Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 11
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 9:26   Citovat  

PAKO napsal:
co se čílíš vysokej dlouhovlasej brunete Velmi šťastný

jen je nech s ponořenou hadičkou...jen by mne zajímala jak poznají kdy už teče nová čistá kapalina
oni si koupí jíné auto a najdou noví FAQ HaHaaa

se necilim Velmi šťastný no jenom tak malinkato Úsměv a pockej ja jednou vyrostu a necham si narust vlasy .....no a ty dve parcely schovam nejakou parukou Velmi šťastný aby jses mi nesmal Ble Velmi šťastný Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 9:17   Citovat  

optimas napsal:
Tak se mi to už konečně povedlo odvzdušnit je to pakec. Tohle se mi ještě nestalo abych 5x odvzdušňoval brzdy

Jo, a jak ? Použil si moudré rady Skřítka ? Úsměv

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2011 , 11:55  Naposledy upravil Fish dne 9.4.2011 , 12:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nikdy bych nevěřil,že budu mít ten samý problém. Odvzdušnění brzd jsem vždy bral jako triviální záležitost a vždy se to povedlo na první pokus do té doby,než jsem začal s anglánem Úsměv. Opravoval jsem zadní brzdový třmen(výměna pístku,těsnění,prachovky). Je to zásah pouze do mechanické části třmenu. Během opravy byla svorka na brzdové hadičce,přesto se do oběhu nějaký vzduch dostal. Po zpětné instalaci třmenu následovalo odvzdušnění,které se proměnilo v dvoudenní horor. Vyzkoušel jsem snad všechny metody zde zmiňované a nic. Pedál se stále propadá a brzdy při běhu posilovače reagují při prvním sešlápnutí až ve 3/4 dráhy pedálu,po druhém sešlápnutí v 1/2 dráhy. Před opravou stačilo opravdu jen ťuknout na pedál a brzdy reagovaly. Při vypnutém motoru a sešlápnutí pedálu je slyšet "syčení" z řídícího ventilu zadního brzdového vedení.

Při odvzdušňování nejde ani z jedné větve vzduch a to jsme autem prolili 1L brzdovky

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2011 , 11:59   Citovat  

Fish napsal:
Nikdy bych nevěřil,že budu mít ten samý problém. Odvzdušnění brzd jsem vždy bral jako triviální záležitost a vždy se to povedlo na první pokus do té doby,než jsem začal s anglánem Úsměv. Opravoval jsem zadní brzdový třmen(výměna pístku,těsnění,prachovky). Je to zásah pouze do mechanické části třmenu. Během opravy byla svorka na brzdové hadičce,přesto se do oběhu nějaký vzduch dostal. Po zpětné instalaci třmenu následovalo odvzdušnění,které se proměnilo v dvoudenní horor. Vyzkoušel jsem snad všechny metody zde zmiňované a nic. Pedál se stále propadá a brzdy při běhu posilovače reagují při prvním sešlápnutí až ve 3/4 dráhy pedálu,po druhém sešlápnutí v 1/2 dráhy. Před opravou stačilo opravdu jen ťuknout na pedál a brzdy reagovaly. Při vypnutém motoru a sešlápnutí pedálu je slyšet "syčení" z řídícího ventilu zadního brzdového vedení.
a zkousel si prvne natlakovat ten zadek? jako ze prvne slapat aby kapalina tekla ze zadnich brzd? pak to jde lepe, poradil nam to monty a s doxou sme anglana timto zpusobem odvzdusnili asi za pul hodiny a brzdi jak das. takysme menili trmeny zadni, takze kapalina vytekla skor vsechna

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2011 , 12:08   Citovat  

Brnďa napsal:
a zkousel si prvne natlakovat ten zadek? jako ze prvne slapat aby kapalina tekla ze zadnich brzd? pak to jde lepe, poradil nam to monty a s doxou sme anglana timto zpusobem odvzdusnili asi za pul hodiny a brzdi jak das. takysme menili trmeny zadni, takze kapalina vytekla skor vsechna

JJ,zkoušel a nic. Pořád podle zvuku zůstává vzduch ve větvi pro zadní kola za abs modulátorem(motorový prostor). Ještě mě napadlo postavit auto čumákem ze svahu a pak znovu odvzdušnit zadek

HRBOC 1,8Vti je teď offline  HRBOC 1,8Vti
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2011 , 17:00   Citovat  

Fish napsal:

Při odvzdušňování nejde ani z jedné větve vzduch a to jsme autem prolili 1L brzdovky

ted jsem dělal to samé obě strany a odvzdušnění asi na po čtvrté po prolití přes litr kapaliny a ted brzdí velice účině

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2011 , 11:37   Citovat  

HRBOC 1,8Vti napsal:
ted jsem dělal to samé obě strany a odvzdušnění asi na po čtvrté po prolití přes litr kapaliny a ted brzdí velice účině

Příští týden zkusim znovu,musím koupit nový odvzdušňováky. Jeden zadní jsem utýral k smrti Úsměv

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2011 , 12:14   Citovat  

zkus to podtlakem. ten ti to prozene

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2011 , 13:47   Citovat  

myslíš jako nějakou mašinkou to zkusit? doporučíš něco? Já s tím taky tak nějak bojuju Ble

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2011 , 13:57   Citovat  

Mourl napsal:
myslíš jako nějakou mašinkou to zkusit? doporučíš něco? Já s tím taky tak nějak bojuju Ble
použij bud podlatkovou pumpu, a nebo k nadobce pripojit tlakovou soustavu

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 0:57   Citovat  

Už vyrábím vzduchovou vývěvu.Snad to stihnu do víkednu a vyzkouším.Ale na různých forech píšou různé věci.Jedni to strašně chválí, že to pomůže a druzí to pomlouvají, že podtlakem se dostane do brzdiče vzduch skrz závit odvzdušňováku.Tak nevím, jestli to bude to pravé ořechové.
Ještě zkusit auto zvednout na levo a v pravo zkusit odvzdušnit,aby se dostal pístek níže než odvzušňovák.Je zajímavý, že s tím mají problémy jenom angličáci,přitom CRXka atp. mají brzdiče uplně stejné a o problémech se tu nemluví.Někde jsem se ještě dočetl, že by mělo být zapnuté zapalování,aby byly aktivní ventily v ABS jednotce.

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 1:16   Citovat  

tak abys nezáviděl, já mám c4g a když odvzdušník každý kolo několikrát a jedu to projet, stojí to za wc pak to odvzdušním znova a následují další bublinky. Pak už je to OK, a když to odvzdušním za týden do třetice, tak někdy na zadním třmenu ještě něco zabuble a pak je to v cajku! Hold někdy je to zapeklitý a ty bublinky se schovávají pořádnej výtlem

petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 10:32   Citovat  

ja delal taky brzdy repas vseho brzdice novy pistky gumicky, novej brzdovej valec a nefunguje to (pedal na podlaze Je to tam. ted premyslim co jeste vymyslim - ty brzdy jsou nejaky zapeklity to mi hlava nebere

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 15:23   Citovat  

nedavno jsem dělal brzdy na C5g zadní bubny, odvzdušnilo se to v pohodě ani jsem nešel podle manuálu jelikož jsem měl všechno dole i brdový válec tak jsem prolil soustavou necelý litr DOT3 a brzdí ještě líp jak před repasí a že ta nová brzdovka Starline dělá divy a brzdí docela slušně, pak mě to samé čeká na vti kd byla brzdovka pěkně černá ale tam to chce koupit nějakou lepší jen se bojím abych nekoupil nějakou masnou a neměl jsem podobné problémy jako vy zde že tím proleju dva litry a bez výsledku Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 15:46   Citovat  

OsekSpider napsal:
nedavno jsem dělal brzdy na C5g zadní bubny, odvzdušnilo se to v pohodě ani jsem nešel podle manuálu jelikož jsem měl všechno dole i brdový válec tak jsem prolil soustavou necelý litr DOT3 a brzdí ještě líp jak před repasí a že ta nová brzdovka Starline dělá divy a brzdí docela slušně, pak mě to samé čeká na vti kd byla brzdovka pěkně černá ale tam to chce koupit nějakou lepší jen se bojím abych nekoupil nějakou masnou a neměl jsem podobné problémy jako vy zde že tím proleju dva litry a bez výsledku Smutný

Bez ABS jsem nikdy neměl problém.... C5G bylo odvzdušněný za pár minutek Úsměv

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 21:52   Citovat  

Zde mohu taky něco přidat..... Starší brzdové válce mají vyjetou určitou dráhu a když se odvzdušňuje,tak většina lidí neví,že může dojít k protržení těsnění díky např.narostlé oxidaci,rzi..atd... takže klasický problém.....člověk přijde začne našlapávat až do podlahy a ejhle problém je tu...pak už tlak bude ucházet vždy......je dobré tlačit max.do poloviny chodu pedálu Úsměv

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 21:58   Citovat  

Kamarád opravář motorek mi poradil fintu, kterou používají motorkáři při odvzdušňování přední brzdy - páčka se zamáčkne co to jde (tak aby se vzduch zcela stlačil) a přidrátuje k řídítku, nechá se to tak přes noc a vzduch se prý vstřebá do kapaliny. Nevím jak je to možné, ale funguje to, mám to vyzkoušené i na autě, pokud po běžném odvzdušnění zůstane pedál gumový, tzn. někde zůstala schovaná bublina, našlapu pedál co to jde, zamáčknu vší silou, zapřu kusem dřeva o sedačku a nechám to do druhého dne. Vyzkoušeno 2x na Felicii bez ABS.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2011 , 9:56   Citovat  

To že se někam vstřebá bublinka v kapalině, je podle mého názoru pořádnej výtlem Jedině, že se bublinka za tu dobu tím tlakem má šanci někam pohnout.V tomto případě, nejspíš někam blíže k odvdušňovacímu šroubu,kde nebude páchat už tak velké zlo. Chceš tvrdit, že když bouchnu do vodováhy, že mi bublinka zmizí a pujdu si koupit do železářství novou?
Tomu fakt nevěřím. Navíc chci auto odvzdušnit a za 2h jezdit, ne že budu čekat 2dny na nejistý výsledek.
Pokud se mýlím rád se přiučím něčemu novému.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2011 , 10:41   Citovat  

ja se chci taky priucit, auto uz sem odvzdusnil 3x a je to lepsi o 10% a pedal je furt na tesne nad podlahou a jelikoz je tam vsechno novy tak uz nevim kde zacit hledat chybu - davam to ted nekomu do dilny at to zkusi zas nekdo jinej chvili Úsměv

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2011 , 10:44   Citovat  

Ivoss napsal:
Kamarád opravář motorek mi poradil fintu, kterou používají motorkáři při odvzdušňování přední brzdy - páčka se zamáčkne co to jde (tak aby se vzduch zcela stlačil) a přidrátuje k řídítku, nechá se to tak přes noc a vzduch se prý vstřebá do kapaliny. Nevím jak je to možné, ale funguje to, mám to vyzkoušené i na autě, pokud po běžném odvzdušnění zůstane pedál gumový, tzn. někde zůstala schovaná bublina, našlapu pedál co to jde, zamáčknu vší silou, zapřu kusem dřeva o sedačku a nechám to do druhého dne. Vyzkoušeno 2x na Felicii bez ABS.

U motorek je to jine. Treba ja mam brzdovou pumpu od bremba a ta je "samoodvzdusnovaci" a je to prave kvuli tomu aby se nezavzdusnila brzda kdyz hodis motorku nekde z kopce a zustane na riditkach. Jak to funguje nevim, ale kdyz menim kapalinu tak ji menim klasicky ze namackavam a upoustim. Kdyz potom naklonim motorku ze se mi pumpa zavzdusni tak staci zase narovnat a mackat a z pumpy se vytlacuji bublinky a odvzdusnuje se. Je to jen fce pumpy, cela soustava s tim odvzdusnit nejde.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2011 , 23:33   Citovat  

Mourl napsal:
To že se někam vstřebá bublinka v kapalině, je podle mého názoru pořádnej výtlem Jedině, že se bublinka za tu dobu tím tlakem má šanci někam pohnout.V tomto případě, nejspíš někam blíže k odvdušňovacímu šroubu,kde nebude páchat už tak velké zlo. Chceš tvrdit, že když bouchnu do vodováhy, že mi bublinka zmizí a pujdu si koupit do železářství novou?
Tomu fakt nevěřím. Navíc chci auto odvzdušnit a za 2h jezdit, ne že budu čekat 2dny na nejistý výsledek.
Pokud se mýlím rád se přiučím něčemu novému.

Stlačením se bublina zmenší, "zmizí", nejspíš se rozdělí na spoustu mikrobublinek, které jsou schopny na rozdíl od jedné velké bubliny někam doputovat, je nepravděpodobné, aby po uvolnění tlaku se po mnoha hodinách bublinky spojily opět v jednu velkou bublinu. Dovedu si představit, že bublinky "vybublají" až nahoru do brzdového válce... záleží, kde zakletá bublina vzduchu původně byla. Pokud ne, po uvolnění tlaku bude v kapalině rozptýleno plno menších bublinek, které mjají větší šanci se za provozu brzd postupně dostat až do zásobní nádržky. Nebo se zase někde shluknou v jednu větší bublinu, asi záleží na situaci. Faktem je, že mi tato procedura natlakování přes noc dokázala pomoci od "gumového" pedálu po výměně kapaliny. Radši než pořád dokola odvzdušňovat bez výsledku a cébrat litry kapaliny, bych zkusil toto. Je to bez práce, zadarmo a pokud jsou brzdy v pořádku, nic se tím nezkazí, maximálně se tím otestuje těsnost systému.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2011 , 7:16   Citovat  

Boracco napsal:
Zde mohu taky něco přidat..... Starší brzdové válce mají vyjetou určitou dráhu a když se odvzdušňuje,tak většina lidí neví,že může dojít k protržení těsnění díky např.narostlé oxidaci,rzi..atd... takže klasický problém.....člověk přijde začne našlapávat až do podlahy a ejhle problém je tu...pak už tlak bude ucházet vždy......je dobré tlačit max.do poloviny chodu pedálu Úsměv
jed to projet pokud das cele brzdy nove casto pruzi diky tomu ze desticky a kotouce v sobe nesedi jeste vic znat je to kdyz je nove jen neco. projed to parkrat zabrzdi a uvidis.

jinak vazne nechapu jak odvzdusnujete brzdy ja mam problem s 1 z mnoooooha aut treba opel frontera Velmi šťastný . nekde vys jsem to popsal

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2011 , 8:35   Citovat  

taky nevim co tj za problem nikdy se me to nestalo - citroeny, skodovky, fordy (ty znacky fakt nemusim) stacilo jednou odvzdusnit a fungovalo to perfektne aji stary kraksny a tady na sve honde uz jsem to delal 3x a porad tam jsou bubliny nekde a to je jeste po repasu novej valec a pistky vsude prolity 3ma litrama brzdovky uz. Samozrejme ze kdyz to odvzdusnuju tak tam zadny bublinky nejsou az po tom se zjevi nekde Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2011 , 19:38   Citovat  

petr7 napsal:
taky nevim co tj za problem nikdy se me to nestalo - citroeny, skodovky, fordy (ty znacky fakt nemusim) stacilo jednou odvzdusnit a fungovalo to perfektne aji stary kraksny a tady na sve honde uz jsem to delal 3x a porad tam jsou bubliny nekde a to je jeste po repasu novej valec a pistky vsude prolity 3ma litrama brzdovky uz. Samozrejme ze kdyz to odvzdusnuju tak tam zadny bublinky nejsou az po tom se zjevi nekde Je to tam.

Je vidět,že většina z nás má stejný problém,tak rukama to asi nebude Úsměv

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2011 , 20:06   Citovat  

jak se mění kapalina v té nádobce abs?

zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2011 , 0:54   Citovat  

ozivime to tu:D menil sem brzdy lebo mi nebrzdila lava strana.. tahlo to do prava.. daval sem rovno 26ky namisto 24.. odvzduusnujem odzdusnujem, prelel sem fakt asi liter kvapaliny.. skusal sem aj zadek, a zadne bubliny.. stale brzdi aj z novyma brzdama vicej prava strana, ba dokonca je ten rodil markantnejsi jak ze staryma, nehovoriac otem, ze pedal zabera az dole u podlahy.. aaa tak ze skusim to troska prebrzdit nech si platnicky sednu, a jaksi sem dal brzdam zabrat, zakalil sem kotuce zlahucka, a sinul sa spod praveho kola dym:D kto mi poradi?Velmi šťastný cim moze byt ze brzdi len jedna strana? aj po vymene brzd? moze to byt zadnyma paknama???

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2011 , 9:13   Citovat  

zmysel09 napsal:
ozivime to tu:D menil sem brzdy lebo mi nebrzdila lava strana.. tahlo to do prava.. daval sem rovno 26ky namisto 24.. odvzduusnujem odzdusnujem, prelel sem fakt asi liter kvapaliny.. skusal sem aj zadek, a zadne bubliny.. stale brzdi aj z novyma brzdama vicej prava strana, ba dokonca je ten rodil markantnejsi jak ze staryma, nehovoriac otem, ze pedal zabera az dole u podlahy.. aaa tak ze skusim to troska prebrzdit nech si platnicky sednu, a jaksi sem dal brzdam zabrat, zakalil sem kotuce zlahucka, a sinul sa spod praveho kola dym:D kto mi poradi?Velmi šťastný cim moze byt ze brzdi len jedna strana? aj po vymene brzd? moze to byt zadnyma paknama???

Nebudu se radsi vyjadrovat jak me bavite. Tech moznosti co s tim muze byt je fakt hodne takze . Spatny hlavni brzd. valec jde jen jeden okruh. ucpana (zborcena ) hadicka, zarezle pistky ci plovouci segmenty, a pak samo cokoli ze zadnma brzdama pokud mas kotouce tak to same co na predku pokud bubny z toho co pises tak spis ty bubny tak nefungujici samostel a jedna strana ma daleko pakny od bubnu. Kdyz neco delam tak poradne a kdyz tomu uplne nerozumim tak to dam nekomu kdo jo predpokladam ze ruku do sadry si taky vsichni davate samy zubare vam delaji rodice (jsem zvedavej kdo doda ze jedo mamka je zubarka). Zrovna brzdy a rizeni jsou 2 veci na aute ktere kdyz se rozbijou tak vam jde o krk. Kdyz se rozbije motor , prevodovka tak vas nekdo odtahne domu ale kdyz nebudete moct zabrzdit nebo zatocit ............ Jsem clovek ktery si spoustu veci udela sam ale jsou veci ktere nezvladam a ac dokazu soustruzit a mam soustruh cokoli co ma byt fakt presny nechavam delat lidi co to umi a vi jak.

jo a ted jsem si vsiml zes daval 260ky takze pokud jsi nedal i hlavni brzd valec tak ti pedal pujde niz vzdy nebot 240 maji mensi prumer pistku. Ale da se to neni to az na podlaze jak pises jen jde pedal o neco niz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2011 , 0:05   Citovat  

to ze to robim sam, a nahodu sa stretnem z necim co nevim cim je neznamena ze sem debil.. dokazem pochopit, jak co funguje, a asi nejse an inatolko blby abych riskoval ze sa mi nekde neco urve:)
kamosovi na vti v servise robili brzdy, aaa ked na dalnici brzdil sa skoro zabil....
takze, to ci si to spravim sam, alebo v servise nejaky iny debil co temu rozumi asi tak jak ja je uuuuplne jedno:)
kotuce sem stocil od rzi, skontroloval pistky a zajizdam platnicky.. aj odvzdusnit zvladam..
jednoducho sa len pytam ci to je brzdovym valeckem, paknama, alebo ci je aj nejaka ina moznost aby sem vedel kde hledat chybu,protoze to robilo aj predtym.. to je cele..
aaa ne kazdy je taky blbec, ze nedokaze zlozit brzdy.. nekdo je len pohodlny, nekdo je levy, a nedko to dokaze. takisto jak sem prehodil cely povdozek a pomenil silenty, tak dokazem prehodit aj brzdy a nepozrebujem nato servis..
(ano geometriu si sam nespravim)
to co tvrdis je proste relative.. kazdy sa do teho rozumi inak,.. su aj ludia, co potrebuju aj povolit kola alebo vymenit olej v servise:) a su taky, co kludne rozloza a zloza cele auto:)

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2011 , 0:18   Citovat  

já sem měl v civicu tvrdej pedál, vyměnil sem brzdovku a už to nebylo nikdy jak předtím... Pak jsem měl druhýho civica, měnil sem brzdovku, kotouče, desky, pístky, těsnění a mám pocit že totéž... chystám se koupit nový hl. br. válec... Asi není stavěný na ty nové brzdovky.

A k tomu táhnutí na staranu při brždění.. může být rezavej pístek, sekl se a nechodí a ted to všechno musí ubrzdit jeden třmen.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2011 , 0:54   Citovat  

ne ne pistky sem kontroloval, a robilo to aj z predchadzajucima brzdama bude to bud paknama alebo valeckem.. myslim si ze to budu pakny, protoze ked zatlacim fakt silno, tak zacne brzdit aj lave.. asi to bude fakt vzdalenostu zadnch paken od bubna..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina