Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jak se nejlépe chovat k CTR7G?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Elvis.Helicopter je teď offline  Elvis.Helicopter
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:03   Citovat  

zdravím všechny a předem se omlouvám,jestli někde tento topic je,ale já nic nenašel.
zhruba před měsícem jsem koupil CTR7G a absolutně nevím,jak se k němu nejlépe chovat.Hodně jsem toho přečetl,takže výměny oleje a olejového filtru zmiňovat nemusíte.je to cca po 7000km.to je mi jasný.ale jak s ním nejlépe jezdit,šetřit ho co nejvíc,ideální otáčky,výměna vzduchového filtru atpod. mi zatím nějak uniká.zkusil jsem google,ale ten mi také nic neřekl.potřeboval bych nasbírat co nejvíc rad a zkušeností.navíc jezdím s autem do práce 8km a ještě se mi nepovedlo jít se spotřebou pod 12 l.je to normální.díky předem za info
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:06   Citovat  

Jestli jezdíš jen 8km,tak se Ti auto ani neohřeje = s nižší spotřebou moc nepočítej.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:10   Citovat  

takže je to normální.všiml jsem si,že sytič vypne,až když jsem ve 3/4 cesty.jinak se auto zahřeje jen když je venku 25°C a víc.to mi u práce spíná ventilátor.
   Návrat  
MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:12   Citovat  

Proč sis kupoval CTR, když to chceš co nejvíc šetřit ? to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:14   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
zdravím všechny a předem se omlouvám,jestli někde tento topic je,ale já nic nenašel.
zhruba před měsícem jsem koupil CTR7G a absolutně nevím,jak se k němu nejlépe chovat.Hodně jsem toho přečetl,takže výměny oleje a olejového filtru zmiňovat nemusíte.je to cca po 7000km.to je mi jasný.ale jak s ním nejlépe jezdit,šetřit ho co nejvíc,ideální otáčky,výměna vzduchového filtru atpod. mi zatím nějak uniká.zkusil jsem google,ale ten mi také nic neřekl.potřeboval bych nasbírat co nejvíc rad a zkušeností.navíc jezdím s autem do práce 8km a ještě se mi nepovedlo jít se spotřebou pod 12 l.je to normální.díky předem za info

jezdit nejlépe rychle

nešetřit

ideální otáčky cca 6000-8000

tak a těď beze srandy... jseš si jistej, že sis koupil správný auto?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:18   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
takže je to normální.všiml jsem si,že sytič vypne,až když jsem ve 3/4 cesty.jinak se auto zahřeje jen když je venku 25°C a víc.to mi u práce spíná ventilátor.

Já bych řekl,že na tuhle trasu to je normální a podle toho,co říkají kluci,tak i při využití potenciálu CTRa je tahle spotřeba normální. Pod 10 s tím jezdí důchodci na chalupu... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:21   Citovat  

MOMO napsal:
Proč sis kupoval CTR, když to chceš co nejvíc šetřit ? to mi hlava nebere

No já bych ho v běžném provozu víceméně (občas/často dvoječka z obce a VTEC VTEC VTEC, občas nějaké ty vlásenky na okresce...) šetřil,abych mu pak dal občas pořádně do těla. Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:40   Citovat  

2Dejf: jsem si jistej,že jsem si koupil to správný auto.už leta o něm snim.tak teď ho mám.beze srandy,rád ho přišlápnu a se spotřebou si hlavu nedělám.v průměru jezdím za 16 l/100km.užívám si,když mi sepne VTEC a já se bez obav zařadím do levýho pruhu,aniž bych někoho byť jen trošičku zbrzdil.ale nejezdím tak pořád.spíše jsem ta brzda v pravym a jezdím si v klidu podle svýho a podle předpisů,to auto neznám natolik,abych si s nim dovolil nějaký blaznoviny.když blbnu,tak jen na jistotu a té zatím moc nemám,mám spíše strach.nevím,ale to auto s tímto výkonem je docela nevyzpytatelné.největší sranda je,když za mnou někdo jede a předjede mě.líbí se mi ty úsměvy na tvářích,než potom podřadím a jak střela se prořítím kolem nich.
a teď smrtelně vážně,taky ho chci trošičku šetřit,abych mohl mu dát čoudy a třeba vyzkoušel i nějaký ten okruh.na to jsem si ho koupil.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 11:03   Citovat  

je to auto, jako každý jiný...

nechat prohřát a pak prostě jezdit

pravidelně měnit kvalitní olej ( 10tis. stačí )

ostatní údržba je jako u každýho auta
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 11:04   Citovat  

hodně Ti poví asi i Dany z TypeR fora.
jinak ohledně řízení by Tě mohlo zajímat toto: Kdo chce umět lépe ovládat auto
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 11:09   Citovat  

no 16L ,to mu fakt davas me se zatim povedlo 12,7l po meste a nejak jsem nesetril VTECa ,ale ted jezdim za 10 vtecnu jen obcas a o vykendech Velmi šťastný ,co se udrzby tyce a setreni bude to podle me to same jako z VTI nebo jinou vysokotackovou hondou Velmi šťastný ,pproste sledovat stav a dlouhp nedrzet v cervenem jak jsem se tady docet HaHaaa ,ikdyz u hondy se toho moc nemeni ,na vti mi prakticky z nadrzek mizela jen voda do ostrkovace a jednou za par mesicu olej Velmi šťastný ,jako neni asi na skodu na zacatku vymenit vsechny filtry,naplne a starat se Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 12:15   Citovat  

na polygon v pachfurtu,nevim,jestli se dostanu z duvodu financi,ale urcite pojedu,ale asi ne ted v tomhle terminu.jeste uvidim.
kapaliny mam vyměněný a vzduchač je nový,ale jak často se mění?nevím.ja ho měnil vždy po 20 000km.a pilovej po 50 000km.převodák zatím u žádnýho auta.olej 7000km a castrol edge sport 10w60,převodák každé dvě výměny a použít jen honda MTF,brzdovka DOT4:jak často,vzducháč:jak často,pilovej:jak často
u vzducháče a pilovýho bych to dělal asi jako do teď,stejně časem přijde sportovní sání
jak se chovat třeba i k převodovce?
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 14:41   Citovat  

CTR je TypeR, takže je zaměřen s sportovní jízdu. Spotřeba ve městě (Praha) je kombinovaná kolem 11-12 litrů na 100. Delší trasy ve svižném tempu kolem 9/100. Dlouhé trasy s rychlostí do 120km/h i pod 7/100.
Olej ideálně 10tkm a 10W-60. Brzdovka jednou ročně, případně po velké zátěži na okruhu. Filtry měnit s olejem.
Převodovka trpí na synchrony, záleží na razanci používání.Spojka drží při využívání plného potenciálu auta cca 50-70tkm. Všechno info je na typer.cz.
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 18:06   Citovat  

CTR je úžasné nářadí, ale vyžaduje také "správné" zacházení...

Pokud s tím budeš jezdit "pro rohlíky", stačí s ním zacházet, jako s každou jinou Hondou a dodržovat to co je psáno...

Nicméně kvůli tomu si člověk asi CTR nekupuje. Pokud tedy to auto budeš využívat víc, chce to pak tedy trošku víc obezřetnosti...
... olej stačí měnit po 10tis. km, jednou za 20tis. km vyměnit olej v převodovce, pokud najedeš za rok méně než 10tis (respektive 20tis u převodovky) doporučuji jednou za rok
... používat nějaký osvědčený a vyzkoušený olej v CTR (u nás na TypeR.cz téměř výhradně Castrol 10W60 z mnoha důvodů) u převodovky origo MTF
... spojkovou kapalinu měnit jednou za rok, lepší je používat kapalinu s vyšším bodem varu (300st.)
... auto nechávat před "zátahem" řádně zahřát
... řadit rychle, ale přesně, dobré je se naučit podřazovat s meziplynem
... a hlavně pamatuj, nejlepší tuning, který můžeš udělat (což platí samo pro všechny auta) je auto udržovat v bezvadném stavu, klidně i sériovém
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 19:48   Citovat  

Dany napsal:
CTR je úžasné nářadí, ale vyžaduje také "správné" zacházení...

Pokud s tím budeš jezdit "pro rohlíky", stačí s ním zacházet, jako s každou jinou Hondou a dodržovat to co je psáno...

Nicméně kvůli tomu si člověk asi CTR nekupuje. Pokud tedy to auto budeš využívat víc, chce to pak tedy trošku víc obezřetnosti...
... olej stačí měnit po 10tis. km, jednou za 20tis. km vyměnit olej v převodovce, pokud najedeš za rok méně než 10tis (respektive 20tis u převodovky) doporučuji jednou za rok
... používat nějaký osvědčený a vyzkoušený olej v CTR (u nás na TypeR.cz téměř výhradně Castrol 10W60 z mnoha důvodů) u převodovky origo MTF
... spojkovou kapalinu měnit jednou za rok, lepší je používat kapalinu s vyšším bodem varu (300st.)
... auto nechávat před "zátahem" řádně zahřát
... řadit rychle, ale přesně, dobré je se naučit podřazovat s meziplynem
... a hlavně pamatuj, nejlepší tuning, který můžeš udělat (což platí samo pro všechny auta) je auto udržovat v bezvadném stavu, klidně i sériovém

souhlas je to dobrý
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 0:43   Citovat  

master88 napsal:
souhlas je to dobrý

double souhlas je to dobrý ,no az na ten olej v prevodovce ,mi prijde docela csto,jo sportovni auto a zalezi na jizde ale stejne si myslim ze pri beznem uzivani by melo stacit tak 70tkm honda pise 120tkm nebo 96mesicu ,co bych ja mel asi uz menit HaHaaa kolik to vubec stoji takova vymena,.. jinak ten tuning jsi vystihl je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 7:08   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
double souhlas je to dobrý ,no az na ten olej v prevodovce ,mi prijde docela csto,jo sportovni auto a zalezi na jizde ale stejne si myslim ze pri beznem uzivani by melo stacit tak 70tkm honda pise 120tkm nebo 96mesicu ,co bych ja mel asi uz menit HaHaaa kolik to vubec stoji takova vymena,.. jinak ten tuning jsi vystihl je to dobrý

Říkám Vám zkušenosti z praxe (o výměně oleje v motoru také nikdo nepolemizuje)... Každý si ho může měnit, jak chce, pozná to potom na synchronech Velmi šťastný
pokud má auto LSD, pak je výměna po 20tis skoro nutná...

Řeknu to jinak, každých 20tis dáš 1200,- kč za výměnu oleje v převodovce, to mi nepřijde moc...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 7:16   Citovat  

Dany napsal:

Řeknu to jinak, každých 20tis dáš 1200,- kč za výměnu oleje v převodovce, to mi nepřijde moc...

Asi to vyjde levněji než za 100tis. nový vnitřnosti převodovky... Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 7:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Asi to vyjde levněji než za 100tis. nový vnitřnosti převodovky... Velmi šťastný

Tak repase té převodovky stojí většinou okolo 30tis, nicméně Honda má opravdu dobrou cenu na novou, takže opravy přes 40tis. (všechny synchrony v háji) řešíme již novou převodovkou...

Ale pořád je to myslím levnější a dá se to snést...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 10:37   Citovat  

2dany:nevím jak se jinak chovat k hondě,nikdy jsem ji neměl.jinak,něco takového jako výměnu oleje a filtrů jsem nezanedbával u žádného z mých aut.navíc jsem tak trochu na to i háklivý,asi prostě milovník aut všeobecně.a podřazování s meziplynem dělám už u druhého auta,ale mám problém s nohama.když bzdím,tak nesešlápnu ani patou ani špičkou plyn.patou dosáhnu na plynový pedál,ale nemůžu ho zmáčknout,navíc bych prošel čelním sklem.a na špičku to nejde,protože je plynový pedál moc krátký a v autě není dost místa na to ,abych srovnal nohu s podlahou.takže u mě meziplyn probíhá jen dvojím sešlápnutím spojky,což by mělo být,po stránce funkce,stejné.
2všichni:jinak také souhlasím.tak nějak se chovám ke všem autům,jen s tou výměnou oleje nesouhlasím u CTR.měnit lépe častěji,takže při 8000km strop a já dělám při každé výměně i výplach motoru,asi pro jistotu.a ten humus co z toho při každé výměně jde,je strašný.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 11:28   Citovat  

Pri meziplynu samozrejme neni potreba brzdit, pri normalni jizde v 99% staci podradit pred zatackou / zacatkem brzdeni nebo klidne prerusit brzdeni v pulce, podradit a brzdit dal... paradoxne se meziplyn s brzdenim lip uci a dava snadneji pri rychle jizde, kdy se brzdi ostreji a tim padem se i pedaly dostanou vyskove bliz k sobe a brzdovy pedal uz ma vetsi odpor, takze je i mensi sance projiti sklem... nevyhoda je, ze se to hur uci v beznem provozu, protoze ne kazdy jezdi porad rychle a mnohdy se ani rychle jet moc neda.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 12:04   Citovat  

2silenec:jj máš pravdu,ale na funkci meziplynu to nemá vliv,jestli si sešlápneš plyn a nebo ne.to spíš má vliv na ty okolo,který přinutíš se podívat.prostě je to hezký,ale nemá to vliv.dle mého názoru a teď do mě a vymluvte mi to.rád se poučím. Úsměv
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 12:15   Citovat  

No, pokud radis v otackach volnobehu tak to nema vliv, ale zkus si podradit z 5tky na 2ku v 80ti s "meziplynem bez plynu" a pak s "meziplynem s plynem", uvidis jestli v tom bude nejaky rozdil Mrk
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 12:20   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
2silenec:jj máš pravdu,ale na funkci meziplynu to nemá vliv,jestli si sešlápneš plyn a nebo ne.to spíš má vliv na ty okolo,který přinutíš se podívat.prostě je to hezký,ale nemá to vliv.dle mého názoru a teď do mě a vymluvte mi to.rád se poučím. Úsměv

chceš tím říct, že při podřazování je nesmysl využít meziplyn? ehm... tak to aby ti dany objednal dopředu jednu komplet převodovku HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 12:21   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
2všichni:jinak také souhlasím.tak nějak se chovám ke všem autům,jen s tou výměnou oleje nesouhlasím u CTR.měnit lépe častěji,takže při 8000km strop a já dělám při každé výměně i výplach motoru,asi pro jistotu.a ten humus co z toho při každé výměně jde,je strašný.

takže při 8000km strop...
Pokud používáš kvalitní olej, tak vydrží násobně déle než 8tis. km. Problém není olej, ale olejový filtr. Ten malý, co dávají teď v Hondě, vydrží filtrovat obstojně okolo 5tis km (než se zanese) a ten velký JDM, co používám já, myslím o něco déle, řekněme 7tis. Pak nějaká doba, než se olej zanese nečistotami... Takže opravdu 10tis. naprosto v pohodě, navíc během té doby stejně nějaký olej doleješ a tím náplň zase o něco "oživíš"

dělám při každé výměně i výplach motoru...
Tohle si nemyslím, že je nutné či dokonce dobré, to bych nedělal... Odpovím Ti v číslech...
... kompletní olejová náplň je 5,9litrů oleje (pouze u nového motoru, nebo pokud ho rozebereš a vyčistíš)
... při výměně však vyměníš pouze 4.5 litů
... z toho vyplývá, že máš v motoru 75% nového oleje namíchaného 25% starým olejem, nicméně stále ještě kvalitním byť s částí nečistot...

ale pokud provedeš:
1x proplach:
- zůstane Ti v motoru směs výplachového oleje 1.5 litru (která se skládá ze 75% výplachového oleje a 25% jetého oleje)
2x proplach:
- zůstane Ti v motoru směs výplachového oleje 1.5 litru (která se skládá ze 93.75% výplachového oleje a 6.25% jetého oleje)

Tuto směs potom smícháš s novým kvalitním olejem, který minimálně z jedné pětiny naředíš pro provoz nekvalitním výplachovým olejem, tím ten olej degraduješ takovým způsobem, že sis to asi ani neuvědomil, ani by mě nepřekvapilo, že takto provozovaný motor bude po 50tis km zralý na výbrus (vydřený) protože ten kvalitní olejový film je narušován příměsí výplachového oleje... Ale je to jen můj názor a pohled na věc...

Je pravda, že já čistím motor při kontrole jednou za dva roky (cca 50tis), případně při repase, kdy se motor vyčistí a pak tam přijde opravdu 6 litrů nového kvalitního čistého oleje (a čistý pak vydrží klidně i 4-5tis km)...

EDIT:
Po výplachu motoru se z toho ta olejová substance vlastně několik dalších vzpamatovává Velmi šťastný
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 13:40   Citovat  

Dany napsal:
takže při 8000km strop...
Pokud používáš kvalitní olej, tak vydrží násobně déle než 8tis. km. Problém není olej, ale olejový filtr. Ten malý, co dávají teď v Hondě, vydrží filtrovat obstojně okolo 5tis km (než se zanese) a ten velký JDM, co používám já, myslím o něco déle, řekněme 7tis. Pak nějaká doba, než se olej zanese nečistotami... Takže opravdu 10tis. naprosto v pohodě, navíc během té doby stejně nějaký olej doleješ a tím náplň zase o něco "oživíš"

dělám při každé výměně i výplach motoru...
Tohle si nemyslím, že je nutné či dokonce dobré, to bych nedělal... Odpovím Ti v číslech...
... kompletní olejová náplň je 5,9litrů oleje (pouze u nového motoru, nebo pokud ho rozebereš a vyčistíš)
... při výměně však vyměníš pouze 4.5 litů
... z toho vyplývá, že máš v motoru 75% nového oleje namíchaného 25% starým olejem, nicméně stále ještě kvalitním byť s částí nečistot...

ale pokud provedeš:
1x proplach:
- zůstane Ti v motoru směs výplachového oleje 1.5 litru (která se skládá ze 75% výplachového oleje a 25% jetého oleje)
2x proplach:
- zůstane Ti v motoru směs výplachového oleje 1.5 litru (která se skládá ze 93.75% výplachového oleje a 6.25% jetého oleje)

Tuto směs potom smícháš s novým kvalitním olejem, který minimálně z jedné pětiny naředíš pro provoz nekvalitním výplachovým olejem, tím ten olej degraduješ takovým způsobem, že sis to asi ani neuvědomil, ani by mě nepřekvapilo, že takto provozovaný motor bude po 50tis km zralý na výbrus (vydřený) protože ten kvalitní olejový film je narušován příměsí výplachového oleje... Ale je to jen můj názor a pohled na věc...

Je pravda, že já čistím motor při kontrole jednou za dva roky (cca 50tis), případně při repase, kdy se motor vyčistí a pak tam přijde opravdu 6 litrů nového kvalitního čistého oleje (a čistý pak vydrží klidně i 4-5tis km)...

EDIT:
Po výplachu motoru se z toho ta olejová substance vlastně několik dalších vzpamatovává Velmi šťastný
aspon sem zase o neco chytrejsi Úsměv OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 13:42   Citovat  

2dany:nezlob se,nechci být nějaký nezdvořák,nebo drzý,ale hodlám oponovat.
při výměně oleje na bývalém renault clio 1.4i jsem standartně dolil 3l oleje,přestože náplň udávaná výrobcem byla 4,2 l.takže mi v motoru zbylo 1,2 l starého jetého oleje.při další výměně jsem udělal výplach a tím zředil starý olej,vyteklo cca přes 4 l.a to jsem i nalil.a při každé další výměně jsem motor opět vypláchl a doléval opět 4 l.
neříkám,že se nenarušuje vrstva olejového filmu ve válcích(sám jsem neviděl rozdíl mezi válci s výplachy a válci bez nich) a nedegraduje olej,ale olejový film ve válci se přeci jen tak nenaruší,když motor dokáže ujet i stovky km,než ho zadřeš.ovšem zase záleží na tom v jakém režimu jedeš.jestli kudlu a nebo vyhlídku.navíc ty výplachy dnes jsou dělané,že se odloučí a spálí.tak jsem se to i dočetl kdysi.
a k tomu oleji.pro motor takového kalibru,jako je K20A2 si myslím,že je lepší měnit častěji,než při tvých 10 000km.obzvlášť při tom,jak jsi i ty připustil a zmínil,filtr již přestává fungovat jak má.když to prostě vezmu podle přirovnání,jaké děláš vždy ty,tak: je lepší investovat při každých 8000km ujetých do oleje a dát 2500Kč za olej s filtrem,než potom 30 000 za repasi,go motoru.tím olejem to částečně i oddálíš.
je to jen můj názor,ale rád se poučím.určitě připouštím pravdu,že možná dělat výplach pokaždé je blbost,i když .....
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 13:45   Citovat  

vyplachy jsou podle me zbytecny, pokud se meni olej vcas meetallll
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 13:59   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
2dany:nezlob se,nechci být nějaký nezdvořák,nebo drzý,ale hodlám oponovat.
při výměně oleje na bývalém renault clio 1.4i jsem standartně dolil 3l oleje,přestože náplň udávaná výrobcem byla 4,2 l.takže mi v motoru zbylo 1,2 l starého jetého oleje.při další výměně jsem udělal výplach a tím zředil starý olej,vyteklo cca přes 4 l.a to jsem i nalil.a při každé další výměně jsem motor opět vypláchl a doléval opět 4 l.
neříkám,že se nenarušuje vrstva olejového filmu ve válcích(sám jsem neviděl rozdíl mezi válci s výplachy a válci bez nich) a nedegraduje olej,ale olejový film ve válci se přeci jen tak nenaruší,když motor dokáže ujet i stovky km,než ho zadřeš.ovšem zase záleží na tom v jakém režimu jedeš.jestli kudlu a nebo vyhlídku.navíc ty výplachy dnes jsou dělané,že se odloučí a spálí.tak jsem se to i dočetl kdysi.
a k tomu oleji.pro motor takového kalibru,jako je K20A2 si myslím,že je lepší měnit častěji,než při tvých 10 000km.obzvlášť při tom,jak jsi i ty připustil a zmínil,filtr již přestává fungovat jak má.když to prostě vezmu podle přirovnání,jaké děláš vždy ty,tak: je lepší investovat při každých 8000km ujetých do oleje a dát 2500Kč za olej s filtrem,než potom 30 000 za repasi,go motoru.tím olejem to částečně i oddálíš.
je to jen můj názor,ale rád se poučím.určitě připouštím pravdu,že možná dělat výplach pokaždé je blbost,i když .....

Jenže já viděl ty motory i po 100tis km...
A když říkám, že to stačí, tak to myslím vážně... Můj motor, který najel s větším výkonem přes 120tis nepotřeboval ani výbrus, neboť ovalita byla do dvou stovek, takže si myslím, že se k němu chovám dobře... A to měním olej po 10tis... Pokud to tedy nedělá nic u mě, asi těžko to bude mít vliv na sériovém motoru... Moc lidí to nezatěžuje tak jako já... Nejdůležitější je, aby tam toho oleje byl dostatek...

Nemůžeš srovnávat chování motoru v Cliu se 6000rpm (kde stačí minerální olej) s vysokootáčkovým K20. Ten olej je dle mě narušený, nebo alespoň nefunguje tak dobře jako by tam ten výplachový nebyl... Něco jako bys dal olejovou náplň 4.5 litru plné kvalitní syntetiky a k tomu 1.5 litru výrazně méně kvalitního oleje, přijde Ti to jako dobrý nápad???

Nejde o tu výměnu, pokud budeš chtít, měň si olej třeba po 5tis., tohle mu neublíží, jen říkám, že to není potřeba, mám důkazy, že při použití kvalitního oleje prostě 10tis. km stačí...
Mě osobně víc vadí ten výplach, až mi ukážeš motor po 100tis s takovouto "péčí" můžeme si o tom nad ním popovídat, takhle je to jen můj názor... Nic Ti nevnucuji...
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 14:55   Citovat  

[quote="Elvis.Helicopter"]takže u mě meziplyn probíhá jen dvojím sešlápnutím spojky,což by mělo být,po stránce funkce,stejné.

jakou funkci podle tebe meziplyn má??? Můj názor je, že tohle co říkáš je ještě horší než nedělat meziplyn žádný. Podle mě dáváš meziplyn proto aby si co nejvíce sjednotil otáčky ozubení které do sebe zasuneš při následném zařazení nižší rychlosti. Když meziplyn nedáš udělá to za tebe synchron a díky tomu ti otáčky vylítnou vejš než byli při podřazenim. ty toto uděláš meziplynem (tím že přidáš plyn) dvojí sešlápnutí spojky je tam proto aby si zvýšil otáčky nejen motoru ale i té části převodovky která se do sebe bude zasouvat (proto ji musíš k motoru připojit-povolit spojku) Nevim jak jinak bych ti to popsal ale jestli máš možnost tak se projed s nějakým traktorem nebo nákladákem který synchrony nemá a tam moc dobře poznáš jestli byl meziplyn správný nebo ne HaHaaa

u tvého peziplynu bez plynu si myslim že je to horší proto že než vymáčkneš spojku dvakrát tak otáčky spadnou mnohem níž než u vymáčknutí jednoho a synchron pak musí vyrovnávalo větší rozdíl...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jak se nejlépe chovat k CTR7G?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina