Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kopání do volantu a vibrace při brzdění P4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 8:45   Citovat  

Dlouho jsem špekuloval proč mi kopou brzdy po zahřátí, čistil, kotouče rovnal. Nakonec jsem hodil na auto kola originál (ty co jsem koupil od Maximuse) a hele - už to nekope.

Tak jenom jsem chtěl informovat, že vibrace a kopání při brždění může být způsobeno i kolama, nejenom zvlněnýma kotoučema.
Zajímavé je, že při vyvažování ty kola vypadaly OK, ale prostě jsou asi křivé ... Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 8:56   Citovat  

že by až tak ?? no já mám podobný problem , tak do 150 je to při brždení v poho ale jak to zašlápnu ve všší tak je problém na světě, kopou jak čert....
zajímavý poznatek.. je to dobrý
někdo další nějaé postřehy k tomuto ??

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 9:06  Naposledy upravil Petr 78 dne 19.4.2011 , 21:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Riccardo napsal:
Dlouho jsem špekuloval proč mi kopou brzdy po zahřátí, čistil, kotouče rovnal. Nakonec jsem hodil na auto kola originál (ty co jsem koupil od Maximuse) a hele - už to nekope.

Tak jenom jsem chtěl informovat, že vibrace a kopání při brždění může být způsobeno i kolama, nejenom zvlněnýma kotoučema.
Zajímavé je, že při vyvažování ty kola vypadaly OK, ale prostě jsou asi křivé ... Smutný

Pokud jsou kola na vyvažovačce rovná a na autě vibrujou, tak nesedí rovně na náboji. Můžou mít křivou nebo znečištěnou dosedací plochu. Zkus ty kola upnout na soustruh a uvidíš hned jestli jsou rovný.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 9:28   Citovat  

Petr 78 napsal:
Pokud jsou kola na vyvažovačce rovná a na autě vybrujou, tak nesedí rovně na náboji. Můžou mít křivou nebo znečištěnou dosedací plochu. Zkus ty kola upnout na soustruh a uvidíš hned jestli jsou rovný.

Jo, to mně taky napadlo. No maximum co jsem zatím mohl udělat bylo, že jsem ty dosedací plochy vyčistil a vyleštil. Až seženu někoho kdo mi to zkontroluje/srovná, tak to udělám. Škoda jich, je to AZEV.

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 10:46   Citovat  

A mas na tech kolech stredici krouzky jak to doseda na naboj? Ja jsem je tam vcera dokoupil a podobny problem se tim vyresil HaHaaa a to jsem podezrival kotouce svatoušek

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 11:05   Citovat  

tak na to se kouknu hned jak budu mít čas...to mě nenapadlo!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 12:53   Citovat  

Majlou napsal:
A mas na tech kolech stredici krouzky jak to doseda na naboj? Ja jsem je tam vcera dokoupil a podobny problem se tim vyresil HaHaaa a to jsem podezrival kotouce svatoušek

Jo, středící kroužky mám ... ale nejlepší je asi když ty kola sedí přesně.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 17:00   Citovat  

Riccardo napsal:
Jo, středící kroužky mám ... ale nejlepší je asi když ty kola sedí přesně.

Já teď kroužky musel vyhodit, pač mi to s nima právě něco podobnýho dělalo Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 19:39   Citovat  

cocks napsal:
Já teď kroužky musel vyhodit, pač mi to s nima právě něco podobnýho dělalo Velmi šťastný

Ted nad tím přemýšlím a mě to začalo dělat jak sem koupil novy kola s středovýma kroužkama, to jako fakt muže být problém i v kroužcích....
No zkusím sehnat jiné a jestli to tím fakt je tak jste mi ušetřili dost peněz za pokusné výmeny do budoucna čím by to mohlo být.....!!
je to dobrý Diky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 20:04   Citovat  

cocks napsal:

Hmm ,ono asi záleží co to jsou za kroužky. Ty plastové asi nejsou moc dobré ...

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 20:06   Citovat  

Jop tohle mám taky, jedno kolo křivé ... hodit na hever, nastartovat, hodit jedničku a pak se mrknout co dělá kolo (borci s LSD musej nahoru obě kola Velmi šťastný) ... mě dělalo uau uau uau kouř

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 20:15   Citovat  

Riccardo napsal:

No ja mám plastáky....jdu shanět

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 21:26   Citovat  

mel sem driv kola bez stredicich krouzku a nad 110 km/h nebo jak rikas ty pri brzdeni Nápad je tu! kopali KO
kupoval sem potom druhy kola uplne novy prisli mi k tomu i stredici primo na hondu .. a sou plastovy nikdy uz nebyl problem Úsměv .. krouzky se z plastu delaj normalne spis zkus nasadit samotnej krouzek na naboj jestli ti opravdu sedi staci 1mm a KO

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 21:59   Citovat  

Kroužky seděly nafest, v tom bych problém neviděl. Nejspíš asi jsou ty kola křivé.

Nemá někdo v Ostravě a okolí úchylkoměr ? Jestli ne, tak ho asi koupím ... dá se s tím změřit kotouč i kolo.

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 22:38   Citovat  

Riccardo napsal:
Kroužky seděly nafest, v tom bych problém neviděl. Nejspíš asi jsou ty kola křivé.

Nemá někdo v Ostravě a okolí úchylkoměr ? Jestli ne, tak ho asi koupím ... dá se s tím změřit kotouč i kolo.
a zkousel si prohodit kola ze zadu do predu jestli to taky dela ? kuky kuk

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 22:52   Citovat  

Riccardo napsal:

Plastove krouzky se pouzivaji s prehledem nejcasteji a vubec nicemu to nevadi. Ten vymezovaci krouzek slouzi jenom pro vystredeni pri samotne montazi kola, pak to utahnes nafest maticemi primo kolo na nabu a krouzek uz az do dalsi montaze neplni zadnou funkci Mrk

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 22:56   Citovat  

Riccardo napsal:

FastCivic ma ikdyz s tim merime ventily ale myslim ze by se to na to dalo pouzit hlavne mu napis bo od patku ma dovcu a jede pryc

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 22:59   Citovat  

Bully napsal:
Plastove krouzky se pouzivaji s prehledem nejcasteji a vubec nicemu to nevadi. Ten vymezovaci krouzek slouzi jenom pro vystredeni pri samotne montazi kola, pak to utahnes nafest maticemi primo kolo na nabu a krouzek uz az do dalsi montaze neplni zadnou funkci Mrk
jo s tim souhlasim ale bez krouzku se to vetsinou blbe vystredi kdyz se neutahujou srouby postupne a krizem tam potom muze bejt problem nebo se pletu ? to mi hlava nebere kdyztak me opravte Se stydím

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:03   Citovat  

Bazzi napsal:
jo s tim souhlasim ale bez krouzku se to vetsinou blbe vystredi kdyz se neutahujou srouby postupne a krizem tam potom muze bejt problem nebo se pletu ? to mi hlava nebere kdyztak me opravte Se stydím
pletes, jak to dotahujes tak si ta matka sedne do toho vyklenku kola a to kolo se vystredi nevim jak lepe to popsat , ale nikdy jsem nemel stredy na sve auto a nikdy problem nebyl, je to fakt hlavne ais na tu montaz, aby si nenicil zaviti kdys by to drzelo na nich, takhle to drzi na s tredu a je jednodussi montaz

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:15   Citovat  

Brnďa napsal:
pletes, jak to dotahujes tak si ta matka sedne do toho vyklenku kola a to kolo se vystredi nevim jak lepe to popsat , ale nikdy jsem nemel stredy na sve auto a nikdy problem nebyl, je to fakt hlavne ais na tu montaz, aby si nenicil zaviti kdys by to drzelo na nich, takhle to drzi na s tredu a je jednodussi montaz

ty mas na mysli konusove srouby na Alu kola vs. dira v disku ktera ma taky konus takze se vlastne samy vystredi
taky mam dve auta bez plastovych nebo kovovych krouzku a drzi to normalne a nikdy zaden problem
ted mam jedny OZ na anglanovi a ty uz ty krouzky maji a vyhoda je v tom ze to kolo nasadim a nemusim ho drzet nez najdu srouby Velmi šťastný

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:18   Citovat  

Hondik napsal:
ty mas na mysli konusove srouby na Alu kola vs. dira v disku ktera ma taky konus takze se vlastne samy vystredi
taky mam dve auta bez plastovych nebo kovovych krouzku a drzi to normalne a nikdy zaden problem
ted mam jedny OZ na anglanovi a ty uz ty krouzky maji a vyhoda je v tom ze to kolo nasadim a nemusim ho drzet nez najdu srouby Velmi šťastný
No ty myslim, ale ma honda jine? ja se jeste nesetkal u zadne ze svych hond, ze by mela jine matky nez s tim konusem Úsměv

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:20   Citovat  

Brnďa napsal:
No ty myslim, ale ma honda jine? ja se jeste nesetkal u zadne ze svych hond, ze by mela jine matky nez s tim konusem Úsměv

na plechace ma trochu jine ten konus neni tak dlouhy je kratsi a vice do sirky

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:22   Citovat  

to mi hlava nebere aha tak to jo .. ale jako je fakt ze kdyz sem jezdil bez krouzku tak to delalo bordel kuky kuk tak je mozny ze byli treba kopli kola Úsměv .. treba stejnej pripad Riccarda OK

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:28  Naposledy upravil Bully dne 19.4.2011 , 23:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hondik napsal:
na plechace ma trochu jine ten konus neni tak dlouhy je kratsi a vice do sirky

Plechace maji vetsinou pulkulate sedlo a ne konusove, podivej se poradne na to jake mas matky. Nebyva to moc poznat, ale "kratsi a vice do sirky" bude urcite to pulkulate a ne konusove sedlo OK

Brnďa napsal:

Kola bez stredicich krouzku (pokud to neni OEM kolo s presnym prumerem stredove diry co krouzek nepotrebuje) bych si na auto nedal nikdy, setrit tech par drobnych zrovna na tomhle miste mi prijde hloupe. Pomaha to sice vicemene jenom pri montazi, ale prave proto aby si kolo sedlo presne na stred (proto taky ten nazev stredici krouzek, je to vlastne v principu redukce). Nejakou ochranu zavitu to sice zaruci taky, ale to uz je jenom navic. Nekdy si nejaky krouzek prohlidni, jde jak do kola tak potom i s kolem na nabu nasadit docela ztezka (do toho kola se casto naklepava). Je to prave kvuli presnosti aby kolo sedlo tam kam ma, to jenom maticemi proste nedokazes, resp. uhne ti to ani nevis jak- kriva zavitova tyc, vymackane sedlo v kole, rez na nabe atd. .

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:30   Citovat  

Bully napsal:
Plechace maji vetsinou pulkulate sedlo a ne konusove, podivej se poradne na to jake mas matky. Nebyva to moc poznat, ale "kratsi a vice do sirky" bude urcite to pulkulate a ne konusove sedlo OK

Jinak kola bez stredicich krouzku (pokud to neni OEM kolo s presnym prumerem stredove diry co krouzek nepotrebuje) bych si na auto nedal nikdy, setrit tech par drobnych zrovna na tomhle miste mi prijde hloupe.
tak nektery auta uz nemaj stredovy diry

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:37   Citovat  

Brnďa napsal:
tak nektery auta uz nemaj stredovy diry

Promin, jeste jsem ten prispevek mezitim editoval.
Ktera auta to jsou? Nesetkal jsem se s tim jeste, aby kolo nemelo stredovou diru.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 19.4.2011 , 23:39   Citovat  

Jak už tu lidi psali,středící kroužky slouží jen k vystředění kola při montáži a spíš pomužou na autech kde jsou u kol šrouby a ne štefty. Kolo po utažení vystředí šrouby nebo matky s kuželovou nebo kulovou hlavou,takže pokud jsou dobře dotažený šrouby nebo matky,nemužou být kola mimo střed

gravedancer666 je teď offline  gravedancer666
0
Nový příspěvekZaslal: 20.4.2011 , 1:31   Citovat  

mal som podobny problem, mal som tam origos 14ky mohol som ist aj 160 a nic, kupil som kola ktore neboli pouzivane dlhsiu dobu cca pol roka, a boli naukladane v garazi, vymenil som u mechanika, hadzalo to jak svina, vyvazil, stale to robilo, a ked to vyvazoval 3 krat tak to uz nerobi iba citim od 110 do 130 mierne trasenie pri pravom zadnom kolese, moj problem vyriesila vymena gum, neviem ako je to mozne ale uz mi to ide zas jak ma...a len gumy

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 20.4.2011 , 5:13   Citovat  

Hondik napsal:
FastCivic ma ikdyz s tim merime ventily ale myslim ze by se to na to dalo pouzit hlavne mu napis bo od patku ma dovcu a jede pryc

No jo no, FastCivic ... když jsem něco potřeboval, tak telefon na sebe mi odmítl dát že prý se ozve a už se neozval. A nahánět ho přes SZ 1/2 roku se mi nechce.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 20.4.2011 , 8:04   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jak už tu lidi psali,středící kroužky slouží jen k vystředění kola při montáži a spíš pomužou na autech kde jsou u kol šrouby a ne štefty. Kolo po utažení vystředí šrouby nebo matky s kuželovou nebo kulovou hlavou,takže pokud jsou dobře dotažený šrouby nebo matky,nemužou být kola mimo střed

Nemáš úplně pravdu, střed kola je u 99% kol dán středovým otvorem. U Alu kol na přední nápravě bez středících kroužků se právě může projevit problém při brždění. Nebo se nevyváženost (vibrace) objeví jen občas.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kopání do volantu a vibrace při brzdění P4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina