Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Červenec 2011 - výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4

Komu dát svůj hlas?
Aqwertzz
3%
 3%  [ 10 ]
Lubosh
3%
 3%  [ 11 ]
Verca
6%
 6%  [ 19 ]
Gazdoor
5%
 5%  [ 18 ]
Jonik
25%
 25%  [ 78 ]
Speedy
9%
 9%  [ 28 ]
Luky
4%
 4%  [ 13 ]
Roverman
7%
 7%  [ 22 ]
PK81
13%
 13%  [ 42 ]
DanTe
4%
 4%  [ 13 ]
RadekGT
3%
 3%  [ 12 ]
KachnaCRX
13%
 13%  [ 43 ]
Hlasovalo : 161
Celkem hlasů : 309

neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2011 , 8:26  Naposledy upravil neyo dne 8.8.2011 , 14:37, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Vyhlašuji soutěž opět na další měsíc. Zasílat můžete až do konce července - těším se na Vaše prázdninové výtvory Úsměv

1. FORMAT

Je mozne zasilat pouze fotky ve formatu JPG, s orientaci na delku (povolen je format 3:2 i 4:3), vitezna fotka muze byt pri pouziti do kalendare oriznuta na jednotny format v rozmezi cca 10%. Neni mozne zasilat fotky na vysku, panoramaticka fotka je povolena pouze v pripade, ze finalni format bude odpovidat rozmezi uvedenemu pomeru stran. Neni povoleno k fotce dodavat zadne barevne ani odzobne ramecky, pouze cista fotka. Pokud na tom autor trva, je mozne do fotky vlozit svuj podpis (na originalni verzi pro kalendar vsak byt nesmi).

a) Zmensene foto do souteze: format JPG (komprese max 70%), delsi strana 1024px, kratsi v zavislosti na formatu.
b) Originalni foto do kalendare: format JPG v maximalni kvalite, velikost min. 5 mpix

Neni mozne zasilat foto z mobilu, fotografie bude vyrazena. Neodstranujte prosim z fotografii umyslne EXIF. Dojde-li fotka do souteze vetsi, bude automaticky zmensena na odpovidajici velikost!

2. UPRAVY

Jsou povoleny upravy jako uprava kontrastu, barev, lokalni korekce, drobne retuse vad ci rusivych mist, upravy perspektivy, orez, redukce sumu, rozostrovaci ci doostrovani filtry, hdr, kolorovani, multiexpozice apod. Dovoleno je vymazat znaky a cislice z RZ a nahradit je.

Je zakazano provadet jakekoliv fotomontaze, dodavani ruznych pozadi ci objektu z jinych fotek, dokreslovani, zasadni zmeny objektu (napr. virtual tuning).

3. AUTORSTVI A PODMINKY

Soutezit muze pouze autor zaslane fotografie a kazdy muze zaslat maximalne 1 fotografii za mesic. Jestlize nekdo posila fotku ciziho auta napr. zde z klubu, bylo by vhodne ho o tom informovat (pokud je to mozne). Pokud autor se svou fotkou zvitezi, nemuze se nasledujici 4 mesice fotosouteze zucastnit (kazdy tedy muze mit maximalne 3 vitezne fotky v kalendari). Zvitezi-li fotka s konkretnim autem, nemuze jiz stejne auto byt objektem soutezni fotografie v danem roce (sledujte proto pozorne fotosoutez). Autor fotografie zaroven s jejim zaslanim dava OS Honda Club souhlas ke zverejneni.

4. PREDMET

Hlavnim predmetem fotografie musi byt vyrobek se znackou HONDA, predevsim tedy automobil, popr. motocykl (berte v potaz, ze jsme server zamereny predevsim na auta, tzn. ne napr. doplnky z butiku). Motiv fotografie by mel v idealnim pripade korespondovat s obdobim soutezniho mesice. Neposilejte prosim letni fotku do lednove souteze, nebo fotku se snehulakem v srpnu apod., muze byt ze souteze vyrazena. Na fotografii mohou byt i lide, avsak vzdy by mely byt obeznameni s tim, jak bude tento snimek pouzit. Fotka by mela byt vzdy porizena v soualdu s dobrymi mravy.

5. ZASILANI FOTEK A HLASOVANI

Fotky muzete zasilat ve zmensene verzi na adresu fotosoutez@honda-club.cz ode dne vyhlaseni souteze adminem. Do nazvu souboru nezapomente napsat svuj nick! Po prijeti Vam admin vzdy potvrdi prijeti, popr. Vas upozorni, ze fotka nesplnuje podminky a muzete sjednat napravu. Termin zasilani je ukoncen poslednim dnem v mesici.

Nasledne budou vsechny fotografie zverejneny, a to v poradi, v jakem dorazily, a zacne hlasovani. Kazdy hodnotici ma pravo dat hlas az trem fotografiim, hlasovani bude probihat 7 dni. Pote budou vyhlaseni vitezove a autor prvni vitezne fotografie bude pozadan o zaslani fotorafie v originalnim rozliseni. Soutezici, jehoz foto skonci druhe, bude taktez pozadan o zaslani fota, z nejz bude vytvoren wallpaper v designu H-C.

Admin, potazmo OS Honda Club, si vyhrazuje pravo na zmenu pravidel a vyrazeni jakekoliv fotografie nesplnujici uvedene podminky. V pripade zjisteni zamerneho podvodu hrozi autorovi zakaz ucasti v soutezi po cely rok nebo dokonce i ban.

aqwertzz.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
aqwertzz.jpg, 240.07 kB

Lubosh.jpg

Lubosh.jpg, 569.13 kB

verca.jpg

verca.jpg, 151.15 kB

Gazdoor.jpg

Gazdoor.jpg, 419.54 kB

jonik.jpg

jonik.jpg, 527.92 kB

speedy.jpg

speedy.jpg, 564.81 kB

luky.jpg

luky.jpg, 531.88 kB

Roverman.jpg

Roverman.jpg, 406.81 kB

PK81.jpg

PK81.jpg, 877.21 kB

DanTe.jpg

DanTe.jpg, 736.93 kB

RadekGT.jpg

RadekGT.jpg, 201.83 kB

KachnaCRX.jpg

KachnaCRX.jpg, 154.81 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.7.2011 , 13:32   Citovat  

up tudy po poslední slabé účasti jsem se rozhodl, že po letech taky zas jednou zkusím štěstí Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.7.2011 , 20:04   Citovat  

tudy UP Úsměv

Taky vzhledem k tem co maji stop stav, posilejte vsichni, nikdo neni bez sance!
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 10:44   Citovat  

šup nahoru tudy
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 15:51   Citovat  

Tak jsem zkusil štestí..
Můžu prosím otázečku? Proč není možné příjmout fotografii z mobilního telefonu? Asi se to tu řešilo ale nečetl jsem to... Díky

SRY za offtopic
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 17:01   Citovat  

No je fakt ze v dnesni dobe foti nove mobily lip nez starsi fotaky... met nejakou peknou fotku do souteze z mobilu, tak by se me asi neumyslne smazal EXIF a nikdo by nic nepoznal...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 18:34   Citovat  

ano řešilo... prostě to tak je, a dokud budu mít na starost fotosoutěž já, tak to tak bude. lze to udělat, jak píše silenec, smažte exif a já nic samozřejmě nepoznám - proč ne, vždyť v dnešní době je normální podvádět, že?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 20:33   Citovat  

Pokud nekdo vyfoti mobilem fotku takovou, ze bude kvalitou srovnatelna s fotoaparatem, tak me to jako podvod moc neprijde... podvod bych bral, kdyby byla soutez "fotky z mobilu" a nekdo misto toho fotil fotakem... to je jak kdybych rekl o cloveku ktery jezdi sprinty v kategorii dvoulitru s 1.4kou ze je podvodnik... jo, podle pravidel to neni, ale moralne s tim problem nemam... pokud i tak dokaze konkurovat ostatnim, neco to vypovida o jeho sikovnosti.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 21:29   Citovat  

já tu nechci rozpoutávat diskuzi, která tu byla, než jsem si vzal fotosoutěž na starosti. v pravidlech je jasně stanoveno, že fotky z mobilu NEJSOU POVOLENY, čili pokud jí někdo pošle, tak to podvod je. a bylo to především z důvodu, dát tomu jistou úroveň. pokud se někdo alespoň trochu chce věnovat focení, určitě si pořídí aspoň kompakt, pro mě mobil zůstává pouze obrazový zápisník. ale jak jsem už psal - nechci tu diskuzi znovu otvírat, na pravidlech jsme se dohodli a tak se budou dodržovat. po novém roce si to vezme na starost někdo jiný a prosím, třeba se fotky z mobilu povolí (i když já osobně budu vždy proti - alespoň do doby, než začnou dělat mobily s výměnnými objektivy Úsměv)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 21:51   Citovat  

No ještě by se měl vyjádřit náš grafik, proč fotky z mobilu ne... Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 21:56   Citovat  

Ale jo, ja to pravidlo castecne chapu... jen nevim proc se tyka konkretne mobilu... mobil neni jedina vec, ktera muze porizovat fotky, stejne tak by nekdo mohl poslat foto z videokamery ktera umi fotit, coz z novejsich umi vetsina, ale kvalita byva i horsi nez u mobilu, pritom kamery podle pravidel zakazane nejsou...
Osobne bych to spise koncipoval tak, ze fotografie musi mit urcitou minimalni kvalitu, o ktere by rozhodovala soudnost autora fotografie - ktera pokud by selhala, tak by prisel na radu poradatel souteze, ktery by fotografii do souteze neprijal... ostatne nekvalitni skaredou fotografii lze poridit i tim nejlepsim fotoaparatem, takze by se v podstate nic nezmenilo, jen by se dala sance fotografum s mobilem, kterym by se povedlo vyfotit kvalitni zajimavou fotografii i bez vymennych objektivu.
Nevim proc by nekdo nemohl poslat kvalitni fotku treba ze sroubovaku, kalkulacky nebo aku vrtacky, ktere v sobe maji kvalitni fotak, ale je to tvoje soutez, takze ok.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 22:20   Citovat  

silenec napsal:
Ale jo, ja to pravidlo castecne chapu... jen nevim proc se tyka konkretne mobilu... mobil neni jedina vec, ktera muze porizovat fotky, stejne tak by nekdo mohl poslat foto z videokamery ktera umi fotit, coz z novejsich umi vetsina, ale kvalita byva i horsi nez u mobilu, pritom kamery podle pravidel zakazane nejsou...
Osobne bych to spise koncipoval tak, ze fotografie musi mit urcitou minimalni kvalitu, o ktere by rozhodovala soudnost autora fotografie - ktera pokud by selhala, tak by prisel na radu poradatel souteze, ktery by fotografii do souteze neprijal... ostatne nekvalitni skaredou fotografii lze poridit i tim nejlepsim fotoaparatem, takze by se v podstate nic nezmenilo, jen by se dala sance fotografum s mobilem, kterym by se povedlo vyfotit kvalitni zajimavou fotografii i bez vymennych objektivu.
Nevim proc by nekdo nemohl poslat kvalitni fotku treba ze sroubovaku, kalkulacky nebo aku vrtacky, ktere v sobe maji kvalitni fotak, ale je to tvoje soutez, takze ok.

Pořád je otázka optiky. Taky jsem si nehal vyvolat fotku z mobilu ale 13x9 nebo kolik dělají je maximum... Větší je už znát slabá kvalita. Mobil prostě kvalitní fotku nezvládne - nemá na to optiku.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 22:33   Citovat  

Nerikam povolit vsechny telefony, rikam povolit kvalitni fotky... treba nokia n8 ma optiku Carl Zeiss, 12 megapixelu... z toho by nemel byt problem vyvolat fotku, aspon ne vetsi problem nez ze stareho 5mp kompaktu...
odkaz, odkaz, odkaz
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 22:42   Citovat  

Hellborn napsal:
Pořád je otázka optiky. Taky jsem si nehal vyvolat fotku z mobilu ale 13x9 nebo kolik dělají je maximum... Větší je už znát slabá kvalita. Mobil prostě kvalitní fotku nezvládne - nemá na to optiku.

Spatna optika hodne zanikne pokud jsou dobre svetelne podminky a na format velikosti snimku na kalendari H-C muze teoreticky stacit i velmi dobry mobil, pokud vis co, jak a kdy s nim fotit (naopak zpackat se da fotka i s tou nejlepsi zrcadlovkou). Fura nedostatku se da poopravovat v editoru a porad jde slozit nekolik snimku dohromady a dobrym prepoctem udelat schopnou fotku i s vyssim rozlisenim.

Kazdopadne moderator tu neni od toho aby zkoumal jestli jde nebo nejde o podvod, nakolik je kvalita uchazejici (protoze tu schopnou fotku z mobilu tady zvladne malokdo), jednou je v pravidlech ze fotky z mobilu NE a ma to svuj duvod přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 22:57   Citovat  

silenec napsal:
Nerikam povolit vsechny telefony, rikam povolit kvalitni fotky... treba nokia n8 ma optiku Carl Zeiss, 12 megapixelu... z toho by nemel byt problem vyvolat fotku, aspon ne vetsi problem nez ze stareho 5mp kompaktu...
odkaz, odkaz, odkaz

A k čemu 12mpx? Ty nejsou "všespasitelný"... HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.7.2011 , 23:23   Citovat  

Hellborn napsal:
A k čemu 12mpx? Ty nejsou "všespasitelný"... HaHaaa

Marketing, ja to nevymyslel... ale je fajn ze uz jich neni 0,3MP jako driv...
Myslim ze dotaz Klejzlika byl zodpovezen a duvody vysvetleny, takze koncim diskusi Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 10:12   Citovat  

Ok, takže fotka opět nepžijata a se soutěží teda končím.. JE pravda, že než ať soutěží všichni co mají čím "kvalitně vyfotit" tak raději ať se tu točí pořád dokola 20lidí co umí fotit.. To mi příjde opravdu logické je to dobrý

V tom případě nechápu proč se hlasuje, když vše příjmá a takřka rozhoduje jeden člověk..

Nic ve zlém ale tohle mi příjde trochu mimo mísu

Blahopřeji těm 20ti lidem co se pravidelně účastní
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 11:24   Citovat  

jde o to, že i když fotka má 12mpx, tak snímač v telefonu není tak dobrý jako ve fotoaparátu a prostě dochází k neostrým a jinak neopužitelným místům na fotce, a i když se fotka na první pohled nebo při prohlédnutí na monitoru zdá být OK, tak ve filnále při tisku do kalendáře může dojít kde zdeformování obrázku (špatný barvy, bílá místa, neostrost, apod.) tomu se Neyo chce zřejmě vyhnout, aby pak neměl práci s retušováním chyb (což né vždy jde udělat dokonale)

sám mám pár fotek z mobilu (nokia 6303, 3,2MPX) které jsem tisknul na foto papír 10x15 a fotka vypadá dobře, ale kdyby foto šlo na větší formát, tak si myslím, že by se chyby a nedokonalosti zvýraznili

zase na druhou stranu některé mobily můžou opravdu fotit stejně jako levné kompaktní stylové fotoaparáty, které nemají objektiv ale jen "dírku" jako mobil (např. Nikon Coolpix S60) Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 11:28   Citovat  

Petura napsal:
jde o to, že i když fotka má 12mpx, tak snímač v telefonu není tak dobrý jako ve fotoaparátu a prostě dochází k neostrým a jinak neopužitelným místům na fotce, a i když se fotka na první pohled nebo při prohlédnutí na monitoru zdá být OK, tak ve filnále při tisku do kalendáře může dojít kde zdeformování obrázku (špatný barvy, bílá místa, neostrost, apod.) tomu se Neyo chce zřejmě vyhnout, aby pak neměl práci s retušováním chyb (což né vždy jde udělat dokonale)

sám mám pár fotek z mobilu (nokia 6303, 3,2MPX) které jsem tisknul na foto papír 10x15 a fotka vypadá dobře, ale kdyby foto šlo na větší formát, tak si myslím, že by se chyby a nedokonalosti zvýraznili

zase na druhou stranu některé mobily můžou opravdu fotit stejně jako levné kompaktní stylové fotoaparáty, které nemají objektiv ale jen "dírku" jako mobil (např. Nikon Coolpix S60) Úsměv

Ano, k tomu jsem chtěl vyjádření našeho grafika, který ty fotky nacpe do kalendáře.. Úsměv

Jen bych ještě chtěl podotknout,že nerozhoduje jeden člověk. Pravidla byla vytvořena na základě diskuze lidí, kteří se téměř profesionálně věnují fotografování a profesionálních grafiků. Říkat si můžete,co chcete,ale tihle lidé vědí proč měli tenhle požadavek.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:29   Citovat  

No jasný ale proč nedovolit všem se zůčasnit, já třeba opravdu nevlastním a nikdy jsem nevlastnil fotoaparát a určitě si jen kvůli těmto pravidlům nebudu kupovat levný fotoaparát, když jak je tu zmíně může udělat stejnou kvalitu fotografie jako můj mobil (Nokia NCool.. Navíc pokud jde o kalendář, tak tam se podle mě hodí pouze fotografie od profíků a upřímně, kolik jich tu je? Příklad, bude jich tu 10 a to se ve 12 měsících vystřídá každý na prvním místě a někteří i vícekrát.. V tom je tedy pointa fotosoutěže?

Nic z toho co jsem napsal opravdu nemyslím zle ale opravdu mi to příjde nelogické.. Možná si jen já myslím, že je to soutěž pro členy a nečleny a né pro profíky a vlastníky lepších foťáků..

Snad neurazím ale jestli tu je nějaký odborník, tak poprosím tedy o zhodnocení fotky, kterou jsem poslal do soutěže! Zamítnuto - proti pravidlům - jedná se o fotku z mobilního telefonu

Klejzlik.jpg

Klejzlik.jpg, 267.95 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:31   Citovat  

Předešlá fotka je pouze ořezaná od zbytečných krajů a změněno rozlišení.. Teď sem z dovolením vložím nijak nepravenou fotku z mobilu

12072011037.jpg

12072011037.jpg, 1.79 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:33   Citovat  

Klejzlik napsal:
No jasný ale proč nedovolit všem se zůčasnit, já třeba opravdu nevlastním a nikdy jsem nevlastnil fotoaparát a určitě si jen kvůli těmto pravidlům nebudu kupovat levný fotoaparát, když jak je tu zmíně může udělat stejnou kvalitu fotografie jako můj mobil (Nokia NCool.. Navíc pokud jde o kalendář, tak tam se podle mě hodí pouze fotografie od profíků a upřímně, kolik jich tu je? Příklad, bude jich tu 10 a to se ve 12 měsících vystřídá každý na prvním místě a někteří i vícekrát.. V tom je tedy pointa fotosoutěže?

Nic z toho co jsem napsal opravdu nemyslím zle ale opravdu mi to příjde nelogické.. Možná si jen já myslím, že je to soutěž pro členy a nečleny a né pro profíky a vlastníky lepších foťáků..

Snad neurazím ale jestli tu je nějaký odborník, tak poprosím tedy o zhodnocení fotky, kterou jsem poslal do soutěže! Zamítnuto - proti pravidlům - jedná se o fotku z mobilního telefonu

to že vítězí jen fotky od profíků? tak s tím nesouhlasím ... (nejsem profík a jen jednou jsem měl fotku na 2. místě)
proč nedovolit účast všem? no a co kdyby náhodou vyhrála tvoje fotka z mobilu? a při finální úpravě do kalendáře s ní bude potíž kvůli nízké kvalitě, co s tím pak?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:38   Citovat  

Petura napsal:
to že vítězí jen fotky od profíků? tak s tím nesouhlasím ... (nejsem profík a jen jednou jsem měl fotku na 2. místě)
proč nedovolit účast všem? no a co kdyby náhodou vyhrála tvoje fotka z mobilu? a při finální úpravě do kalendáře s ní bude potíž kvůli nízké kvalitě, co s tím pak?

Co pak? Prosté, máš nekvalitní fotku, bude vybrán někdo jiný do kalendáře a hotovo.. Osobně jsem zde nevkládal nikdy fotku proto, abych byl v kalendáři ale pro účast v soutěži.. Není hezké se pochlubit? Myslel jsem, že ano..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:40   Citovat  

Klejzlik napsal:
Předešlá fotka je pouze ořezaná od zbytečných krajů a změněno rozlišení.. Teď sem z dovolením vložím nijak nepravenou fotku z mobilu

fotka na první pohled dobrá, po zvětšení si všimni přepalů u pravého světla a v pravé části obou kol, kde paprsky téměř splývají s pozadím kola Ble

ano přepálený místa se povedou i s fotoaparátem za XXX tisíců, ale zase musíš uznat že fotka s takovou chybou do soutěžen nemůže, přeci jen to chce trochu úroveň aby ten kalendář vypadal dobře ...

nechci chytračit, jen se ti snažím vysvětlit proč mobil ne Mrk
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:42   Citovat  

Klejzlik napsal:
Co pak? Prosté, máš nekvalitní fotku, bude vybrán někdo jiný do kalendáře a hotovo.. Osobně jsem zde nevkládal nikdy fotku proto, abych byl v kalendáři ale pro účast v soutěži.. Není hezké se pochlubit? Myslel jsem, že ano..

já taky nejsem profím a mám fotku v letošním kalendářu.. jinak podle mě ta fotka cos sem dal není ostrá, má divný odlesky a stíny.. myslím si že nemůže být problém si fo´ták od někoho pučit třeba
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:44   Citovat  

Klejzlik napsal:

Kdyby šlo o fotky od profíků,tak se ani nesoutěží,ale nějakého profíka najmeme k nafocení pár aut... Nejde o profi fotky,ale o foto,které se nejvíc líbí (např. moje v dubnu byla focena sice zrcadlovkou,ale na automatický režim,takže bez nastavování). Ale chceš na kalendáři fotku,které v počítači sice vypadala pěkně,ale v tisku bude na houby?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:47   Citovat  

Klejzlik napsal:

ale k čemu pak soutěžit, když ta fotka se nemůže použít jako vítězná?
pochlubit se můžeš v Honda dnes, nebo v topicu fotíš, fotíme apod ....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 12:48   Citovat  

Klejzlik napsal:

To je fór nebo to myslíš vážně? Kdyby to bylo takhle,tak FAKT SOUTĚŽ BÝT NEMUSÍ a kalendář uděláme z jakýchkoli kvalitních fotek. Vítěz hlasování má právo mít foto na kalendáři, ale proto musí ta fotka mít nějakou úroveň.

Profík v hodnocení fotek nejsem,ale na té druhé fotce máš super bílá místa na kapotě,blinkru a nárazníku - jako by tam byla díra... Na té první to vypadá že máš poklice a ne liťáky...

Prostě mpx můžeš mít kolik chceš,ale telefon je primárně na volání a nemá další parametry (čip,čočka) na focení jako foťáky.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 14:40   Citovat  

Promiň Klejzliku, ale ty fotky jsou minimálně přepálený Smutný. Jak jsem Ti psal už na H-Dnes...12Mpx není všechno. Tyhle marketingový tahy mi silně lezou krkem, protože jim na to stále lidi skočí.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 14:56   Citovat  

na ty příspěvky nahoře ani nestojí za to reagovat... ubrečené řeči. pokud se můžu vyjádřit k vložené fotce - nemám s ní po technické stránce problém a myslím, že je kvalitativně určitě srovnatelná s nějakými kompakty. jenže tohle je jeden mobil ze 100, který to takhle vyfotí. o tom, proč nepřijímat fotky z mobilů a udržet tu jistou úroveň tu byla diskuze už dlouhá. před tebou tu bylo x lidí, kterým jsem fotku z mobilu odmítnul (a nikdo se kupodivu nevztekal), proto není možné měnit metr. navíc stejně nechápu jednu věc - v pravidlech jasně stojí, že fotky z mobilů nejsou dovoleny a přesto do soutěže pravidelně chodí... já jsem fotosoutěž už letos dál vést nechtěl, ale byl jsem ještě přemluven, a abych teď řekl pravdu, už se těším, až to bude mít na starosti někdo jiný. nicméně ani teď ta pravidla měnit nehodlám.
ale zpátky ještě zpátky k fotkám. pokud ti nejde o vítězství v soutěži, pochlubit se s ní samozřejmě můžeš - viz. jak bylo napsáno - v h-dnes nebo v jiném topicu, v tom ti nikdo nebrání. osobně si nemyslím, že tahle fotka, i kdyby do soutěže šla, by atakovala stupně vítězů. do soutěže by měly chodit fotky, které mají ambice vítězit, které jsou něčím zajímavé a s kterými si dal autor práci a ne že někdo na louce vytáhne mobil z kapsy. možná jsem staromódní, ale podle mě o tomhle focení není. samozřejmě, že právo zúčastnit se, má každý - ovšem jen ten, kdo splňuje daná pravidla.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Červenec 2011 - výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina