Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna výfuku
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2011 , 8:10  Naposledy upravil Radimas dne 12.10.2011 , 12:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdavím mám acco s motorem F20Z1 a řeším takový problém. Když nastartuju a chci přidat plyn, tak to nejde vytočit ani nad 2tis. otáček a auto zdechá, čím víc přidávám tím víc zdechá. Nevíte někdo čím by to mohlo být ? Řešil jsem teď problém a to ten, že mi z výfuku lezla výfuková vata, vytáhl jsem ji fakt hromadu a tudíž si myslím, že tím by to nemělo být a průchodnost by tam být měla... Napadá někoho čím by to tedy mohlo být ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2011 , 8:21   Citovat  

Radimas napsal:
Zdavím mám acco s motorem F20Z1 a řeším takový problém. Když nastartuju a chci přidat plyn, tak to nejde vytočit ani nad 2tis. otáček a auto zdechá, čím víc přidávám tím víc zdechá. Nevíte někdo čím by to mohlo být ? Řešil jsem teď problém a to ten, že mi z výfuku lezla výfuková vata, vytáhl jsem ji fakt hromadu a tudíž si myslím, že tím by to nemělo být a průchodnost by tam být měla... Napadá někoho čím by to tedy mohlo být ?

pricpanej vejfuk,zkus filtry jak jsou na tom

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2011 , 8:24   Citovat  

To,že jsi vatu vytáhl,neznamená,že nemáš ucpaný výfuk. Před výměnou výfuku nemá podle mě cenu řešit cokoli dalšího.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2011 , 8:50   Citovat  

Tak ten výfuk sundej (KAT + střed + koncák) a nastartuj. Sice to bude řvát, ale budeš mít hned jasno.
A při té příležitosti si budeš moct i zkontrolovat, jestli nemáš přicpaný nebo naopak vysypaný KAT.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2011 , 10:36   Citovat  

Takže v podstatě stačí odkroutit 3 šroubky ( teda pokud půjdou, protože jak jsem na to koukal tak nevím nevím...) mělo by to povolit, takže to položím na zem a jak to startnu a přestane to zdechat tak je ucpaný výfuk. Jak to bude dělat to samé tak, hledat chybu někde jinde což ? Jinak jak poznám že je kat v špatný ? Bude v něm jakoby bordel nebo co ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 12:17   Citovat  

Ať nezakládám nové téma... auto normálně jezdí ale táhne tak do 2500 otáček pak už nic... koukal jsem na výfuk a vlnovec ko, kat určitě bude taky ko...

Mám nachystaný komplet výfuk z totožného auta, od svodů až ke koncovkám... tak jak to bylo na autě tak jsem to sundal. Zajímalo by mne : Když sundám výfuk z toho mého, to znamená zůstanou tam svody a komplet výfuk sundám ( čili odšroubuji od svodů a sundám z gum, které to drží ) Tak můžu zkusit nastartovat? nestane se nic ? Věřím že to bude řvát jak pra.., ale chtěl bych zkusit jestli to půjde lépe do otáček. Pak bych tam nasadil komplet zase ten výfuk co už mám sundaný ( ten je ještě ok ) a předpokládám, že na spoji svodu a výfuku musí být nějaké těsnění ( kde jej seženu a dává se tam jen těsnění nebo ještě něco ? ) Dík za jakoukoliv radu jsem v tom naprostý laik Mrk

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 12:50   Citovat  

Jel jsem taky jen se svodama asi 300m a v poho do otáček to jde a řve to dost celkem.
Na volnoběh mi ale kolísaly otáčky z 1000 na 1500...

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 13:19   Citovat  

Podryx napsal:
Jel jsem taky jen se svodama asi 300m a v poho do otáček to jde a řve to dost celkem.
Na volnoběh mi ale kolísaly otáčky z 1000 na 1500...

Osobne sem zkousel s 1 kusem vyfuku za svodama..bez stredu a koncaku..rve to ale jede to Úsměv jak je tam udelany tesneni nevim..1.dil sem dole nemel,ale mezi dalsima je tesneni tak si nemyslim,ze mezi svodama a 1.dilem by nebylo tesneni

az to budes skladat nezapomen vse osetrit medenou pastou napr. at nemusis pak o dalsi vymene flexovat vsechno okolo

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 13:40   Citovat  

kovovej kroužek tam bejvá většinou....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 17:55   Citovat  

Hlavator napsal:
Osobne sem zkousel s 1 kusem vyfuku za svodama..bez stredu a koncaku..rve to ale jede to Úsměv jak je tam udelany tesneni nevim..1.dil sem dole nemel,ale mezi dalsima je tesneni tak si nemyslim,ze mezi svodama a 1.dilem by nebylo tesneni

az to budes skladat nezapomen vse osetrit medenou pastou napr. at nemusis pak o dalsi vymene flexovat vsechno okolo

medena pasta? to slysim poprve ze by bylo neco takového... jinak to tesneni se da koupit bezne ? treba v autokelly ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 7:13   Citovat  

Ještě jedna otázka, budu tam dávat svody z 2.3ky a dočetl jsme se, že se tam musí nějak předělat lambda sonda... má s tím už někdo zkušenosti ? popřípadě jak to předělám ? Pomohlo by určitě nějaké foto Mrk

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 8:40   Citovat  

Radimas napsal:
medena pasta? to slysim poprve ze by bylo neco takového... jinak to tesneni se da koupit bezne ? treba v autokelly ?

jj..stejne jako ta medena pindovina ve spreji

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 10:16   Citovat  

Radimas napsal:
Ještě jedna otázka, budu tam dávat svody z 2.3ky a dočetl jsme se, že se tam musí nějak předělat lambda sonda... má s tím už někdo zkušenosti ? popřípadě jak to předělám ? Pomohlo by určitě nějaké foto Mrk

Víte někdo jak je to s tou lambdou ? Koukal jsem na to a na nynějším výfuku mám lambdu hned jak končí svody. Výfuk co tam chci dát ji má před vlnovcem. Jak mám postupovat ? Střihnout koncovku, prodloužit kable od lamddy a znovu nasadit koncovku a zapojit ?

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 21:57   Citovat  

Proč budeš dávat svody z 2,3 , když problém je evidentně jinde? Kdoví jestli vůbec ve výfuku a jestli jo, tak určitě ne zrovna ve svodech. Jen si přiděláš další starosti. Když přesuneš lambdu pod auto, bude fungovat hůř (později a pomaleji). Spotřeba na krátké trasy a při pomalé jízdě bude vyšší. Výrobce lambdu nepřesouvá blíž k motoru jen tak pro srandu...

1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 6:46   Citovat  

Auto jsem měl na zvedáku, vlnovec je děravý, kat už to má za sebou a z posledního dílu leze výfuková vata, čili taky ko. Proto je třeba výfuk určitě vyměnit a říkal jsem si jak měnit výfuk, tak už můžu vyměnit svody když je mám doma. Slyšel jsem, že když tam dám svody z 2.3 tak by to mělo táhnout o něco lépe, proto jsem se ptal na zkušenosti. Co se týká lambdy, tak mi přijde divné proč by měla fungovat nějak špatně, když tam dávám origo díl, kde ta lambda již je namontována od vyrobení vozidla ( sice na jiném místě než ji mám já ve svém autě, ale nemyslím si že by to mělo mít nějaký vliv, pokud ano tak bych docela rád slyšel nějaké podrobnější info proč, kdyby to bylo tak špatné, tak si myslím že by to tam nemontovali od výroby.)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 6:50   Citovat  

Radimas napsal:
Auto jsem měl na zvedáku, vlnovec je děravý, kat už to má za sebou a z posledního dílu leze výfuková vata, čili taky ko. Proto je třeba výfuk určitě vyměnit a říkal jsem si jak měnit výfuk, tak už můžu vyměnit svody když je mám doma. Slyšel jsem, že když tam dám svody z 2.3 tak by to mělo táhnout o něco lépe, proto jsem se ptal na zkušenosti. Co se týká lambdy, tak mi přijde divné proč by měla fungovat nějak špatně, když tam dávám origo díl, kde ta lambda již je namontována od vyrobení vozidla ( sice na jiném místě než ji mám já ve svém autě, ale nemyslím si že by to mělo mít nějaký vliv, pokud ano tak bych docela rád slyšel nějaké podrobnější info proč, kdyby to bylo tak špatné, tak si myslím že by to tam nemontovali od výroby.)

Jakou máš lambu Ty a jaká je na 2.3? Jsou vyhřívané nebo ne? Jaké jsou rozdíly v těch svodech? ty máš F20 a chceš dávat z H23 - víš,jaké jsou rozdíly mezi těmi motory a důvody umístění lambdy na rozdílných místech?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 7:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Jakou máš lambu Ty a jaká je na 2.3? Jsou vyhřívané nebo ne? Jaké jsou rozdíly v těch svodech? ty máš F20 a chceš dávat z H23 - víš,jaké jsou rozdíly mezi těmi motory a důvody umístění lambdy na rozdílných místech?

Neznám odpověď ani na jednu otázku a nevím ani kde bych na to našel odpověď Tak to valím bulvy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 7:15   Citovat  

Radimas napsal:
Neznám odpověď ani na jednu otázku a nevím ani kde bych na to našel odpověď Tak to valím bulvy

No tak třeba u těch svodů třeba jejich porovnáním se šuplérou... Úsměv Když jsem dal na Civicu svody s lambdou pod motor,tak se mi po cca 1km rozsvěcela kontrolka motoru,protože jednotka nedostávala správné hodnoty,takže to asi zas tak jedno nebude... Úsměv Odstranilo se to resetem na načtením nových hodnot, i spotřeba mi zůstala +/- stejná, jiným stejnou úpravou vzrostla o litr.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 7:35   Citovat  

Ptal jsem se kolegy a ten mi říkal, že to tam určitě sedne, že to tak někteří mívají běžně. Zajímalo by mne jestli to tady má někdo s fóra a jaké s tím má zkušenosti. Jestli se mi zvedne spotřeba tak to zas tak moc neřeším. Mám to v LPG, takže i kdyby mi to mělo žrát 15 pořád je to pro mne výhodnější.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 17:15   Citovat  

koukám po vlnovcích a váhám Úsměv
vzít spíše Bosal nebo v tomto případě se dá věřit i Starwars ?? HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz