Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak nejlepe lakovat alu?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dcadio je teď offline  dcadio
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 21:56   Citovat  

Ahoj vsem, chystam se lakovat svoje kola, tak se jak nejlepe pripravit kola pod lak, zda pouzit bezny plnic a cim nejlepe prestrikat barvu aby byla dobre chranena, jeste jedna vec, nemuzu nikde sehnat cernou matnou barvu, vse co jsem kdy zatim koupil a ze jich nebylo malo byly bud pololesk nebo neco co vubec cernou matnou nepripominalo Velmi šťastný dekuji vsem za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 23:18   Citovat  

Pokud chceš kola dávat do matné černé, tak je dej opískovat a nalakovat do práškové barvy. Budeš překvapený jak je to levné, rychlé, kvalitní a pro tebe bez práce.

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 23:28   Citovat  

presne nech opiskovat stoji to par stovek a nech naprasit komaxitem tady v usti chtel cca 700kc za kolo(15tky) takze 4 te vyjdou na 2800+ 400 za opiskovani.barva drzi skvele a mas to relativne levne a bez prave je to dobrý

MartinEG8 je teď offline  MartinEG8
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 23:31   Citovat  

to mas naky drahy my davaly piskovat a komaxitovat 17 kola a za vsechno chteli 2500

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 23:35   Citovat  

MartinEG8 napsal:
to mas naky drahy my davaly piskovat a komaxitovat 17 kola a za vsechno chteli 2500
rikam priblizne ceny mozna uz se to zemnilo je to rok zpet

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 0:21   Citovat  

Dekuju ale s piskovanim kol mam spatny zkusenosti, chci to provest bez piskovani, abych to upresnil, cerna matna jde na auto, kola budou mit jinou barvu, jeste nejsem rozhodnutej ale bude hodne vyrazna.

MartinEG8 je teď offline  MartinEG8
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 11:39   Citovat  

tak pak uz jen brouseni brouseni brouseni,,,,zaklad na lehkekovy,,,,plnic,,,,brouseni,,broueni,,,,lak a doporucuju koupit klarlack na kola je o dost tvrdsi nez normalni a kola ne neopriskaj Úsměv

grafv je teď offline  grafv
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 14:08   Citovat  

Komaxit mi dělali na kola (Super Advan Racing SA3R) v HP Lak v ostravě celkem velká firma a dost to zmrvili. Zbublinkovalo jim to uzké štěrbiny jsou nedostříkané a je to tam zateklé nemluvě o tom že jim to zateklo i do závitu s průměrem tak 6-7cm a na to není závitnik tak jsem se s tím dřel ručně a stejně to není zbaveno barvy... a teď mi to týpek nechce vyreklamovat že prý to není chyba firmy.. Takže mám kola na pytel protože komaxit nejde pískováním dolů takže to budu muset nechat chemicky odlakovat v brně a pak to teprv nějak řešit..
takže asi tak na komaxit... Bueee

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 14:11   Citovat  

grafv napsal:
Komaxit mi dělali na kola (Super Advan Racing SA3R) v HP Lak v ostravě celkem velká firma a dost to zmrvili. Zbublinkovalo jim to uzké štěrbiny jsou nedostříkané a je to tam zateklé nemluvě o tom že jim to zateklo i do závitu s průměrem tak 6-7cm a na to není závitnik tak jsem se s tím dřel ručně a stejně to není zbaveno barvy... a teď mi to týpek nechce vyreklamovat že prý to není chyba firmy.. Takže mám kola na pytel protože komaxit nejde pískováním dolů takže to budu muset nechat chemicky odlakovat v brně a pak to teprv nějak řešit..
takže asi tak na komaxit... Bueee

No vidíš to a já si zase nemůžu komaxit vynachválit, mám to tady od Klejzlíka z klubu opískovaný a i naprášený a kola vypadaj perfektně Úsměv Ono to asi nebude barvou a technologií, ale spíš patlalama který to dělaj, buďto to umim a dělám to pořádně, nebo to neumim a necpu se do takový profese kouř

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 14:15   Citovat  

DanTe napsal:
No vidíš to a já si zase nemůžu komaxit vynachválit, mám to tady od Klejzlíka z klubu opískovaný a i naprášený a kola vypadaj perfektně Úsměv Ono to asi nebude barvou a technologií, ale spíš patlalama který to dělaj, buďto to umim a dělám to pořádně, nebo to neumim a necpu se do takový profese kouř

je to hnusný ale zase na druhou stranu, nějak se to naučit musíš.. ale nechtěl bych bý ten na kterým by se ten člověk učil Velmi šťastný

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 14:19   Citovat  

Repi napsal:
je to hnusný ale zase na druhou stranu, nějak se to naučit musíš.. ale nechtěl bych bý ten na kterým by se ten člověk učil Velmi šťastný

Jo no, viz tady dva horní příspěvky a ještě třeba master88 a jeho origo CTR kola zbastlený takovymhle šikulou Velmi šťastný Marek má zlatý ruce a hlavně ta pečlivost, tak perfektně zabalený kola co mi poslal poštou sem ještě neviděl, asi půl hodiny sem je jenom rozbaloval Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
grafv je teď offline  grafv
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 14:49   Citovat  

DanTe napsal:

chlape jak píšu je to celkem velká firma štve mě ten jejich přístup... a vedoucí provozu má volno do konce měsíce tak to pak ještě zkusím s někým kdo je výš a né s dělníkem...

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 15:08   Citovat  

Máš 2 možnosti:
1) Budeš sundávat původní lak - barvožrout, hodiny broušení nepřístupných míst, potom základ na hliník, stříkací tmel a opět hodiny broušení (když máš štěstí a kola v dobrým stavu tak tě to čeká jenom jednou), potom barva aspoň 3 vrstvy aby to dobře krylo a na závěr aspoň 2 vrstvy bezbarvýho matnýho laku

2) Nastříkáš to na původní barvu - hodiny broušení celkové plochy kol, tmavá základová barva (pokud jsou na kolech nerovnosti tak stříkací tmel a opět broušení), potom 3 vrstvy barvy a 2 vrstvy krycího laku

Ale pokud ti můžu poradit, tak si najdi firmu, která to za tebe udělá. Je to strašná pakárna a z toho broušení tě málem hrábne. Věř mi - vlastní zkušennost. To ani nemluvím o tom, že v domacích podmínkách je to vždycky na výsledku poznat. Hodně štěstí. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 10:32   Citovat  

Mam jednotuchy tvar alu, 5 hranatych cipu, jinak 17ky, takze asi budu brousit Úsměv, este mi prosim poradte kde sehnat tu cernou matnou (opravdu cernou, opravdu matnou) diky je to dobrý

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:03   Citovat  

Z žádnýho spreje ti nikdy nevyleze černá matná tak jak bys asi chtěl, takže jedině komaxit...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 20:35   Citovat  

Johny napsal:
Z žádnýho spreje ti nikdy nevyleze černá matná tak jak bys asi chtěl, takže jedině komaxit...

Sory, blbe jsem to napsal, cerna matna jde na auto, ne na kola kouř

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 21:29   Citovat  

na cizich forech o matny barve mluvej casto jako o "primeru" takze bych tipoval zakladni barva bez laku ( nejsem lakýra kdyztak me opravte ) to je pak ta prava rat ultra kůl matná, tj. takova trochu flekata, resp. s takovou tou nepopsatelnou patinou Úsměv. Vypada to urcite lip ( aspon podle fotek z webu HaHaaa) nez treba matna folie, matnej lak - ten je moc jednolitej a vyčinčanej...

EDIT: jeste jsem si vzpomnel - na okraj - uplne nejvic matny kola ma jedno subaru z AWD.CZ co parkuje obcas u nas u kanclu - ma totiz kola udelany cernym flockem HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 22:38   Citovat  

kandik napsal:
na cizich forech o matny barve mluvej casto jako o "primeru" takze bych tipoval zakladni barva bez laku ( nejsem lakýra kdyztak me opravte ) to je pak ta prava rat ultra kůl matná, tj. takova trochu flekata, resp. s takovou tou nepopsatelnou patinou Úsměv. Vypada to urcite lip ( aspon podle fotek z webu HaHaaa) nez treba matna folie, matnej lak - ten je moc jednolitej a vyčinčanej...

EDIT: jeste jsem si vzpomnel - na okraj - uplne nejvic matny kola ma jedno subaru z AWD.CZ co parkuje obcas u nas u kanclu - ma totiz kola udelany cernym flockem HaHaaa

Supr, mrku na to dik je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak nejlepe lakovat alu?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina