Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapalování d16z5
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dominikreichel je teď offline  dominikreichel
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 22:05   Citovat  

Dobrý den. Zrovna se chystám postavit CRX Del Sol s motorem d16z5 a na něj karbce buď z mašiny, nebo Webery, ještě nejsem rohodnut. Jen momentálně řeším jeden problém, chtěl bych to bez řídící jednotky a nevím, jak udělat zapalování. Napadlo mě, dát tam třeba z CRX 1.g, ty měly tuším ještě indučku. A tady otázka na vás: nevíte někdo, jak tam bylo řešeno zapalování (případně schéma) a zda by šlo předělat na tento motor (d16z5)? A pokud ano, zda je vůbec k sehnání. Děkuji
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 23:21   Citovat  

Zkoušel si mrknout do návodu na CRX 1g třebas je tam obrázek s popisem jak a co je k čemu do čeho a kam....

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 14:44   Citovat  

U crx 1G řídí zapalování ecu, rozdíl oproti 2G je jen v tom, že předstih je řízen podtlakově, zatímco u 2G elektronicky.

0
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 21:06   Citovat  

OK, děkuji za vysvětlení. Pak by mě tedy zajímalo, dělala Honda někdy nějaké motory, které byly s indučkou? Nebo jinak, tam je nějaký zapalovací modul? Nedalo by se to nějak obejít mimo řídící jednotku? Že bych to třeba zapojil nějak jinak? Vůbec nevím, co do toho vedou za kabely, jestli +,- a nějaký signál, nebo něco takového. Děkuji za osvětlení.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 21:15   Citovat  

2G i 1G mají zapalovací modul a indukční cívku v rozdělovači (u toho 1G to nevím stopro, ten jsem nerozebíral).
U civica 1,3 3G, co mi nedávno předělával Hifil (viz téma v showroomu) byl rozdělovač bez řídící jednotky, ale jak to rozchodit na D16Z5, to netuším.

0
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 21:32   Citovat  

Nevadi, i tak diky za odpoved a vysvetleni Úsměv snad se nekdo najde, kdo to bud delal, nebo aspon vi..jsem sice elektrikar, ale tady tomu vubec nerozumim Smutný

0
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 21:46   Citovat  

Jinak jsem se chtel jeste zeptat, jak to bylo resene na tom Civicu? Treba to bude podobne jak na CRXu. Děkuji

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2011 , 5:16   Citovat  

citace:
CRX Del Sol s motorem d16z5 a na něj karbce buď z mašiny, nebo Webery
proč,nechápu proč se zbavovat precizního řízení?motor bude nějak upravenej- co si od toho vubec slibuješ?máš zkušenosti s karbama potažmo s webrama,umíš je seřídit?pokud chceš honit výkon tak 4klapka nebo větší škrtící klapka na seriový sání,případně manifold z b16 a dovařit na něj přírubu ze z5.
jinak k dotazu,pokud si to nerozmyslíš -sežeň si rozdělovač z preludy 2g 1,8 ta má jak podtlakovou ,tak odstředivou regulaci.pozor ne z 2,0i.z toho civika by to mělo jít taky ,předpokládám že to bude uvnitř stejný. zapojení je jednoduchý přivedeš na zapalovací modul a cívku napájení a z výstupu modulu kostrou spínáš cívku.vstup modulu spíná přímo snímací cívka kolem toho 4 hrotovýho magnetu.

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 22:16   Citovat  

S karburátorama mám bohaté zkušenostu, jak s Weberama, tak i s těma z mašiny. Na těch z mašiny to je hodně velké peklo. Příruby a vše okolo svářešské si udělám, také svody přímo spočítané na ty karbce a sladit si to nechám u známého. Nikdy bych třeba neřekl, co se dá udělat z favorita-postavili jsme favorita na autokros na karbcech z mašiny a je to peklo. Takže si myslím, že pokud to ten Honďácký motor nerozerve, že by to mohlo být hodně slušné.

Zapalování jsem už také vyřešil, postavím si čtyri C.D.I moduly zapalování a na každý indučku. Takže vlastně rozdělovač mi bude rozdělovat kostru do jednotlivých modulů a následně induček=každý válec má svou indučku. Proč jsem se tak rozhodl? Je to vlastně tyristorové vysokofrekvenšní zapalování až do 12000ot/min, to sice nevyužiju, ale mám rád nějakou rezervu. Tyto moduly mi vlastně dají silnější a zároveň kratší jiskru narozdíl od sériového zapalování=lepší spalování a nárust výkonu.

Jinak děkuji za vyčerpávající odpověď.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapalování d16z5
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina