrousit nebo aspon sdrsnit celou kastli atd atd ja bych to sam nedelal Úsměv a kdys uz chces robit lemy, nechej si je misto kytu pocinovat, aspon ti hned nezrewznou znova

Co to pls znamená, že se udělal pomeranč ? Velmi šťastný Nevíš kolik je třeba barvy na celé auto ? a k tomu pozinkování lemů, zmáknu to nějak sám ? nebo to musím šoupnout někomu ?? Slyším to prvně že by se to tak dělalo...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 16:54   Citovat  

No prostě bude lak krabatej a nebo bude na nem krupice, nebde hladkej a lesklej Úsměv ale muze se ti to povest to nerikam ze ne Úsměv Jinak kdys lakoval kamos c4g taky doma v garazi tak asi 2 litry barvy, plus plnic, tuzidlo, nejaky ty odmastovace atd Úsměv Jinak doufam ze kdys uz lemy tka koupis novy, aby ti to nezacalo reznou za chvili znova, co sem koukal na toho cernyho tak uz je ma zevnitr chyceny, tak abys nerobil tu praci ted a za rok znova Úsměv Jinak pocinovani zvladnes to doma sam ale neni to nejlehčí :ú někde tu je o tom téma .) hlavně koupit hořák, správnej cín, a ten pripravek kterej naneses aby se cin chytl Úsměv
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 16:55   Citovat  

Pomeranč-vypadá to jak pomerančová kůra taková krupice ja to fakt hnusný. Ale pokud jsi to ještě nedělal tak si na to někoho pozvi tohle není sranda. Když ti steče barva je to fakt hnusný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:08   Citovat  

Tak chytlé lemy sice na tom jsou, ale říkám si, že když je vyřežu pořádně obrousím zakituju, zacinuju ted jak říkáš tak by to hend chytnout nemuselo ne ? Auto mam pořád venku jaro,leto,podzim,zima takže se toho sice docela bojim, ale nechci davat jen za lemy tolik kasy, když mužu použit z druhého auta...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:10   Citovat  

Radimas napsal:
Tak chytlé lemy sice na tom jsou, ale říkám si, že když je vyřežu pořádně obrousím zakituju, zacinuju ted jak říkáš tak by to hend chytnout nemuselo ne ? Auto mam pořád venku jaro,leto,podzim,zima takže se toho sice docela bojim, ale nechci davat jen za lemy tolik kasy, když mužu použit z druhého auta...
jak uz jednou rezne tak tu kyt nepomuze bude to reznout dal. kup nový, kdys to chces delat
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:28   Citovat  

koukam na autokelly... to by se zas prodražilo 1200 za jeden lem Smutný no nevim nevim.. nasadil si mi brouka do hlavy Velmi šťastný
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:29   Citovat  

Mě na tom černým rezne jen na pravé straně kousek lemu/blatníku těsně nad zadním nárazníkem u kola, jinak jsou dobrý, takže přemýšlím, že do budoucna nechám vyříznout jen ten kousek, navařím novej kus plechu a bude..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:33   Citovat  

Radimas napsal:
koukam na autokelly... to by se zas prodražilo 1200 za jeden lem Smutný no nevim nevim.. nasadil si mi brouka do hlavy Velmi šťastný
no jo prodraží, ale aspon mas jistotu ze tam das novou věc a ne neco co vydrží jedno léto a budeš vařit znova, coz si myslim je curani proti vetru Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:35   Citovat  

Brnďa napsal:
no jo prodraží, ale aspon mas jistotu ze tam das novou věc a ne neco co vydrží jedno léto a budeš vařit znova, coz si myslim je curani proti vetru Úsměv

To abych se stal členem klubu Velmi šťastný aby tam byla nějaká sleva na to Velmi šťastný ..ono se to fakt možná vrátí ta investice... zdarma na honday... věřím, že během roku ještě něco budu kupovat Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 17:37   Citovat  

Radimas napsal:
To abych se stal členem klubu Velmi šťastný aby tam byla nějaká sleva na to Velmi šťastný ..ono se to fakt možná vrátí ta investice... zdarma na honday... věřím, že během roku ještě něco budu kupovat Velmi šťastný
jojo, ja o tom taky uvazuju, ale fakt na to ted nemam, jsem rad ze mam na bus a semtam ze cvreknu do nadrze za 100kč .. ale ted budu milionar tak klidne poslu Úsměv), i kdys u kelly toho moc na sve auto nekoupim Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 1993 2.0 - LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina