Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lambda sonda pro 2.2VTEC (H22A2)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2008 , 19:47   Citovat  

MalTake napsal:
takže mám ohřát motor,točit 3000 po dobu 1 minuty a pak mi to nahlásí když je chyba ? a nebo mám odpojit a točit minutu a ukáže chybu že není připojená ??
1 minuta je min-to mám vyzkoušený že většinou ecu zareaguje ,ale spíš víc v manuálu jsou 3 min. když ji zapojíš a je vadná tak ji to vybliká , nezapojenou taky-pokud teda nemáš třeba přestavbu na bezlambdu a nechaný svody s lambdou , to by pak nevyblikala nic Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2008 , 19:51   Citovat  

mě jde o to,že sem měl zahřátej motor,típl jsme ho,vypojil lambdu,nastartoval bez lambdy a ecu nic Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2008 , 19:56   Citovat  

MalTake napsal:
mě jde o to,že sem měl zahřátej motor,típl jsme ho,vypojil lambdu,nastartoval bez lambdy a ecu nic Velmi šťastný
no jasně,dyt píšu od 3t+čas, není vyhřívaná takže eću čeká až má správnou teplotu a teprve pak ji kontroluje.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2008 , 19:58   Citovat  

nebo pak možnost s bezlambdovou ecu

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2008 , 21:26   Citovat  

tak sem turoval asi 2 minuty ve 3 tisících a NIC tak mam asi lambdu ok

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2008 , 12:46   Citovat  

mot napsal:
takze po nainstalovani nove lambdy a jejim vyzkouseni, jsem zjistil, ze pri studenych startech se vzdy rozsviti kontrolka motoru (po zhasnuti a znovu nastartovani uz nesviti, jen vyjimecne) v cem je problem? konektor jsem na tu universal lambdu zapojil spravne, jedine co muz byt naopak tak je vyhrev (2 bile draty) ale u vyhrevu to udajne nevadi, kdyz se obrati, co tedy delat? preci nebudu kupovat original lambdu z hondy...

muze me nekdo poradit? jo a neviblika me to nic, proste to na propojeni toho 2 pinu, nereaguje

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2008 , 22:13   Citovat  

tak dneska jsem byl reklamovat tu lambdu od BOSCH a u MJauto to uznali, i kdyz jsem z ni uz odstanil ten universalni konektor, docela jsem se divil, ale jsem rad, kez by takto jednali vsichni prodejci

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2008 , 12:52   Citovat  

a ještě k tomu zapojení : mam v manualu 2x výhřev,ale nic o tom který je + a který - je to jedno jak to zapojím ?
jedná se ty dva bílé (od nové lambdy)

PICT0240.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT0240.JPG, 775.62 kB

PICT0241.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT0241.JPG, 768.34 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2008 , 13:10   Citovat  

u topení je to fuk , je to odpor

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2008 , 18:20   Citovat  

jj u vyhrevu je to jedno Mrk

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2008 , 23:58   Citovat  

PreludeZ napsal:
ty potřebuješ si půjčit tohle odkaz nebo podobné a tohle co je na obrázku. Akorát si potřebuješ vybrat správný typ pinu aby šel zastrčit do toho origo konektoru a namáčkneš to těma krimpovačkama na kabel od lambdy a zapojíš do origo vodotěsného konektoru. Nejlepší bude když dojdeš za elektrikářem a přineseš mu starou i novou lambdu, ukážeš mu konektor ze staré a ať to přehodí na novou. On to rozebere, sáhne do šuplíku pro správné piny nacvaká je na novou lambdu, přehodí obal konektoru a za půl hodiny jdeš domu OK

Tak to bych chtěl vidět toho elektrikáře kterej bude mít v šuplíku ty správné piny HaHaaa zrovna nedávno jsem to řešil když jsem si vyráběl prodlužovák k lambda sondě s hondíma konektorama... Ty piny jsou nestandardní 2,3mm se speciálním záchytným systémem pro držení v housingu a s přídavným držákem na těsnící průchodku. Běžně se to nedá vůbec sehnat, po delším hledání na netu jsem něco podobnýho našel tady: tudy odkaz a tady: tudy odkaz , ale bez nahlédnutí do pořádného katalogu se dají ty správné piny vybrat těžko, navíc v těchhle firmách obyčejnému smrtelníkovi bez ŽL na autoopravárenství nic neprodají naštvanej takže jsem musel najít někoho kdo má ten katalog. Naštěstí jsem narazil na jednu autoelektrikářskou prodejnu kde ten katalog měli, povedlo se mi přesvědčit prodavače aby mi ten pin v katalogu vyhledal (byl jsem první kdo něco takovýho chtěl) a vysněné piny jsem si objednal... nakonec se ukázalo že to nebyly přesně ony (v katalogu nejsou všechny rozměry), byly trochu delší ale šly jemnými štípačkami upravit tak aby do housingu pasovaly a držely tam. Kdyby někdo chtěl napinovávat uni lambdu na hondí konektor, tak těch pinů ještě několik mám Mrk.
Jinak těma kleštěma z odkazu tyhle piny nejdou nakrimpovat ani náhodou papa, to je na obyčejné fastony, uspěl jsem až s WAGO kleštěma pro lisování dutinek který sem si půjčil z práce (ty už jsou trošku dražší..) ale před zalisováním jsem musel ty křidýlka na pinu naohýbat tak jak je to na průmyslově krimpovaných konektorech, jinak v tom vodič nedržel.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2008 , 9:44   Citovat  

Ivoss napsal:
Tak to bych chtěl vidět toho elektrikáře kterej bude mít v šuplíku ty správné piny HaHaaa zrovna nedávno jsem to řešil když jsem si vyráběl prodlužovák k lambda sondě s hondíma konektorama... Ty piny jsou nestandardní 2,3mm se speciálním záchytným systémem pro držení v housingu a s přídavným držákem na těsnící průchodku. Běžně se to nedá vůbec sehnat, po delším hledání na netu jsem něco podobnýho našel tady: tudy odkaz a tady: tudy odkaz , ale bez nahlédnutí do pořádného katalogu se dají ty správné piny vybrat těžko, navíc v těchhle firmách obyčejnému smrtelníkovi bez ŽL na autoopravárenství nic neprodají naštvanej takže jsem musel najít někoho kdo má ten katalog. Naštěstí jsem narazil na jednu autoelektrikářskou prodejnu kde ten katalog měli, povedlo se mi přesvědčit prodavače aby mi ten pin v katalogu vyhledal (byl jsem první kdo něco takovýho chtěl) a vysněné piny jsem si objednal... nakonec se ukázalo že to nebyly přesně ony (v katalogu nejsou všechny rozměry), byly trochu delší ale šly jemnými štípačkami upravit tak aby do housingu pasovaly a držely tam. Kdyby někdo chtěl napinovávat uni lambdu na hondí konektor, tak těch pinů ještě několik mám Mrk.
Jinak těma kleštěma z odkazu tyhle piny nejdou nakrimpovat ani náhodou papa, to je na obyčejné fastony, uspěl jsem až s WAGO kleštěma pro lisování dutinek který sem si půjčil z práce (ty už jsou trošku dražší..) ale před zalisováním jsem musel ty křidýlka na pinu naohýbat tak jak je to na průmyslově krimpovaných konektorech, jinak v tom vodič nedržel.

ale já jsem něco podobného udělal Úsměv akorát že jsem nešel za elektrikářem ale do dílny v bývalé práci kde jsme dělali sekvence a šáhnul jsem do správného šuplíku kde byly nejpodobnější piny. No fakt, nekecám Velmi šťastný My jsme to používali na sekvence s posilovačem kam jsme vyráběli vlastní jednotky tak jsme k tomu dělali konektory a jedny vodotěsné co jsme používali měly tyhle piny. Normálka jsem to pak nakrimpoval těmahle kleštěma z GM odkaz Úsměv

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2008 , 11:31   Citovat  

PreludeZ napsal:
ale já jsem něco podobného udělal Úsměv akorát že jsem nešel za elektrikářem ale do dílny v bývalé práci kde jsme dělali sekvence a šáhnul jsem do správného šuplíku kde byly nejpodobnější piny. No fakt, nekecám Velmi šťastný My jsme to používali na sekvence s posilovačem kam jsme vyráběli vlastní jednotky tak jsme k tomu dělali konektory a jedny vodotěsné co jsme používali měly tyhle piny. Normálka jsem to pak nakrimpoval těmahle kleštěma z GM odkaz Úsměv

Jó tak to už jsou panečku jiný kleště Úsměv, ty jsou na to přímo dělaný, taky je nemá kde kdo Úsměv.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2008 , 18:25   Citovat  

jo tak s tema pinama to muzu jen potvrdit, jsou prakticky nesehnatelny, ja pouzil ty stare + jeden novy, ale jen podobny, ne stejny! (byla to sice drbacka, vypreparovat z nich ty origho honda draty a pak tam znova klestema solidne uchytit draty z uni. lambdy, ale slo to taky, jen upozoroneni, tenhle postup je o prsty... Velmi šťastný )

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 16:33   Citovat  

MAm tez problem s lambdou na EG6... chci davat new universal jen nevim jakou 4 drat... 18V/4 ohmy nebo 12V/6 ohmů ? přátele

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 7:35   Citovat  

4ohm

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 16:38   Citovat  

monty napsal:
4ohm

dekuju přátele

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 10:20   Citovat  

Chystám se taky měnit lambdu, čekal jsem že to snad poprvé bude něco co není komplikovaný a zdá se že se pletu Úsměv Dočetl jsem se, že na Preludy ty BOSH lambdy nějak nepasují ale tu co by tam měla fungovat je zase obtížné sehnat. Teď se tu dočítam že montáž je práce na víkend Úsměv Neexistuje způsob co je snadnej a funkční ? Třeba origo sonda co se jen nacvakne na stávající konektor ? Nebo to všichni řešíte tak krkolomně ? Úsměv

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 10:28   Citovat  

Stealman napsal:
Chystám se taky měnit lambdu, čekal jsem že to snad poprvé bude něco co není komplikovaný a zdá se že se pletu Úsměv Dočetl jsem se, že na Preludy ty BOSH lambdy nějak nepasují ale tu co by tam měla fungovat je zase obtížné sehnat. Teď se tu dočítam že montáž je práce na víkend Úsměv Neexistuje způsob co je snadnej a funkční ? Třeba origo sonda co se jen nacvakne na stávající konektor ? Nebo to všichni řešíte tak krkolomně ? Úsměv
vzdyt kup origo sondu, starou vysroubuj a nasroubuj novou, zapoj koenktor a jedes

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 10:32   Citovat  

Lidi, když už to vzdáte a jdete do univerzálu, tak proč tedy ne NTK (NGK) ? To je značka pro svíčky a lambdy, se kterou nejsou nikdy problémy ...
O Magenti Marelli jsem už mnohokrát slyšel tady na fóru, že byly s lambdou problémy a pokud jde o Boshe, tak tu mi zase nedoporučovali v Honda servisu - že prý taky občas blbne.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 10:47   Citovat  

Já bych klidně šel do origo, pokud bude do 2.000 ale jak znam Hondu tak nebude Úsměv)) Prý se dá lambda změřit, jestli ještě funguje, nevíte někdo jestli to nedělají někde v Plzni ? Pokud bych kupoval origo sondu, tak bych možná raději nejdřív nechal proměřit tu svojí jestli je vůbec třeba měnit.

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 14:53   Citovat  

Stealman napsal:
Já bych klidně šel do origo, pokud bude do 2.000 ale jak znam Hondu tak nebude Úsměv)) Prý se dá lambda změřit, jestli ještě funguje, nevíte někdo jestli to nedělají někde v Plzni ? Pokud bych kupoval origo sondu, tak bych možná raději nejdřív nechal proměřit tu svojí jestli je vůbec třeba měnit.
co 2000? 6000 stoji tak jsem koupil NGK asi za 1300

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2011 , 18:18   Citovat  

Proboha 6000 ? Jak to může stát tolik ty kráso to si dělaj srandu. Já mam strach aby ta "jiná" co bych si koupil fungovala a nebylo to třeba ještě horší než je Úsměv Nemáte někdo zkušenost s tim měřenim lambdy ? Jestli je to důvěryhodný a fakt to pozná jestli je OK nebo KO ? Nebo lepší koupit rovnou nějakou jinou ? Taky bych byl asi pro NGK radši než BOSCH.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lambda sonda pro 2.2VTEC (H22A2)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina