Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
7 let stary pneu ??? aneb vlastnosti vs vek pneu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 12:03  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 2.7.2011 , 20:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdary mam dotaz,co muzu cekat od 7+- let starych zimni pneu fulda kristal vzorek 6-7mm,popripade naky zkusenosti ze staryma pneu jak letnima tak zimnima ,jak se meni vlastnosti po tolika letech ,dekuji za postrehy přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 16:04   Citovat  

Co já jsem po tom před časem pátral tak rezervu nemusíš mít. A to ani u Hondy. V jednom článku psali např. u Hond od 93roku už rezerva není povinnost pokud máš opravnou sadu. A staré auta že mají mít povolení od výrobce. Měl byt i seznam aut kterých by se to mělo týkat vypsán Ministerstvem dopravy, ale ten jsem nikde nenašel. Ale myslím že to už taky neplatí a rezervu v autě jednoduže nemusíš vozit pokud máš opravnou sadu. Každopádně vím že u např. strarých Škodovek rezerva zůstat musí protože je braná jako součást deformační zony.
A když nemusí být rezerva tak by mě zajimalo jestli nemusí být i klíč a zvedák? Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:05   Citovat  

pls help Bueee
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:13   Citovat  

tak muze se ti zbortit kostra Úsměv o tom ze ty gumy nebudou fungovat jak kdys jsou novy nebo rok dva stary je jasne Úsměv
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:17   Citovat  

Na sněhu budou v pohodě, na mokru to bude trochu klouzat, na suchu prakticky nepoznáš rozdíl - mám taky tak starý Pirelli Snowsport na CTRku. Na C7 nafťákovi mám 10 let starý Bridge (letní) a ty držej i na mokru.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:20   Citovat  

area07 napsal:
Na sněhu budou v pohodě, na mokru to bude trochu klouzat, na suchu prakticky nepoznáš rozdíl - mám taky tak starý Pirelli Snowsport na CTRku. Na C7 nafťákovi mám 10 let starý Bridge (letní) a ty držej i na mokru.

jako zrovna mam letni co maj 10let a akorat jsou horsi na mokru ,popravde mozna jsou lepsi jako novy pneu naky podradny znacky ,spis se bojim ze prasknou nebo tak ,jesli nekomu uz rupla stara pneu nebo tak ..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:24   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jako zrovna mam letni co maj 10let a akorat jsou horsi na mokru ,popravde mozna jsou lepsi jako novy pneu naky podradny znacky ,spis se bojim ze prasknou nebo tak ,jesli nekomu uz rupla stara pneu nebo tak ..

to prasknutí nevím, já mám jenom vyzkoušený když se mi svlíkla přední guma v zatáčce Velmi šťastný ale aby vyloženě rupla to bys tomu musel asi dost pomoct - přetížení nákladem atd. nebo kdyby z ní už koukali kordy
   Návrat  
paja69 je teď offline  paja69
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:28   Citovat  

Podle testu co sem nedávno zhlédl (myslím že to bylo v pořadu autosalon, nebo v něčem podobném) tak pneumatiky starší 4 let mají horší brzdnou dráhu a na mokru tolik nedrží stopu. Dle vlastních zkušeností můžu potvrdit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 20:35   Citovat  

starší pneu většinou pocítíš na mokru,tolik nesedí a hlavně delší brzdná dráha
guma tvrdne,ztrácí pružnost
že by jentak praskla sem neslyšel,ale rozhodně bych s tim "nezávodil" (já osobně bych takový gumy buď vyhodil nebo dal do muzea HaHaaa )
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:14   Citovat  

Mám letní, 7-8 let starou, vzorek 4mm - na suchu drží pěkně, na mokru jedu dost opatrně. MARANGONI Zeta Linea, najel jsem na nich 60-65.000km. Letos ještě vydrží...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:15   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
prasknout ne, ale ted kamos daval litaky a mel 7 let stary gumy a meli totalne zborcenou tu kostru uvnitr, nemela ani jedna guma ten tvar jaky by mit mela
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:27   Citovat  

Brnďa napsal:
prasknout ne, ale ted kamos daval litaky a mel 7 let stary gumy a meli totalne zborcenou tu kostru uvnitr, nemela ani jedna guma ten tvar jaky by mit mela

tak letni mam rozmer 215/40/17 a ty zimaky jsou 205/55/16 a 225/50/16 ,spis asi davat pozor na doury Smutný
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:34   Citovat  

7 let stara zimni guma je dobra tak na leto kdyz nebudes zavodit
nebo zalezi kde jezdis, tady u nas na assku bych si s tim na zimu moc netroufal
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:38   Citovat  

Nebuďte takový citlivky !!! Velmi šťastný Starší guma lepší drift VTEC OK
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:41  Naposledy upravil Idaho dne 2.7.2011 , 21:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tři roky stará guma ( respektive tři roky na aute - stálo na bazaru, jak byla v reálu stará guma nevím ) mi klekla na dálnicic cca ve 140-150km otrhl se behoun takřka po celé délce, rozpáral podbeh a skoncil jsem částečne na boku na dálnici PB-Pha takže ja osobne sem na astáří pneu háklivej.
Vždy jsem si mylsel že se to muže stát jen u protektoru že se odtrhne behoun, kor takhel čiste ale už vím že nejen tam - pneu byly Fulda ..něco.. Auto jsem koupil s gumama na kterých byle jeste "špuntíky" prodste nové pneu. Bazarista mi neřekl že na nich stojí auto v tom bazaru druhým rokem Smutný

At si kdo chce co chce říká o Barumkách s bravuris a bravuris II event polaris jsem za 6 let co je kupuji nemel problém.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:41   Citovat  

Rom. napsal:
jojo taky je pravda ze si na nich muzes lip namlatit cunu Velmi šťastný vse ma i sve pozitiva Úsměv)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:42   Citovat  

Rom. napsal:

no oni jsou to kola a pneu z S2000 ,asi do nich nepujdu ,je to skoda jsou za slusnou cenu ale mam strach s tech pneu ..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 21:46   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no oni jsou to kola a pneu z S2000 ,asi do nich nepujdu ,je to skoda jsou za slusnou cenu ale mam strach s tech pneu ..
taky jsem chtel kola z s2000, ale diky tomu ze jsou kola v paru a kazdy par ma jiny rozmer tak jsem se na to vyprd, leda bych mel zadokolku Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 22:24   Citovat  

bys ty sirsi dal do predu Velmi šťastný
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 8:53   Citovat  

s tim starim to nebude tak horky, zvlast u letnich, ale zalezi v jakym sou stavu, kde se parkuje, jak moc jezdi atd., moje osobni zkusenost:

Civic
8 let stary letni bridgestone - vzorek ok, drzej jako prilepeny, max. spokojenost, nepopraskany,garazovany prede mnou
5-6 let stary zimni barumky - vzorek skoro jako novej, na snehu to silene klouze, hruza, barumky nikdy uz

Accord
7 let stary letni micheliny - vzorek ok, krasne drzej, tichy, max. spokojenost, hodne popraskany a zpuchrely, negarazovano, takze kupuju novy co nejdriv!!!
6 let stary zimni continentaly - byly tichy, na snehu uz ale problem nekde vyjet, dostal sem 2 roky stary krasny dunlopy wintersporty a mnohem lepsi

Jinak na suchu si nemuzu na michelin a bridgestone stezovat, v zime mi prijde, ze neumim jezdit citlive (pred tim mazda mpv a okta oboje v tdi s tezsim cumakem).
   Návrat  
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 9:11   Citovat  

Rom. napsal:

Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 9:20   Citovat  

Doktor napsal:
s tim starim to nebude tak horky, zvlast u letnich, ale zalezi v jakym sou stavu, kde se parkuje, jak moc jezdi atd., moje osobni zkusenost:

Civic
8 let stary letni bridgestone - vzorek ok, drzej jako prilepeny, max. spokojenost, nepopraskany,garazovany prede mnou
5-6 let stary zimni barumky - vzorek skoro jako novej, na snehu to silene klouze, hruza, barumky nikdy uz

Accord
7 let stary letni micheliny - vzorek ok, krasne drzej, tichy, max. spokojenost, hodne popraskany a zpuchrely, negarazovano, takze kupuju novy co nejdriv!!!
6 let stary zimni continentaly - byly tichy, na snehu uz ale problem nekde vyjet, dostal sem 2 roky stary krasny dunlopy wintersporty a mnohem lepsi

Jinak na suchu si nemuzu na michelin a bridgestone stezovat, v zime mi prijde, ze neumim jezdit citlive (pred tim mazda mpv a okta oboje v tdi s tezsim cumakem).

nechci nic říkat,ale neviděl sem zimáky,který by po 5ti letech obstojně fungovaly na sněhu Tak to valím bulvy
každý 2-3 rok kupuju na zimu nový..a na polarisky si nestěžuju..viděl bych problém v tom stáří..nová je nová

jinak ti, co máte starý pneu, to kupujete jetý nebo je máte tak dlouho??
(vzhledem k tomu,že tu slyšim jak pěkný vzorky mají)
mě když se poštěstí,tak letní vydží 2 sezony a to sem rád..
a i přes to kupuju pořád nový
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 9:28   Citovat  

Presne, stari bych resil hlavne u tech zimaku.
Ad stari - v mym pripade mam na obou autech 60tis km takze to vychazi jen na 30tkm na jednu sezonu, proto to stari a kdyz mam auto 05 tak pneu jsou 04

RASTA napsal:
nechci nic říkat,ale neviděl sem zimáky,který by po 5ti letech obstojně fungovaly na sněhu Tak to valím bulvy
každý 2-3 rok kupuju na zimu nový..a na polarisky si nestěžuju..viděl bych problém v tom stáří..nová je nová

Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 9:31   Citovat  

RASTA napsal:

Jo,jo - Polaris dva roky v pohodě, třetí už je občas problém rozjezd do kopce, čtvrtý jsem na nich ještě neabsolvoval... Jsem s nima spokojen. Ale měl jsem k autu asi 6let starý GY Ultragrip a na sněhu jakžtakž, na mokru klouzaly...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 9:45   Citovat  

Doktor napsal:
Presne, stari bych resil hlavne u tech zimaku.
Ad stari - v mym pripade mam na obou autech 60tis km takze to vychazi jen na 30tkm na jednu sezonu, proto to stari a kdyz mam auto 05 tak pneu jsou 04

to pak jo..
ono při nájezdu min.100tis ročně, to pak jde jak na běžícim pásu Velmi šťastný
na ceru už tolik nedám,ale zase dostávaj..takže pro mě by bylo lepší na pneu udávat "spotřebujte do 2 let" pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 9:55   Citovat  

jasny, ono dve auta sou oecne zrouti (2x pojistky, gumy, servisky atd) to snad ne

RASTA napsal:
to pak jo..
ono při nájezdu min.100tis ročně, to pak jde jak na běžícim pásu Velmi šťastný
na ceru už tolik nedám,ale zase dostávaj..takže pro mě by bylo lepší na pneu udávat "spotřebujte do 2 let" pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 13:10   Citovat  

RASTA napsal:

no letni co jsou vyrobeny 2000 jsem koupil ze 6-7mm vzorkem proto me bohuzel nenapadlo se kouknout na datum vyroby ,koho by napadlo ze s takovym vzorkem muzou byt tak stary gumy ,a ty zimni se prodavaj s kolama S2000 s rokem vyroby 2003 a taky vzorek 7mm ,proste je jel jednu zimu a pak strcil do garaze na 8 let .. ty letni jeste dojezdim ale ty zimaky kupovt nebudu ,to uz bych se bal ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 13:31   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no letni co jsou vyrobeny 2000 jsem koupil ze 6-7mm vzorkem proto me bohuzel nenapadlo se kouknout na datum vyroby ,koho by napadlo ze s takovym vzorkem muzou byt tak stary gumy ,a ty zimni se prodavaj s kolama S2000 s rokem vyroby 2003 a taky vzorek 7mm ,proste je jel jednu zimu a pak strcil do garaze na 8 let .. ty letni jeste dojezdim ale ty zimaky kupovt nebudu ,to uz bych se bal ...

oni vědí moc dobře proč to prodávají Velmi šťastný
já koukám na datum i u novejch,sem tim trochu posedlej Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 14:55   Citovat  

RASTA napsal:
...
.....

zimní Pirellky mám na CTR s kterým přes zimu nejezdím takže je mi tak nějak jedno že to jsou takový puky, auto na nich jenom stojí v garáži kdybych náhodou potřeboval vyrazit a letní Bridge na nafťáka jsem koupil od báby i s diskama za litr kus, bo si kupovala nový auto a tyhle už nevyužije. Jezdila fakt málo.....takže je jako správnej čech nevyhodím ale dodělám Velmi šťastný ...když sou "skoro" nový Velmi šťastný vyjma těchto dvou případů kupuju taky nový pneu

offtopic ještě bych se zaměřil na "DOT" tlumičů, stabilizátorů a dalších prvků náprav, když je tohle vylágrovaný tak ani fungl nový gumy nepomůžou......
   Návrat  
Davee je teď offline  Davee
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 14:58   Citovat  

no pokud jde o mě tak sakra gumy jsou jediný co nás drží na silnici a čim starší pneu tim horší vlastnosti, osobně si myslim že životnost do 5-ti let pak vyhodit i kdyby měli novej vzorek

osobních zkušeností s tim mam dost a nový je prostě nový a rozdíl je dost znatelnej
jo a s barumkama jsem taky nikdy neměl problem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
7 let stary pneu ??? aneb vlastnosti vs vek pneu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina