Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
sjíždění venkovních stran zadních gum?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 12:26   Citovat  

Co může způsobit to, že se mi na zadní napravěš sjíždí zadní gumy zvenkovní strany, pochopím kdys je budu mit malo nahusteny, ze se sjedou venek a vnitrek, ale jen venek? s tim jsem se jeste nesetkal..co mi delali predchozi auta civic a accord tak se sjizdel vnitrek venek nikdy snad..koukal sem na silenty a vsechny sou ok, nikde vule..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 13:02   Citovat  

Co zajit na geometrii?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 14:02   Citovat  

Bully napsal:
Co zajit na geometrii?
no to me taky napadlo, ale kdys sem sel tak mi u nas v meste servisak rekl, ze na zadni naprave se geo nedela to mi hlava nebere asi nemuzu verit vsemu co

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 14:54   Citovat  

Spis nez nedela se treba neda seridit, ale myslim ze zrovna na Legendu by to melo jit.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:06   Citovat  

spyda napsal:
Spis nez nedela se treba neda seridit, ale myslim ze zrovna na Legendu by to melo jit.
ok snad to nebude moc drahé, se vyplatí nejspíš udělat i predek ze? alespon mi reknou co je kde spatnyho Úsměv) Jinak doufam ze pujde udelat, protoze pak nevim jak docilit toho aby se t onesjizdelo, je fakt ze jsem si po vymene silenbloku v hornim rameni vzadu vsiml ze mam kola do V zlehka

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:20   Citovat  

tak pokud to jsou Vcka, tak to jsou dle myho laickyho odhahu negativni odklony.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:24  Naposledy upravil Bully dne 7.8.2011 , 15:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Na zadni naprave opravdu sbihavost (edit- odklony) u snad skoro vsech Hond seridit nejde, nevim jak u Legendu. Kazdopadne se da stelovat i s jinymi uhly a spatne sjizdeni se da dost eliminovat. Pokud mas kola vazne vyrazne do V a odklony vazne seridit nejdou (on cca 1,5°uhel do minusu a mozna nejaka desetina do plusu je porad v toleranci), pak bych hledal chybu v hnutem podvozku nebo v nejakych jeho dilech co na auto nepatri (Alda, nejaky autorizovany servis atd.).

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:25   Citovat  

geometrie se dělá na každý nápravě, jen spíš byl línej nebo nemohl povolit šrouby ...
proto vždy než jsem jel na geometrii, tak jsem auto dával známému na dílnu aby mi rozhýbal všechny šrouby, někdy to musel nahřívat autogenem aby to povolilo ...

co silentbloky? jsou OK? můžeš mít někde vymačkaný silent a náprava se o kousek pohnula, navíc si dával jiný kola ne? změna ET má taky vliv na geometrii, takže na původních kolech to nemuselo být poznat

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:32   Citovat  

Petura napsal:
geometrie se dělá na každý nápravě, jen spíš byl línej nebo nemohl povolit šrouby ...
proto vždy než jsem jel na geometrii, tak jsem auto dával známému na dílnu aby mi rozhýbal všechny šrouby, někdy to musel nahřívat autogenem aby to povolilo ...

co silentbloky? jsou OK? můžeš mít někde vymačkaný silent a náprava se o kousek pohnula, navíc si dával jiný kola ne? změna ET má taky vliv na geometrii, takže na původních kolech to nemuselo být poznat

Presne tak, ale pokud na auto daval kola s nizsim nebo stejnym ET jako OEM rozmer (takovou zhovadilost jako tam dat neco s jeste vetsim ET snad neudelal), tak kola pujdou diky zmene pakoveho pomeru vzdycky vic do A, tedy presne opacny pripad.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:35   Citovat  

Petura napsal:

To by me teda zajimalo, jak treba na seriovem C5G nastavis odklony...Sbihavost ano, ale s oklony nehnes.
Pokud jsou kola do V, tak odklony jsou pozitivni, nikoli negativni jak tu nekdo psal. Pokud to je 1-2 stupne, da se to uz spozorovat i vizualne.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:37   Citovat  

Petura kola jsem mel na zkousku 17ky asi pul dne na aute...ted jsou tam origo legendacky, akorat mam 205 misto 215/55 jak maj byt.. Jinak silenty nejsou popraskany..jinak to ze je to do V jsou obe strany fakt zlehka ,, spis vypada ze jsou rovne uplne ale pro blizsim kouknuti jsou do V..jedinné co jsem měnil tak ty silenty v hornich ramenech,,to jsem videl ze pod ne davaj podlozky aby kola nebyly do A, ale me to nepomuze, me to spis shorsi Vcko ze Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:37   Citovat  

Infinity: jasne, uz jsem to po sobe mezitim opravil.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 15:39   Citovat  

infinity napsal:
To by me teda zajimalo, jak treba na seriovem C5G nastavis odklony...Sbihavost ano, ale s oklony nehnes.
Pokud jsou kola do V, tak odklony jsou pozitivni, nikoli negativni jak tu nekdo psal. Pokud to je 1-2 stupne, da se to uz spozorovat i vizualne.

no a když je vyšší sbíhavost (kola jdou do šípu) tak není možné aby se sjížděl venek?
každopádně loni po výměně velkých silentů na C5G jsem se na geometrii vybodnul a tím zničil gumy (taky se mi sjeli z venkovní strany)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 23:24   Citovat  

Taky se přikláním k tomu že máš vzadu velkou sbíhavost. Takže na geometrii k někomu kdo nedělá jenom škodovky a VW a pořádně seřídit sbíhavost. Pokud to má legend jako Civic, tak se sbíhavost zadní nápravy šteluje malýma pomocnýma ramenama co jsou úplně vepředu - mají oválné díry a dají se posouvat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2011 , 7:08   Citovat  

infinity napsal:
Pokud jsou kola do V, tak odklony jsou pozitivni, nikoli negativni jak tu nekdo psal.

Se stydím No nebyl sem si jistej,kera z tech hodnot HaHaaa

Vim, ze na P3G se da nastavit vsechno, tak snad by Legend mel jit taky. Kazdopadne pokud je to sbihavosti, tak je to lepsi nez stelovat odklony ( co sem mel zatim tu cest )

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2011 , 10:28   Citovat  

Petr 78 napsal:
Taky se přikláním k tomu že máš vzadu velkou sbíhavost. Takže na geometrii k někomu kdo nedělá jenom škodovky a VW a pořádně seřídit sbíhavost. Pokud to má legend jako Civic, tak se sbíhavost zadní nápravy šteluje malýma pomocnýma ramenama co jsou úplně vepředu - mají oválné díry a dají se posouvat.

prave u techto sroubku je nejvetsi problem je povolit. U crx to je tak ze jsou pod zadni sedackou takove kolejnicky a v tech to jezdi. Je to docela problem rezne to a musi se vyrezat v interieru dira Velmi šťastný - okenko, aby jsi to mohl dat do puvoniho stavu. Geometrie se dela jak ve predu tak v zadu. Laserova odhaduju do 800 u nas v olomoucu 650Kc (obe napravy). KAzdopadne bych si to rozhybal vsechno doma nez tam pojedes oni se stim neradi stvou a pak platis 2x.

P.S. taky me to ceka zatim jsem delal jen 1 stranu Velmi šťastný do takove prace se totiz nikomu nechce Velmi šťastný

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2011 , 11:21   Citovat  

Co mam zkusenosti, tak se spravnou sbihavosti se daji jezdit i "slusne" odklony aniz by jsi tim odravnaval gumy...takze urcite na geometrii zajet musis. Ostatne z vypisu hodnot pred/po bude vse jasne...bez toho se to nehne a je to jenom hadani...

Obsah fóra Honda-club.cz   
sjíždění venkovních stran zadních gum?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina