Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pc sestava do 10k
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
KureKungPao je teď offline  KureKungPao
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2011 , 21:56   Citovat  

Zdravim předem se omlouvám že zakládam toto téma ale na ostatní fórech jsou samý neochotný lidé zmatenej. Byl jsem zaúkolován sestavit PC do 10tisíc jen case bez ostatních věcí počítač by mě sloužit na běžnou práci tudiž internet,word,filmy a hry.Potřeboval bych poradit s komponentama nemam už vůbec přehled a hlavně nevim jestli mam vybrat amd nebo intel byl by tu někdo schopný a pomohl mi ? klidně i přes SZ díky přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.10.2011 , 22:54   Citovat  

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

myslim ze tahle sestava kamaradovi bude stacit Mrk
Velmi šťastný
   Návrat  
swotik21 je teď offline  swotik21
PříspěvekZaslal: 6.10.2011 , 23:15   Citovat  

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

jinak tudy odkaz
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 7:16   Citovat  

KureKungPao napsal:
Zdravim předem se omlouvám že zakládam toto téma ale na ostatní fórech jsou samý neochotný lidé zmatenej. Byl jsem zaúkolován sestavit PC do 10tisíc jen case bez ostatních věcí počítač by mě sloužit na běžnou práci tudiž internet,word,filmy a hry.Potřeboval bych poradit s komponentama nemam už vůbec přehled a hlavně nevim jestli mam vybrat amd nebo intel byl by tu někdo schopný a pomohl mi ? klidně i přes SZ díky přátele

Jdi to intelu Mrk Zajímavá je třeba i3-2100 která za malý peníz dokáže divy. K tomu nějaký ramky (třeba kingston) DDR3 1600@CL9 a desku se socketem 1155 koupíš tak za 1500. Disk se dneska vyplatí 2TB a vyjde tak na 1600 (třeba WD Caviar Green). Mechaniky jsou pořád stejný, vem cokoliv, stejně to nevydrží záruku a jestli jí to vydrží tak to krátce po záruce klekne. Pokud si vystačíš s integrovanou grafikou jakož že podle toho cos psal tak vystačíš tak se mi to zdá jako idální hardware. A nešetři na zdroji. Dal bych tam 500W chieftec/seasonic/enermax.
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 7:17   Citovat  

sakul celkem dobryy vyber ale ten zdroj bych tam nedal ani za nic. 800W je mu na nic a driv nebo pozdeji mu stejne zhori. stacit bude 500W fortron ktery bude ve vysledku vykonejsi nez ta 800w urcite.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 7:30   Citovat  

Corgan napsal:
sakul celkem dobryy vyber ale ten zdroj bych tam nedal ani za nic. 800W je mu na nic a driv nebo pozdeji mu stejne zhori. stacit bude 500W fortron ktery bude ve vysledku vykonejsi nez ta 800w urcite.

fortron nebrat. zaprvý stojí za wc a když ti odejde, vezme s sebou všechen další hardware.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 8:14   Citovat  

Ale ale ale, takovej hardvérář a neví, že fortron i cheiftec jsou pouze obrandované zdroje FSP Group, což je velmi solidní značka ... já dávám fortrony odjakživa a nepamatuji si jakýkoliv problém ...

Jinak slušné jsou ještě OCZ a CoolerMaster je to dobrý
   Návrat  
KureKungPao je teď offline  KureKungPao
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 9:23   Citovat  

jako já už něco sestavil se mrkněte ale je to AMD u Intelu vůbec nevim jakou desku páč maj tunu chipsetů a nevim kterej je dobrej a kterej se nevyplatí....jinak taky preferuju fortron ikdyž v mym pc mam corsair Velmi šťastný

pc.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pc.jpg, 475.93 kB
   Návrat  
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 9:44   Citovat  

Zdar, tady mas sestavu, je sice za 10 700 ale je rozhodne na delsi dobu, nez se bude muset neco upgradovat. Zaklad je procesor, ten se tak casto nemeni, proto sem zvolil tento (ma odemklej nasobic, tim padem vetsi vykon do budoucna) a navic utahne i silnejsi grafiky, protoze ty se upgaduji nejcastejc.

AMD Phenom II X4 955 Black Edition - 2 676,-
GIGABYTE GA-870A-USB3L - AMD 870 - 1 778,-
Sapphire HD 6770 1GB GDDR5 - 2 474,-
Exceleram Black Sark 4GB (2x2GB) DDR3 1333 CL9 - 701,-
Samsung SpinPoint F3 - 1TB - 1 310,-
Asus DRW-24B3ST, černá, bulk - 519,-
Evolve Pulse 500W, retail - 636,-
Acutake ACU-Midnight (ROHS version) - 503,-
CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 10:25   Citovat  

Dark_CZE napsal:
Zdar, tady mas sestavu, je sice za 10 700 ale je rozhodne na delsi dobu, nez se bude muset neco upgradovat. Zaklad je procesor, ten se tak casto nemeni, proto sem zvolil tento (ma odemklej nasobic, tim padem vetsi vykon do budoucna) a navic utahne i silnejsi grafiky, protoze ty se upgaduji nejcastejc.

AMD Phenom II X4 955 Black Edition - 2 676,-
GIGABYTE GA-870A-USB3L - AMD 870 - 1 778,-
Sapphire HD 6770 1GB GDDR5 - 2 474,-
Exceleram Black Sark 4GB (2x2GB) DDR3 1333 CL9 - 701,-
Samsung SpinPoint F3 - 1TB - 1 310,-
Asus DRW-24B3ST, černá, bulk - 519,-
Evolve Pulse 500W, retail - 636,-
Acutake ACU-Midnight (ROHS version) - 503,-

No ten zdroj Evolve bych radsi nebral....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 13:34   Citovat  

ja vim, ze to neni nic extra ale za tu cenu se da tezko vybrat neco rozumneho, porad lepsi nez eurocase.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 17:29   Citovat  

Dark_CZE napsal:
ja vim, ze to neni nic extra ale za tu cenu se da tezko vybrat neco rozumneho, porad lepsi nez eurocase.

no evolve jsou číňani. začínali s MP3 přehrávačema mizerný kvality (poruchovost kolem 30%) pak začli dělat i jiný věci a za chvíli už budou vyrábět snad i auta. Jejich zázračný hodinky s kompasem, výškoměrem a já nevim čim všim měly reklamovanost asi 60% a to minimálně 10% lidí to vyhodilo a nazabývalo se reklamací. Takže Evolve jednoznačně nebrat. A obzvlášť zdroj, kterej napájí na voltáž citlivý součástky za tisíce!

Jinak AMD bych nedoporučoval. Příští rok na jaře bude nová patice (FM2) takže tahle sestava bude za rok zastaralá a neupgradovatelná...

Daver napsal:
Ale ale ale, takovej hardvérář a neví, že fortron i cheiftec jsou pouze obrandované zdroje FSP Group, což je velmi solidní značka ... já dávám fortrony odjakživa a nepamatuji si jakýkoliv problém ...

Jinak slušné jsou ještě OCZ a CoolerMaster je to dobrý

to je možný ale ještě jsem neviděl chiefteca, kterýmu by hlasitě cvrlikaly cívky. U fortronů je podobnej bordel poměrně častej ne-li běžněj (série blue-storm). A ty nejlevnější fotrony skutečně žádnou kvalitou neoplývaj. Reklamujou se taky. Narozdíl od obyč levných chiefteců

Intel Core i3 2100 ............. 2572,-
Asus P8H61-M .................. 1552,-
Kingston 4GB DDR3 1333MHz@CL9 .. 547,-
Samsung SpinPoint F3 1TB ....... 1218,-
LG GH24NS, DVDRW mechanika ..... 447,-
CoolerMaster Elite 343 ......... 832,-
Chieftec CTG-500-80P, 500W PSU 1057,-

Celková cena 8225,- Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 21:46   Citovat  

83427 napsal:
to je možný ale ještě jsem neviděl chiefteca, kterýmu by hlasitě cvrlikaly cívky. U fortronů je podobnej bordel poměrně častej ne-li běžněj (série blue-storm). A ty nejlevnější fotrony skutečně žádnou kvalitou neoplývaj. Reklamujou se taky. Narozdíl od obyč levných chiefteců

Intel Core i3 2100 ............. 2572,-
Asus P8H61-M .................. 1552,-
Kingston 4GB DDR3 1333MHz@CL9 .. 547,-
Samsung SpinPoint F3 1TB ....... 1218,-
LG GH24NS, DVDRW mechanika ..... 447,-
CoolerMaster Elite 343 ......... 832,-
Chieftec CTG-500-80P, 500W PSU 1057,-

Celková cena 8225,- Mrk

pokud nechce hrat hry tak je to dobra sestava i stou i3 mam ji v notasu a nic moc ale na bezny prace staci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 21:55   Citovat  

Dark_CZE napsal:
pokud nechce hrat hry tak je to dobra sestava i stou i3 mam ji v notasu a nic moc ale na bezny prace staci.

ona ta desktopová i3 je na tom s výkonem samozřejmě lépe než ta v noťasu. Dá se říci, že i3 pro socket 1155 je srovnatelná s i5 1156. Takže za ty prachy dobrá volba. Hlavně to má v sobě i integrovanou grafiku a je to i s boxovanym chladičem prakticky neslyšitelný. Do kanclu si myslim že luxus.
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 22:18   Citovat  

já bych volil to co napsal 83427 je to dobrý
jinak já jedu celej život na fortronech a nikdy jsem s nima neměl žádnej problém a kámoši co je mají tak taky ne Úsměv a na zdroji se nevyplatí moc šetřit Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2011 , 23:33   Citovat  

shaman napsal:
já bych volil to co napsal 83427 je to dobrý
jinak já jedu celej život na fortronech a nikdy jsem s nima neměl žádnej problém a kámoši co je mají tak taky ne Úsměv a na zdroji se nevyplatí moc šetřit Úsměv

viděl jsem víc než dost kompů, který byly kaput díky tomu, že je odpálil fortron zdroj. Nejednou se nám v práci stalo že úplně novej smontovanej komp co běžel přes noc na testech do rána doslova shořel - díky fotronu. A na reklamacích byly fortrony taky docela často. Za ty prachy to fakt neni dobrá volba. Fortrony jsou u lidí zažitý z dob minulých kdy na trhu nebyl výběr ale v dnešní době si můžeme sakra vybírat. Ono pokud nemáš přepěťovku nebo ten zdroj vytěžuješ na max tak ti odejde i značkovej zdroj. Ale s takovym enermaxem asi ani nikdo být nespokojenej nemůže Úsměv Ale z těch levných lidem často doporučuju chieftecy. Poruchovost je minimální a neslyšel jsem, že by to někdy někomu odpálilo hardware. Rozhodně lepší levnej chieftec než levnej seasonic (energy knight). Jinak jak tu zazněl corsair tak musim potvrdit, že to jsou taky fakt kvalitní kousky, oblíbený hlavně na západě Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pc sestava do 10k
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina