Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repas podvozku EG6-My dream..
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 18:53   Citovat  

No poslední dobou to není ani tak sen jako noční můra..

Nedávno jsem zjistil,že mám totálně rezavé ramena atd..Tak co,dělám nové sportovní pružiny a brzdy,tak to zhodím a dám do komaxitu ale jelikož toho mám trošku víc,tak mi to dělá známý a dneska mi oznámil super zprávy..Všechny šrouby držely pravděpodobně díky velké rzi a při odtahování snad kromě tří všechny praskly a nastal problém..Prý tam jsou nějaké zvláštní šrouby,které ještě nikdy neviděl a už začala padat otázka kde je sehnat,pokud někdo ví o jakých šroubech mi to říkal a ví kde je sehnat,tak bych byl moc rád (jsem v práci a jedu tam až po desáté večer,takže budu až v tuhle dobu vědět o čem mluví)..

Další problém je,že u něj nemůže auto stát věčně a zadní stabilizátor je prý totálně ale totálně v háj.. no a to tam toho bude asi víc a ten problém je,že mám přístup na internet pouze v mobilu a nenačítají mi stránky jako autokelly a podobně,takže vlastně ani nevím ceny dílů a hlavně cenu zadního stabilizátoru,tak pokud můžu někoho poprosit jestli mi nemůže napsat cenu-děkuji moc!

Jak jsem psal,tak po práci tam jedu a snad se dozvím více a budu mít snad už nějaký seznam náhradních dílů,tak ho sem pak napíšu ať víte,co jsem zase koupil za děsný auto..

Zklamání,znechucení a plný hněvu..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 19:16   Citovat  

No pokud bys chtěl tak mám nějaký šrouby z podvozků, jako uchycení tlumičů apod je to na prd s tim jemnym závitem že musíš do hondy no a nebo za draho je nechat vyrobit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 19:40   Citovat  

To mi povídej,ještě jsem to neviděl a už mě z toho bolí hlava a peněženka ale hold sehnat to musím..
Pokusím se udělat fotky a nějak to poměřit ať sám vím co potřebuji

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 19:44   Citovat  

To znám moc dobře, ono ty silenty přireznou k šroubu a pak jen utrhneš hlavičku a seš víš kde a lahůdka je ještě šroub co drží rameno v tom podelnym rameni sem ho musel flexou uřezat a dostat to ven pač sem měnil tlumiče i s ramenama a byl to porod.

Matyband je teď offline  Matyband
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 20:11   Citovat  

já bych s těma šroubama zkusil jestě berryho ten by je mohl mit kdyz rozebral asi dva civici... Mrk

94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 20:15   Citovat  

twl! nestraště zmatenej

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 22:26   Citovat  

Tak, nakonec sehnat všechny šrouby 2x (nejlíp nové) a taky uložení+zadní stabík

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 22:54   Citovat  

Klejzlik napsal:
Tak, nakonec sehnat všechny šrouby 2x (nejlíp nové) a taky uložení+zadní stabík

Ahoj Marku,

kamaráde, prosím Tě, už to přestaň tak dramatizovat a prožívat. JE TO JEN AUTO, NE DÍTĚ, KTERÉ POTŘEBUJE BEZODKLADNOU PÉČI LÉKAŘŮ. JE TO STARÝ 20TI LETÝ PEKÁČ, O KTERÝ SE MUSÍME HOLT STARAT. SÁM VÍM O ČEM MLUVÍM.

Hlavu vzhůru!!!

Takže v sobotu jedu k Berry91 k Jíčínu: zjisti si, které šrouby potřebuješ a já Ti je mohu od něho přivézt a poslat poštou. Stačí, když Tě v sobotu odpoledne zavolám a domluvíme rovnou ceny??? Není nic jednoduššího. Origo HONDA šrouby nebudou problém. Partner klubu ALDA umí věci se 40% slevou, takže šroub za 150,- rázem stojí 80,- a to už je přívetivější a dokonci Ti to u něj mohu vyřídit, dojet k němu a poslat!!! Osobně jej znám, Tykám si s ním a mohu to zařídit.

Ozvi se. Číslo máš.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 9:30   Citovat  

kdybys chtel originaly staci napsat... nevim jestli ty srouby jdou vubec sehnat jinde nez v honde... jinak uz z fotek cos daval kvuli cidlu abs to vypadalo dost rezave takze nechapu proc se tak divis... a jak psal majk je to 20let stary auto, takze...

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 9:45   Citovat  

Máro to chce klid, ty šrouby rupaj skoro všem, já na starym Civicu neměl nikde ani náznak rzi když nepočítám hlavičky šroubů na podvozku a stejně ty pevnostní šrouby ruply když sem měnil podvozek Velmi šťastný Bohužel jinde než v Hondě je neseženeš Smutný Zkus toho Aldu nebo jak se nabízí Mattika je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 9:53   Citovat  

No tak včera od nějakých 11hodin ráno do 11 hodin večer stihl vše rozebrat, mám naložený auto a dnes budu pískovat, takže se pravděpodobně bude čekat jen na díly a snad vše seženu do pátku ať může montovat a máme to z krku..

Nicméně jsem bohužél nikde nenašel spodní uchycení předních tlumičů - vidlice nebo co to je ?? Dá se to někde sehnat?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 9:58  Naposledy upravil M@jk dne 15.6.2011 , 10:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Klejzlik napsal:
No tak včera od nějakých 11hodin ráno do 11 hodin večer stihl vše rozebrat, mám naložený auto a dnes budu pískovat, takže se pravděpodobně bude čekat jen na díly a snad vše seženu do pátku ať může montovat a máme to z krku..

Nicméně jsem bohužél nikde nenašel spodní uchycení předních tlumičů - vidlice nebo co to je ?? Dá se to někde sehnat?

Prosím Tě Maro,
ještě jedna věc, doporučuji následovné:

1) spray na rozpuštění/povolení rzi tzv. mrazící, k tomu si vzít plyn. hořák mobilní, takže střídavě nařívat a mrazit a střídavě povolovat a utahovat cukáním. Dost to pomává. Klidně povolovacím sprayem den předem nastříkat, ať to působí, většinu šroubů a spojů jsme takto zachránili.

2) zkusit firmu Fabory.cz, má dost velký sortiment. Určitě ji máte i na Moravě.

přátele je to dobrý

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 10:01   Citovat  

Klejzlik napsal:

ty vydlice bych mel ze 6gcka, napis co by si potreboval, mam toho doma z podvozku jeste hafec co se tyka sroubu přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 12:40   Citovat  

M@jk napsal:
Prosím Tě Maro,
ještě jedna věc, doporučuji následovné:

1) spray na rozpuštění/povolení rzi tzv. mrazící, k tomu si vzít plyn. hořák mobilní, takže střídavě nařívat a mrazit a střídavě povolovat a utahovat cukáním. Dost to pomává. Klidně povolovacím sprayem den předem nastříkat, ať to působí, většinu šroubů a spojů jsme takto zachránili.

2) zkusit firmu Fabory.cz, má dost velký sortiment. Určitě ji máte i na Moravě.

přátele je to dobrý
k čemu všechny ty bazmeky??? polej to brzdovkou den dva před demontáži a uvidiš jak to půjde.já sem si takhle zachránil brzdový trubičky a jak krásně šly povolovat jedna báseň.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 12:46   Citovat  

problem je v tom ze zarezne sroub v tele silembloku, to ti pak nepomuze ani svecena voda KO
me se tohle na EKcku jeste nestalo, vzdycky kdyz je vracim zpatky tak vsechno poradne ocistim a namazu, potom to slo vzdycky krasne povolit
ale na EJcku kdyz sem menil zadni ramena tak sem musel rezat i do kastle abych mohl sundat raminka na sbihavost, fakt humus naštvanej

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 12:49   Citovat  

Becky napsal:
problem je v tom ze zarezne sroub v tele silembloku, to ti pak nepomuze ani svecena voda KO
me se tohle na EKcku jeste nestalo, vzdycky kdyz je vracim zpatky tak vsechno poradne ocistim a namazu, potom to slo vzdycky krasne povolit
ale na EJcku kdyz sem menil zadni ramena tak sem musel rezat i do kastle abych mohl sundat raminka na sbihavost, fakt humus naštvanej
ono to právě jak říkaš chce pucn pucn a namazat pak už se to nestane, nejhorší je zadek no ve předu to je gut.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:23   Citovat  

Tak všechno dole, jdu objednávat nové šrouby. Všechny ramena,stabíky atd se nakonec zachránilo.. Vypadalo to, že se to rozpadá ale vzal jsem si to nakonec vše do práce a řádně opískoval a kupodivu je vše jak nové Velmi šťastný.. Naštěstí to byla extrémní ale pouze povrchová rez, takže se to nalakuje a bude to ok..

P.S. Původní plán byl měnit pouze sériové tlumiče s pružinami weitec za kompletní sportovní podvozek a nové brzdy EBC, no a dnes jsem si pro auto měl jet ale to se nějak zvrtlo Velmi šťastný a vypadá to,že snad příští týden bude auto ze spod kompletně nové (repasované) a snad bude na nějakou dobu klid..

Slova měchanika - Byl to porod Velmi šťastný a budeme muset počkat už jen na chybějící díly a pak Ti to za den dám do kupy a můžeš zase jezdit..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:40   Citovat  

hele mam takovej dotaz, dalo by se opískovat auto zespoda??? když je na nápravach atd???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:42   Citovat  

sablos napsal:
hele mam takovej dotaz, dalo by se opískovat auto zespoda??? když je na nápravach atd???

Ahoj, no pokud myslíš jako auto jako auto, tak ne.. Teda u Nás ne, máme tryskáč a dejme tomu,že tam dám max 3x3m plech aby se točil a opískoval ze všech stran, navíc se to věsí rukama, takže..

Možná někde ano.. Já třeba původní nátěř obrušuji a dělám znovu..

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 10:29   Citovat  

sablos napsal:
k čemu všechny ty bazmeky??? polej to brzdovkou den dva před demontáži a uvidiš jak to půjde.já sem si takhle zachránil brzdový trubičky a jak krásně šly povolovat jedna báseň.

Víto,
je to jen jedna z možností. I brzdovka funguje dobře. To je další možnost.
přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 10:49   Citovat  

Klejzlik napsal:
Ahoj, no pokud myslíš jako auto jako auto, tak ne.. Teda u Nás ne, máme tryskáč a dejme tomu,že tam dám max 3x3m plech aby se točil a opískoval ze všech stran, navíc se to věsí rukama, takže..

Možná někde ano.. Já třeba původní nátěř obrušuji a dělám znovu..
no šlo mi o podlahu no sundat z toho ten gumovej nátěr kterej se loupe a nandat tam jinej.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 10:53   Citovat  

chtelo by to fota nejake Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 14:54   Citovat  

sablos napsal:
no šlo mi o podlahu no sundat z toho ten gumovej nátěr kterej se loupe a nandat tam jinej.

Tak to bohužel..
Já třeba volil snad jedinou možnost která je,ručně vše obrousit,natřít chemii-teď z hlavy nevím jak se ten přípravek jmenuje ale natřeš tím rez a během pár minut je pryč a zčerná to no a pak nástřik na podvozek,prý něco lepšího jako od firmy BODY..
No a pak zase vše poskládat dohromady a může se lítat..

Jinak fotky budou ale bohužel jsem neměl sil a radost z toho co jsem viděl,tak nebude foto před a po ale pouze po..
Není se čím chlubit,když člověk kupuje zbytečnosti jako jsou lepší sedačky,světla atd atd a pak zjistí,že se mu pod nohama děje něco šíleného..Moje chyba a moje hloupost ale už to bude z krku..

Další měsíc opravy puchýřků na karosérii a následný zastřík a v zimě snad celolak ale to až podle peněz..

Je toho v poslední době na mě nějak moc a účet bankovní účet zažívá docela průvan ale řídím se heslem.. Když jí miluješ,není co řešit..

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 23:58   Citovat  

vsechny ty chemie jsou jen docasne reseni/sam sem zkusil chelade, dela to stejne co rikas nejprve zezelena apak scerna ale i ty mista co jsem odrbal co nejvic sli tak uz je videt ze to rezne dale Úsměv/, stejne to vyleze znova..kdys je neco rezaveho bo puchyrky tak nejlepsi lek je kus novyho plechu Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repas podvozku EG6-My dream..
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina