Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mám koupit Hondu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
golfll je teď offline  golfll
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.2.2008 , 22:30   Citovat  

Zdravim všechny příznivce nejlepší japonské značky HONDA !!! a zvlášť ACCORD COUPE. Po vyzkoušení MITSUBISHI, NISSAN ale i třeba ROVERU (v podstatě to samí jako CONCERTO) jsem dostal zálusk na HONDIČKU a to konkrétně HONDU CRX a to nejlíp jak jinak než V-TEC bohužel jak už to tak bývá nemám 80 000 za dvojkovou a už vůbec ne 120 000 za targu Úsměv . Nic méně místo čekání na prachy se naskytla možnost ACCORDU COUPE za supr prachy, ale je to 2,2i ES 110KW=150koní (jede to jako kráva Je to tam. ) Zajímalo by mě na co by si člověk třeba měl dát pozor co zkontrolovat a všeobecně cokoli co by se mi mohlo hodit. PŘEDEM DÍK ZA ODPOVĚDI Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.2.2008 , 22:46   Citovat  

Chtělo by to rok nebo generaci,pak můžeme nasměrovat na majitele... Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 0:27   Citovat  

Generace se přiznám teď z hlavy nevim, ale je to 96 podle mě jeden z prvních modelů po faceliftu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 0:52   Citovat  

Před chvílí jsem dočet zajímavý článek o motorech VTEC a z toho co sem pochopil je plno motorů který jsou taky VTEC jen to na nich neni napsaný (je to opravdu tak ???) soudě taky podle motoru co mám v ROVERU, vypadá úplně stejně jako např. nejslabší 1,6 do druhý generace CRX (takovej ten malej bobík, jednovačkovej 16v) a toho že nad zhruba 4500 ot/min to chytne druhej dech a jede to mnohem líp Mr. Green OK . Další věc co mě k tomu vede je to že sem si stáhnul seznam VTEC motorů co se prodávaly v čechách a je tam přesně ten můj accord coupe 2,2i 110KW
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 5:28   Citovat  

golfll napsal:
Před chvílí jsem dočet zajímavý článek o motorech VTEC a z toho co sem pochopil je plno motorů který jsou taky VTEC jen to na nich neni napsaný (je to opravdu tak ???) soudě taky podle motoru co mám v ROVERU, vypadá úplně stejně jako např. nejslabší 1,6 do druhý generace CRX (takovej ten malej bobík, jednovačkovej 16v) a toho že nad zhruba 4500 ot/min to chytne druhej dech a jede to mnohem líp Mr. Green OK . Další věc co mě k tomu vede je to že sem si stáhnul seznam VTEC motorů co se prodávaly v čechách a je tam přesně ten můj accord coupe 2,2i 110KW
druhej dech to chytá,když je špatně seřízen to mi hlava nebere
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 8:57   Citovat  

nechceš náhodou koupit toho accorda co je v tuningmagazinu za 35? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 9:53   Citovat  

civicblack napsal:

tunning magazín už sem neviděl pěkně dlouho, a je takovej šedo modrej (ta barva se myslim menuje noční šeď nebo něco podobnýho)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 9:56   Citovat  

PAKO napsal:
druhej dech to chytá,když je špatně seřízen to mi hlava nebere

no né že by to bylo tak znatelný, ale když máš hudbu na plno (že neni slyšet motor Úsměv ) a jedeš na dvojku do kopce za náklaďákem sešlápneš na podlahu auto se začne rozjíždět a jak to vyleze na určitý otáčky tak najednou pocítíč jakoby lepší zrychlení (samosebou u vyžších kvaltu to moc znatelný neni, ale bavil sem se s kamarádem co má civica coupe 1,5 a říkal že mu to dělá to samí )
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 10:02  Naposledy upravil golfll dne 1.3.2008 , 20:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

civicblack napsal:

Teď sem koukal do toho tunig magazínu a neni to on, tenhle je obyč v sérii, ale tamten taky nevypadá špatně, ty o něm něco víš ?
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 10:23   Citovat  

mrkni se...už jsem to tu řešil
odkaz
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 10:35   Citovat  

golfll napsal:
Teď sem koukal do toho tunig magazínu a neni to on, tenhle je obyč v sérii, ale tamten taky nevypadá špatně, ty o něm něco víš ? (mimochodem asi sem omylem kliknul u toho tvího přízpěvku na nepříčetný, omlouvám se Se stydím )
ee nevim nic jen že jsem ho tam včera shodou okolností viděl kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2008 , 11:18   Citovat  

civicblack napsal:
ee nevim nic jen že jsem ho tam včera shodou okolností viděl kouř

Teď jsem četl tu stránku co mi tam hodil robik a právě ventili tam sou docela slyšet se mi zdá má to teda dělravej vejfuk tak to docela řve, ale zdá se mi že oproti ROVERU klapou dost
   Návrat  
Dino je teď offline  Dino
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2008 , 19:59   Citovat  

Hellborn mi napsal , že tady je zájem o informace Úsměv

vše co jsem o svém Accordu Coupé napsal najdete zde:

tudy odkaz

se pak ozvěte .....jo a zdravím Tě Hellborne Úsměv

ahoj Dino

Honda Klub Morava

www honda-klub-morava cz
   Návrat  
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2008 , 20:31   Citovat  

kdyz tu pises o druhem dechu,tak to je u 16ti ventilovych motoru normalni jev,ze nekdy u 3700 otacek zacnou tahnout jak to prase,moje coupe to dela taky
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2008 , 21:04   Citovat  

golfll napsal:
bavil sem se s kamarádem co má civica coupe 1,5 a říkal že mu to dělá to samí )
Myslíš mě ? Tak jdeš konečně do hondy ???
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2008 , 23:42   Citovat  

SpideX napsal:
Myslíš mě ? Tak jdeš konečně do hondy ???

Zdáááár Úsměv to by mě nenapadlo že tady na tebe narazim. A do HONDU du už jí mám doma Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2008 , 23:45   Citovat  

v-tec napsal:
kdyz tu pises o druhem dechu,tak to je u 16ti ventilovych motoru normalni jev,ze nekdy u 3700 otacek zacnou tahnout jak to prase,moje coupe to dela taky

dělám v bazaru a projel sem docela dost 16ti ventylů ale to co dělá ten rouvřík nedělá žádný auto (nebo sem si toho aspoň nevšim) Otec měl MITSUBISHI COLT 1,6 16v 83KW a jel krásně, jako do otáček perfektně ale jako komtinuelně, když to ten ROVER má jakoby přechod kdy jede líp.
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2008 , 0:14   Citovat  

golfll napsal:
Zdáááár Úsměv to by mě nenapadlo že tady na tebe narazim. A do HONDU du už jí mám doma Je to tam.
Jáááj a kde jinde bych Já mohl bejt HaHaaa
   Návrat  
MikeD79 je teď offline  MikeD79
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 17:43   Citovat  

Zdravím... Úsměv ,no sem tu novej....mám takovej všeob dotaz, pač sem Hondalaik (a vlastním VW GII) mám zálusk na Hondu Civic 5.dvéřko tak od roku 96 do 98, Ble bohužel se v typech a v motorech Civicu moc nevyznám (neznám je), tak bych prosil bud o doporučení - jakej rok a motorizaci (třeba jestli nebyl v 97 facelift nebo tak...), nebo nějakej odkaz kde je takovej celkovej přehled Civicu a jejich motorů(technické spec.).
Velmi šťastný Moje představa je asi následující...Honda Civic 5.dvéřko výkon stačí do 100HP, cenově do 80-85tis a na co si dávat při koupě vozu pozor (časté závady Civicu apod..)

předem moc děkuji, Cool

Rinkimekute - přezdívka
Rinkishika tekurinku - celé jméno Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 18:54   Citovat  

MikeD79 napsal:
Zdravím... Úsměv ,no sem tu novej....mám takovej všeob dotaz, pač sem Hondalaik (a vlastním VW GII) mám zálusk na Hondu Civic 5.dvéřko tak od roku 96 do 98, Ble bohužel se v typech a v motorech Civicu moc nevyznám (neznám je), tak bych prosil bud o doporučení - jakej rok a motorizaci (třeba jestli nebyl v 97 facelift nebo tak...), nebo nějakej odkaz kde je takovej celkovej přehled Civicu a jejich motorů(technické spec.).
Velmi šťastný Moje představa je asi následující...Honda Civic 5.dvéřko výkon stačí do 100HP, cenově do 80-85tis a na co si dávat při koupě vozu pozor (časté závady Civicu apod..)

předem moc děkuji, Cool

Rinkimekute - přezdívka
Rinkishika tekurinku - celé jméno Mrk

Do 100koní máš motor 1.4 (90), pak se dělal ještě 1.5 Vtec-e (taky 90 koní), od r. 97 se začal do 5D angličáka dávat 1.5 Vtec (115koní), další motorizace 1.6 (114koní), 1.6 SOHC Vtec (125koní) a 1.8 DOHC Vtec VTi (170koní).

V ceně do 85 tis bych zkusil hleda radši novější kusy 1.4 nebo 1.5, 1.6 je málo...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 22:11   Citovat  

Hellborn napsal:
Do 100koní máš motor 1.4 (90), pak se dělal ještě 1.5 Vtec-e (taky 90 koní), od r. 97 se začal do 5D angličáka dávat 1.5 Vtec (115koní), další motorizace 1.6 (114koní), 1.6 SOHC Vtec (125koní) a 1.8 DOHC Vtec VTi (170koní).

V ceně do 85 tis bych zkusil hleda radši novější kusy 1.4 nebo 1.5, 1.6 je málo...

Jo, díky..napsals :.r. 97 se začal do 5D angličáka dávat 1.5 Vtec (115koní) - můžeš mi prosím napsat jaká to byla generace Civicu, jestli to je opravdu spolehlivej motor i auto, pač sem viděl pár Civicu s korozí lemů a blatníků (na Cars.cz)Pak by mě ještě zajímalo jak je to s potřebou paliva u 1.5 Vtec (115koní) a 1.5 Vtec-e (taky 90 koní) a motor 1.4 (90), a kterej je asi tak nej na obyč ježdění, žádný závody, ale s dostatkem výkonu s dobrou spotřebou a s minim údržbou (nepočítám běžnou údržbu...).Jo a v tom 97 roce to byl už novější model nebo facelift.....?

předem díky, omlouvám se za moje stupidní otázky jsem prostě zatím Hondalaik Úsměv
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 22:30   Citovat  

MikeD79 napsal:
Jo, díky..napsals :.r. 97 se začal do 5D angličáka dávat 1.5 Vtec (115koní) - můžeš mi prosím napsat jaká to byla generace Civicu, jestli to je opravdu spolehlivej motor i auto, pač sem viděl pár Civicu s korozí lemů a blatníků (na Cars.cz)Pak by mě ještě zajímalo jak je to s potřebou paliva u 1.5 Vtec (115koní) a 1.5 Vtec-e (taky 90 koní) a motor 1.4 (90), a kterej je asi tak nej na obyč ježdění, žádný závody, ale s dostatkem výkonu s dobrou spotřebou a s minim údržbou (nepočítám běžnou údržbu...).Jo a v tom 97 roce to byl už novější model nebo facelift.....?

předem díky, omlouvám se za moje stupidní otázky jsem prostě zatím Hondalaik Úsměv

Tak já volně navážu na Hellborna
model 1997 je už po-faceliftu, pozor na 1. uvedení do provozu může být 97 ale je to model 1996
1,5 Vtec-E (90 koní) se dával max. do 1996 tedy před facelift 1,5i Vtec 114koní je jeho nástupce
na běžný ježdění ti, možná budou kluci nesouhlasit, doporučím 1,4i 75/90 koní (75 je se snadno vyndatelným restriktorem).
Díky kratší převodovce se pocitově nejeví slabší než 1,5i Vtec, spotřeba je v průměru jen o 0,5l/100 km větší.
Ale je jich mnohem víc (1,4i), a seženeš za stejné peníze novější, nebo lepší auto než 1,5i Vtec.
Je pravda, že koroze zadních lemů event. spodků předních blatníků se občas objeví, ale na rozdíl od jiných značek, nekorodují nosníky, podlahy nebo jiné závažnější části karoserie.
Taky bych dal pozor na špatně opravené bouračky a neodborný, nebo žádný servis.
Držím ti palce při nákupu OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 22:42   Citovat  

Byla to 6generace Civicu, jinak souhlas s Romem - 1.4 má kratší převodovku, čímž dohání nižší výkon než má 1.5 Vtec (115), s tou 1.5 se dá v pohodě jezdit za 6l, někteří s opravdu lehkou a citlivou nohou i pod 5,5l... Já měl s tímhle motorem a mou těžkou nohou nejmíň 5.6, takže to není nereálné. Koroze lemů je slabina Civiců, po roce 97 by měla být víceméně odstraněna,ale nevím,nevím...

Motory vydží hodně, ale záleží na péči předchozího majitele,takže doporučuju hledat radši déle a brát sebou někoho,kdo se trochu vyzná. Případně není problé se tady zeptat a většinou se najde někdo ochotný,kdo auto předem okoukne.

Jinak Rome,nejsem si jistý,jestli se do Angličáků dával restriktor - ještě jsem na něj nikde nenatrfil, jenom u 3Déček...
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 23:05   Citovat  

golfll napsal:
Zdravim všechny příznivce nejlepší japonské značky HONDA !!! a zvlášť ACCORD COUPE. Po vyzkoušení MITSUBISHI, NISSAN ale i třeba ROVERU (v podstatě to samí jako CONCERTO) jsem dostal zálusk na HONDIČKU a to konkrétně HONDU CRX a to nejlíp jak jinak než V-TEC bohužel jak už to tak bývá nemám 80 000 za dvojkovou a už vůbec ne 120 000 za targu Úsměv . Nic méně místo čekání na prachy se naskytla možnost ACCORDU COUPE za supr prachy, ale je to 2,2i ES 110KW=150koní (jede to jako kráva Je to tam. ) Zajímalo by mě na co by si člověk třeba měl dát pozor co zkontrolovat a všeobecně cokoli co by se mi mohlo hodit. PŘEDEM DÍK ZA ODPOVĚDI Mrk
a co Esovotargu vti , do 80 by ses mozna vesel...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2008 , 23:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Byla to 6generace Civicu, jinak souhlas s Romem - 1.4 má kratší převodovku, čímž dohání nižší výkon než má 1.5 Vtec (115), s tou 1.5 se dá v pohodě jezdit za 6l, někteří s opravdu lehkou a citlivou nohou i pod 5,5l... Já měl s tímhle motorem a mou těžkou nohou nejmíň 5.6, takže to není nereálné. Koroze lemů je slabina Civiců, po roce 97 by měla být víceméně odstraněna,ale nevím,nevím...

Motory vydží hodně, ale záleží na péči předchozího majitele,takže doporučuju hledat radši déle a brát sebou někoho,kdo se trochu vyzná. Případně není problé se tady zeptat a většinou se najde někdo ochotný,kdo auto předem okoukne.

Jinak Rome,nejsem si jistý,jestli se do Angličáků dával restriktor - ještě jsem na něj nikde nenatrfil, jenom u 3Déček...

hm, díky asi by to chtělo svízt se s tou 15kou a pak s tou 14kou a porovnat co by vyhovovalo....vzhledem k tomu, že mám ted VW GII 16 (51KW) tak ty 14i by mohla bejt dostačující, rád bych totiš takového sprintera na delší cesty, aby to nebyl lenoch a svižnej po městě (tzn zátach od spodu) - tak nevím 14 nebo 15, zkusím vyzkoušet oba, popř pokud najdu dobrou 14beru nebo 15, co bude.Jinak moc dík za rady - nevíte kde by mohli bejt na netu recenze těch motorů a celkově Civicu vůbec...? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.3.2008 , 0:04   Citovat  

OsekSpider napsal:
a co Esovotargu vti , do 80 by ses mozna vesel...

hmm říkáš brzo už ho mám doma Úsměv , ale i 80 je na mě zbytečně moc
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.3.2008 , 0:11   Citovat  

Rom. napsal:
Tak já volně navážu na Hellborna
model 1997 je už po-faceliftu, pozor na 1. uvedení do provozu může být 97 ale je to model 1996
1,5 Vtec-E (90 koní) se dával max. do 1996 tedy před facelift 1,5i Vtec 114koní je jeho nástupce
na běžný ježdění ti, možná budou kluci nesouhlasit, doporučím 1,4i 75/90 koní (75 je se snadno vyndatelným restriktorem).
Díky kratší převodovce se pocitově nejeví slabší než 1,5i Vtec, spotřeba je v průměru jen o 0,5l/100 km větší.
Ale je jich mnohem víc (1,4i), a seženeš za stejné peníze novější, nebo lepší auto než 1,5i Vtec.
Je pravda, že koroze zadních lemů event. spodků předních blatníků se občas objeví, ale na rozdíl od jiných značek, nekorodují nosníky, podlahy nebo jiné závažnější části karoserie.
Taky bych dal pozor na špatně opravené bouračky a neodborný, nebo žádný servis.
Držím ti palce při nákupu OK

Já mám doma JETTU 1,8 16v PL a neni to špatný auto, ale je to spíš o vzhledu, HONDA, všeobecně japomci sou prostě lepší. Jinak teda mám ještě ROVERA 216 GSI jak už sem psal, je to 1,6 82 KW (je to jako HONDA CONCERTO a vzhledově ten motor vypadá úplně stejně jako ta 1,4 u civica), dělám v bazaru a měli sme tam tu 1,4 66 KW civica, krásnej, plinulej, tichej chod a jel sem s tim na předváděčku a říkal sem si že 90 koní je dost že to nepojede špatně, ale byl sem teda tvrdě sklamanej 1,6 v ROVERU je oproti tomu dělo, možná se bude někdo zlobyt ale ta 1,4 je podle mě mrtvola. Za mě určitě jít do VTECA za každou cenu Úsměv

aaa nebo nechceš spíš ACCORDA ??? Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2008 , 8:42  Naposledy upravil Hellborn dne 5.3.2008 , 8:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

MikeD79 napsal:
hm, díky asi by to chtělo svízt se s tou 15kou a pak s tou 14kou a porovnat co by vyhovovalo....vzhledem k tomu, že mám ted VW GII 16 (51KW) tak ty 14i by mohla bejt dostačující, rád bych totiš takového sprintera na delší cesty, aby to nebyl lenoch a svižnej po městě (tzn zátach od spodu) - tak nevím 14 nebo 15, zkusím vyzkoušet oba, popř pokud najdu dobrou 14beru nebo 15, co bude.Jinak moc dík za rady - nevíte kde by mohli bejt na netu recenze těch motorů a celkově Civicu vůbec...? Úsměv

Se zátahem od spodu moc nepočítej. O tom Hondy moc nejsou...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2008 , 8:44   Citovat  

golfll napsal:
Já mám doma JETTU 1,8 16v PL a neni to špatný auto, ale je to spíš o vzhledu, HONDA, všeobecně japomci sou prostě lepší. Jinak teda mám ještě ROVERA 216 GSI jak už sem psal, je to 1,6 82 KW (je to jako HONDA CONCERTO a vzhledově ten motor vypadá úplně stejně jako ta 1,4 u civica), dělám v bazaru a měli sme tam tu 1,4 66 KW civica, krásnej, plinulej, tichej chod a jel sem s tim na předváděčku a říkal sem si že 90 koní je dost že to nepojede špatně, ale byl sem teda tvrdě sklamanej 1,6 v ROVERU je oproti tomu dělo, možná se bude někdo zlobyt ale ta 1,4 je podle mě mrtvola. Za mě určitě jít do VTECA za každou cenu Úsměv

aaa nebo nechceš spíš ACCORDA ??? Velmi šťastný

Podle jednoho motoru neposuzuj všechny. Švárovi šlape ta 1.4 celkem dobře, i když taky se mi při předjíždění zdála o něco línější než 1.5 Vtec..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.3.2008 , 9:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Podle jednoho motoru neposuzuj všechny. Švárovi šlape ta 1.4 celkem dobře, i když taky se mi při předjíždění zdála o něco línější než 1.5 Vtec..

Jako asi pořád to byla nejlepší 1,4 s kterou sem jel, jen mě překvapil ten propastnej rozdíl mezi 1,6 toď vše Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mám koupit Hondu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina