Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7g 1.6 v-tec 5D - rady ke koupi
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 9
Boďa je teď offline  Boďa
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 10:26   Citovat  

Zdravím pánové,
tak mi ve výběru jiného vozu zůstaly dva adepti - Honda Civic VII 5D s 2.0 nebo Lexus IS200 Sport Cross - kombík...
Po čem by ste šli vy?
Těch Honda s 2.0 je opradu požehnaně málo Smutný a do 1.6 se mi moc nechce.
Lexus je zase jen 2.0 6-ti vál...

Díky za radu.
Boďa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 9:09   Citovat  

To mi ani neřeknete kakej na Lexuse. Honda je Honda... Úsměv
To ste teda srdcaři Tak to koukám! Úsměv
   Návrat  
walkingwad je teď offline  walkingwad
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 9:47   Citovat  

Boďa napsal:
To mi ani neřeknete kakej na Lexuse. Honda je Honda... Úsměv
To ste teda srdcaři Tak to koukám! Úsměv

Určitě by ti každý rád doporučil Hondu, ale s tím Si je trochu problém že se velice špatně shání. A pokud už se někde objeví, tak za cenu CTR.

U 7g je to těžký - 1,6 už asi není to co byly starý motory Hondy (sám tu 1,6 mám a nestěžuji si), Si neseženeš a když už tak ho přeplatíš a CTR se nedá použít na běžný ježdění (teda asi dá, ale je to pořád CTR).

Jedna varianta co mě napadá je ještě sedan 1,7 kterej se tady občas taky objeví, má cca 125 koní a dělal se non-Vtec i Vtec.. to by ti poreferoval někdo jiný, popřípadě google..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 9:55   Citovat  

walkingwad napsal:
Určitě by ti každý rád doporučil Hondu, ale s tím Si je trochu problém že se velice špatně shání. A pokud už se někde objeví, tak za cenu CTR.

U 7g je to těžký - 1,6 už asi není to co byly starý motory Hondy (sám tu 1,6 mám a nestěžuji si), Si neseženeš a když už tak ho přeplatíš a CTR se nedá použít na běžný ježdění (teda asi dá, ale je to pořád CTR).

Jedna varianta co mě napadá je ještě sedan 1,7 kterej se tady občas taky objeví, má cca 125 koní a dělal se non-Vtec i Vtec.. to by ti poreferoval někdo jiný, popřípadě google..

Sedan,co se dělal v turecku pro Evropu měl, myslím, jen 1.6 (aspoň u nás se s jiným motorem neprodával, dovoz z US nevylučuju), coupe má 1.7.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 10:22   Citovat  

Musí to mít 5 vrat...
To byl jeden ze základních požadavků a druhej byl benzín z Japan Úsměv
Docela mě překvapilo, že ty 2.0 jsou tak vzácný Smutný to ten Lexus je snadnější vybrat...
Hledal jsem dlouho a tohle jsou jediný dvě auta, který zustaly...

Teď jezdím v 1.5 Mazdě a proto se mi do té 1.6 moc nechce. Ikdyž by to bylo celé "levnější".
Zase žijem jenom jednou Velmi šťastný

Asi to fakt zbyde na mě Smutný Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 10:23   Citovat  

Hellborn napsal:
Sedan,co se dělal v turecku pro Evropu měl, myslím, jen 1.6 (aspoň u nás se s jiným motorem neprodával, dovoz z US nevylučuju), coupe má 1.7.

jo pardon, spletl sem si to s kupé Úsměv Tam záleží podle toho, na co je auto určený. Ta 1,6 je v podstatě koncipovaná jako "ekonom", ale že by jela špatně.. to bych netvrdil..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 10:29   Citovat  

walkingwad napsal:
jo pardon, spletl sem si to s kupé Úsměv Tam záleží podle toho, na co je auto určený. Ta 1,6 je v podstatě koncipovaná jako "ekonom", ale že by jela špatně.. to bych netvrdil..

Btw: a i když nerad, co takhle 8g ? 5D 1,8 iVtec ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 11:14   Citovat  

Boďa napsal:
Musí to mít 5 vrat...
To byl jeden ze základních požadavků a druhej byl benzín z Japan Úsměv
Docela mě překvapilo, že ty 2.0 jsou tak vzácný Smutný to ten Lexus je snadnější vybrat...
Hledal jsem dlouho a tohle jsou jediný dvě auta, který zustaly...

Teď jezdím v 1.5 Mazdě a proto se mi do té 1.6 moc nechce. Ikdyž by to bylo celé "levnější".
Zase žijem jenom jednou Velmi šťastný

Asi to fakt zbyde na mě Smutný Úsměv

Ono je to s tím 2.0 Sport "složité" - C7g je pokus Hondy "přiživit" se na úspěšných prodejích Toyoty,ale Honďáci mají holt jiný vkus a jiné požadavky, takže to zabil design (předface obzvlášť) a ten 2.0 přišel pozdě... Bohužel z nezájmu byl vyvozen závěr,že o to není zájem,takže C8g má jen 1.8... Smutný Bohužel tím končí perfektní škála nabídky motorů, která se mně osobně na Hondě líbila, kdy VTi bylo od coupe až po kombík... Úsměv

U toho Lexusu bych se trochu bál náhradních dílů (nevím,jak je to s druhovýrobou) - i menší ťukanec (nárazník, kapota, blatník, světlo) znamená totálku... Taky jsem po tom 2.0 v kombíku koukal,ale tyhle info mě odradily...

Btw.: Jakou máš Mazdu? Kolegyně by chtěla 323F. Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 11:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Ono je to s tím 2.0 Sport "složité" - C7g je pokus Hondy "přiživit" se na úspěšných prodejích Toyoty,ale Honďáci mají holt jiný vkus a jiné požadavky, takže to zabil design (předface obzvlášť) a ten 2.0 přišel pozdě... Bohužel z nezájmu byl vyvozen závěr,že o to není zájem,takže C8g má jen 1.8... Smutný Bohužel tím končí perfektní škála nabídky motorů, která se mně osobně na Hondě líbila, kdy VTi bylo od coupe až po kombík... Úsměv

U toho Lexusu bych se trochu bál náhradních dílů (nevím,jak je to s druhovýrobou) - i menší ťukanec (nárazník, kapota, blatník, světlo) znamená totálku... Taky jsem po tom 2.0 v kombíku koukal,ale tyhle info mě odradily...

Btw.: Jakou máš Mazdu? Kolegyně by chtěla 323F. Se stydím

S tím designem to zase tak hrozný nebude, mám 7g sporta předface a nemyslím si že by to bylo škaredé auto. CTR bodykit to u 3D to zachraňue Úsměv Bohužel 5D je prostě hodně nevýrazné a asymetrické.. ale jsou i lidi co mají 7g rádi (třeba já..) je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 11:57   Citovat  

walkingwad napsal:
S tím designem to zase tak hrozný nebude, mám 7g sporta předface a nemyslím si že by to bylo škaredé auto. CTR bodykit to u 3D to zachraňue Úsměv Bohužel 5D je prostě hodně nevýrazné a asymetrické.. ale jsou i lidi co mají 7g rádi (třeba já..) je to dobrý

Design radš no comment... Velmi šťastný A přičti si oproti předchozí generaci zoufalý rejd 7g, slabší 1.6 než měl 5D anglán (84 nebo 92kW - bohužřel emise no) a skvěle umístěná řadička to nezachrání...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 12:25   Citovat  

Ten vzhled by se dal tak nějak skousnout, ale co ten motor Úsměv
Je fakt, že jsem nejel ani v tý 1.6. Byl jsem v několika bazarech... Když se někam vyrazí, tak občas něco prolezem. Ale samý Octávky atp... Když jsem týpkovi řekl požadavek viz. výše... se zamyslel, japonsko, 5d, benzín... a nechtěl byste třeba Octávku... cože cože ? naštvanej
Tak jme koukli do C8g všechno dobrý, ale ta palubka ala vánoční stromeček mě nějak odrazuje... No a pak cena pod 2kila nejde. Ale to u 7g taky nějak moc ne...
Co tam měli z Japan všechno osatní, tak padlo. A co už pozoruju z minula... Zbyly tyhle dvá a až do toho vlezu, tak bude, doufám, jasno...
S tím Lexusem máš, Hellborne, docela pravdu. A to je jediný, co mě od něj odrazuje. Ale zase je to "exotika". Ale když si to roztřískám sám, doufám, ale že už mám vybráno Úsměv tak budu chodit pěšky. Ale malá nepozornost v dnešním provozu a je to hned...
Kdy byl FL? Asi jsem to tu četl, ale... Se stydím
A někdo kdo se přímo zabývá dovozem, prodejem Honda ???

Mazdu mám 323F BJ 1.5 r.v. 1999 foto ->

březen 2011 002.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
březen 2011 002.jpg, 1.23 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 12:29   Citovat  

Boďa napsal:
Ten vzhled by se dal tak nějak skousnout, ale co ten motor Úsměv
Je fakt, že jsem nejel ani v tý 1.6. Byl jsem v několika bazarech... Když se někam vyrazí, tak občas něco prolezem. Ale samý Octávky atp... Když jsem týpkovi řekl požadavek viz. výše... se zamyslel, japonsko, 5d, benzín... a nechtěl byste třeba Octávku... cože cože ? naštvanej
Tak jme koukli do C8g všechno dobrý, ale ta palubka ala vánoční stromeček mě nějak odrazuje... No a pak cena pod 2kila nejde. Ale to u 7g taky nějak moc ne...
Co tam měli z Japan všechno osatní, tak padlo. A co už pozoruju z minula... Zbyly tyhle dvá a až do toho vlezu, tak bude, doufám, jasno...
S tím Lexusem máš, Hellborne, docela pravdu. A to je jediný, co mě od něj odrazuje. Ale zase je to "exotika". Ale když si to roztřískám sám, doufám, ale že už mám vybráno Úsměv tak budu chodit pěšky. Ale malá nepozornost v dnešním provozu a je to hned...
Kdy byl FL? Asi jsem to tu četl, ale... Se stydím
A někdo kdo se přímo zabývá dovozem, prodejem Honda ???

Mazdu mám 323F BJ 1.5 r.v. 1999 foto ->

Facelift C7g byl cca 2004 (přesně nevím) - dostal přední světla s čočkama a zadní "čirejší". Úsměv

Pokud jde o dovoz,tak se poptej Rom.a (tahá většinou z Německa) nebo Alicanteho (ten dováží ze Švýcar).

Jo,tak tuhle Mazdičku by moje kolegyně brala. To je přesně ona. Úsměv Akorát bude muset počkat do rozvodu (cca měsíc) a pak prodat SuperBa... Se stydím Jak spěcháš/vidíš prodej?Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 14:15   Citovat  

Hellborn napsal:
Facelift C7g byl cca 2004 (přesně nevím) - dostal přední světla s čočkama a zadní "čirejší". Úsměv

Pokud jde o dovoz,tak se poptej Rom.a (tahá většinou z Německa) nebo Alicanteho (ten dováží ze Švýcar).

Jo,tak tuhle Mazdičku by moje kolegyně brala. To je přesně ona. Úsměv Akorát bude muset počkat do rozvodu (cca měsíc) a pak prodat SuperBa... Se stydím Jak spěcháš/vidíš prodej?Se stydím

Facelift byl jak říkáš 2003/2004 .. všechny 2004 už jsou poface Úsměv Měl jiný světla (v čočce), přední nárazník (zadní myslím taky) a mlhovky. Palubní počítač měl ukazatel venkovní teploty a spotřeby..
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 16:23   Citovat  

Boďa napsal:
...Tak jme koukli do C8g všechno dobrý, ale ta palubka ala vánoční stromeček mě nějak odrazuje... No a pak cena pod 2kila nejde. Ale to u 7g taky nějak moc ne...

Jestli na to mas finance a opravdu se rozhodujes i mezi C7G 1.6 5D a C8G 1.8 5D, pak nevim co resis. Design uplne jinde, prakticnost a prostornost, vykon, pasivni i aktivni bezpecnost neporovnatelna. Proste novy vuz a pro rodinu aspon o 2 tridy jinde. U 7G lidi taky neskousli radicku a'la dodavka a kdo s tim pritom nekdy jel, tak to povazuje za famozni zalezitost. Palubka u 8G je taky o zvyku a zdanlivy chaos vsech ukazatelu a tlacitek je prehledna zalezitost s vychytanou ergonomii.
   Návrat  
Gringo85 je teď offline  Gringo85
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 20:17   Citovat  

No inak ak môžem poradiť ja som sa niekedy tiež rozhodoval medzi Lexus IS 200 a Hondou Civic 7G 1,6 3D a aj do úvahy pripadal ten 2,0 si, ale ked som si to všetko zrátal tak kúpna cena plus servis mi to vyšlo na 1,6 3D, hm a čo sa týka exkluzivity tak si myslím že ten 2,0 si v 7G 5D je celkom fajn nádielka už len z toho hľadiska že nikto ani len netuší že to môže mať 160 konikov pod kapotou každý to vidí ako takú sivú myš.... takže ja osobne by som kupoval Honda Civic 7G 2,0 5D, treba pozerať mobile sem tam vybehne zaujímavá ponuka...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 21:30   Citovat  

Díky za reakce a rady, kluci...
Sám jsem zvědavej, jak to dopadne. Ještě na to rozhodování chviličku mám.

Hellborn, prodej bych viděl tak na červenec, srpenec...
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 11:01   Citovat  

Zdar, mam dotaz. Jak uz se tu psalo, tak C7G po faceliftu ma (pry) palubni pocitac. Vim, ze A7G po faceliftu ma PP taky a ovlada se z volantu. Cim se ovlada u civica a jaky jsou tam udaje? Psalo se tu, ze venkovni teplota a spotreba... spotreba okamzita nebo nejaka prumerna? Co dal? Dik
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 11:02   Citovat  

Boďa napsal:
Díky za reakce a rady, kluci...
Sám jsem zvědavej, jak to dopadne. Ještě na to rozhodování chviličku mám.

Hellborn, prodej bych viděl tak na červenec, srpenec...

Předám info. Úsměv
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 11:06   Citovat  

Trip napsal:
Zdar, mam dotaz. Jak uz se tu psalo, tak C7G po faceliftu ma (pry) palubni pocitac. Vim, ze A7G po faceliftu ma PP taky a ovlada se z volantu. Cim se ovlada u civica a jaky jsou tam udaje? Psalo se tu, ze venkovni teplota a spotreba... spotreba okamzita nebo nejaka prumerna? Co dal? Dik

jak jsi psal, teplota, spotřeba, celk nájezd a denní nájezd. tuším že spotřeba tam je průměrná /100km a ovládání je kolíčkem přátele
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 11:11   Citovat  

gear napsal:
jak jsi psal, teplota, spotřeba, celk nájezd a denní nájezd. tuším že spotřeba tam je průměrná /100km a ovládání je kolíčkem přátele

Diky moc je to dobrý ... jo a ten kolicek najdu kde? Myslis ten, jak se nim mazou kilaky na tacho? Se stydím
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 11:13   Citovat  

Trip napsal:
Diky moc je to dobrý ... jo a ten kolicek najdu kde? Myslis ten, jak se nim mazou kilaky na tacho? Se stydím

tady je ten kolíček vidět tudy odkaz

zmáčknutím přehazuješ údaje a podržením mažeš hodnoty denního nájezdu a spotřeby přátele
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 11:03   Citovat  

Zdravím,
měl bych zase pár otázek Úsměv
Ještě před... Lexus mě nějak zklamal. Čekal jsem, že přijedu vodvařenej, zamilovanej... ale nějak ani ne...
Honda mě mile překvapila prostorem. Ale známej má jen 1.4, takže motoricky musím jinam.

Těch pár otázek:
Co to má za zadní nápravu? Někde jsem četl něco o torzních tyčích... To neni klasická víceprvková - podélné rameno, příčné ramena a stabilizátor? Jen jsem se pod to ohnul, ale stabilizátor tam chyběl...
Ten 2.0 nemá štelovatelnej volant???
A pak nevíte o nějaké dobré duši, která by měla 1.6 nebo dokonce 2.0 z Jižních čech nebo Vysočiny? Jsem konkrétně z Dačic. Kdo by mě povozil Úsměv
Případně nějakej srázek v nejbližší době?
Díky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 11:11   Citovat  

Boďa napsal:
Zdravím,
měl bych zase pár otázek Úsměv
Ještě před... Lexus mě nějak zklamal. Čekal jsem, že přijedu vodvařenej, zamilovanej... ale nějak ani ne...
Honda mě mile překvapila prostorem. Ale známej má jen 1.4, takže motoricky musím jinam.

Těch pár otázek:
Co to má za zadní nápravu? Někde jsem četl něco o torzních tyčích... To neni klasická víceprvková - podélné rameno, příčné ramena a stabilizátor? Jen jsem se pod to ohnul, ale stabilizátor tam chyběl...
Ten 2.0 nemá štelovatelnej volant???
A pak nevíte o nějaké dobré duši, která by měla 1.6 nebo dokonce 2.0 z Jižních čech nebo Vysočiny? Jsem konkrétně z Dačic. Kdo by mě povozil Úsměv
Případně nějakej srázek v nejbližší době?
Díky

Tak v Dačicích pozdravuj Tombu (červené CRx a stará Prelude 1g). Úsměv

Civic 7g má vzadu víceprvek, vepředu McPherson, až 8g má vzadu torzku.

Na srazy je tu sekce. Úsměv
   Návrat  
mezmerize je teď offline  mezmerize
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 22:03   Citovat  

Chtěl jsem se zeptat když už se to tu nakouslo, chtěl bych vyměnit přefaceliftové přední světla na C7G za pofaceliftové a tak mě zajímá jestli odpovídají rozměrově předfaceliftovým a jestli je i zapojení elektriky stejné?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 22:17   Citovat  

Máš tady na to celé vlákno, tak si to přečti:
tudy odkaz
   Návrat  
CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 21:30   Citovat  

Zdravím promiňte že se vám sem vkrádám ale mám problém a nemůžu najít žádnej topic kterej by odpovídal mému problému jde mi o to že když otevřu kapotu tak vidím na kola a když prší tak mi to zaneřádí motor a proto se chci zeptat jak je to s podběhama zda-li mi tam něco nechybí....předem děkuji za odpověď Honda mám C7G 1.6 Sport
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 22:19   Citovat  

Přední jsou, zadní ne...kudy tam prosímtě vidíš? Okolo táhla řízení? Jestli jo, tak ta celkem velká díra je normální...soudruhům se tohle moc nepovedlo Úsměv
   Návrat  
CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 7:02   Citovat  

Stepa napsal:
Přední jsou, zadní ne...kudy tam prosímtě vidíš? Okolo táhla řízení? Jestli jo, tak ta celkem velká díra je normální...soudruhům se tohle moc nepovedlo Úsměv

Ok dekuji za odpoved je to dobrý
   Návrat  
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 21:03   Citovat  

Zdravím, jen jsem se chtěl optat, jestli někdo s palubním počítačem nemáte vypozorované, kolik přibližně žere D16V1 v5D ve 130 na dálnici? Popř. i ve 120. Díky moc za info, jsme nedávno byli v Chorvatsku a spotřebu jsem zapomněl měřit, pač plnou jsem bral jen ve Slovinsku za 31kc u OMV. Jen pro zajímavost, díky moc.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 21:20   Citovat  

Stepa napsal:
Přední jsou, zadní ne...

Pofacelift C7G má podběhy i vzadu Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7g 1.6 v-tec 5D - rady ke koupi