Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
geometrie crx EE8 help
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 14:20   Citovat  

Zdravím vás Honďáci.. mám již dlouho problém, který bych ještě před Mostem rád vyřešil. Už od té doby ,co mám CRX, jsem velmi nepokojen se stabilitou vozu ve vyššch rychlostech, dejme tomu nad 140kmh, okolo 180ti už je to opravdu o život.. jde o stabilitu, i na hezkém rovném povrchu je auto velmi nestabilní a když to řeknu nadneseně tak mám pocit, že když se dotknu volantu, tak to půjde rovnou na budku, jako bych jel ve vyjetých kolejích.. ..zajímavé je, že na druhou stranu jsem spokojen s tím, jak se auto chová například ve Vysokém Mýtě a na okreskách, kde se jezdí max za 3 a kde v relativně nízkých rychlostech je auto super ovladatelné a dovolím si říci, že v rámci mých řidičských schopností se auto dá vodit na limitu kdy jde hezky do zatáčky i ven z ní, několikrát jsem si tam dokonce vystřihl malý "driftík", který překvapivě, jak jsem u CRX zvyklý, neskončil přetáčivým smykem.

čím to může být ? Od doby, co mám od Danyho podvozek a silentbloky se situace zlepšila, geometrie se dělala jen jednou, od té doby jsem také něco najel a vzal i pár děr atd, ale stále i po tom seřízení to není ono a přijde mi, že je tam prostě něco špatně. Dnes chci jet na geometrii znovu ale auto má sportovní podvozek, PUR silentbloky a má docela velkou světlou výšku - počítám cca jako série, ale díky svodům a výfuku ho už nemůžu dát níž neboť pak dřu všude možně.. Poslední geometrie se dělala v Hradci, mám z toho i takový ten barevný graf, kde i po nastavení zůstala jedna část zadní nápravy, laicky řečeno "něco jako horní rameno vzadu u spolujezdce" v "červených číslech" ..není to tím ? A jak je to s těmi stavitelnými rameny, které si spousta lidí k opravdu sportovnímu podvozku kupuje ? Nemám s tímto prakticky žádné zkušenosti tak kdyby někdo z vás byl sběhlý, případně by dokázal sám prakticky pomoci... budu rád..v pár CRX jsem jel, je to samozřejmě taková motokára, nečekám, že bude stabilní jako byl třeba Accord nebo Passat kde prostě i vzhledem k váze je 200kmh pořád bez problémů ale takhle blbě se žádná CRX nechovala..

Děkuji předem..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 14:32   Citovat  

a kolik máš odklony na předku? jesi to je víc jak 0 či -0,5 tak se vůbec nediv že to plave, když k tomu ještě připočteš sbihavost na předku a kola do A či ještě nějaké micro vůle v řízení... řekl bych že je to normální, taky ještě hodně záleží jakej typ vzorku máš na pneu, protože když jedu třeba s mýma GY F1čkama v kolejích po kamionech, tak lítám furt zleva do prava, kdybych nedržel pevně volant tak mě to hned někam stáhne a nemusim jet ani rychle. No a když letíš po rovině a relativně rovný silnici, tak to je to samý jen na to už tolik nepůsoběj ty koleje ale ta rychlost, sbíhavost a odklony,který auto táhnou směrem k motoru doprostřed- tzn to nemůže táhnu nikdy furt stejně do středu takže jednou to jde nalevo a pak napravo Úsměv nereš dělá mi to taky a pokud nemáš stavitelný ramena, tak ti na geošce nastavěj stejně jen sbíhavost, což si myslim že ani moc nepomůže pokud tam nemáš -5 Velmi šťastný

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 14:35   Citovat  

tyve koxi ty si udelas komplet silenty, podvozek a nevis jakou mas geometrii, nemluve o nejakem lepsim "setupu"?

Na tech tlumicich at je to XYZ ci BC je dobre si to auto snizit, ale to prakticky nema vliv na plavani pri jizde rovne, pokud auto plave, tak to zadnym podvozkem neni.

Pro zacatek by bylo dobre uvest aktualni hodnoty odklonu a sbihavosti. Zkus teda naskenovat "takovy ten barevny graf" i s hodnotami Úsměv
Jake gumy jezdis?

EDIT:
Co se tyce tech ramen, tak na seriovych nemuzes menit odklon (nepocitam vypodlozkovani, coz je celkem bastl). Proto se berou stavitelna, kde si odklon nastavis jaky chces...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 14:56   Citovat  

MalTake - hele neřešit to nejde..nechci to rozstřelit, páč sem ta mtěch 180 jet potřebuju..samozřejmě ale jen v Německ una neměřenejch úsekách Úsměv ..jinak hodnoty-se stydím- nevím..

Infi - nojo, to jsem celej já no Smutný ..ikdybych po něčem takovym toužil tak nevím ,na koho se obrátit..
jdu to naskenovat... jinak, má msamozřejmě sjetou půlku PP gumy ,ale to jsem dost přisuzoval taky tomu, že jezdím několikrát do roka mýto a furt jen jední msměrem.. no uvidíme co řeknete na graf.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 14:57   Citovat  

ty sis tam ty stavitelný ramínka ještě nedal?? to je docela nutnost.., předek snížení vs odklon moc nepozná ale zadek jo...napiš infimu , mám od něj hardrace a je to docela dobrej matroš

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 14:57   Citovat  

MalTake napsal:
a kolik máš odklony na předku? jesi to je víc jak 0 či -0,5 tak se vůbec nediv že to plave, když k tomu ještě připočteš sbihavost na předku a kola do A či ještě nějaké micro vůle v řízení... řekl bych že je to normální, taky ještě hodně záleží jakej typ vzorku máš na pneu, protože když jedu třeba s mýma GY F1čkama v kolejích po kamionech, tak lítám furt zleva do prava, kdybych nedržel pevně volant tak mě to hned někam stáhne a nemusim jet ani rychle. No a když letíš po rovině a relativně rovný silnici, tak to je to samý jen na to už tolik nepůsoběj ty koleje ale ta rychlost, sbíhavost a odklony,který auto táhnou směrem k motoru doprostřed- tzn to nemůže táhnu nikdy furt stejně do středu takže jednou to jde nalevo a pak napravo Úsměv nereš dělá mi to taky a pokud nemáš stavitelný ramena, tak ti na geošce nastavěj stejně jen sbíhavost, což si myslim že ani moc nepomůže pokud tam nemáš -5 Velmi šťastný

Cece nevim, odklony mam nekolikrat vetsi co pises a co jsem byl naposled na dalnici a potkal rychlejsi auto, tak to v nejakych 250 (tacho) bylo velmi stabilni.
Podle me zadne plavani normalni neni...kdyz je auto udelane, tak na rovne ceste musi jet proste rovne...

Ono vlastne seriova tolerance je myslim +1° az -1° (trochu se lisi dle modelu)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 16:06   Citovat  

tak zde... koukám toho červenýho je tam trochu víc Velmi šťastný ..ale prý to líp nešlo, platil jsem něco kolem litru, na doporučení Danyho, prý mu nastavují závoďáky nebo teď nevím zas abych nekecal, no prostě mi je doporučil.

IMAG0279.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG0279.jpg, 694.9 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 16:19   Citovat  

Zadni naprava. Rozdil mezi levym a pravym kolem temer 1 stupen...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 19:03   Citovat  

infinity napsal:
Zadni naprava. Rozdil mezi levym a pravym kolem temer 1 stupen...

ok..co s tím ? (jak to vyřešit) .. Myslíš, že to dělá ten stupeň ? A co vlevo a vpravo vpředu ? To je normální že to je v červeném ?

pomper je teď offline  pomper
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 19:38   Citovat  

Chlape měl jsem stejnej problém na EE9, akorát že to je tím že mám hnutou nápravnici (takže mě geometrie nešla nastavit, furt to bylo sbíhavý...), ale to jsem bohužel musel dohonit tím že se uřízly kousek axiální táhla a čepy, ještě předtím než jsem to uďál, měl jsem sbíhavost z každé strany 0,9 tím pádem dohromady skoro 2 cenťáky v pr...
Auto mě dost tahalo za volant a už v 90-100 km/h jsem držel volant křečovitě jen kvůli tomu aby mě to náhodou nestáhlo...

Ty tam máš rozdíl asi 0,25 cen´táku na každý straně takže v těch vyšších rychlostech už to může bejt znát...
jestli už máš ale tyčku zašroubovanou až úplně do čepu, tak budeš muset udělat to samý...
Kwáša když měl toho Civica tak musel udělat to samý a ten to teda bouraný rozhodně neměl, repliky čepů a táhel jsou dost odlišní od orginálu.. Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pomper je teď offline  pomper
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 19:40   Citovat  

Furt to plave i potom seřízení ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 20:09   Citovat  

To nemuzu posoudit, kazdopadne bych to dal do cajku

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 20:56   Citovat  

Mas zadni zbihavost v 0 jo? Mam za to ze maj bejt 2mm zbihave.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2011 , 10:08   Citovat  

Jo hosi a to je prave ono, vidim sice, ze je neco spatne ale sam si s tim neporadim, proto se obracim na vas.. auto by bourany bejt nemelo, vybirali jsme dlouho a peclive nez se to privezlo do cr.. a jaky hodnoty by to melo mit nebo jaky jsou spravny, to nevim..pokud se nekdo z vas cejti byt natolik sectely, rad sednu do auta a prijedu a zadarmo to samozrejme taky nechci...jen uz se v tom aute chci cejtit alespon trochu bezpecne..

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2011 , 10:16   Citovat  

Skoro bych si myslel, že lze správné hodnoty najít v manuálu Úsměv

Robo23x je teď offline  Robo23x
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2011 , 13:32   Citovat  

A nemohlo by tam niečo zohrávať aj voľné riadenie ??

hondIka je teď offline  hondIka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2011 , 14:08   Citovat  

WickiMan napsal:
Mas zadni zbihavost v 0 jo? Mam za to ze maj bejt 2mm zbihave.

ALE KED MA NEJAKU MOTRNEJSIU GEOMERIU CO ASI MAL KED TO MA VYTLACENE TAK TAM MA UZ KAZDY MODEL NASTAVENE ODKLONY A ZVIEHAVOST A UZ SA TO LEN NADSTAVUJE NA NULU NIE?!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:30   Citovat  

Robo23x napsal:
A nemohlo by tam niečo zohrávať aj voľné riadenie ??

..ted myslis rizeni nebo razeni ? Úsměv ono totiz v rizeni mam vuli a razeni uz ma taky peknou zemedelskou..to vse se bude delat pres zimu.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:34   Citovat  

Na obrázku je převodka řízení Úsměv

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 23:05   Citovat  

jžš cocksi, tak to přivez zajedu s tim na laser, nastavíme tam co tam má bejt, pokud lze a je to ne?? pokud nelze tak se to bude řešit dál proč a jak...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 5:11   Citovat  

ja nevim cece, ve tvem aute jsem nejezdil, nevim jak mas nastaveny, podvozek, gumy, stabiky...muzu ti maximalne poslat ty zadni stavitelene ramena.

Tech ~1.3 je podle me vepredu ok (pokud to teda mas snizeny). Dulezity ze to mas na obou stranach stejne. Neni to peklo a gumy se ti sjizdet nebudou.

Vzadu bych zkusil -1.0 na obou stranach a pak uvidel jak se to chova...

pokud to mas k danymu blizko, a on ti nastavoval podvozek a montoval silenty, tak by to bylo dobre asi vyresit s nim...

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 5:40   Citovat  

infinity napsal:
Tech ~1.3 je podle me vepredu ok (pokud to teda mas snizeny). Dulezity ze to mas na obou stranach stejne. Neni to peklo a gumy se ti sjizdet nebudou.

Vzadu bych zkusil -1.0 na obou stranach a pak uvidel jak se to chova...

s tim souhlasím, hlavně mít na obou stranách to samý, to jedno kolo o stupeň by to mohlo způsobovat...

na každou stranu jinak si odklony nastavujou jen nascar a okruháče který jezděj jen na jednu zatáčku Velmi šťastný

Robo23x je teď offline  Robo23x
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2011 , 0:01   Citovat  

cocks napsal:
..ted myslis rizeni nebo razeni ? Úsměv ono totiz v rizeni mam vuli a razeni uz ma taky peknou zemedelskou..to vse se bude delat pres zimu.

Je to řízení Mrk to nastavenie nezaberie veľa času a je to fakt poznať...

Obsah fóra Honda-club.cz   
geometrie crx EE8 help
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina