Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zvysi me vykon prime sani?? je to aspon k necemu dobry?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
VJCK je teď offline  VJCK
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 20:21   Citovat  

slysel sem ze je dobry si udelat sani z kuzelovyho filtru a trubky z obi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 20:24   Citovat  

Doporučuji přečíst články o sání Mrk
tudy odkaz

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 20:24  Naposledy upravil crxmann dne 27.4.2011 , 6:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Co zkusit pohledat? Ale udělám ti radost 7.článků snad nebude málo - klikni!

sakra, byl sem pomalejší zmatenej

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 20:37   Citovat  

Je to tam. Je to tam.

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 11:45   Citovat  

Moje zkusenost je takova ze ano zvedne a stojim si za timhle nazorem Hihi
Jen mam delsi vrapovku v prednim narazniku, za deste ji protahnu a schovam v narazniku za predni sloupek a za hezkeho ji zase strkam ven zpet je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 11:52   Citovat  

Majlou napsal:

důkaz? to mi hlava nebere

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 11:57   Citovat  

Majlou napsal:
Jen mam delsi vrapovku v prednim narazniku, za deste ji protahnu a schovam v narazniku za predni sloupek a za hezkeho ji zase strkam ven zpet je to dobrý

spolu s nějakým performance sáním možná ano, ale u tebe to tipuju na subjektivní pocit podložen jiným zvukem sání a výfuku, až dáš 70mm klapku a sání tipu edelbrock a jemu podobné můžem se bavit o výkonu a opět jako vždy záleží na setupu celého motoru Mrk

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 13:40   Citovat  

Majlou napsal:

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 13:50   Citovat  

tahle debata mi opet zpusobila ze jsme zacal gůglit ohledne vlastniho sani, kterezto je AEM V2, a nasel jsem vcera jedinej graf, tykajici se H22. Ten zvyseni vykonu prisoudil, v radu pod deset koni, tu vice tu mene, nicmene v celym spektru otacek. Jinak jsem nasel nejakou diskusi, kde namerili cca 10koni pri pouziti tohoto typu sani na K20 - pouzili totez auto, jen prehodili sani, resetli baterku a vse mereno se zavrenou kapotou.
Sam nemam scim srovnat, seriovy sani se mi vali v garazi a nikdy jsem na nem nejel. Vzhledem k mymu obecnymu pocitu ze " nic nejede" si myslim ze tam tech deset koni navic je, a delaj ten fantaskni kraval.Úsměv

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 14:03   Citovat  

crxmann napsal:
důkaz? to mi hlava nebere

Pro Vas asi zase neverohodny dukaz by sel udelat za 2000,- opet zase na brzde na Jarove, kde pri prvnim mereni nebylo takhle predelane to sani. Motor takhle dostava vduch naporem, pri pouziti filtru simota se mi to osvedcilo a jede to lepe. Ano muj dojem je takovy ze to jede o dost lepe. S filtrem v motorovem prostoru auto jede ale tak max 230 vic z toho nevyzdimu a drzi se cca 7400, touhle upravou jede rychleji v podstate to co dovoli omezovac a rucicka tacho. na petku. Co vic Gtech nemam 2000,- jen tak na brzdu taky ne a reklama na oldspice taky nejsem papa přátele

PS: zvuj je fuc uz to tak nerve jako kdyz to bylo jen s filtrem na te trubce...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 14:18   Citovat  

ja si az ted vsiml jak jsem prohlizel stary videa myho VTI ze to fakt z otevrenym sanim fakt nejelo oproti sriovemu boxu ,kup si KaN do boxu a max odstran sneka (tlumic sani v narazniku) a misto nej si natahni rouru od narazniku anebo jsi kup sani od simoty ale i z boxem co vyjde mnohem draz ,prakticky ze stejnym vysledkem Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 15:15   Citovat  

Majlou napsal:
Pro Vas asi zase neverohodny dukaz by sel udelat za 2000,- opet zase na brzde na Jarove, kde pri prvnim mereni nebylo takhle predelane to sani. Motor takhle dostava vduch naporem, pri pouziti filtru simota se mi to osvedcilo a jede to lepe. Ano muj dojem je takovy ze to jede o dost lepe. S filtrem v motorovem prostoru auto jede ale tak max 230 vic z toho nevyzdimu a drzi se cca 7400, touhle upravou jede rychleji v podstate to co dovoli omezovac a rucicka tacho. na petku. Co vic Gtech nemam 2000,- jen tak na brzdu taky ne a reklama na oldspice taky nejsem papa přátele

PS: zvuj je fuc uz to tak nerve jako kdyz to bylo jen s filtrem na te trubce...

Já sem přece nenapsal že kecáš, jen chci důkaz. Protože co se týká sání, mám zatím jen důkaz od Loka, který utratil desetitisíce za špičková sání a měření aby dospěl k názoru, že je to vlastně zbytečně vyhozená hromada peněz.

Kdybys měl graf, byl by to teprve hukot a všem by si zavřel pusu OK

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 15:35   Citovat  

Jestli se mohu vetnou k Vám do debaty, jsem přesvědčen že sání urřitě napomůže výkonu automobilu.
Bohužel nemám přesný graf a ni mít nebudu ale v Hdnes je tato fotka (níže)
Máme špatně nastavený Gtech , takže hodnoty jsou na bodě mrazu ,ale je tam vidět rozdíl.
Černá linka ....seriové sání, seriový výfuk, v motoru je asi vačice nebo liznuta palice
Červená linka....otevřené sání, uprava vejfucku, bez vačice nebo liznute palice
Dá se si myslím usoudit že sání ve spojení s dalšími nenákladnými prvky něco pomůže.

album_pic[3].jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
album_pic[3].jpg, 121.55 kB

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 18:29   Citovat  

VJCK napsal:
slysel sem ze je dobry si udelat sani z kuzelovyho filtru a trubky z obi

důležitá je plocha,a prostupnost prosávaného materiálu co se týče filtru. A trubky z obi...ano dá se použít kde co ,čím "čistěší" cesta tím lépe,když spoj tak minimální.Ale studuj odkazy co jsi dostal.
přímé sání si prosím tě nedělej máš li rád svůj motor,vždy s filtrem.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 19:48   Citovat  

na výhody CAI jsem též zvědav, mám ho připravené pro vti ale spolu s tím bych chtěl vyřešit nějaký přístup vzduchu a ne vody do nárazníku to bude zas hraní na celej víkend

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 20:02   Citovat  

kandik napsal:
tahle debata mi opet zpusobila ze jsme zacal gůglit ohledne vlastniho sani, kterezto je AEM V2, a nasel jsem vcera jedinej graf, tykajici se H22. Ten zvyseni vykonu prisoudil, v radu pod deset koni, tu vice tu mene, nicmene v celym spektru otacek. Jinak jsem nasel nejakou diskusi, kde namerili cca 10koni pri pouziti tohoto typu sani na K20 - pouzili totez auto, jen prehodili sani, resetli baterku a vse mereno se zavrenou kapotou.
Sam nemam scim srovnat, seriovy sani se mi vali v garazi a nikdy jsem na nem nejel. Vzhledem k mymu obecnymu pocitu ze " nic nejede" si myslim ze tam tech deset koni navic je, a delaj ten fantaskni kraval.Úsměv

Na FnHatch.de to treba overovalo vic majitelu FN2 - takze motor K20Z4 - pri pouziti CAI Injen (hledal jsem to prave proto ze ho sam mam, uz jsem ho s autem koupil, teda i + origo airbox zvlast v krabici). Vysledek je ciste jenom s pouzitim tohoto sani 7-9k, jak u koho. A samozrejme lehce upravena vykonova krivka. Vysledek by byl samozrejme lepsi v realu ve vyssich rychlostech, kdy se prisun chladnejsiho vzduchu projevi vic nez u stojiciho auta na motorove brzde.
A ten kraval je vazne k nezaplaceni VTEC Velmi šťastný , kdo se mnou jede v CTR tak se rehta jak kun. Urcite lepsi nez dusit motor urvanou koncovkou vyfuku a mit to jenom pro otravovani okoli a nenavist sousedu Velmi šťastný

ToFo je teď offline  ToFo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 20:28   Citovat  

Měl bych otazku.Dival sem se na tenhle odkaz tudy odkaz a tam pišou odpojte rezonaci omlouvam se sem amater ale dival sem se na muj motor D15B2 a žadnou takoovu hadičku sem nenašel mohli bys te mi to někdo nějak vysvětlit?diky moc

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 21:06   Citovat  

ToFo napsal:
Měl bych otazku.Dival sem se na tenhle odkaz tudy odkaz a tam pišou odpojte rezonaci omlouvam se sem amater ale dival sem se na muj motor D15B2 a žadnou takoovu hadičku sem nenašel mohli bys te mi to někdo nějak vysvětlit?diky moc

myslíš rezonátor... ten je dole před pravým podběhem ,nádoba co vede jen do airboxu

koki... je teď offline  koki...
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 21:28   Citovat  

stojím si za tím, že sání pomuže, měl jsem ho na ED9, nevěřim 10 koním, muj odhad je tak 5, někde mám eště graf z brzdy, ale jen po "upravách"...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 21:49   Citovat  

koki... napsal:
stojím si za tím, že sání pomuže, měl jsem ho na ED9, nevěřim 10 koním, muj odhad je tak 5, někde mám eště graf z brzdy, ale jen po "upravách"...

Jo,ale většinou v kombinaci s dalšími... Pokud se pamatuju,tak Desperado zkoušel různá sání na brzdě a nejlíp z toho vyšlo seriové - ostatní přidaly pouze v určitém spektru otáček a ve zbytku ubraly...

koki... je teď offline  koki...
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 21:56   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo,ale většinou v kombinaci s dalšími... Pokud se pamatuju,tak Desperado zkoušel různá sání na brzdě a nejlíp z toho vyšlo seriové - ostatní přidaly pouze v určitém spektru otáček a ve zbytku ubraly...

Já měl china sání, china svody, vyndanej kat, místo středovýho tlumiče rezonátor a konec nějakej 3A Racing, takže prasárna a naměřeno 100kw s "puvodních" 91kw (nevim kolik bylo mrtvejch). A pocitově šel se sáním o dost o dost líp do otáček, takovej hladší a vyrovnanější pruběh, nebo nevik jak to nazvat. Jinak sání jsem dávál dřív než vejfuk a svody...

ToFo je teď offline  ToFo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 22:27   Citovat  

PAKO napsal:
myslíš rezonátor... ten je dole před pravým podběhem ,nádoba co vede jen do airboxu

no ale ja tam nemám tu nadobu nic co byla ze spod mam jenom ten vrch co vede pak s hadici do sani a ze spod pravě žadna hadice nevede nic.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 5:29   Citovat  

kachnacrx napsal:
Jestli se mohu vetnou k Vám do debaty, jsem přesvědčen že sání urřitě napomůže výkonu automobilu.
Máme špatně nastavený Gtech , takže hodnoty jsou na bodě mrazu ,ale je tam vidět rozdíl.
Černá linka ....seriové sání, seriový výfuk, v motoru je asi vačice nebo liznuta palice
Dá se si myslím usoudit že sání ve spojení s dalšími nenákladnými prvky něco pomůže.

bohužel tohle je k ničemu -aby to mělo vypovídající hodnotu tak by to muselo být na jednom motoru,autě -takhle porovnáváš dvě věci který jsou odlišný i v jinejch směrech -každý jinej nájezd kilometrů = stav motoru,jiný seřízení,jinej odpor brzd -atd prostě x věcí který to zkreslí.
máte čas si s tím hrát,máte g tech ,máte obě verze sání - tak změřte jedno z aut se serií a pak to samý auto s trubkou -nejlíp každý jet 2x 3x, aby se to dalo zprůměrovat a pak z toho vypadnou relevantně porovnatelný data

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 6:51   Citovat  

kachnacrx napsal:
citace:

monty napsal:
bohužel tohle je k ničemu -aby to mělo vypovídající hodnotu tak by to muselo být na jednom motoru,autě -takhle porovnáváš dvě věci který jsou odlišný i v jinejch směrech -každý jinej nájezd kilometrů = stav motoru,jiný seřízení,jinej odpor brzd -atd prostě x věcí který to zkreslí.
máte čas si s tím hrát,máte g tech ,máte obě verze sání - tak změřte jedno z aut se serií a pak to samý auto s trubkou -nejlíp každý jet 2x 3x, aby se to dalo zprůměrovat a pak z toho vypadnou relevantně porovnatelný data

Jo v pohodě...my se budem snažit to doladit.Protože černá křivka...je skoro seriovka pořádnej výtlem a po každé upravě co mám už já a nainstalování do černé křivky opět změřit at se dostaneme k odpovědi jak je to nápomocná uprava či nikoliv vnebo v jakém spojení s čím.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 6:52   Citovat  

kachnacrx napsal:
.......a po každé upravě co mám už já a nainstalování do černé křivky opět změřit at se dostaneme k odpovědi jak je to nápomocná uprava či nikoliv vnebo v jakém spojení s čím.

OK

WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 7:46   Citovat  

Ja mam na svoji plecce CAI od AEM... Daval jsem ho na jeste seriovy motor a zmena byla urcite ve zvuku, ale nevim jak s narustem vykonu.Mozna neco malo, ale rekl bych, ze maximum bude nejakych 5koni. S nynejsi kombinaci 68mm klapky a manifoldu Blox to uz asi tu spravnou funkci mit bude.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 14:30   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Ja mam na svoji plecce CAI od AEM... Daval jsem ho na jeste seriovy motor a zmena byla urcite ve zvuku, ale nevim jak s narustem vykonu.Mozna neco malo, ale rekl bych, ze maximum bude nejakych 5koni. S nynejsi kombinaci 68mm klapky a manifoldu Blox to uz asi tu spravnou funkci mit bude.

a oto jde ,ze tech 5 koni nemas sanci pocitit ,proto to smysl nema ,spis bych mluvil otom ze kdyz uz tak dlouhy sani do narazniku bude mozna mit lepsi vliv na motor nez pul metru kratky hned u motoru ale porad ten vykon nepocitis ,jak bylo receno ,vymen saciho pavouka,komplet vyfuk 4-1 ,vetsi klapku vetsi vstriky a poladenou RJ a pak se muzem bavit o znatelnem narustu vykonu Úsměv

Aceman je teď offline  Aceman
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 15:23   Citovat  

naprosty souhlas...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 18:04   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a oto jde ,ze tech 5 koni nemas sanci pocitit ,proto to smysl nema ,spis bych mluvil otom ze kdyz uz tak dlouhy sani do narazniku bude mozna mit lepsi vliv na motor nez pul metru kratky hned u motoru ale porad ten vykon nepocitis ,jak bylo receno ,vymen saciho pavouka,komplet vyfuk 4-1 ,vetsi klapku vetsi vstriky a poladenou RJ a pak se muzem bavit o znatelnem narustu vykonu Úsměv

vetsi vstriky?
proc bude mit dlouhy sani vetsi vliv nez kratky ?

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2011 , 18:57   Citovat  

Newer napsal:
vetsi vstriky?
proc bude mit dlouhy sani vetsi vliv nez kratky ?

Umet cist je vyhodou Velmi šťastný Vzdyt pise ze bude lepsi dlouhe sani nekde u narazniku nez kratke primo v motorovem prostoru. Obe tyhle varianty se budou lisit v teplote nasavaneho vzduchu. V praxi ve vetsich rychlostech jeste vic nez staticky na motorove brzde.

Obsah fóra Honda-club.cz   
zvysi me vykon prime sani?? je to aspon k necemu dobry?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina