Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s ABS ale kontrolka nesvítí
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 17:12   Citovat  

Musel jsem zalozit novej topic, páč stále není problém vyřešen.
Auto: Honda Civic 5g RTSi (ESi ale s 4x4)
Problém: abs vydává zvuky (viz. odkaz niže) a při brždění kope do pedálu, kontrolka ABS nesvítí, čidla se zdají být v pořádku (viz foto níže). Drážky na poloosách vyčištěné, čidla maximálně 1mm, spíše 0,9mm od tech drážek.
EDIT: zadnou chybu sem nevyblikal

tudy odkaz

DSCF1784L.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF1784L.JPG, 2.43 MB

DSCF17856P.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF17856P.JPG, 2.47 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 17:54   Citovat  

Trosku se vetru a jen se zeptam, mam taky 5G a mam rozpojeny konektor ABS v kufru u rezervy. Kdyz jej zapojim aby abs fungovalo, musim resetovat jednotku? Nebo staci jen zapojit a uz mi bude fungovat abs? A rozpojeny je to proto, ze se pry radoby kazi, tak na leto to bylo rozpojeny a na zimu si to mam zapnout...

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 20:07   Citovat  

Dark_CZE sorry offtopic

ale toto co ti dělá mám stejný problém na Accu 5g coupé 2.2, a když šlápnu na pedál tak to vybruje. chyba se ukáže č. 13 (1-3) což je "Is a high pressure leak" co to znamená?

Možná to je i tvůj problém je to dobrý

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 20:29   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Trosku se vetru a jen se zeptam, mam taky 5G a mam rozpojeny konektor ABS v kufru u rezervy. Kdyz jej zapojim aby abs fungovalo, musim resetovat jednotku? Nebo staci jen zapojit a uz mi bude fungovat abs? A rozpojeny je to proto, ze se pry radoby kazi, tak na leto to bylo rozpojeny a na zimu si to mam zapnout...

staci kdyz to zapojis a projedes se ono by se to melo od 20km/h samo nacist
ABS totiz nema zadnou pamet jako ECU kterou bys vymazal odpojenim baterky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 20:32   Citovat  

Dutch napsal:
Dark_CZE sorry offtopic

ale toto co ti dělá mám stejný problém na Accu 5g coupé 2.2, a když šlápnu na pedál tak to vybruje. chyba se ukáže č. 13 (1-3) což je "Is a high pressure leak" co to znamená?

Možná to je i tvůj problém je to dobrý

jo tohle mě taky děla, že když šlápnu na pedál tak to vybruje ale bohužel mě to chybu neukáže. Ta chyba č.13 znamená v překladu "uník vysokého tlaku"

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 21:35   Citovat  

dark: No jasný, ale vůbec nevím kde hledat problém nic mi neutíká. Pouze mě napadá, že dřív to nedělalo a vyměnil jsem komplet kapalinu v brzdách a po pár dnech to začalo ....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 9:45   Citovat  

auto nemám dlouho, ale hned po tom co jsem si ho dovezl, jsem zkontroloval všechny kapaliny a bylo to ok. Jedině že by tam byla nalitá kapalina co tam nepatří. Podívám se do manuálu co tam patří a zkusím ju vyměnit.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 10:45   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

To není dobrej nápad. Kdo ti tuhle hloupost poradil?
Auta s ABS totiž nemají omezovač brzdného účinku na zadní nápravu a tak se s odpojeným (nebo nefunkčním) ABS může na kluzkém povrchu stát, že se zadní kola zablokují a přetáčivej smyk je na světě. A ten když tě překvapí, tak neuděláš nic a jenom čekáš o kterj strom se zastavíš.....
A to že to občas klouže i v létě doufám víš.
Takže šetřit s rozumem a ne za každou cenu. Mrk

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 10:48   Citovat  

Dutch napsal:
dark: No jasný, ale vůbec nevím kde hledat problém nic mi neutíká. Pouze mě napadá, že dřív to nedělalo a vyměnil jsem komplet kapalinu v brzdách a po pár dnech to začalo ....

On ti klidně může unikat tlak přes špatný hlavní brzdový válec do zásobní nádobky.
To se dost často stává, že po výměně hodně staré brzdové kapaliny umře hlavní brzdovej válec.
Nemáš po výměně, měkký brzdový pedál a nepropadá se ti když na něm déle stojíš?
Jak jsi tu kapalinu měnil? Starou jsi nejdřív úplně vypustil a pak nalil novou, nebo jsi novou kapalinou vytlačil tu starou?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 11:46   Citovat  

Petr 78 napsal:
On ti klidně může unikat tlak přes špatný hlavní brzdový válec do zásobní nádobky.
To se dost často stává, že po výměně hodně staré brzdové kapaliny umře hlavní brzdovej válec.
Nemáš po výměně, měkký brzdový pedál a nepropadá se ti když na něm déle stojíš?
Jak jsi tu kapalinu měnil? Starou jsi nejdřív úplně vypustil a pak nalil novou, nebo jsi novou kapalinou vytlačil tu starou?
no ona s tim jezdi pritelkyne tak nevim jestli ten pedal podchazi ale vyzkousim to.Jinak jsem menil klasicky novou kapalinou jse vytlacil starou.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 12:58   Citovat  

Petr 78 napsal:
To není dobrej nápad. Kdo ti tuhle hloupost poradil?
Auta s ABS totiž nemají omezovač brzdného účinku na zadní nápravu a tak se s odpojeným (nebo nefunkčním) ABS může na kluzkém povrchu stát, že se zadní kola zablokují a přetáčivej smyk je na světě. A ten když tě překvapí, tak neuděláš nic a jenom čekáš o kterj strom se zastavíš.....
A to že to občas klouže i v létě doufám víš.
Takže šetřit s rozumem a ne za každou cenu. Mrk

no jako já sem stejného názoru jak ty!! proto se ptám na to, co mi bylo řečeno... tak jen doufám že to funguje a bylo to rozpojený jen pro tenhle důvod... jinak je pravda že zadní kotouče jsou nový jak přední a mají v zadu vyjetou už drážku od destiček víc jak ve předu... známka toho, že to hodně asi brzdí na zadek... no zapojím to a uvidím co to bude dělat... Njelepší zkouška funkčnosti ABS je to zadupnout na štěrku nebo asfaltě?

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 13:18   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
no jako já sem stejného názoru jak ty!! proto se ptám na to, co mi bylo řečeno... tak jen doufám že to funguje a bylo to rozpojený jen pro tenhle důvod... jinak je pravda že zadní kotouče jsou nový jak přední a mají v zadu vyjetou už drážku od destiček víc jak ve předu... známka toho, že to hodně asi brzdí na zadek... no zapojím to a uvidím co to bude dělat... Njelepší zkouška funkčnosti ABS je to zadupnout na štěrku nebo asfaltě?

pri ostre brzde, je jedno na jakem povrchu jedes, abs jde spustit i na suchu v horku ..
cidla poznaji z prstencu ze se kola netoci -> jednotka ubere tlak na brzd pistek kola, cimz dojde k odvaleni kola -> cidlo vyhodnoti ze se kolo odvalilo a pripusti vetsi tlak na pistek -> vetsi brzdnej ucinek -> smyk ... cyklus od zacatku Velmi šťastný
proto to brzdi tatatatatata .. je jedno , kde to zkusis ,cim kluzci povrch tim lepe. problem nastava jedine kdyz jsou ve smyku vsechna 4 kola zaroven , to si abs mysli ze stojis ... tudiz nepracuje -> a ty se vezes jako na sanich..... ale to se ti nestane neboj

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 13:33   Citovat  

OK přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 17:39   Citovat  

takže dnešní zjištění. Auto nastartuju a hned začne bzučet ABS po chvilnce přestane, jako když natlačí a za chvíli zase bzučí a zase přestane. Když dám nohu na brzdu tak cítím vybrace. Jak se někdo ptal zkoušel jsem pedál a noha mi nepodchází a dá se říct že brzda funguje normálně. Chybu jsem znovu vyblikal a 1 dlouze 3krát krátce (1-3)

Napadlo mě dá se nějak zvlášť odvzdušnit ABS? třeba jestli v něm není bublina co by to způsobovala...

Prosím poraďte někdo přitelkyně potřebuje jezdit a já se bojím aby s tímto jezdila. přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2011 , 0:02   Citovat  

Tak jsem zapojil konektor abs v kufru, rozjedu se a rachot jak cyp od pravyho predniho kola, jakoby nekdo dal kuus plechu nebo dratu na kotouc a drelo to... A kdyz se dotknu pedalu, tak kope a to jedu treba 20km/h a lechtam pedal... Jinak pri odpojenym konektoru jsou brzdy tiche, zadne sramoceni, pedal se nepropada... Co s tim? S abs nemam zkusenost...

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2011 , 10:49   Citovat  

Dutch napsal:
takže dnešní zjištění. Auto nastartuju a hned začne bzučet ABS po chvilnce přestane, jako když natlačí a za chvíli zase bzučí a zase přestane. Když dám nohu na brzdu tak cítím vybrace. Jak se někdo ptal zkoušel jsem pedál a noha mi nepodchází a dá se říct že brzda funguje normálně. Chybu jsem znovu vyblikal a 1 dlouze 3krát krátce (1-3)

Napadlo mě dá se nějak zvlášť odvzdušnit ABS? třeba jestli v něm není bublina co by to způsobovala...

Prosím poraďte někdo přitelkyně potřebuje jezdit a já se bojím aby s tímto jezdila. přátele

presne to same mi dela na subaru, jenom chvili po startu zabzuci a to je vse, na louce se mi zda, ze abs trosku zadrhava, nevim cim to je a nehodlam to nejak resit.. Na palubovce mam vypinac na ABS, kdyz jedu mimo cestu vypinam ho, stejne tak budu jezdit celou zimu, nikdy sem abs nemel takze ho ani nepotrebuju HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2011 , 10:58   Citovat  

na réze je to vpohodě, ta ma stálej pohon všech kol ale můj civic má Real Time 4WD a to bez funkcního ABS nejede Smutný a ani to nehlásí žádnou chybu. Už nevím co stím, jediný co jsem zjistil je, že kdyz zvednu celej predek a rozjedu to třeba na 5ku tak ABS nebzučí ani nekope ale co to značí netuším.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2011 , 17:15   Citovat  

A co s tím mojím problémem? Smutný nevíte..?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 11:51   Citovat  

ještě jednou se vetřu jak již jsem psal níže můj problém, tak včera jsem zjistil , že nádobka na brzdovku co je zabudovaná v ABS byla uplně prázdá což jsem ji doléval včera jsem ji znovu dolil a díval se kdy po nastarovatování hned začlo abs bzučet a kapalinu celou vysálo a hned jak byla pryč tak se rozvití kontrolka a opět chyba malého tlaku což je logické.

ptám se kam to tu kapalinu saje, nikde mi nic neteče a bzdy brzdí nepodcházejí akorát blbne to abs...díky

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 14:12   Citovat  

Dutch napsal:
ještě jednou se vetřu jak již jsem psal níže můj problém, tak včera jsem zjistil , že nádobka na brzdovku co je zabudovaná v ABS byla uplně prázdá což jsem ji doléval včera jsem ji znovu dolil a díval se kdy po nastarovatování hned začlo abs bzučet a kapalinu celou vysálo a hned jak byla pryč tak se rozvití kontrolka a opět chyba malého tlaku což je logické.

ptám se kam to tu kapalinu saje, nikde mi nic neteče a bzdy brzdí nepodcházejí akorát blbne to abs...díky

Buď ti někudy teče ven nebo se tlačí přes vadné těsnění v pístku modulátoru do brzdového okruhu. Nic jiného mně nenapadá. Ty pístky pokud jim praskne tsnění, tak se ten tlak prostě neudrží. Jestli ti to neteče ven, měla by ti stoupat hladina brzdovky v brzdovém okruhu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 15:14   Citovat  

Riccardo napsal:
Buď ti někudy teče ven nebo se tlačí přes vadné těsnění v pístku modulátoru do brzdového okruhu. Nic jiného mně nenapadá. Ty pístky pokud jim praskne tsnění, tak se ten tlak prostě neudrží. Jestli ti to neteče ven, měla by ti stoupat hladina brzdovky v brzdovém okruhu.
no jasný tý pístky modulátoru to jsme se bavili a budu to řešit, ale právě že jsem si těd všiml téhle věci, tak jsem se chtěl pouze zeptat kam to mizí. 100% vám, že mi neteče ven takže to bude muset jít do nádobky. Ok díky za vysvětlení... přátele

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 15:30   Citovat  

Dutch napsal:
no jasný tý pístky modulátoru to jsme se bavili a budu to řešit, ale právě že jsem si těd všiml téhle věci, tak jsem se chtěl pouze zeptat kam to mizí. 100% vám, že mi neteče ven takže to bude muset jít do nádobky. Ok díky za vysvětlení... přátele

No to víš, někam to jít musí a je jasný že auto to nežere Úsměv
Já teda všude říkám že brzdovka z ABS se nemíchá s brzdovkou z brzd, ale když to protéká vadnýma pístkama, tak to asi jó ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s ABS ale kontrolka nesvítí
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina