Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
xenon vs bixenon
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 18:00   Citovat  

ahoj premyslim o koupi bud xenon nebo bi-xenon kitu 6000k a chci es zeptat jak to je s bi-xenonama? vim ze obyc xenony se montuji za stavajici zarovky , ale nekde sem videl ze u bi-xenonu je potreba čočka / a ze pry na ni zavisi dalkove a potkavaci svetla, tim ze se naklani/ nebo pokud je to mylna info tak bych byl rad kdyby jste mi ji vyvratili. Je jasné že radej bych sel do bi-xenonu. Jinak jest ejak je to resene u xenonu kdys mam potkavaci tak sviti xenon a dalkove uz normalni? jsou tam dve zarovicky? díky za odpovědi. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 18:05   Citovat  

začni tím,jakou máš patici..pokud nechceš komplet překopat světla Úsměv

Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 18:12   Citovat  

Pokud mluvíš o HID sadě, tak tam je BiXen jen na patici H4 Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 18:30   Citovat  

no pravda mam H4

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 18:43   Citovat  

bixenony v H4kách na origo světlech měl kamarád a je to pěkně naprd.. moc to oslňuje protijedoucí.. ten xenon je zaplej pořád jenom se při potkávacích / dálkovkách přepíná taková destička která cloní žárovce ve spodní straně.. já si koupil světla s oddělenejma dálkovejma od potkávaček (čočka + parabola) a tedka do nich dám 8000k.. myslím že to je i lepší volba.. když zapneš dálkovky tak ti svítí potkávací xenony a dálkový žárovky.. ještě se mi líbí xenony v mlhovkách OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 18:53   Citovat  

takze rikas ze bixenon ne jo? a radej samotny xenon Úsměv tak jo uvidime jak to bude Úsměv a u bixenonu teda oslnuje jen dalkove ne? potkavaci je stejne jako obyc xenon ?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 19:32   Citovat  

Mam Bixenon a nemam cocky. Sviti to uchvatne. Nikoho neoslnuju, jezdim uz s nima nejakou dobu a ani jednou na me nikdo nebliknul. Pokud by si chtel H4ky ne bixenon, tak musis mit dvouparabolove svetla. H4ka ti bude svitit xenonem a dalkove zarovkou. Ale reknu ti, ze ten xenon sviti tak intenzivne, ze pri zapnuti dalkovych si pak uz moc nepomuzes. Za to kdyz mas bixenon v H4kach a rozsvitis dalkove, tak vidis i dupat zajice ve krovi šuk pořádnej výtlem Bixenonova zarovka ma jakoby jedno vlakno, pred sebou clonitko a ma na sobe elektromagnet. Pri zapnuti dalkovych se cela vybojka posune mimo clonitko a tak dostanes dalkove svetlo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 19:55   Citovat  

tak do toho pudu jakmile nasetrim muhehe

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 20:19   Citovat  

jj v tech H4 bixenon nepoznas skoro jesi mas dalkovy nebo potkavaci.. ale sviti to moc intenzivne pac je velka parabola.. nvm neuznávam xenony v parabolách.. KO

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 20:40   Citovat  

eXi_ napsal:
jj v tech H4 bixenon nepoznas skoro jesi mas dalkovy nebo potkavaci.. ale sviti to moc intenzivne pac je velka parabola.. nvm neuznávam xenony v parabolách.. KO

tak asi udělali soudruzi z NDR někde chybu,protože při přepnutí bixenonů na dálku je to rozdíl jako prase HaHaaa

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 21:22   Citovat  

No tak já se taky zeptám chytrých hlav. Ty HID sady se dodávají do H4 buď jak píšete s tím posuvným bazmekem nebo jako dvou výbojkové, tedy jedna výbojka pro potkávací a druhá pro dálkový. Tak jaký je váš názor na tohle? Má někdo zkušenosti s obojím?

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 21:57   Citovat  

Já mám bixenony H4 na C6g angl. , bliknulo na mně zatím jen jedno auto a to ještě než jsem zajel světla seřídit (kupoval jsem nové paraboly. V intenzitě světla rozdíl není (výbojka má jen jedno vlákno), ale dálkové má jinak tvarovaný paprsek (díky krycímu sklu a parabole) proto ten rozdíl. Dvouvláknovou výbojku jsem ještě neviděl...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 22:01   Citovat  

Joystick napsal:
No tak já se taky zeptám chytrých hlav. Ty HID sady se dodávají do H4 buď jak píšete s tím posuvným bazmekem nebo jako dvou výbojkové, tedy jedna výbojka pro potkávací a druhá pro dálkový. Tak jaký je váš názor na tohle? Má někdo zkušenosti s obojím?

No,klasická H4 je dvouvláknová žárovka,ne?(já mám H1,tak si teď nejsem jistej)..V tom případě bych použil bixenony(jedna výbojka do každý lampy) a byl by klid..Mám zvlášť žárovku pro tlumený a dálkový,tak jsem dal xenony jen na tlumený,páč se mi nechtělo stříhat dráty od startéru k výbojce,už ty dva bylo umění umístit v motorovým prostoru,natož čtyři..Ale kdo hoví elektrice,určitě by našel místo kam by je zašil Mrk

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 22:23   Citovat  

Pokud se nepletu tak pro H4 světlomety se dělají pouze bi-xenonové přestavbové kity. Je to i logický, když H4 je dvouvláknová žárovka a světlomety H4 mají jen jeden reflektor, jak byste tam chtěli použít 2 výbojky v jednom světle nebo výbojku a ještě žárovku? to mi hlava nebere.

Je jasný že reflektorovej světlomet nebude s xenonovou výbojkou svítit tak jak má, protože je stavěnej na bodové světelné ohnisko (vlákno žárovky) zatímco výbojka má rozprostřené světelné ohnisko. Světelná stopa je pak neostrá a má kolikrát úplně jiný tvar nebo je úplně rozmazaná, taková světla se pak nedají pořádně seřídit, jedině posvítit proti zdi a nastavit to podle oka. Přesto řidič vidí líp, protože výbojka produkuje několikanásobně víc světla... je to jako krájet tupým nožem ale mnohem větší silou. Protijedoucí to nemusí přímo oslňovat ale dost se diví co se to proti nim valí za ohnivé koule a někdy i uhýbají.
U H4 navíc dost záleží na kvalitě přestavbové sady, jak je vyřešené to clonítko na přepínání dálkových a tlumených světel.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 22:25   Citovat  

mam a spokojenost vice nez velka. jeste to musim nechat trosku sestelovat, ale slusny mazec. obvyklych tydennich 400+400 nocnich kilometru je ted o hodne prijemnejsich Mrk

daviii je teď offline  daviii
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 22:31   Citovat  

jaká je tak průměrná cena bixenonu do H4?

DigX je teď offline  DigX
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 8:58  Naposledy upravil DigX dne 4.3.2008 , 9:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

daviii napsal:
jaká je tak průměrná cena bixenonu do H4?

Já jsem koupil xenon přestavbovou sadu BOSCH 6000K H3 s homologací za 2500Kč a bi-xenon jsem viděl za 3000kč.

Harry je teď offline  Harry
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 9:36   Citovat  

schvalne jestli mi nekdo dokaze odpovedet. posledni dobou si zacinam vsimat, na zaklade toho, ze chci xenony po loudy poridit, ze trebas i u novych aut, priklad auti, videl jsem, ze mu jeden xenon svitil spise do fialova, nebo do ruzova, tezko urcit barvu. to se muzes stat ze takhle odejde? nebo cim to muze byt zpusobeno? udava se ze xenony jsou snad nesmrtelne, teda pokud to neposle proti zdi, co vy na to?

jinak moje prelude ma v zakladu s origo lampama potkavacky delane na H4 a dalky ma zase oddelene najine zarovky, kecal bych co to je, uz nevim? H7, nebo H1 buh vi, nepamatuju, zkratka H4 dvouvlakna, s tim ze proste se nevyuzije

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 10:53   Citovat  

DigX napsal:
Já jsem koupil xenon přestavbovou sadu BOSCH 6000K H3 s homologací za 2500Kč a bi-xenon jsem viděl za 3000kč.

ZADNA xenon sada nema homologaci a znacky jako bosch a dalsi jsou fake. Ty firmy by neprodavali nehomologovany veci jako homologovany, videl sem nekde tusim i osram nebo tak neco, je to fake z ciny. Xenon prestavbova sada, ktera by mela homologaci by musela bejt vic nez zarovka a trafo a byla by nekolikanasobne drazsi... Dle toho co sem zjistil, tak to musi mit ten tvar, coz nekdy chce i novy svetlo, nekdy asi ani ne, co sem videl tak ty tvary bejvaj v poho, aspon to tak vypada. Dal svetlo musi mit ostrikovani a pak maj xenony nejaky cidlo zatizeni zadni napravy, ze se sklopujou dle toho jak se auto houpe nebo je nalozeny. jinak sem videl vsechny 3 typy H4 prestaveb zde a asi je tu i koupim.

FOX je teď offline  FOX
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 12:15   Citovat  

Dovolím si tvrdit, že bitkařova teze je nepřesná...ano většina přestavbových kitů je bez homologace a Bosch za 3000 je opravdu velmi "divná cena"

ale homologované přestavbové sady existují, ale nikdy nebude homologovatelná sada do klasické paraboly, to je první věc a druhá je ta, že ty homologované a poměrně drahé sady obsahují i ostřikovače světlometů. které jsou při použití xenonových výbojek ze zákona povinné ( i když smysl mi trošku uchází...ale je to věc příjemná) a za druhé je v té sadě i automatická nivelace světel...tedy jejich snižování a zvyšování na základě údajů snímačů umístěných na přední a zadní nápravě (čte to zatížení obou náprav a dle toho to seřizuje sklon světel)

H4 přestavbové kity mohou být dobré i blbé, ty blbé mají stínítko na né až tak výhodném místě a pak skutečně dost oslňují a je velmi nepříjemné někoho takového potkat. je tam použita výbojka D2S.

Pak je ještě možnost použití výbojky D2R, která již sama o sobě obsahuje stínítko a je použitelná pouze do H4 parabol, ale zapomeňte na dálky. O ty prostě příjdete.

Ostřikovače světel nabízí např. Hella na této stránce

Sám mám xenony již na druhém autě, na prvním to byla stavba samodomo světel čočka + dálková parabola a na druhém jsem koupil tuning světla (skleněná) a přestavěl jsem to taktéž.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 12:23   Citovat  

kua to svetlo do zatacky vypada zajmaveee... dik za upresneni, jinac by me zajmal teda kde nabizej nejakej kit kterej je opravdu homologavanej a ma vsechny ty snimamce a tak.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 12:37   Citovat  

FOX napsal:
Dovolím si tvrdit, že bitkařova teze je nepřesná...ano většina přestavbových kitů je bez homologace a Bosch za 3000 je opravdu velmi "divná cena"

ale homologované přestavbové sady existují, ale nikdy nebude homologovatelná sada do klasické paraboly, to je první věc a druhá je ta, že ty homologované a poměrně drahé sady obsahují i ostřikovače světlometů. které jsou při použití xenonových výbojek ze zákona povinné ( i když smysl mi trošku uchází...ale je to věc příjemná) a za druhé je v té sadě i automatická nivelace světel...tedy jejich snižování a zvyšování na základě údajů snímačů umístěných na přední a zadní nápravě (čte to zatížení obou náprav a dle toho to seřizuje sklon světel)

H4 přestavbové kity mohou být dobré i blbé, ty blbé mají stínítko na né až tak výhodném místě a pak skutečně dost oslňují a je velmi nepříjemné někoho takového potkat. je tam použita výbojka D2S.

Pak je ještě možnost použití výbojky D2R, která již sama o sobě obsahuje stínítko a je použitelná pouze do H4 parabol, ale zapomeňte na dálky. O ty prostě příjdete.

Ostřikovače světel nabízí např. Hella na této stránce

Sám mám xenony již na druhém autě, na prvním to byla stavba samodomo světel čočka + dálková parabola a na druhém jsem koupil tuning světla (skleněná) a přestavěl jsem to taktéž.

co ja vim, tak ty ostrikovace jsou dulezite proto, ze v zimnim obdobi ti staci pak kilometru pri snezeni a nevidis nic, protoze nehreji, tak mas ta svetla zanesene. oznamil mi to kamarad, kterej si narval xenony sice do bawa, ale to nehraje roli. dal je do normalnich parabola rikal,ze co chvili musel zastavit a omest si svetla naštvanej takze to je fakt na prd!!!!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 17:51   Citovat  

FOX napsal:
ty homologované a poměrně drahé sady obsahují i ostřikovače světlometů. které jsou při použití xenonových výbojek ze zákona povinné ( i když smysl mi trošku uchází...ale je to věc příjemná)

No ony ty ostřikovače mají smysl, xenonové světlo je studené (málo infračerveného záření) navíc výbojka sama o sobě produkuje mnohem méně tepla než žárovka a tak se může stát že světla jsou v zimě prostě zasněžená i za jízdy.. samozřejmě záleží na tvaru a umístění světel, to zákon bohužel nezohledňuje.. kamarád měl xenony v Trabantu, ten má kolem světel velké plechové obruče které slouží jako účinnej lapač sněhu Velmi šťastný no a při jízdě za hustého sněžení musel každou chvíli zastavit a vymést ze světel sněhuláky muhehe vrstvu sněhu neprosvítí ani xenon Mrk

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 19:39   Citovat  

Harry napsal:
schvalne jestli mi nekdo dokaze odpovedet. posledni dobou si zacinam vsimat, na zaklade toho, ze chci xenony po loudy poridit, ze trebas i u novych aut, priklad auti, videl jsem, ze mu jeden xenon svitil spise do fialova, nebo do ruzova, tezko urcit barvu. to se muzes stat ze takhle odejde? nebo cim to muze byt zpusobeno? udava se ze xenony jsou snad nesmrtelne, teda pokud to neposle proti zdi, co vy na to?

jinak moje prelude ma v zakladu s origo lampama potkavacky delane na H4 a dalky ma zase oddelene najine zarovky, kecal bych co to je, uz nevim? H7, nebo H1 buh vi, nepamatuju, zkratka H4 dvouvlakna, s tim ze proste se nevyuzije

to s tou barvou cocky ze kazda je jina, to je jednoduchy vysvětlení, ne že bych byl fyzik ale myslim ze je to tak ze kdyz jde svetlo pres tu cocku tak v urcitym uhlu se to svetlo lame, a vytvari tri barvy (cervena, zelena, modra=dohromady fialova) a je jasny ze kdyz se koukas na to auto tak jednu cocku vidis ze ma filaovy svetlo ale druhoa cocka je normal protoze jsou od sebe vzdaleny, takze kdyz popojdes tak ta druha bude taky filaova pod urcitym uhlem pohledu a druha ne... nevim, myslim ze tak nejak to bude, kazdopadne takovy cocky sou v poradku, jediný vady co si pamatuju v servisu u xenon cocek bejvá, že se buď zamlží čočka takovym mlecnym povlakem nebo ze se primo spali ta cocka a musis se menit cely svetlo, ale de to i rozlestit zas aby byla cira,ale ne vzdycky to de demontovat (vestinou ne)

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 19:48   Citovat  

Ivoss napsal:
Pokud se nepletu tak pro H4 světlomety se dělají pouze bi-xenonové přestavbové kity. Je to i logický, když H4 je dvouvláknová žárovka a světlomety H4 mají jen jeden reflektor, jak byste tam chtěli použít 2 výbojky v jednom světle nebo výbojku a ještě žárovku? to mi hlava nebere.

Je jasný že reflektorovej světlomet nebude s xenonovou výbojkou svítit tak jak má, protože je stavěnej na bodové světelné ohnisko (vlákno žárovky) zatímco výbojka má rozprostřené světelné ohnisko. Světelná stopa je pak neostrá a má kolikrát úplně jiný tvar nebo je úplně rozmazaná, taková světla se pak nedají pořádně seřídit, jedině posvítit proti zdi a nastavit to podle oka. Přesto řidič vidí líp, protože výbojka produkuje několikanásobně víc světla... je to jako krájet tupým nožem ale mnohem větší silou. Protijedoucí to nemusí přímo oslňovat ale dost se diví co se to proti nim valí za ohnivé koule a někdy i uhýbají.
U H4 navíc dost záleží na kvalitě přestavbové sady, jak je vyřešené to clonítko na přepínání dálkových a tlumených světel.

no jo ale jak sem nekdo daval odkaz ( tudy odkaz ) tak tam pisou ze je jedna vybojka ktera ma v sobe dve vybojky - asi neco jako u klasivky H4 kde jsou 2 vlákna zvlášť - bixenon bez posouvani toho plisku kterej meni ohnisko

H4 xenon sigle (H4-1)
xenonová žárovka pouze pro potkávací světla, dálková nefungují
H4 xenon + halogen (H4-2)
jsou funkční potkávací xenonová a dálková halogenová světla
H4 xenon teleskopicky (H4-3)
xenonová žárovka kde se změnou ohniska (mechanickým posunutím) nastaví buď potkávací nebo dálková
H4 xenon + xenon (H4-4)
dvě xenonové žárovky v jedné žárovce, jak na potkávací tak na dálková světla

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 20:38   Citovat  

me tak napadlo k tem dvouvýbojkovým xenonum...pouzivate nekdy svetelnou houkacku? myslite ze by bylo dobre si tak blikat xenonem? pořádnej výtlem pořádnej výtlem asi by vam za to nepodekoval Ble Me se z tech vsech sad nevic zamlouvaji ty s tim clonitkem, proste xenon furt sviti, cvak, zapnu dalkove, jen se posune vybojka mimo clonitko...hotove, ale zhasnout jednu vybojku, rozsvitit druhou, vetsinou jen na kratkou chvili, pak zas prepnout, to xenonum nedela stejne tak dobre jako kdyz je rozsvecujete s vypnutym motorem...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 20:52   Citovat  

Ivoss napsal:
No ony ty ostřikovače mají smysl, xenonové světlo je studené (málo infračerveného záření) navíc výbojka sama o sobě produkuje mnohem méně tepla než žárovka a tak se může stát že světla jsou v zimě prostě zasněžená i za jízdy.. samozřejmě záleží na tvaru a umístění světel, to zákon bohužel nezohledňuje.. kamarád měl xenony v Trabantu, ten má kolem světel velké plechové obruče které slouží jako účinnej lapač sněhu Velmi šťastný no a při jízdě za hustého sněžení musel každou chvíli zastavit a vymést ze světel sněhuláky muhehe vrstvu sněhu neprosvítí ani xenon Mrk

jo, fajnove jsi reagoval, uplne stejne jako ja, jen jinymi slovy a o par hodin pozdeji kuky kuk dobry OK Ble

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 21:01   Citovat  

hometuner napsal:
to s tou barvou cocky ze kazda je jina, to je jednoduchy vysvětlení, ne že bych byl fyzik ale myslim ze je to tak ze kdyz jde svetlo pres tu cocku tak v urcitym uhlu se to svetlo lame, a vytvari tri barvy (cervena, zelena, modra=dohromady fialova) a je jasny ze kdyz se koukas na to auto tak jednu cocku vidis ze ma filaovy svetlo ale druhoa cocka je normal protoze jsou od sebe vzdaleny, takze kdyz popojdes tak ta druha bude taky filaova pod urcitym uhlem pohledu a druha ne... nevim, myslim ze tak nejak to bude, kazdopadne takovy cocky sou v poradku, jediný vady co si pamatuju v servisu u xenon cocek bejvá, že se buď zamlží čočka takovym mlecnym povlakem nebo ze se primo spali ta cocka a musis se menit cely svetlo, ale de to i rozlestit zas aby byla cira,ale ne vzdycky to de demontovat (vestinou ne)

to jsem se spatne vyjadril, bylo to videno na jedne z novejsich audin. to auto me predjizdelo. uz ve spetaku jsem videl obrovskou zmenu oproti druhemu svetlu. pote co me predjelo, tak se "nalepil" na auto pred sebou, ktereho brzdilo a v tu chvili byl videt onen ukaz, o kterym pisi, prave svetlo-klasicky svit xenonu (Kelviny neresit), leve svetlo-po cele plose svitu xenonu fialova az naruzovela barva!!! lom svetla je mi jasny!! Úsměv sam cocky mam a to dost nove, tak si vsimam a uz davno jsem to opozoroval na mych, ze ta horni hranice je hozena do fialova Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 22:07   Citovat  

Harry napsal:
jo, fajnove jsi reagoval, uplne stejne jako ja, jen jinymi slovy a o par hodin pozdeji kuky kuk dobry OK Ble

No jo sorry, reagoval jsem aniž bych četl thread až nakonec to mi hlava nebere

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 22:17   Citovat  

eXi_ napsal:
bixenony v H4kách na origo světlech měl kamarád a je to pěkně naprd.. moc to oslňuje protijedoucí.. ten xenon je zaplej pořád jenom se při potkávacích / dálkovkách přepíná taková destička která cloní žárovce ve spodní straně.. já si koupil světla s oddělenejma dálkovejma od potkávaček (čočka + parabola) a tedka do nich dám 8000k.. myslím že to je i lepší volba.. když zapneš dálkovky tak ti svítí potkávací xenony a dálkový žárovky.. ještě se mi líbí xenony v mlhovkách OK

To ze si je kamarad neumi seridit, neni ale nase vec, tim padem to nemusi byt na prd Mr. Green Ja mam serizeny bixenony a nikdo na me nikdy neblika....

Xenony v mlhovkach...? Rikas, i za mlhy auto musi byt hezke auto jo? Velmi šťastný Nebo to ma mit i nejakej dalsi efekt? Mimo toho, ze to odrazeny svetlo od mokry vozovky dokaze pekne oslnit?

Obsah fóra Honda-club.cz   
xenon vs bixenon
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina