Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Frézování drážek do kotoučů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:31   Citovat  

Hlavně mě lidi nekamenujte že nad tím vůbec přemýšlím... že to nebude nikdy fungovat, že se mi zkroutí kotouče, seknou brzdy a zabiju se a nebo někoho dalšího.
Mám v plánu pořídit děrované/drážkované kotouče, ale mám na autě asi 90% nové kotouče, tak sem si řekl, že bych mohl trošku zalaborovat. V práci udělat frézou 4-5 drážek v hloubce cca 7desetin. Pro lepší odvod plynů apd nepříznivých vlivů při ostrém brždění.
Zajímá mě tedy, je tady někdo kdo už tuhle zkušenost má? Nebo znáte někoho?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:38   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Hlavně mě lidi nekamenujte že nad tím vůbec přemýšlím... že to nebude nikdy fungovat, že se mi zkroutí kotouče, seknou brzdy a zabiju se a nebo někoho dalšího.
Mám v plánu pořídit děrované/drážkované kotouče, ale mám na autě asi 90% nové kotouče, tak sem si řekl, že bych mohl trošku zalaborovat. V práci udělat frézou 4-5 drážek v hloubce cca 7desetin. Pro lepší odvod plynů apd nepříznivých vlivů při ostrém brždění.
Zajímá mě tedy, je tady někdo kdo už tuhle zkušenost má? Nebo znáte někoho?
vubec bych se do toho nepoustel je to akorat nebezpecne a navic na to ty dane kotouce nejsou stavene.prodej a kup drazkovane koupi jsem je taky a max spokojenos(viz ma garaz)

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:39  Naposledy upravil Nipper dne 25.8.2011 , 23:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Děrované si klidně udělej, ale do drážek bych se nepoustěl. Pár takových pokusů jsem viděl a téměř vždy to dopadlo katastrofálně. V jednom případě se dokonce ve vysoké rychlosti při brždění zkroutil kotouč a kousla deska. Jak to dopadlo snad ani nemusím psát. KO

edit: po konzultaci s Danym nevrtat! nefrézovat! Velmi šťastný

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:41   Citovat  

Nipper napsal:
Děrované si klidně udělej, ale do drážek bych se nepoustěl. Pár takových pokusů jsem viděl a téměř vždy to dopadlo katastrofálně. V jednom případě se dokonce ve vysoké rychlosti při brždění zkroutil kotouč a kousla deska. Jak to dopadlo snad ani nemusím psát. KO
to vrtani je snad jeste nebezpecnejsi.jednomu znamemu takhle praskl kotouc asi ve 110km/h a sel prez strechu auto kaput KO

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:45   Citovat  

Nipper napsal:

Naopak, udelat drazky neni tak nebezpecne, jako kotouce provrtat... muzes se trefit spatne a provrtat vnitrni pricku chlazeneho kotouce, tudiz ho pevnostne oslabit a ten pak muze prasknout, navic derovane praskaji daleko rychleji nez drazkovane a hladke... Aby nadrazkovani zpusobilo nejake zkrouceni kotouce, pokud drazky jsou nad limitem opotrebitelnosti, jsem jeste nevidel a to s brzdama delam i v zavodnim prostredi docela dost...

Nicmene zakladem je, ze drazky nebrzdi... Pokud to tedy nechces z duvodu, ze to je hezci, tak bych to nedelal. Hlavnim problemem muze byt prave to, ze kotouc je jiz jety a tim padem povrch jiz prepaleny, spatne se to bude frezovat presne...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:47   Citovat  

tim ze kotouc navrtas , ci do nej udels drazky, zmensis dosadaci plochu desticek a kotouce -> mensi brzdnej ucinek ...
uz tak mas male kotouce ne ?

u supersportu ala corvette atp , se delali tyhle upravy predevsim z duvodu snizeni neodporuzene hmotnosti .. na vozidle

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:47  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 25.8.2011 , 21:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

těma dírama nemyslím že by byly durch, taky jen nepatrné hloubky. Mi ale neříkejte že 7desetin už může udělat takový peklo. Vždyt plno lidí má drážky v kotoučích vyjetý díky vadným deskám apd a není problém.

7desetin hloubky a 5drážek po ploše kotouču musí být cajk. Jak říkáte, ale nejít pod nejnižší povolenou tlouštku kotouče..

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:49   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
těma dírama nemyslím že by byly durch, taky jen nepatrné hloubky. Mi ale neříkejte že 7desetin už může udělat takový peklo. Vždyt plno lidí má drážky v kotoučích vyjetý díky vadným deskám apd a není problém.
a tim ze tam ty dulky udelas docilis ceho krom zmenseni brzdne plochy?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:52   Citovat  

no tak to je snad uplně jasný čeho dosáhnu ne? Lepší odvětrávání, odvádění plynů apd.. ten kdo ví co vzniká na povrchu bržděných ploch tomu rozumí proč to chci odfrézovat.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:54   Citovat  

Newer napsal:
tim ze kotouc navrtas , ci do nej udels drazky, zmensis dosadaci plochu desticek a kotouce -> mensi brzdnej ucinek ...
uz tak mas male kotouce ne ?

u supersportu ala corvette atp , se delali tyhle upravy predevsim z duvodu snizeni neodporuzene hmotnosti .. na vozidle

To zmenšení dosedací plochy i odlehčení je také pravda, nicméně ani takto odlehčené kotouče, co jsem dělal pro jeden závodní projekt, nepraskli a fungovali docela dobře, oproti sériové hmotnosti kotouče jsem ušetřil na jednom kotouči 20% asi 1.5kg
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

pokud víš co, jak a proč děláš, tak jde všechno...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:56   Citovat  

Dany napsal:
Naopak, udelat drazky neni tak nebezpecne, jako kotouce provrtat... muzes se trefit spatne a provrtat vnitrni pricku chlazeneho kotouce, tudiz ho pevnostne oslabit a ten pak muze prasknout, navic derovane praskaji daleko rychleji nez drazkovane a hladke... Aby nadrazkovani zpusobilo nejake zkrouceni kotouce, pokud drazky jsou nad limitem opotrebitelnosti, jsem jeste nevidel a to s brzdama delam i v zavodnim prostredi docela dost...

Nicmene zakladem je, ze drazky nebrzdi... Pokud to tedy nechces z duvodu, ze to je hezci, tak bych to nedelal. Hlavnim problemem muze byt prave to, ze kotouc je jiz jety a tim padem povrch jiz prepaleny, spatne se to bude frezovat presne...

Samozřejmě, že by to musel mít přesně spočítané, aby netrefil příčku, což je dost obtížné, jinak opravdu prasknou hned. S tím se snad ale počítá. Drážky taky velmi oslaběj celkovou pevnost kotouče, proto se v závodním prostředí používají tvrdší materiály. Osobně jsem viděl neuvěřitelně zkroucenej ručně vyrobenej drážkovanej kotouč zatímco děrovanej držel.
Jinak s tebou souhlasím, kvůli vzhledu bych to nedělal a brzdit to líp nebude.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 21:58   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
no tak to je snad uplně jasný čeho dosáhnu ne? Lepší odvětrávání, odvádění plynů apd.. ten kdo ví co vzniká na povrchu bržděných ploch tomu rozumí proč to chci odfrézovat.

Tak já osobně na závodních autech (i tuningových) jezdím převážně hladké kotouče, ale asi tomu tedy úplně nerozumím...
Maximálně drážkované... Ale pokud se podíváš na současné kotouče, kde je již dost často otáčena směrovost drážek hlavně kvůli efektu, dospěješ k závěru jako ostatní, že důvody co uvádíš, nejsou až tak významné a měřitelné, spíš teoretické...

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:00  Naposledy upravil kachnacrx dne 25.8.2011 , 22:01, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

No tak ted už nevim ...koupil sem ted zadní kotouče P5G, jsou v nich drážky i díry ale origo..snad bremaba či co....
Koupil sem je hlavně protože sem nemohl v rozumné ceně sehnat kotouče normální...aby Vám dodalo kely či kdokoliv jiný správne kotouče tak to je umění...tak sem vzal od kamoše ty děro vrtané....nakonec co čtu tak jsou teda uplně na wc???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:00   Citovat  

Ale tady se o vzhledu nikdo nebavil, já to chci z praktického hlediska... To si můžu rovnou z eBay koupit děrovaný a drážkovaný kotouč značky noname za půlku chleba. pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:04   Citovat  

Nipper napsal:
Samozřejmě, že by to musel mít přesně spočítané, aby netrefil příčku, což je dost obtížné, jinak opravdu prasknou hned. S tím se snad ale počítá. Drážky taky velmi oslaběj celkovou pevnost kotouče, proto se v závodním prostředí používají tvrdší materiály. Osobně jsem viděl neuvěřitelně zkroucenej ručně vyrobenej drážkovanej kotouč zatímco děrovanej držel.
Jinak s tebou souhlasím, kvůli vzhledu bych to nedělal a brzdit to líp nebude.

Osobně si myslím, že to je spíš problém kvality materiálu... Žádné kotouče děrované nevydrží to co drážkované, protože drážky nebývají úplně na kraj a oslabení neznatelné...

Takto třeba vypadají závodní kotouče od Bremba pro Nissan GT-R ... tudy odkaz
Na autě najeli již asi 25tis km včetně jízdy po okruhu Nordschleife, Nuerburgring, Spa a podobně, zatím co děrované kotouče od Bremba (srovnatelné tvrdosti) na tomto autě nevydrželi ani 8tis ostřejšího provozu...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:04   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ale tady se o vzhledu nikdo nebavil, já to chci z praktického hlediska... To si můžu rovnou z eBay koupit děrovaný a drážkovaný kotouč značky noname za půlku chleba. pořádnej výtlem

Z praktického hlediska ti to nic nepřinese, to si radši kup pořádné kotouče třeba od EBC a k tomu nějaké vhodné desky. Budeš víc než překvapenej.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:05   Citovat  

kachnacrx napsal:
No tak ted už nevim ...koupil sem ted zadní kotouče P5G, jsou v nich drážky i díry ale origo..snad bremaba či co....
Koupil sem je hlavně protože sem nemohl v rozumné ceně sehnat kotouče normální...aby Vám dodalo kely či kdokoliv jiný správne kotouče tak to je umění...tak sem vzal od kamoše ty děro vrtané....nakonec co čtu tak jsou teda uplně na wc???

Zrovna na zadku to je úplně jedno, můžeš být klidný pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:07   Citovat  

Dany napsal:
Zrovna na zadku to je úplně jedno, můžeš být klidný pořádnej výtlem

Tak to sem rád ...bo je mám křivé jak tsunami...zítra měním ...konečně a snad to přestane kopat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:09   Citovat  

destičky mám nipparts (červené s přímesí keramiky), kotouče avšak seriové TRW, když jsem je kupoval byly tam myslím 2druhy trw, koupil sem ty dražší... před těma nipparts deskama jsem tam měl Bendix destičky, ty sem zničil po pár jízdách...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:11   Citovat  

Dany napsal:
Osobně si myslím, že to je spíš problém kvality materiálu... Žádné kotouče děrované nevydrží to co drážkované, protože drážky nebývají úplně na kraj a oslabení neznatelné...

Takto třeba vypadají závodní kotouče od Bremba pro Nissan GT-R ... tudy odkaz
Na autě najeli již asi 25tis km včetně jízdy po okruhu Nordschleife, Nuerburgring, Spa a podobně, zatím co děrované kotouče od Bremba (srovnatelné tvrdosti) na tomto autě nevydrželi ani 8tis ostřejšího provozu...

To je paráda, ale to už je úplně jiná liga, těžko si někdo pořídí na Civouše titanové kotouče nebo z čeho zrovna tyhle jsou.

U toho případu, co jsem psal, byl problém špatného tvaru drážek, které pak zapřičínili zakusování hrany desky do drážky. Kotouče se ohřály na vyšší teplotu než byly dělané a pak už to bylo raz, dva. Omlouvám se za nepřesné info. Se stydím

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:20   Citovat  

A zkusí nějaký dobrodruh tyhle? pořádnej výtlem

sralLine.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sralLine.jpg, 94.74 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:20   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
destičky mám nipparts (červené s přímesí keramiky), kotouče avšak seriové TRW, když jsem je kupoval byly tam myslím 2druhy trw, koupil sem ty dražší... před těma nipparts deskama jsem tam měl Bendix destičky, ty sem zničil po pár jízdách...

pokud používáš vlastně OEM kvalitu (i když si myslím, že v tomto případě je OEM možná i výš) tak bych si rozhodně s úpravama hlavu nedělal a vykašlal se na to. Materiál kotoučů není upřímně moc dobrý, takže každé narušení ještě zhorší spíš jeho kvalitu... Smutný

Nipper napsal:
To je paráda, ale to už je úplně jiná liga, těžko si někdo pořídí na Civouše titanové kotouče nebo z čeho zrovna tyhle jsou.

U toho případu, co jsem psal, byl problém špatného tvaru drážek, které pak zapřičínili zakusování hrany desky do drážky. Kotouče se ohřály na vyšší teplotu než byly dělané a pak už to bylo raz, dva. Omlouvám se za nepřesné info. Se stydím

Tyhle kotouče jsou normálně z železo-litiny, jen prostě kvalitní a hlavně jen drážkované...
Zakusování destiček do drážek je téměř nemožné, protože v té ploše hrany těch drážek nevystupují nijak moc nad povrch ani při velkém přehřátí a tím následného zkroucení... Pokud se něco stalo, byl to nekvalitní materiál a ty drážky tam hrály minimální roli...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:33   Citovat  

Nekvalitní materiál to samozřejmě byl. Vzali OEM kotouče a do nich si vyfrézovali drážky bez sražení hran, to pak stačí malá nepřesnost v přitlačení desky a je to tam. Pokud si někdy viděl brzdy starých sOplů, tak by ses ani nedivil, že to možné je. Desky byly ohlodané skoro na kov. Mě i u C6G brzdy tlačili šikmo než jsem je komplet předělal.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:36   Citovat  

ExEricss napsal:
A zkusí nějaký dobrodruh tyhle? pořádnej výtlem

Já je zkusil na C6G a s deskama od Feroda z nich byly osmy po prvním prudším brždění. Velmi šťastný

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:37   Citovat  

kachnacrx napsal:
Tak to sem rád ...bo je mám křivé jak tsunami...zítra měním ...konečně a snad to přestane kopat.

hlavne je dobre ocisti a kdyztak si je zase natri jak ty tvoje puvodni
co se tyce kvality (znacky) schvalne mrknu do SZ co mi psal Zemi o tech brzdach kdyz sem je kupoval jsou z anglana VTi RHD co mel na dily
jinak dneska sem nahodil nove predni a zadni kotouce na anglana VTi predni kotouce ATE desky KASHIYAMA a zadni komplet NIPPARTS tak sem zvedav co to bude delat

a ted k tematu pokud chces frajerit s drazkovanyma kotoucema tak tyhle prodej a kup si EBC TurboGroove ceny si myslim ze sly dolu nez pred 2-3 lety kdy sem je kupoval ja auto sice nejezdi kazdy den jenom obcas ale pokazde ty brzdy drzi kdyz po nich slapu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:42   Citovat  

Hondik napsal:
hlavne je dobre ocisti a kdyztak si je zase natri jak ty tvoje puvodni
co se tyce kvality (znacky) schvalne mrknu do SZ co mi psal Zemi o tech brzdach kdyz sem je kupoval jsou z anglana VTi RHD co mel na dily
...v poho ...víš že sem rad že mám aspon neco...

k tematu...osobně bych to sam asi nezkoušel...to už fakt raději koupit

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:55   Citovat  

ikdyz neni tomu davno co FastCivic prodaval svoje EBC TG a misto nich dal TWR a rika ze to brzdi daleko lepe desky nechal puvodni redstuff

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 22:59   Citovat  

od toho to téma bylo založeno, abych se rozhodl, zda do toho jít či ne... a prdím na to. Díky za názory.. Jdu zzzzzzz

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2011 , 8:40   Citovat  

Nipper napsal:
Já je zkusil na C6G a s deskama od Feroda z nich byly osmy po prvním prudším brždění. Velmi šťastný

to by mě zajmalo kde jsi ty sporty koupil? jinak jestli si je zvlnil tak chybu hledej v montáži ne v materiálu

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2011 , 9:18   Citovat  

posero napsal:
to by mě zajmalo kde jsi ty sporty koupil? jinak jestli si je zvlnil tak chybu hledej v montáži ne v materiálu

To víš, výhodná koupě z dovozu nebo kde to vzali, ale bylo to v original krabici od Starline, tak proč to nezkusit. Kotouče byly dost podobné těmto, ale už si to nepamatuju, páč hned letěli do šrotu. Je to pěkné možná na tuzer akce, ale cokoliv od starline bych si už na auto nedal. Dělaj to snad z bláta.

Koupil jsem to na aukru. Tehdy jsem byl ještě student a prachy nebyly. Možná jsem blbě naletěl, ale za 900,- mě to vůbec nebolelo, aspoň jsem zjistil, že si za kvalitu vyplatí připlatit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Frézování drážek do kotoučů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina