Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 nespíná vtec poradtě prosím
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Viliem je teď offline  Viliem
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2011 , 22:03   Citovat  

S kámošem sme na motor D15z6 z civika 6.g daly ecu,rozdělovač,svody,sání a vstřiky z d16z6,motor běží pěkně ale nespíná vtec a jede to jako když to má 60koní,nevíte někdo v čem by mohl být problém?? Když nastartuju a chvíly jedu rozsvítí se chyba motoru,vyblikal jsem a píše to snímač polohy klapky a egr to ale s vtecem nemá nic společnýho ne? Mám podezření na rozdělovač,je trochu jinej.dík moc za pomoc Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2011 , 22:15   Citovat  

No, k tomu, aby to byl skutečný sohc vtec a ne prapodivně upravený eko-vtec vám chybí jedna maličkost, totiž sohc vtecová hlava z motoru D16Z6.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2011 , 22:19   Citovat  

Minor napsal:
No, k tomu, aby to byl skutečný sohc vtec a ne prapodivně upravený eko-vtec vám chybí jedna maličkost, totiž sohc vtecová hlava z motoru D16Z6.

jj,to já vím a připravenou hlavu tu mám,ale chci nejdřív vědět proč to nejede takhle,proč nesepne vtec

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2011 , 22:24   Citovat  

Prostě proto, že máte hlavu z D15Z6 a to je eko vtec, neboli vtec-e.
Víc se dočteš tady
ale dovolím si citovat:
Rozdíl mezi SOHC VTEC a SOHC VTEC-E je ten, že k ovládání sacích ventilů u prvně jmenovaného slouží tři vahadla a tři vačky kdežto v případě toho druhého pouze vačky dvě. Tento motor pracuje v nízkých otáčkách jako tříventilový. Jeden z každého páru sacích ventilů je prakticky vyřazen z funkce a profil vačky dovoluje maximální zdvih pouze 0,65 mm. Druhý sací ventil dosahuje plného zdvihu 8 mm. Toto řešení vyvolává ve spalovacím prostoru víření, které umožňuje spalovat velmi chudou směs (směšovací poměr dosahuje hodnot 14,7 - 23,5 : 1 !). Zároveň je tím dosaženo jejího maximálního vrstvení, což znamená soustředění nejbohatší směsi v prostoru kolem zapalovací svíčky a tím zvýšení její zápalnosti a efektivního využití. O tom, že motor pracuje v ekonomickém režimu, informuje řidiče tzv. Eco kontrolka umístěná na palubní desce. Při požadavku vyššího výkonu je propojením obou vahadel za pomocí hydraulického čepu aktivován druhý do této doby pasivní sací ventil. K zapojení druhého ventilu dochází v závislosti na zatížení motoru mezi 2700-3300 ot/min. Oba ventily pak dosahují stejného zdvihu 8 mm jenž je určen profilem vačky druhého ventilu.

Takže, tohle je prostě jiný systém.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 5:47   Citovat  

+ k tomu co psal minor ještě přidej: tps a špatnej signál od něj má samozřejmě vliv na výkon -ecu "neví" o tom, že dupeš na plyn.nevím proč ecu hlásí egr když v d16z6 není = nějakej zmatek,čtete kody pro ecu co je v autě?
další věc proč to asi nejede aspoń trochu,je ten že ecu z d16z6 spíná vtec nad 4,5t ot ,tzn s evtec hlavou do tý doby jedete na 12v (viz popis minor). další věc muže být seřízení předstihu -to jste asi neudělali taky co ?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 6:40   Citovat  

Minor napsal:
Prostě proto, že máte hlavu z D15Z6 a to je eko vtec, neboli vtec-e.
Víc se dočteš tady
ale dovolím si citovat:
Rozdíl mezi SOHC VTEC a SOHC VTEC-E je ten, že k ovládání sacích ventilů u prvně jmenovaného slouží tři vahadla a tři vačky kdežto v případě toho druhého pouze vačky dvě. Tento motor pracuje v nízkých otáčkách jako tříventilový. Jeden z každého páru sacích ventilů je prakticky vyřazen z funkce a profil vačky dovoluje maximální zdvih pouze 0,65 mm. Druhý sací ventil dosahuje plného zdvihu 8 mm. Toto řešení vyvolává ve spalovacím prostoru víření, které umožňuje spalovat velmi chudou směs (směšovací poměr dosahuje hodnot 14,7 - 23,5 : 1 !). Zároveň je tím dosaženo jejího maximálního vrstvení, což znamená soustředění nejbohatší směsi v prostoru kolem zapalovací svíčky a tím zvýšení její zápalnosti a efektivního využití. O tom, že motor pracuje v ekonomickém režimu, informuje řidiče tzv. Eco kontrolka umístěná na palubní desce. Při požadavku vyššího výkonu je propojením obou vahadel za pomocí hydraulického čepu aktivován druhý do této doby pasivní sací ventil. K zapojení druhého ventilu dochází v závislosti na zatížení motoru mezi 2700-3300 ot/min. Oba ventily pak dosahují stejného zdvihu 8 mm jenž je určen profilem vačky druhého ventilu.

Takže, tohle je prostě jiný systém.

Nebo pokud to vezmu ve zkratce,tak dokud svítí zelená kontrolka,tak jede motor normálně (v tomto případě jako 12tiventil), když zhasne,tak "jede ve Vtecu" (což je jako 16V motor). Úsměv

ari1 je teď offline  ari1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 13:53   Citovat  

Když už to je tady nakouslé kdy spíná přesně Vtec u D16Z6 a je to slyšet na motoru jako u B řady?Kuju.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:07   Citovat  

Pokud vím, měl by spínat ve 4800 a slyšet to tak razantně není.

Ex je teď offline  Ex
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:18   Citovat  

Trošku se vám vcucnu do topiku se svým problémem. Mám D15z6, jedu na 5 okolo 90km/h Eco svítí a konstantně šimrám plyn a najednou auto jako by ožilo a začne zrychlovat. Jindy zase přidám plyn a auto je zas nějak líný. čím to může být. Díky.

ari1 je teď offline  ari1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:32   Citovat  

Minor napsal:
Pokud vím, měl by spínat ve 4800 a slyšet to tak razantně není.

Děkuj Minore. Budu posloucht VTEC

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:45   Citovat  

děkuju moc vám všem za informace ... zájimalo mě to,myslel jsem že to takto jak to těd mám pojede,o výkendu dám d16z6 hlavu a bude klid,chtěl jsem si ulehčit práci Ble Smutný ještě jednou dík je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:58   Citovat  

Takhle to jet jako "ostrý" sohc vtec prostě nemohlo Úsměv

.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:58   Citovat  

Budeš dávat D16z6 hlavu na D15z6 economa? Někde jsem četl, tuším že to bylo zde na foru, že dostaneš ukrutně nízkou kompresi..že je lepší d16y8 hlava. Ale možná se mejlím.

Nemda je teď offline  Nemda
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 15:42   Citovat  

Ex napsal:
Trošku se vám vcucnu do topiku se svým problémem. Mám D15z6, jedu na 5 okolo 90km/h Eco svítí a konstantně šimrám plyn a najednou auto jako by ožilo a začne zrychlovat. Jindy zase přidám plyn a auto je zas nějak líný. čím to může být. Díky.

Tak presne s timhle problemem na D15Z6 valcim uz dva roky. Vymeneny veskery filtry, vycistena klapka a IACV a dela to stale. Presneji - objevuje se pouze ve 12V rezimu. Pokud by mel nejakej ekonomista tip, co s tim, asi bych mu radosti polibil botu Úsměv

P.S. omluva za spam v topicu, nechtel jsem zbytecne zakladat dalsi, kdyz uz se to tu nakouslo.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 15:57   Citovat  

Nemda napsal:
Tak presne s timhle problemem na D15Z6 valcim uz dva roky. Vymeneny veskery filtry, vycistena klapka a IACV a dela to stale. Presneji - objevuje se pouze ve 12V rezimu. Pokud by mel nejakej ekonomista tip, co s tim, asi bych mu radosti polibil botu Úsměv

P.S. omluva za spam v topicu, nechtel jsem zbytecne zakladat dalsi, kdyz uz se to tu nakouslo.

mě to dělá při jízdě do kopce popř prostě v zátěži. přijde mi jak kdyby sepl vtec. dělá to i kolem 2300-2600 ot, když dám nohu z plynu tak je po chvíli cítit zase zlenivění. Econo ale přitom svítí stále. asi normální jev, jednotka přepne na 16V ale jedeš na relativně nízký plyn a pod 3200ot tak econ nezhasne

Rickous je teď offline  Rickous
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 16:02   Citovat  

Nemda napsal:

mam podobny problem ale z motorem D15Z8 nenapada nekoho co je spatne?
Eko rezim neni sepli porad,spina jen kdyz jedu chvilku z volnou nohou na plynu a do 2500ot je to tak ne?
diky za rady H+

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 16:05   Citovat  

To je u vtec-e normalni...

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 16:13   Citovat  

Rickous napsal:
mam podobny problem ale z motorem D15Z8 nenapada nekoho co je spatne?
Eko rezim neni sepli porad,spina jen kdyz jedu chvilku z volnou nohou na plynu a do 2500ot je to tak ne?
diky za rady H+

nic nemáš špatně, prostě 16V se sepne podle toho co vyhodnotí ecu. na otáčkách to přímo závislé není jak u klasických vteců, jen ti u toho nemusí zhasnout vždy econ

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2011 , 21:58   Citovat  

jen pro info přehodil jsem druhé sání se všemy čidly a hondice začla vtecovat

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 10:26   Citovat  

ari1 napsal:
Když už to je tady nakouslé kdy spíná přesně Vtec u D16Z6 a je to slyšet na motoru jako u B řady?Kuju.

U D16Z6 spíná vtec přesně v 5504 ot/min. a omezovač je na 7411 ot

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 11:05   Citovat  

Neříkám, že na Wikipedii musí být všechno správně, ale většinou jsem všude četl o sepnutí vtecu ve 4800.

D16Z6VTEC
Found in
1992-1995 Honda Civic Si
1992-1995 Honda Civic EX, EX-V
1992-1995 Honda Civic ESi (European Market)
1993-1995 Honda Del Sol Si (US)
1993-1995 Honda Del Sol ESi (European)
Displacement : 1,590 cc (97 cu in)
Bore and Stroke : 75 mm × 90 mm (3.0 in × 3.5 in)
Rod Length : 137MM
Rod/Stroke : 1.52
Compression : 9.2:1
Power : 125bhp (93.2 kW, 127 ps) @ 6600 rpm
Torque : 106 ft·lb (14.7 kg/m, 144 Nm) @ 5200 rpm
Volumetric Efficiency : 87.68%
Redline : 7200 rpm
Fuel Cut : 7411 rpm
VTEC Switchover : 4800 rpm

Fuel Control : OBD-1 MPFI
Head Code : P08
ECU Code : P28

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 11:24   Citovat  

taky se sem trosku vecpu Se stydím nedavno jsem se setkal s podobnym problemem, kdy nespinal VTEC, bylo to ma motoru B16A2 v Del Solce (rok vyroby 98 ); problem nastal pri pouziti redukce z OBD II. na OBD I. a vymene ECU (ted nevim presne jeji oznaceni, ale je to ta, kde se uz daji upravovat mapy, pri pouziti vhodneho svaba), po vyblikani to vyhodilo chybu 22, ale pri pouziti teto "upravitelne" ECU v aute, ze ktererho byla zapujcena, tak bylo vse OK, az po zapojeni do Del Sol, pres tu redukci, zacal tento problem... cim to muze byt?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 11:29   Citovat  

Monty třeba musel při použití redukce OBD1/OBD0 na mém crx některé kabely přepinovat, protože v té redukci prostě nevedly tam, kam by měly, aspoň ne u evropských modelů (pokud tam má Amerika něco jinak, třeba čidlo klepání nebo co já vím).

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 11:41   Citovat  

mot napsal:
taky se sem trosku vecpu Se stydím nedavno jsem se setkal s podobnym problemem, kdy nespinal VTEC, bylo to ma motoru B16A2 v Del Solce (rok vyroby 98 ); problem nastal pri pouziti redukce z OBD II. na OBD I. a vymene ECU (ted nevim presne jeji oznaceni, ale je to ta, kde se uz daji upravovat mapy, pri pouziti vhodneho svaba), po vyblikani to vyhodilo chybu 22, ale pri pouziti teto "upravitelne" ECU v aute, ze ktererho byla zapujcena, tak bylo vse OK, az po zapojeni do Del Sol, pres tu redukci, zacal tento problem... cim to muze byt?
nejspíš klasicej problém s novějším vtecem- na solenoidu není kontrola sepnutí vtecu ten druhej konektor = obd1 ecu ji vyhazuje jako chybu.je potřeba propojit pin vtecu s pinem pro kontrolu sepnutí vteku buď v patici nebo přímo v ecu (nechce se mi hledat čísla pinu, v diskuzi je to x krát zmíněný nebo ve schematu v manuálu)

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 11:42   Citovat  

Minor napsal:
Monty třeba musel při použití redukce OBD1/OBD0 na mém crx některé kabely přepinovat, protože v té redukci prostě nevedly tam, kam by měly, aspoň ne u evropských modelů (pokud tam má Amerika něco jinak, třeba čidlo klepání nebo co já vím).

dobra, diky Mrk zkusim to prekontrolovat, jestli to maj spravne napinovany přátele a jinak by to melo slapat pri pouziti teto redukce nebo se jeste nekdo setkal s nejakym problemem?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 11:43   Citovat  

monty napsal:
nejspíš klasicej problém s novějším vtecem- na solenoidu není kontrola sepnutí vtecu ten druhej konektor = obd1 ecu ji vyhazuje jako chybu.je potřeba propojit pin vtecu s pinem pro kontrolu sepnutí vteku buď v patici nebo přímo v ecu (nechce se mi hledat čísla pinu, v diskuzi je to x krát zmíněný nebo ve schematu v manuálu)

ok, diky jdu hledat přátele je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 12:16   Citovat  

Já to beru podle map z řídících jednotek D16Z6 a D15B a ještě jsem nenarazil (EDM,USA,JDM) na žádnou,kde by byl vtec nastavený na 4800ot. Standartně mají sohc vtec 5500 a dohc vtec 5800. Třeba opravdu existuje verze s jiným nastavením a já o ní nevím Úsměv

Minor napsal:
Neříkám, že na Wikipedii musí být všechno správně, ale většinou jsem všude četl o sepnutí vtecu ve 4800.

D16Z6VTEC
Found in
1992-1995 Honda Civic Si
1992-1995 Honda Civic EX, EX-V
1992-1995 Honda Civic ESi (European Market)
1993-1995 Honda Del Sol Si (US)
1993-1995 Honda Del Sol ESi (European)
Displacement : 1,590 cc (97 cu in)
Bore and Stroke : 75 mm × 90 mm (3.0 in × 3.5 in)
Rod Length : 137MM
Rod/Stroke : 1.52
Compression : 9.2:1
Power : 125bhp (93.2 kW, 127 ps) @ 6600 rpm
Torque : 106 ft·lb (14.7 kg/m, 144 Nm) @ 5200 rpm
Volumetric Efficiency : 87.68%
Redline : 7200 rpm
Fuel Cut : 7411 rpm
VTEC Switchover : 4800 rpm

Fuel Control : OBD-1 MPFI
Head Code : P08
ECU Code : P28

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 12:20   Citovat  

Fish napsal:
Já to beru podle map z řídících jednotek D16Z6 a D15B a ještě jsem nenarazil (EDM,USA,JDM) na žádnou,kde by byl vtec nastavený na 4800ot. Standartně mají sohc vtec 5500 a dohc vtec 5800. Třeba opravdu existuje verze s jiným nastavením a já o ní nevím Úsměv

Že by u B16A2 proměřoval otáčkoměr o 300ot.? Spínal mi vždy na 5500.. to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 12:26   Citovat  

Hellborn napsal:
Že by u B16A2 proměřoval otáčkoměr o 300ot.? Spínal mi vždy na 5500.. to mi hlava nebere

To si piš že proměřuje Úsměv U hondy běžná věc. Každopádně u civica 5g D15B7 s d16z6 hlavou spínal i podle otáčkoměru přesně 5500 a u mého vti otvírá sání přesně 5800. Mě to souhlasí Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 12:33   Citovat  

Fish napsal:
To si piš že proměřuje Úsměv U hondy běžná věc. Každopádně u civica 5g D15B7 s d16z6 hlavou spínal i podle otáčkoměru přesně 5500 a u mého vti otvírá sání přesně 5800. Mě to souhlasí Velmi šťastný

No já mám dojem,že u 1.8 se otvíral o něco později, když předtím přeplo sání... Se stydím

A ještě bych tedy prosil zodpovědět,jestli se mohl otáčkoměr srovnat na omezovač, protože ten seděl... Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 nespíná vtec poradtě prosím
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina