Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s mazáním H22A2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 13:14   Citovat  

ahoj, mám problém s mazáním motoru H22A2, nově jsem vyměnil olej (za Castrol Magnatec 10W-40), novej filtr (FRAM nebo tak něco...) a po nastartování motoru se rozsvítila kontrolka mazání, zkusil jsem motor vypnout a znovu nahodit a problém přetrvává, oleje je tam dostatek, kontroloval jsem zapojení drátku na olej. čidle a připojenej je, takže tady by problém být neměl, pokud neodešlo čidlo (před výměnou však bylo v pořádku...) Jak poznám, že odešlo olejový čerpadlo? Zkoušel jsem vyblikat chyby, ale nic to nehlásí... to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 15:36   Citovat  

zkus omerit/vymenit cidlo a pokud si budes jistej ze je to ok tak zmer tlak oleje, doporucuju to co nejmin zkouset nahazovat dokud si nebudes jistej ze ten tlak oleje je v poradku... at to nezadres!!!!

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 16:38   Citovat  

samotne cerpadlo neviem ako zmeras ale v pripade ze mas niekoho kto ma budik na tlak oleja s cidlom skus to nahodit

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 17:00   Citovat  

cidlo tlaku je primo pod filtrem, nemohl jsi ho poskodit pri vymene?

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 20:32   Citovat  

Já bych v prvé řadě dal nový (jiný, a určitě správný) olejový filtr. A ten Magnatec (brrrr) byl origo zabalenej?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 21:51   Citovat  

JARYN napsal:
Já bych v prvé řadě dal nový (jiný, a určitě správný) olejový filtr. A ten Magnatec (brrrr) byl origo zabalenej?

filtr je samozrejme novy, sice neni original, ale v tom bych problem nehledal... a Magnatec byl samozrejme novy original zabaleny Mrk

PreludeZ: cidlo jsem pri vymene poskodit nemohl, visualne vypada v poradku a ten dratek je v pohode...

podle me to bude olej. cerpadlo, protoze ten co ten motor pretesnoval predemnou tam pouzil stary tesneni, ktery doplnil spoustou silikonu na motory (nahore byl silikon napatlanej po celym obvodu dosedaci plochy vika a jelikoz tam byla opravdu silna vrstva, tak nejaky silikon byl natlaceny i na vnitrni hranu hlavy motoru, podle me se mohl dostat i do olejovy soustay; dole byla zase kriva dosedaci plocha na olejove vane - protoze chybela vyztuha, ktera ma hranu vany vyztuzit..., takze nejaky chytrak tam opet napatlal po celem obvodu velice silnou vrstvu silikonu) a tento silikon se pravdepodobne dostal do obehu a pri vymene filtru a oleje se musel uvolnit a dostat se tak do cerpadla, ktery ted kvuli tomu asi ztraci tlak to mi hlava nebere myslim, ze cerpadlo se da rozdelat, tak by se treba podarilo je vycistit a pak by mohlo fungovat, ale ta nejista prace s tim...

PS: jestli tohle bude cist ten "patlal" co tam dal "tunu" silikonu tak at si to dojede opravit naštvanej usetril si timto par stovek za novy tesneni a novou vanu - tu se nam podarilo sehnat za 800,- (ty jsi to vyresil silikonem - kterej ted v dusledku malem odrovnal motor), novy cerpadlo ted bude stat pocitam tak 2-3tis. jestli ne vic to mi hlava nebere priste tam ten silikon dej jen kde ma byt a s rozumem, ne kvanta naštvanej meetallll

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 22:07   Citovat  

silikon ti cerpadlo neposkodi, to spis bude ucpany saci kos ktery bude treba vycistit...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 22:13   Citovat  

PreludeZ napsal:
silikon ti cerpadlo neposkodi, to spis bude ucpany saci kos ktery bude treba vycistit...

diky za tip, mrknu na nej, rozhodne snazsi oprava nez vymena cerpadla to snad ne

ndex je teď offline  ndex
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 23:21   Citovat  

tady jsou nejake priciny ktere udava vyrobce toho filtru odkaz pise tam ze to bude svitit po dobu 5 sec nez se naplni filtr olejem nemuze byt problem vtom?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 12:15   Citovat  

tak sitko ucpany neni, cidlo jsem vyzkousel jiny (dratek jsem promeril) a je to OK, takze ted uz me napada, jen ze je to ucpany nekde nahore v tech listach co drzi vackovy hridele (tam jsou hodne tenky kanalky) a pokud je to tam "pribrzdeny" tak by cidlo mohlo poznat, ze je v obehu kvuli tomuto mensi tlak, ne? to mi hlava nebere olejovej filtr ucpanej taky neni a bordel v nem nebyl, ale ve vane je toho silikonu napadany dost (a ta byla cist, takze po startu se to uvonlnilo a steklo do vany...) do cerpadla by se ten silikon dostat nemohl ne? kdyz je tam to sitko (je dost jemny, takze by nemelo nic projit...) mohlo se to do cerpadla dostat nekudy z vrchu? to mi hlava nebere hleda jsem v manualu nejakej nakres toho jak a kudy vede obeh oleje, ale nic jsem tam takovyho nenasel...

222 je teď offline  222
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 13:30   Citovat  

mot napsal:
tak sitko ucpany neni, cidlo jsem vyzkousel jiny (dratek jsem promeril) a je to OK, takze ted uz me napada, jen ze je to ucpany nekde nahore v tech listach co drzi vackovy hridele (tam jsou hodne tenky kanalky) a pokud je to tam "pribrzdeny" tak by cidlo mohlo poznat, ze je v obehu kvuli tomuto mensi tlak, ne? to mi hlava nebere olejovej filtr ucpanej taky neni a bordel v nem nebyl, ale ve vane je toho silikonu napadany dost (a ta byla cist, takze po startu se to uvonlnilo a steklo do vany...) do cerpadla by se ten silikon dostat nemohl ne? kdyz je tam to sitko (je dost jemny, takze by nemelo nic projit...) mohlo se to do cerpadla dostat nekudy z vrchu? to mi hlava nebere hleda jsem v manualu nejakej nakres toho jak a kudy vede obeh oleje, ale nic jsem tam takovyho nenasel...

ja měl stejný problém,vše jsem stokrát rozhodil a složil zpět,mj,zbytky silikonu jsem tam měl také,v hondě jsem si za pár stovek nechal změřit tlak a katastrofa,řekli mi,že čerpadlo,to jsem sehnal a ve finále se přišlo,že nákej chytrák předemnou nenamontoval zpět ostřiky pístu atd tudy olej utíkal zpět,pak už to bylo vše ok,akorát jsem to měl zbytečně stokrát rozhozený nežli jsme nato přišly,změř si tlak,pak uvidíš,ale olejové čerpadlo by nemělo odejít

100_1173_176.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
100_1173_176.jpg, 356.99 kB

0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 15:07   Citovat  

ja sem cetl ze se obcas muze seknout pretlakovy ventil ten pistek zustane v horni poloze normalne by tam mel jezdit dival ses nato???

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2011 , 12:33   Citovat  

ndex napsal:
ja sem cetl ze se obcas muze seknout pretlakovy ventil ten pistek zustane v horni poloze normalne by tam mel jezdit dival ses nato???

tak ten pistek to neni, je cistej a krasne tam chodi...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2011 , 20:33   Citovat  

222 napsal:
a ve finále se přišlo,že nákej chytrák předemnou nenamontoval zpět ostřiky pístu atd tudy olej utíkal zpět

hele ty ostriky se nedaji vytahnout aniz bych neshodil "domky" z klikovky, ze? to mi hlava nebere chtel jsem ty trysky dnes vyndat a vycistit a vypadato, ze se tam pres to uchyceni klikovky nedostanu...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 13:31   Citovat  

tak cerpadlo je dole a je v poradku, takze problem je nekde jinde... kde je nejuzsi misto kde by se to mohlo tim silikonem pricpat?

PS: LMA jsou mazany jakym zpusobem? zespodu z hlavy k nim zadna tenka triska nevede, ze? takze jsou mazany olejem kterej je vytlacenej nahoru k vackam a zvrchu se dostava na ty LMA, je to tak?

222 je teď offline  222
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 16:39   Citovat  

mot napsal:
tak cerpadlo je dole a je v poradku, takze problem je nekde jinde... kde je nejuzsi misto kde by se to mohlo tim silikonem pricpat?

PS: LMA jsou mazany jakym zpusobem? zespodu z hlavy k nim zadna tenka triska nevede, ze? takze jsou mazany olejem kterej je vytlacenej nahoru k vackam a zvrchu se dostava na ty LMA, je to tak?

jeto mazaný zvrchu skrz trysky,ja kupoval preventivně nový-každá je jiná,ostřiky jdou sundat myslím v poho,uprostred je taky tryska jakoby tlakovej ventil skrz kuličku,skus změřit ten tlak.Nešlo mito naskenovat,tak jeto ofocený,ale jeto v manuálu,jestli tito k něčemu bude.

100_1218.JPG

100_1218.JPG, 399.13 kB

100_1221.JPG

100_1221.JPG, 353.44 kB

DSC04125.JPG

DSC04125.JPG, 322.97 kB

DSC04127.JPG

DSC04127.JPG, 292.43 kB

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 18:48   Citovat  

jj diky, je to z toho pekne videt, jedina triska co se mi zdala lehce pricpana tak je tak uprostred hlavy, jinak ty dve na strane rozvodu byly OK a ten sroub s kulickou co jde do listy k ostrikovani pistu, byl taky OK, vycistil jsem komplet hlavu, vahadla, VTEC ventil, tak snad to uz bude OK, ale nikde nebyla stopa silikonu... trochu silikonu jsem sice vybral z vrchu z hlavy, ale ten se volne valel kolem pruzinek na ventilech a nic neucpaval, takze nevim proc svitilo mazani, snad uz to bude OK, jestli to bylo kvuli spatnymu filtru tak me picne naštvanej asi by bylo dobry dat tam original, at mam jistotu, ze to filtrem urcite nebylo...

222 je teď offline  222
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 18:59   Citovat  

mot napsal:
jj diky, je to z toho pekne videt, jedina triska co se mi zdala lehce pricpana tak je tak uprostred hlavy, jinak ty dve na strane rozvodu byly OK a ten sroub s kulickou co jde do listy k ostrikovani pistu, byl taky OK, vycistil jsem komplet hlavu, vahadla, VTEC ventil, tak snad to uz bude OK, ale nikde nebyla stopa silikonu... trochu silikonu jsem sice vybral z vrchu z hlavy, ale ten se volne valel kolem pruzinek na ventilech a nic neucpaval, takze nevim proc svitilo mazani, snad uz to bude OK, jestli to bylo kvuli spatnymu filtru tak me picne naštvanej asi by bylo dobry dat tam original, at mam jistotu, ze to filtrem urcite nebylo...

spíš bych řekl,že ti to někde ztrácí tlak,utíká ti někudy olej,když je čerpadlo ok,ucpáním těch trysek ,byto zřejmě někde nemazalo,ale teoreticky byto mělo nepatrně zvednout tlak,radši vše projdi a zkontroluj dokud to máš rozhozený.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 20:00   Citovat  

mot napsal:

byl vubec v olejaci olej??? nebo ani tam se nedostal? ja ted resil jednu h22 a bylo tam spatny cerpadlo a nenatlacilo to olej ani do filtru...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 20:25   Citovat  

MattiK napsal:
byl vubec v olejaci olej??? nebo ani tam se nedostal? ja ted resil jednu h22 a bylo tam spatny cerpadlo a nenatlacilo to olej ani do filtru...

olej v nem byl, ale cekal bych ze ho tam bude vic... kdyz jsem ho sundaval tak z nej nic nevyteklo (vetsinou u tohoto motoru, kdyz povolim filtr tak z nej jeste neco vytece...) jak jste poznali, ze to cerpadlo tlaci malo? respektive jak jste poznali, ze je spatny cerpadlo?

PS: tlak oleje ted nezmerim, je to kompletne rozhozeny...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 22:00   Citovat  

mot napsal:
olej v nem byl, ale cekal bych ze ho tam bude vic... kdyz jsem ho sundaval tak z nej nic nevyteklo (vetsinou u tohoto motoru, kdyz povolim filtr tak z nej jeste neco vytece...) jak jste poznali, ze to cerpadlo tlaci malo? respektive jak jste poznali, ze je spatny cerpadlo?

PS: tlak oleje ted nezmerim, je to kompletne rozhozeny...

stacilo to cerpadlo rozdelat a podivat se na ty dva vnitrni krouzky... staci sebemensi otisk nebo zarez od neceho a uz to nemusi mit tlak... navic to co sme kontrolovali bylo vydrene i v tom obale a pri otaceni vydavalo divnej zvuk...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2011 , 7:11   Citovat  

pokud to máš rozhozený tak si přeměř kliku i pánve -většinou problém s mazáním bývá tam

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 15:42   Citovat  

monty napsal:
pokud to máš rozhozený tak si přeměř kliku i pánve -většinou problém s mazáním bývá tam

kliku a jeji ulozeni jsem dole nemel, ale vsechno kolem ano a vycistil jsem co se dalo (vesmes to bylo cisty, az na ten saci kos, tam bylo par kousku silikonu, ale nic velkyho co by mohlo nejak vyznamne snizit tlak oleje nebo neco ucpat), ted jsem to slozil a vyzkousel a kontrolka mazani porad sviti, jeste zkusim vymenit olejovej filtra za ogirinal Honda (to ale asi stejne moc nepomuze) a pak budu muset nechat zmerit tlak oleje, cerpadlo poskozeny nebylo a vule mezi tema krouzkama byly taky v norme... to mi hlava nebere

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 18:49   Citovat  

monty napsal:

Taky bych se přikláněl k tomuhle tvrzení,jen myslím že Mot psal něco že ani nebyl naplněnej filtr,což je zvláštní.. Ja teda při výměně se snažím nalít oil i do filtru než ho šroubuju,přece jen se to rychleji vše zaolejuje,ale není to třeba asi.

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2011 , 21:14   Citovat  

a proc by na mazani mohla mit vliv klika a panve?? Nevyznam se vtom, jen by me to zajimalo Úsměv Navic kdyz vsechno v pohode fungovalo a az po vymene olejove vany, oleje, filtru a LMA zacala svitit kontrolka. Jinak myslim ze mot taky lije do filtru olej nez ho tam namontuje Úsměv

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2011 , 19:31   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Taky bych se přikláněl k tomuhle tvrzení,jen myslím že Mot psal něco že ani nebyl naplněnej filtr,což je zvláštní.. Ja teda při výměně se snažím nalít oil i do filtru než ho šroubuju,přece jen se to rychleji vše zaolejuje,ale není to třeba asi.

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2011 , 19:59   Citovat  

Prelude napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Copak tě tak pobavilo?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2011 , 5:57   Citovat  

ndex napsal:
a proc by na mazani mohla mit vliv klika a panve?? Nevyznam se vtom, jen by me to zajimalo Úsměv Navic kdyz vsechno v pohode fungovalo a az po vymene olejove vany, oleje, filtru a LMA zacala svitit kontrolka. Jinak myslim ze mot taky lije do filtru olej nez ho tam namontuje Úsměv

tlak v soustavě určují 3 věci -"hustota" viskozita oleje,čerpadlo (výkon=průtok a max tlak) a vůle v uložení -v podstatě všude tam kde je tlakový mazání .Pokud je např uložení kliky volný(vyráglovaný)olej víc odtíká mimo a tím tlak v soustavě klesá.Pak je víc namáhanej olej = přehřívá se a řídne tím klesá tlak ještě víc a...
u tohle případu,pokud dělal opravdu jen to co píšeš, bych kontroloval stav sacího koše případně těsnění mezi čerpadlem a košem atd. Mám ale obavu ,že jak to mot takhle "zkouší" bez zjištění skutečnýho tlaku v soustavě tak že budou ty pánve na uložení kliky a ojnic načatý -jsou celkem háklivý na chod bez přísunu čerstvýho oleje.
osobně než motor po nějaký rozborce natočím tak odpojím rozdělovač ,vytočím svíčky a točím tak dlouho dokud nezhasne kontrolka -pak teprv startuju.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2011 , 11:36   Citovat  

byly to mozna tak 3 max 4 starty a hned jsem to vypnul, takze ty salky snad budou OK v nejhorsim je vymenime, to je to posledni v cem bych videl problem, spis me nejde do hlavy proc se to po te vymene oleje vubec rozsvitilo, kdovi jestli tam nebyl hustsi olej a ted kdyz je tam ten co tam ma byt, tak to dela paseku... to mi hlava nebere

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2011 , 13:42   Citovat  

Petr 78 napsal:
Copak tě tak pobavilo?

Jo pobavilo.Todle se dělá u naftového filtru.Už vidím borce jak zalije olejový filtr olejem a pak ho jde montovat vodorovně na blok.Kolik ho tam asi zůstane než se trefí na závit a dotáhne ho?Olej bude všude jen né ve filtru.Ruce motor mechoš.... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s mazáním H22A2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina