Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
pomoc: kvílenie muziky za jazdy
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 18:42   Citovat  

ahojte,

z ničoho nič mi začala muzika (repráky + woofer zapájané cez kapacitor & 2 zosíky) za jazdy kvíliť, taký hvízdajúci zvuk zvyšujúci sa so stúpajúcimi otáčkami, pri vypnutom motore to nerobí... to mi hlava nebere
začne to vždy hneď po zapnutí rádia,resp. celej zostavy, ešte kým sa načíta cd alebo začne niečo hrať.
mám pár typov ale chcel by som sa najskor poradiť tu s vami, čo by to mohlo byť... je to dobrý
díky přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 19:26   Citovat  

delalo mi to u sluzebaku. me se dotykali kabely naky a tim se to rusilo. takze bych sel tudy Mrk

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 22:03   Citovat  

jj, budou to někde káble, chytá to vazbu od altíku tuším

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 23:56   Citovat  

Může být samozřejmě problém v kabelech, ale také to může dělat špatné ukostření, nebo dvojí zemnění - to se diagnostikuje tak, že se propojí signál do zesilovače pouze "prostředními" kolíčky cinch konektorů, prostě aniž by se dotýkalo to kulaté okolo.
Může to dělat například i spálený rezistor v zesilovači mezi signálovou a napájecí zemí, to se ale moc často nestává.
Jak daleko jsou kabely napájení a signálu, nejsou propletené do sebe? To umí dělat neplechu..

Zesilovač je připojený přímo na baterku?

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 8:21   Citovat  

Jak píše dj-bobr. Napájecí kabel musí bt co nejdál od signálových - nikde se nesmí dotknout, nebo přiblížit. Signálové kabely musí vést ideálně mimo jakýkoli kabel, který kamkoli vede 12V. To je někdy v podstatě nemožné, ale snaha se počítá. Někdy je průšvih i když jsou příliš blízko napájecí a zemnící kabel. Občas pomůže i překostření obalu rádia - tj. na zemnící kablík z ISO konektoru udělat odbočku a chytnout jí pod ten šroubek uprostřed zadní stěny rádia - to mi pohohlo už ve třech hondách. Můžou to být i špatné uhlíky na altíku - taky relativně častý problém, který by mohl vysvětlovat, že se to objevilo samo. Pokud jsi se teda někde v muzice nevrtal. Další věc, která mě napadá je, že některá rádia mají pojistky na odrušení, které můžou shořet při neopatrném zacházení s kabely - stačí opravdu málo - například odpojit cinch, i když není systém zcela vypnutý apod. Dělal jsi s tím něco, než to začlo dělat?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 10:21   Citovat  

napájacie káble, jak + tak - sú vedené priamo od baterky, signálové káble mám vedené stredovým tunelom a šoférovou stranou vzadu, napájacie spolujazdcovou, najbližšie sa stretajú až na vstupe do zosiku.
muzika hrala 3 roky fpoho, pred mesiacom som auto vytiahol z garáže a hneď po zapnutí to začalo robiť.
rádio má myslím len jednu ochrannú poistku napájania, aspoň z vonku je to tak.
možem prekontrolovať ešte iso konektor, príp. cinch káble s čiastočným zasunutím ako píšete.

snáď ešte by som mal spomenúť, že baterka čo je v aute je pomaly ale isto po smrti, s autom jazdím málo a ak s ním nejdem mesiac tak štartujem cez káble...
preto mám tak trošku podozrenie aj na baterku alebo altík, v podstate by to mohlo súvisieť s tým, bo v tom kvílení počuť otáčky, resp. so zvyšujúcimi otáčkami sa rovnomerne zvyšuje aj to kvílenie.
Neviem či može byť dáky problém v aparatúre, keď pri zhasnutom motore to hrá pekne čisto to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 10:45   Citovat  

No, špatná baterka tohle může dělat taky, má velký vnitřní odpor a nezvládá "vyhlazovat" napětí z alternátoru, což se právě může projevovat rušením v audiosystému. Máš možnost zkusit jinou, zaručeně dobrou baterku?

Když je motor chcíplý, tak spoustu věcí neběží (zapalování nezapaluje, alternátor se netočí a tudíž nedobíjí, ..), takže je palubní síť docela čistá. Jakmile se motor točí, tak se do palubní elektrické sítě minimálně může dostat rušení od zapalování (velké napěťové špičky) a od alternátoru (špičky pro změnu proudové).

Půjč si na vyzkoušení jinou baterku, to je nejsnažší varianta Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 11:03   Citovat  

jj, díky za typ, asi bude najjednoduchšie začať práve tam OK

Wrana je teď offline  Wrana
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 11:22   Citovat  

Mám úplně stejnej problém, zajímavý je, že se to děje, jen pokud máš repráky na zesíku. Když jdou z rádia tak se tenhle zvuk neoběvuje. Zatím jsem to řešil jen tak, že sem prostě zesílil rádio aby to nebylo slyšet Velmi šťastný
Nicméně když tak zapátrám v paměti, tak mám napájení zesilovače doslova omotaný okolo vstupních kabelů, takže můj problém bude asi tady..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 12:15   Citovat  

Fakt je ten, že kovářova kobyla chodí bosa Tak to valím bulvy mi jde trochu pískání ze subwooferu, ale to vím čím je - napájení subu mám tažený ne od baterky, ale dočasně vytažený z ISO konektoru od rádia..
(blbej nápad, já vím - budu to brzo předělávat..)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:44   Citovat  

dj-bobr napsal:
Může být samozřejmě problém v kabelech, ale také to může dělat špatné ukostření, nebo dvojí zemnění - to se diagnostikuje tak, že se propojí signál do zesilovače pouze "prostředními" kolíčky cinch konektorů, prostě aniž by se dotýkalo to kulaté okolo.
Může to dělat například i spálený rezistor v zesilovači mezi signálovou a napájecí zemí, to se ale moc často nestává.
Jak daleko jsou kabely napájení a signálu, nejsou propletené do sebe? To umí dělat neplechu..

Zesilovač je připojený přímo na baterku?

a čo to vtedy má alebo nemá robiť? by som prípadne po baterke skúsil aj to jak to neprestane... Se stydím

a jj, priamo na baterku, ale cez kapacitor ktorý je medzi..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:48   Citovat  

dj-bobr napsal:
No, špatná baterka tohle může dělat taky, má velký vnitřní odpor a nezvládá "vyhlazovat" napětí z alternátoru, což se právě může projevovat rušením v audiosystému. Máš možnost zkusit jinou, zaručeně dobrou baterku?

Když je motor chcíplý, tak spoustu věcí neběží (zapalování nezapaluje, alternátor se netočí a tudíž nedobíjí, ..), takže je palubní síť docela čistá. Jakmile se motor točí, tak se do palubní elektrické sítě minimálně může dostat rušení od zapalování (velké napěťové špičky) a od alternátoru (špičky pro změnu proudové).

Půjč si na vyzkoušení jinou baterku, to je nejsnažší varianta Úsměv

a nemal by to vykrývať kapacitor? skúsim pozrieť ešte aké napätie na ňom je keď to naštartované hrá, či to nekolíše alebo tak, ale to je možno blbosť... to mi hlava nebere

Dannda je teď offline  Dannda
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 23:53   Citovat  

Ja bych souhlasil se vsema radama a dodal bych jen jedno,zkus natahnout kabely uplne mimo myslim tim jen provizorne hlavne plus i minus primo od baterie a skusit to jen na volnobeh a trosku slapnout a nebo odpojit zesik a zkusit jest li to nejde uz z autoradia,pak bych volil odrusovaci civku pred autoradiu,mam to takhle taky udelane. to mi hlava nebere

zub je teď offline  zub
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 11:54   Citovat  

jj souhlasil bych s danndou odrušovací cívka a máš klid je to dobrý

Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 22:02   Citovat  

Zdravim vsechny Honda i ne Honda

Uz asi tyden mi taky kvili hudba za jizdy.Cim vic plynu,tim vic to huci. Dneska uz jsem to nevydrzel a koukl jsem na to a zjistil jsem,ze kvili jen jedna strana. Mam dvoukanalovy zesilovac a rusi to jen jedna strana,zkousel jsem vymenit pravy reprak za levy,ale delalo to porad ze stejne strany.Napajeni mam na strane spolujezdce a signalove na strane ridice. Spinani mam na antenu.....Dva roky mi to hralo normalne,ale ted....hruza,piskani jako kdyby jsem mel TDi

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 22:38   Citovat  

tak ja len doplním, v čom bol moj problém, po výmene baterky za novú problém zmizol... je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 20:06   Citovat  

Ahojte

Porad resim kvileni muziky,cim vetsi otacky,tim to vice kvili. Nemuzu na to prijit a uz si vazne nevim rady,asi to nakonec budu resit odrusovacem,ale to se mi moc nelibi. Rok to fungovalo normalne a zacalo to delat az ted. Tusim,jak to zacalo,ale nevim jak to vyresit. Jel jsem z prace a vjel jsem do zatacky a jelikoz jsem nemel v ptatu prisroubovane reproduktory(mel jsem je tam jen vlozene v dire)tak se mi to dotklo kontaktama o plato(mam sedana,takze plato je z plechu)neco tam zapraskalo. Zastavil jsem a opravil jsem to,at uz se to nestane. A asi tyden na to,to zacalo kvilet. Zkousel jsem i jine repro,ale tim to neni-to znamena,ze jsou OK. Ted dalsi poznatky. Kdyz jsem zesilovac napojil z kufru na jinou baterii a nastartoval,tak kvileni zmizelo. Kdyz jsem tu samou baterii dal do mot.prost. a nastartoval s ni,tak to zas piskalo. Rikal jsem si,je to jasne,budou to uhliky v altiku,takze dnes jsem jel to zmerit. Jenze baterie a altik je dobry!!! Napada vas nekoho jeste neco?

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 20:46   Citovat  

A co třeba spálenej odrušovač v zesíku?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 20:54   Citovat  

Jak rikam,mel jsem zesak zapojeny zvlast na druhou baterku,kterou jsem mel polozenou na vyzkouseni v kufru a nedelalo to vubec nic,bylo to krasne ciste. Myslis,ze to muze byt zesakem? Tu moznost jsem prave vyloucil,kdyz to nedelalo nic a bylo to krasne ciste po napojeni na druhou baterku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 21:02   Citovat  

Zbysek09 napsal:
Jak rikam,mel jsem zesak zapojeny zvlast na druhou baterku,kterou jsem mel polozenou na vyzkouseni v kufru a nedelalo to vubec nic,bylo to krasne ciste. Myslis,ze to muze byt zesakem? Tu moznost jsem prave vyloucil,kdyz to nedelalo nic a bylo to krasne ciste po napojeni na druhou baterku.

Při zapojení na samostané napájení to nemá co rušit a není potřeba odrušovače. V případě zapojení do sítě automobilu, kde vytváří rušivý signál právě třeba alternátor, je tato součást potřeba funkční pokud ji nemáš už rovnou v síti automobilu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 21:13   Citovat  

Tak dik za radu......zitra to zkusim. Mam totiz jeste jeden zesak. Doufam,ze to bude tim. Nevedel jsem,ze v zesaku je taky nejaky rusic.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 21:15   Citovat  

Mají ho rádia i zesíky pokud to není nějakej made in china.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 21:28   Citovat  

Hm...zase jsem jsem chytrejsi. Jsem zvedav,jestli to je tim,skoda ze uz je tma,sel bych to vyzkouset jeste ted Velmi šťastný Uz me to totiz stve

Stejne mi to prijde divne,ze kdyz jsem mel na vyzkouseni nastartovane a zesak napojeny na druhou baterku v zadu,ze to nedela......
Ale neco na tom mozna bude a asi vis o cem mluvis...zitra dam vedet,jak jsem dopadl! Zatim dik za radu!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 15:32   Citovat  

Zahada vyresena.Je to spaleny odrusovac na zesiku!!! Po zapojeni druheho zesilovace,problem zmizel,opet krasne cista hudba. Timto chci hooooodne moc podekovat Nipperovi za radu!!!!!! Dik!!! Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
pomoc: kvílenie muziky za jazdy
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina