Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
swap H22A - upravy a problemy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 8:07  Naposledy upravil OKMAS dne 7.5.2012 , 7:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Koupil jsem si toho RHD H22A civica co tu byl, ale ten motor mě trošku zklamal (asi jsem od toho čekal víc), takže něž si motor přehodím do svýho civica, rád bych ho trochu "oživil". S autem jezdím každý den do práce, takže bych potřeboval aby to vypadalo nějak takto:

1) do 4000 ot. bez vlivu na spotřebu (napadlo mě jen nějak zvýšit CR a odlehčit - setrvačník a řemenice)

2) nad 4000 ot. peklo (tady by to chtělo posunout spínání vtecu a asi nějaké ostřejší vačky, které mají "přiostřený" jen vtec)

o přeplňování zatím neuvažuju, to bych asi nevyužil... Moc se v těch performance dílech nevyznám, tak něž začnu něco schánět, chtěl jsem se poradit se zkušenými borci tady... uvítám jakékoliv info,doporučení nebo nápad. Díky je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 8:34   Citovat  

OKMAS napsal:
Koupil jsem si toho RHD H22A civica co tu byl, ale ten motor mě trošku zklamal (asi jsem od toho čekal víc), takže něž si motor přehodím do svýho civica, rád bych ho trochu "oživil". S autem jezdím každý den do práce, takže bych potřeboval aby to vypadalo nějak takto:

1) do 4000 ot. bez vlivu na spotřebu (napadlo mě jen nějak zvýšit CR a odlehčit - setrvačník a řemenice)

2) nad 4000 ot. peklo (tady by to chtělo posunout spínání vtecu a asi nějaké ostřejší vačky, které mají "přiostřený" jen vtec)

o přeplňování zatím neuvažuju, to bych asi nevyužil... Moc se v těch performance dílech nevyznám, tak něž začnu něco schánět, chtěl jsem se poradit se zkušenými borci tady... uvítám jakékoliv info,doporučení nebo nápad. Díky je to dobrý

Prodej serii motor, prihod par korun a kup si motor z me preludky co bude brzo na prodej (dle pouzitych svodu s vyfukem vykon 250-270PS).
Vyjde Te to na petinu poradne upravy a mas jistotu, ze ten motor drzi VTEC

EDIT : Zde najdes vice info o danem motoru a nejaka videa Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 10:11   Citovat  

týjo no to vypadá sakra dobře je to dobrý ale asi bych najednou nedal tolik peněz dohromady, navíc než se prodá ta serie to by bylo taky na dlouhé lokte...

jen tak pro info kolik ti to žere, když jezdíš s lehkou nohou?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 10:16   Citovat  

OKMAS napsal:
týjo no to vypadá sakra dobře je to dobrý ale asi bych najednou nedal tolik peněz dohromady, navíc než se prodá ta serie to by bylo taky na dlouhé lokte...

jen tak pro info kolik ti to žere, když jezdíš s lehkou nohou?

Na splatky jsem dal skoro vsem kupcum z HC, bot chapu, ze nemaji hned penize Lucy
Pri lehke noze? Mene nez Tobe. Byla tam extremne dlouha petka, takze jsem nic netocil a ve spodku to nezere. Pri dalnicnich 120kmh GPS (bezne tacho 130) kolem 8,5litru VTEC

Jinak motor s kompletnim sanim, staci dat jen svody s vyfukem a vyjet radne posilen, bude stat kolem 55t VTEC

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 10:22   Citovat  

sakra člověče ty mi dáváš brouky do hlavy to mi hlava nebere a odkud že jsi a kdy to budeš prodávat?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 12:17   Citovat  

OKMAS napsal:
sakra člověče ty mi dáváš brouky do hlavy to mi hlava nebere a odkud že jsi a kdy to budeš prodávat?

Jsem z Mostu, motor se prave vyndava = bude na prodej za par dnu VTEC

oyram je teď offline  oyram
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 13:21   Citovat  

Renuv motor na jezdeni do prace? No proc ne Úsměv Uz si nepamatuju jak pak Ladyz s nim pokrocil, mozna mu to pak uz jelo lip, mozna mi to rikal a ja uz na to zapomnel ale kdyz jsme si davali jen tak sprinta v modranech tak ja s P3G(ale taky h22a) s uplne placatyma svodama a nejderavejsim rezavym vejfukem a plnym kufrem jsem ho dal... Mel to ve vysokejch otackach nejaky mrtvy, z nizkejch me daval a dycky jsem ho predjel... Tusim ze vtec mu nejel, ale tak toho by sis asi vsiml... A taky mel zbytecne velkej vyfuk tusim v ty dobe... Kdyztak muzem porovnat jestli uz to jede jak ma... Pac myslim ze wheelman s tim neco pak delal... Melo by to jet asi trochu lip nez moje...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 14:22   Citovat  

ReNo napsal:
Jsem z Mostu, motor se prave vyndava = bude na prodej za par dnu VTEC

ok popřemýšlím a dám vědět je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 14:27   Citovat  

oyram napsal:
Renuv motor na jezdeni do prace? No proc ne Úsměv Uz si nepamatuju jak pak Ladyz s nim pokrocil, mozna mu to pak uz jelo lip, mozna mi to rikal a ja uz na to zapomnel ale kdyz jsme si davali jen tak sprinta v modranech tak ja s P3G(ale taky h22a) s uplne placatyma svodama a nejderavejsim rezavym vejfukem a plnym kufrem jsem ho dal... Mel to ve vysokejch otackach nejaky mrtvy, z nizkejch me daval a dycky jsem ho predjel... Tusim ze vtec mu nejel, ale tak toho by sis asi vsiml... A taky mel zbytecne velkej vyfuk tusim v ty dobe... Kdyztak muzem porovnat jestli uz to jede jak ma... Pac myslim ze wheelman s tim neco pak delal... Melo by to jet asi trochu lip nez moje...

no mě říkal, že prý podle wheelmana je to normál, ale mě to přišlo takové líné. je tam odpojená 4klpaka, tak možná to bude i trochu tím, musím se na to podívat pořádně...

0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 14:55  Naposledy upravil oyram dne 29.6.2011 , 15:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

OKMAS napsal:
no mě říkal, že prý podle wheelmana je to normál, ale mě to přišlo takové líné. je tam odpojená 4klpaka, tak možná to bude i trochu tím, musím se na to podívat pořádně...

Ona ta ctyrklapka tam neni klasicka ctyrklapka, kdyztak si dej vyhledat IAB... A hlavne P28 ECU to ani neumi jestli nemas P13 nebo P72. On to nebude asi zas takovej rozdil. Nekdo to odpojuje a nekdo ne, nekdo ten vacuum box omylem ulomi pri pokladani motoru Úsměv. Ja to taky nemam zapojeny... Wheelman je nejspis holt zvyklej ze auto tahne trochu vic tak mozna tech par ucouranejch koniku uz nepozna, ale kdyby nesel vtec tak to by si vsiml...No muzem nekdy porovnat a videl bys jestli to jede jak ma, mozna jsi jen narocnejsi Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 15:09   Citovat  

no já právě myslel, že když je odpojená tak jsou klapky pořád zavřené, tudíš jezdíš jen na delší sání a tak to jede o trošku hůř ve vysokých točkách (vtec)

0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 15:28   Citovat  

No ja tomu moc nerozumim. Je to mozny, to tu urcite nekdo vi... Spravne by "mela byt asi odpojena" tak, ze to jede jen na to kratky. Protoze kdyz se to odpojuje tak to bude asi spis kvuli tem vyssim tockam. Ono ta spravna jednotka nejak v urcitejch otackach da signal k otevreni toho dlouhyho nebo tak nejak. Ja mam mozna zapojeny blbe i ty podtlaky nejaky Úsměv... Jsem to tam sice nejak zapichal ty trubicky podle jinyho auta ale me tam prave taky chybi ten IAB protoze ho mam ulomenej a nejak jsem se o to nestaral. Kdyz jsem si daval sprint s origo 200HP P5G(byvala Kandikovo) tak na otresnej stav myho auta byla ta vaha porad celkem znat, ta jeho vypadala hodne zachovale, tak to asi jede tak nejak jak by melo...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2011 , 7:28   Citovat  

aha tak ono to funguje asi obráceně - odpojené = pořád otevřeno

zrovna tuhle věc bych chtěl zachovat funkční, ale bohužel mi tm chybí všecky ty nesmysly okolo

iabtb9.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
iabtb9.jpg, 91.71 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2011 , 20:12   Citovat  

je vůbec možné ten motor takhle naladit?
má smysl posouvat ten vtec ke 4tis. ot.?
netušíte někdo?

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2011 , 20:25   Citovat  

naco chces posuvat Vtec ked nemas ani ine vacky ani nic

zmysel by to malo keby si mal robenu hlavu ale ked sa nepletiem posuva sa obmedzovac a Vtec zopina este neskor ako v serii
snad sa vyjadri 906

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2011 , 22:07   Citovat  

jj proto se ptám, nevím co mám koupit Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 7:25   Citovat  

tak swap už je skoro hotový. akorád jsem narazil na problém při zapojování el...
Používám ECU z vti (B16A2) a ta nemá IAB, takže teď to nemám kam připojit Smutný

Jediné co mě napadlo je vzít signál z vtec ventilu a použít ho pro solenoid valve IAB (přes relátko)
IAB se aktivuje mezi 4600-4800ot tak by to snad mohlo ± fungovat.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 7:32   Citovat  

tak se domluv s tím kdo ti bude upravovat ecu ať použije pro ovládání iab jinej výstup např pro klimačku.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 7:38   Citovat  

no jestli to půjde i takhle, tak to by bylo super.
na úpravu ECU jsem si eště nikoho nedomlouval, protože eště nejsem ani pojízdnej. I když na tohle by možná stačila i samotná ECU,ne?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 7:44   Citovat  

OKMAS napsal:
no jestli to půjde i takhle, tak to by bylo super.
na úpravu ECU jsem si eště nikoho nedomlouval, protože eště nejsem ani pojízdnej. I když na tohle by možná stačila i samotná ECU,ne?
myslíš ji jako přemapovat na h 22 + ten výstup bez auta ? no osobně bych do toho nešel.to si lajzne jen někdo kdo už má ověřenou mapu pro h 22 případně to muže vyzkoušet u sebe .a i tak mužeš mít jiný vstřiky nebo o něco jinej tlak paliva a už to nebude ok.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 7:55   Citovat  

jj to jsem myslel. tak to asi nechám zatím být. Natáhnu dráty od toho solenoid valve k ECU a pak se to snad někam připojí...

Každopádně moc díky je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2012 , 20:18   Citovat  

Je to tam. dneska první start!
zatim nikde nic neklepe a šlape pěkně, ALE zarazil mě tlak oleje. Dával jsem pryč vyvažovací hřídele a samžřejmně zaslepil jejich mazaní, čímž se tlak oleje v systému zvýší. Jenže mě to teď ukazuje nějakých 70psi při 1000ot/min
máte s něčím takový někdo zkušenost? přijde mi to jako extrémně hodně to mi hlava nebere

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2012 , 20:23   Citovat  

studenej olej ? to je normál , já mám 7 bar.až se ohřeje tak to musí klesnout

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2012 , 21:17   Citovat  

jj studenej, to je fakt. za tepla 90-100°C jsem si všimnul něco kolem 90psi při 3-4tis ot. víc jsem to zatím nevytáčel... příště se na to podívvám pořádně.

Každopádně díky monty za bleskovou reakci je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 9:48   Citovat  

tak včera konečně první jízda je to dobrý jede parádně,jen ty přední gumy asi brzo odejdou Úsměv

sledoval jsem tlak oleje a ani po jeho ohřátí tlak neklesne pod 70psi. Je ale dost možné že trochu kecá budík (za 700,- CZK se to dá čekat).

Ještě mám trochu problém s řazením, jeden bovden jde hodně ztuha. Zkoužel jsem ho proolejovat, ale nepomohlo a nový v Hondě 9800,- Tak to koukám!

Jo a svíčky jsou úplně černé, tak zkusím trochu ubrat na tlaku paliva než se doladí ECU.

Obsah fóra Honda-club.cz   
swap H22A - upravy a problemy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina