Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord i-ctdi odezva na plyn
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
pavel-svoboda je teď offline  pavel-svoboda
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 12:00   Citovat  

Zdravím.
Mám accorda 7G 2.2 i-ctdi asi něco přes půl roku. S autem absolutní spokojenost.Jen jedna maličkost mi vadí, a to dost mdlá odezva na sešlápnutí plynu.Někde jsem četl, že je to normální, ale dá se to nějak řešit? To jediný mi vadí Úsměv
Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 12:02   Citovat  

pavel-svoboda napsal:
Zdravím.
Mám accorda 7G 2.2 i-ctdi asi něco přes půl roku. S autem absolutní spokojenost.Jen jedna maličkost mi vadí, a to dost mdlá odezva na sešlápnutí plynu.Někde jsem četl, že je to normální, ale dá se to nějak řešit? To jediný mi vadí Úsměv
Díky

co myslíš mdlá odezva na plyn? Je tam díra? Nebo to prostě pomalu zrychluje?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 12:07   Citovat  

jestli myslíte to, že sešlápnete plyn a chvilku se nic nedeje a pak auto začítá táhnout, tak to je normální u turbo motoru. Nemá to lanko ale řeší to řídící jednotka, co já vím.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 12:39  Naposledy upravil Bully dne 28.5.2011 , 12:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

V podstate jenom zopakuju co tu uz zaznelo, ale mam taky stejny motor v Acco Tourer a nezda se mi to vubec jako nejaka katastrofa, jsou motory co jsou na tom mnohem hur. Tenhle diesel od Hondy se i po letech porad radi k tomu lepsimu.

- hlavni vec- jako u temer kazdeho turbomotoru je tahle prodleva za urcitych podminek uplne normalni, zalezi na mnozstvi vzduchu, dobe necinnosti zaberu turba atd. . Pokud cekas masivni akceleraci okamzite z klidne jizdy v nizkych otackach tak tam prodleva proste bude. Zkus pred zrychlenim trosku seslapnout plyn, potom motor zabere prakticky okamzite.

- Acco 2.2i-CTDi ma elektronicky plyn, coz je dalsi vec co zpozduje odezvu na seslapnuti plynu. Na druhou stranu ktery novejsi vuz ma plyn jeste ovladany lankem.

- stejne jako Crxmann taky trosku nechapu dotaz, jestli ti jde o odezvu na plyn nebo akceleraci vubec. Acco s timhle motorem nema nejaky skokovy narust vykonu, takze se nekona zadne chvilkove zarazeni do sedacek (a pak uz nic) jako u koncernu, naopak ma linearni krivku vykonu a zabira plne a stejnomerne od cca 2000 do 4500 otacek bez spicek a bez vadnuti. Takze subjektivne "nekope", ale akceleruje pritom vyborne (treba poface ma min. podle papirovych udaju lepsi akceleraci nez 180k Type-S turbodiesel v Acco 8G).

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 12:41   Citovat  

Tak.. zalezi jak moc se to projevuje.. muze za to turbo lag a DBW, teoreticky by se to mohlo dat zlepsit upravou softwaru ridici jednotky (nekdo tu myslim psal, ze se mu reakce na plyn zlepsila po nacipovani motoru), ale reakci jak NA s lankem to nebude met nikdy...

edit: tady tudy odkaz
varuj napsal:
...Ked som si ho po prvy krat vyskusal, bolo to uplne nieco ine nez pred tym. Neporovnatelny vykon, tah uz od spodnych otacok, takmer bez turbodiery, skoro okamzita reakcia na plynovy pedal...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 14:08   Citovat  

jednoduše řečeno, je to daň za turbo a emisní normu KO

ten kdo zažil starší benzínové Honda motory bez katalyzátoru, třeba Prelude 2.g 2.0i 16V, CRX 1.g 1.6i 16V nebo CRX 2.g D16A9, potvrdí, že auta jely jinak než když měly později kat. a to byla změna z Euro0 na Euro1.
Zatím co naftový motor i-CTDi má minimálně Euro4 a i-DTEC Euro5.

pavel-svoboda je teď offline  pavel-svoboda
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 17:26   Citovat  

crxmann napsal:
co myslíš mdlá odezva na plyn? Je tam díra? Nebo to prostě pomalu zrychluje?

Se zrychlením problém nemám.Naopak jsme rád, že tam není ten kopanec jako u Tdi.Mám na mysli něco jako "díru".

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Tonny je teď offline  Tonny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 19:04   Citovat  

pavel-svoboda napsal:
Se zrychlením problém nemám.Naopak jsme rád, že tam není ten kopanec jako u Tdi.Mám na mysli něco jako "díru".

A Honda oj takhle to máme všichni s turbo dieslem, mě to taky štve, je to tím než turbo natlakuje sání tak je tam díra, ale nemyslím si že by to bylo elektronickým plynem. já přemyšlím nad pop off ventilem, kdy by měl někdo zkušenost ať se podělí. Díky přátele je to dobrý

Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2011 , 7:22   Citovat  

Tiez je to inak asi jedina vec, na ktoru si na tomto motore oproti benzinu musim zvykat a celkom ma stve, ale co sa da robit, nemozme mat zase vsetko, vsetko ma svoje pre a proti. Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord i-ctdi odezva na plyn
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina