Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přestavba man. ovládání světel na ele. u C5G
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 17:09   Citovat  

i když jsem použil mocné to tlačítko "hledat", slušný výsledek jsem nenalezl.
Uvažuju o překopávce manuálního ovládání světel (šroubovákem křižákem přímo na světle) za elektrické z kabiny, mám USDM civica a na STK jsou kolem toho dycky nějaké okecávačky..
Co všechno to obnáší?
Světla můžu mít, pokud stačí jen dokoupit nějaké lanovody (dráty-nevím jak to funguje) a tlačítko k ovládání, šel bych do toho.
Mám US světla s čudlíkama na skle a rád bych je tam nechal, dá se použít původní parabola do ele. rámečku?
Schéma/obrázek, příp. odkaz by velmi pomohl. Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 17:17   Citovat  

Zezadu se na svetla pridavaji servomotorky,ktere otaceji s nastavovacimi sroubky.Pro predstavu se na to muzes podivat v manualu,snad by tam mohl byt nakres a minimalne se to da ramcove pochopit z elektrickyho schematu (prepinac v interieru je v podstate tahovy potenciometr a servomotor pri prepnuti polohy pak srovna snimany napetovy potencial).Myslim,ze na 5G mam jedno svetlo zrovna s tim motorkem,ale je v Brne,takze fotka jaksi ee...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 17:29   Citovat  

Wayne napsal:
Zezadu se na svetla pridavaji servomotorky,ktere otaceji s nastavovacimi sroubky.Pro predstavu se na to muzes podivat v manualu,snad by tam mohl byt nakres a minimalne se to da ramcove pochopit z elektrickyho schematu (prepinac v interieru je v podstate tahovy potenciometr a servomotor pri prepnuti polohy pak srovna snimany napetovy potencial).Myslim,ze na 5G mam jedno svetlo zrovna s tim motorkem,ale je v Brne,takze fotka jaksi ee...

Dají se serva přidat právě na ty manuální světla-je stejný rámeček uchycení ke kastli? Takže potom stačí vyvést drátek napájení od pojistek, vedle ručky nainstalovat potenciometr (mám tam záslepku) a natáhnout vodiče k servům...
Světla mi už byly nabídnuty, ale pořád si říkám, zde to nenechat v originále bez naklápění, s čudlíkama na sklech :)Auto je dovoz z Kanady v roce 95, takže by na STK měli tento hendikep tolerovat

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 19:49   Citovat  

Rameckem myslis predni celo auta?Pokud vim,tak 5G ma jen plastovy uchyty oproti treba 4G,ktera ma svetla v plechovym ramecku.Serva se kazdopadne maji namontovat na plast paraboly (podivej se po uchytech,mozna je to tam montovany na plechovym uhelniku) a mam dojem,ze na konci se jen vlozi do pripravene diry,kde pak otaci tim ozubenym koleckem a na mechanismu se nic nemeni (ale uz je to par let,co jsem to svetlo videl a zaroven detailne studoval).
Pokud to na technicke nejak okecas,tak bych se tim netrapil.Stejne tak bych je poslal do haje ja,az budu za rok delat TK na Integre,tam jsou taky ceckaty svetla (zarovky HB1 anebo HB5) a kdyby mi nekdo rekl o vymene,tak alternativa je jen JDM v jednom kuse a to by se jim nelibilo jeste vic Úsměv.A vzhledem k tomu,ze mam jeste svetla na HB3 a HB4 z kanadskyho 2G Shuttla,ktery taky byl u nas na papirech,neni to ojedinely pripad,proste musi stacit zdvorile vysvetlit,ze za to policajti pokuty nedavaji a sviti to +- stejne,tak at srazi paty a daji spravny stempl do papiru.Zalezi na tve chuti utracet a prestavovat.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2009 , 0:03   Citovat  

Wayne napsal:
Rameckem myslis predni celo auta?Pokud vim,tak 5G ma jen plastovy uchyty oproti treba 4G,ktera ma svetla v plechovym ramecku.Serva se kazdopadne maji namontovat na plast paraboly (podivej se po uchytech,mozna je to tam montovany na plechovym uhelniku) a mam dojem,ze na konci se jen vlozi do pripravene diry,kde pak otaci tim ozubenym koleckem a na mechanismu se nic nemeni (ale uz je to par let,co jsem to svetlo videl a zaroven detailne studoval).
Pokud to na technicke nejak okecas,tak bych se tim netrapil.Stejne tak bych je poslal do haje ja,az budu za rok delat TK na Integre,tam jsou taky ceckaty svetla (zarovky HB1 anebo HB5) a kdyby mi nekdo rekl o vymene,tak alternativa je jen JDM v jednom kuse a to by se jim nelibilo jeste vic Úsměv.A vzhledem k tomu,ze mam jeste svetla na HB3 a HB4 z kanadskyho 2G Shuttla,ktery taky byl u nas na papirech,neni to ojedinely pripad,proste musi stacit zdvorile vysvetlit,ze za to policajti pokuty nedavaji a sviti to +- stejne,tak at srazi paty a daji spravny stempl do papiru.Zalezi na tve chuti utracet a prestavovat.

máš recht, chuť se s tím hrát tam není, koně a ňutnmetry to nepřidá, ale měl jsem noční kolizi, tak mě to trochu nahlodalo, že si udělám světla naklápěcí, abych radši oslňoval, ale viděl..právě já jsem byl oslněn a proto málem srazil opilce vedoucího kolo bez blikačky v půlce silnice...naštěstí se mu nestalo nic, ale kolo mi pocuchalo bok a mám spoluvinu.
Tím rámečkem myslím plastový rámeček, kterým je uchyceno světlo ke kastli a ke kterému je přes stavicí šrouby chycena parabola. Ten mám urvaný z úchytů a ten sháním, levou stranu, světlo je ok, je snad nerozbitné, už druhý ťukanec bez rozbití Cool
K čemu tam ty US bradavky jsou, když to stěrače nemá? Nožičky při skladování světel v regále proti poškrábání?Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 16:51   Citovat  

Kluci nemáte někdo fotečku toho světla ze strany, kde je servomotorek naklápění? Potřeboval bych jenom zjistit, zda manuální ovládání se dá na světle překopat na elektrické, prostě jestli světlo je pro oba typy stejné, jen se přišroubuje servo. Díks

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 11:09   Citovat  

mám stejný problém jen u čirých světel, ta světla také nemají el. naklápění, kdysy jsem si psal s jedním místním členem o předělání ale sz už jsem asi smazal, hlavní problém mám v tom že nejde vyndat to manuální naklápění, aťg šroubek povoluju jak chci prostě to nevyndám

22072011.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
22072011.jpg, 164.42 kB

MartinEG8 je teď offline  MartinEG8
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 23:06   Citovat  

ten sroubek vyndavat nemusis ja to predelaval taky a nikdo my neporadil i sem sem psal normalne sem to odvrtal kolem dokola jak to maj ty el. ovladany vytah sroub a namontoval serva vse pasuje jen je treba si trosku hrat. ovladani do kabiny mam taky jenom nemuzu najit el. schema jak natahnout kabely Smutný

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 23:16   Citovat  

OsekSpider napsal:
mám stejný problém jen u čirých světel, ta světla také nemají el. naklápění, kdysy jsem si psal s jedním místním členem o předělání ale sz už jsem asi smazal, hlavní problém mám v tom že nejde vyndat to manuální naklápění, aťg šroubek povoluju jak chci prostě to nevyndám
tak tim sroubkem neco nastavujes ne? pokud ho budes chtit nejak vytocit tak si akorat strhas zavit na parabole a uz ti bude k prdu i elektrika Úsměv ten sroubek je vetsinou z druhe strany zajisten proti vysunuti, prave proto aby se hejbala parabola a nevylezal sroubek ..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přestavba man. ovládání světel na ele. u C5G
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina