Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Petr 78: Honda Civic 6G Aerodeck MC2 1998 1,8VTi - rok s VTi
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 19:33  Naposledy upravil Petr 78 dne 21.9.2014 , 14:39, celkově upraveno 7 krát. Citovat  

Dnes je tomu přesně rok, kdy jsem se stal šťastným majitelem Civica 1,8 VTI Aerodeck a vlastně slavím první výročí "šťastného manželství s ideálním partnerem".
A jak jsem se vlastně k VTIčku dostal?

Před tím jsem vlastnil C5G 3D, C4G 3D, C5G Coupe a C6G 5D. Byla to skvělá auta, která mi pomohla udělat jasno v otázce mojí "orientace" na "H positive",
ale k dokonalosti jim přeci jenom něco chybělo.
Všechno to byla auta s motorem 1,4 nebo 1,5 s výkonem 90 nebo 101 koní, takže asi už tušíte, kde byla ta slabina. Ano, byl to nevelký výkon motoru. Zvláště u těžšího "anglána"
s nejmenším kroutícím momentem jsem se často dostával do situací, kdy byl plynový pedál na podlaze a moje přání "jed´!" zůstávalo nevyslyšené.
"Anglán" byl pro mě kromě slabého motoru ztělesnění dokonalého auta, takže jsem začal pokukovat po verzi s motorem 1,6 o výkonu 115 koní.
VTI v té době nepřipadalo v úvahu z důvodu vyšší pořizovací ceny a obav z vysoké spotřeby.

Pár jednašestek jsem si projel a byl s výkonem spokojený. Oproti 1,4 byl nárůst výkonu a hlavně krouťáku znatelný a jelo se s tím opravdu příjemně.
Naštěstí ty zkoušené 1,6 nebyly v mnou akceptovatelném stavu a hledal jsem dál.
Při hledání jsem narazil na "anglána" VTI a tak jsem si řekl, že se na něj pro srandu zajedu alespoň podívat.
Auto mělo několik chybiček, kvůli kterým jsem požadoval slevu, ale bohužel jsem se s prodávajícím nedohodl.I přesto jsem domů neodjížděl zklamaný.
To důležité, co se tenkrát stalo, byla zkušební jízda.
To byla "láska na první sešlápnutí plynu". Bezvadné jízdní vlastnosti a pohodlné ovládání jsem znal z mojí 1,4, ale osudový okamžik nastal při prvním sepnutí VTECu a aktivaci IAB (proměnná délka sacího potrubí).
Motor šel za plynem tak jak jsem chtěl, konečně bylo vyslyšeno moje přání "jed´!" no a ten zvuk..... Prostě orgasmus za volantem a úsměv od ucha k uchu.
V tu chvíli jsem měl jasno jaké bude moje následující auto: C6G 5D 1,8 VTI fastback v barvě "Pirates black" i přesto, že ve mně pořád hlodaly obavy z vysoké spotřeby benzínu.
A tak následovalo nové hledání zachovalého kousku, které se protáhlo skoro na rok.

Už jsem začínal být zoufalý, když se v inzerátech objevil stříbrný Aerodeck VTI. Stříbrná sice nepatří k mým TOP barvám a pro kombíka taky nemám využití.
Na tomto autě mě však lákala jeho historie, slibovaný perfektní stav a mnoho nových dílů. Zkrátka auto slibovalo minimální investice a to bylo přesně to, co jsem hledal.
Takže jsem se rozjel do Ústí nad Labem vyzkoušet toho "kombajna".
Hned na začátku mě auto přivítalo krásným zachovalým a očividně udržovaným lakem. To byl dobrý začátek, ale pravda se měla ukázat při zkušební jízdě. A že jsem si ji užil....
Auto jelo parádně, vše fungovalo jak mělo a já měl vybraný "nový povoz". S majitelem jsem dohodnul cenu, termín předání a o týden později jsem už odjížděl jako šťastný majitel Aerodecka VTI.

Strašák vysoké spotřeby mě donutil hned při první jízdě vyzkoušet jaká je pravda.
Na trase z Ústí, dlouhé 190 km po okreskách, se mi předpisovým stylem jízdy podařilo dosáhnout spotřebu 7,7L/100km. To byl pěkný začátek vzhledem k tomu,
že jsem auto neměl úplně v ruce a na motoru bylo namontované sportovní sání.
Po nainstalování seriového sání a naučení se citlivě zacházet s plynem, se mi nejnižší spotřebu na delší trasy podařilo ještě znatelně snížit.
Můj dosavadní rekord je 6,5L při cestě do Písku a zpět (300km).
Tyto nízké spotřeby dosahuji při předpisovém stylu jízdy (mimo obec 90km/h) a citlivém zacházení s plynovým pedálem (řadím ve 3500 ot. a nešlapu na to jak bezmozek).
I přesto nebrzdím provoz a mohu si občas vychutnat předjetí ve VTECu a s rozumem puštěnou klimatizaci.
Na kratších trasách se taková spotřeba bohužel dosáhnout nedá. Do práce (15km) jezdím za 7,8 - 8,8L podle okolní teploty. I to je však stále přijatelná spotřeba pro každodenní provoz.

Opustíme ale oblast "ECO RALLY" a řekneme si o čem tento motor je. Je o velké univerzálnosti. S VTI se dá jezdit klidná a pohodlná jízda, kdy není třeba motor vytáčet a často řadit.
I vnižších otáčkách se motor cítí "v pohodě" a nenutí vás honit ručičku otáčkoměru k REDLINE. Ne, pokud nechcete.....
Když je ale potřeba nebo chuť rychlé akcelerace, tak vám to motor umožní. Je jenom na vás jak rychle chcete zrychlit a ovlivníte to pouze podřazením na patřičný rychlostní stupeň.
Prostě podřadit na dvojku na konci vesnice a podržet otáčky až do 8000 není stupidita, ale maximální požitek ze síly motoru,
který vám jentak nějaké auto nenabídne (alespoň co se týká atmosférických čtyřválců).
A navíc ta zvuková kulisa..... I v seriovém stavu motoru to je prostě nádherná "hudba", která vykouzlí úsměv na tváři. Často se stává, že vypnu rádio a poslouchám tu "hudbu" pod kapotou.
Když se mě někdo zeptá, proč jsem si teda koupil VTI když s ním pak jezdím na spotřebu, tak mu odpovím, že nemám potřebu považovat běžnou silnici za závodní trať,
ale dostatek výkonu pro rychlé a bezpečné předjetí není na škodu.
S VTI jsem za ten rok najezdil 10 000 km a každý ten kilometr jsem si užil. Řídit to auto mě prostě baví a jízda s ním mi přináší radost.

Auto jsem koupil v opravdu pěkném stavu, ale přesto jsem na něm zapracoval, aby splňovalo moje vysoké nároky na stav auta. Nesnesu na autě korozi,
takže třeba brzdové kotouče jsem nabarvil žáruvzdornou barvou, natřel jsem nápravy a brzdiče Alkytonem, povyměňoval jsem všechny zkorodované šrouby v motorovém prostoru
a orezlé seriové výfukové svody jsem nahradil keramickými sportovními svody.

Pokud si myslíte, že jsem úchyl, máte pravdu. Úsměv Jakákoliv koroze na mém autě mě prostě nenechává chladným.

Auto jsem snížil pomocí sportovních pružin InterrAlloy o 40mm. Společně se seriovými tlumiči Kayba podvozek kupodivu funguje lépe než na seriových pružinách.

Dále se na autě lakovaly všechny černé plasty do barvy vozu, odstranil jsem oranžové kryty žárovek v předních blinkrech a nainstaloval do nich žárovky OSRAM DIADEM.

Brzdy nebyly v úplně 100% stavu, takže jsem dozadu nasadil nové kotouče TRW, destičky Nipparts a kompletně zrepasované brzdiče.

Vepředu jsem nechal na soustruhu "líznout" originální Honda kotouče a nasadil nové destičky Ferodo Premier.
Brzdy musí být na mém autě v perfektním stavu, protože na ně musí být spolehnutí. "Co neubrzdíš, to neukecáš"
Teď už brzdy fungují jak mají a hlavně na nich není nikde žádná rez Úsměv.

Auto jsem koupil na letních 15" kolech OZ a na zimu nasazuji originální 15" VTI alu kola.
Kola OZ se mi nelíbila jak "vyčuhovala" z blatníků (kvůli nízkému ET), tak jsem je vyměnil za 16" kola původně určená na Chevrolet (Daewoo), která mají ET 44, šířku 6,5" a "nečouhají".
Obul jsem na ně osvědčené pneu Nankang Sport NS II v rozměru 195/50 R16 a auto má tak na letních kolech velmi dobré jízdní vlastnosti, které jenom umocňují skvělý požitek z jízdy.

Dalo by se říct, že v současné době mám na autě téměř všechno hotovo a nebudu mít na autě už dál co vylepšovat. U minulých aut po uvedení do perfektního stavu následovala fáze nudění se
a následný prodej auta v lepším stavu než jsem ho koupil.
Něco ve stylu: "jeden projekt skončil a je třeba se pustit do dalšího".
U minulých aut mě ale k prodeji vedla také touha po autě, které opravdu jede. A ta se mi s VTI splnila, takže fáze nudění se a následný prodej v nejbližší době určitě nenastane.
Jízda s VTI mě jentak bavit nepřestane.
Neumím si totiž představit odpovídajícího nástupce tohoto skvělého auta. Tomu autu nic nechybí. Naložím do něj co potřebuju, i vyspat se v něm dá, je dostatečně pohodlné,
je velmi spolehlivé a je příjemné s ním jezdit jak klidně tak i sportovně.
Prostě to auto se díky svojí univerzálnosti jentak neomrzí a neustále přináší radost. Stejně jako přináší radost jeho velmi vysoká spolehlivost. To co jsem na autě měnil,
bylo spíš z důvodu estetických, než funkčních.
Takže kdybych nebyl hnídopich, tak jsem s autem těch 10 000 km najezdil pouze s investicemi do benzínu a běžné údržby.

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 19:41   Citovat  

Ještě jsem to ani nezačal číst, ale už teď řikám: F E Š Á K !
je to dobrý VTEC
P.S. Skoro mě až mrzí, že už mám Accorda Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 19:44  Naposledy upravil Petr 78 dne 16.10.2011 , 19:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jo, čtení je na delší zimní večery.... Se stydím
A to jsem se snažil být stručný. Velmi šťastný
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 19:49   Citovat  

většinou mě dlouhé články hned odradí, ale tohle jsem dočetl, pěkně napsané Úsměv ať slouží a přináší radost i nadále Úsměv OK
   Návrat  
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 19:50   Citovat  

Pěknej kousek je to dobrý dostává dobrou péči. Za mě palec nahoru VTEC
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 19:52   Citovat  

OK Sup s tim do sekce showroom! Proberu to s M@jkem.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 20:13   Citovat  

pěkné počtení OK

VTI jsem měl v C6G hatch, anglány jsem nikdy moc nemusel, až letos jsem "čuchnul" k prvnímu a to hned kombi s 1,4 pod kapotou kterou znám z C6G 3D, a když si vzpomenu na motor VTI a zkombinuju to s prostorem a pohodlností anglickýho kombika, tak mi z toho vychází jen jedna jediná věc, a to že na jaře začnu pokukovat po stejném povozu jako máš ty ...
kombi, VTI, stříbrná barva je jasná volba kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 20:40   Citovat  

hezky... tak drzim palce. At dlouho spolehlive drzí je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
du-lo je teď offline  du-lo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 20:41   Citovat  

nebyt zamilovany do sveho C6G HTB, tak se zacnu pohlizet po anglan VTI Velmi šťastný dobre napsany OK
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 20:51   Citovat  

nemas prosimte fotku na tech oz?
je to fakt krasavec
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 20:52   Citovat  

jo tak tohle ja muzu super pocteni paradni fotky az sem se do toho vcitil ze mi malem ukapla slza kdyz mi vlastne v garazi stoji to same auto ale ve fastbacku a nemuzu si jej vynachvalit az dodelam brzdy a podvozek tak promluvim s M@jkem a budu muset taky neco takoveho sepsat a hodit to sem

za me mas palec je to dobrý
fakt nadhera Úsměv
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 20:59  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 16.10.2011 , 22:41, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

pekne jsi ho vymazlil kdyz jsem ho videl prvne uz tehdy na me zapusobil zachovalym stavem ,muj mel najeto nakech 110tis a lak nemel v takovem stavu ,mozna tim ze byl bouranej a dlouho stal na slunicku a desti Smutný ale taky jsem ho pekne vymazlil ,skoda ze ty auta uz maj svuj vek a rzi casem nezabranis kdyz to nema pozink a nemas garaz,ja nastupce nasel a jsem max spokojenej,motor bezi krasne a ma vyplneny nedostatky B18C co je tah v otackach pod 2800ot a taky sestej ryhlosni stupen kterej by ze 1.8vti udelal economa Velmi šťastný.. mozna po letech na tebe udela taky dojem naka K20 Úsměv
Svyho anglana jsem vlastnil pres dva roky a kupoval jsem ho v podobnem stavu a pocity jsem mel stejny akorat ta spotreba u mne byla kolem 12-13L a to diky jizde kratkych tras po meste , me tezke nohy a upgreatu ve forme vyfuku s pruchozim prumerem 70mm Velmi šťastný ,ale casem clovek uzna ze nejkrasnejsi zvuk to ma v seriovem stavu a nelaka to tolik statni organy Velmi šťastný skoda je, ze v nej stavu byl par tydnuu pred tim co jsem ho prodal vid fotky Úsměv co je skoda ,ale prinutila me k tomu spotreba a vek auta ,premyslel jsem nad tim jestli vrazit do mylacka 100 tis nebo koupit CTRko a volba padla na novejsi auto s chytrejsim motorem Úsměv ,ale verim ze u tebe bude 1.8vti jako v bavlnce a bude casem jenom lepsi prikladam foto stribrnyho kombiku jako dukaz ze i stribrnej kombik muze byt sexy Velmi šťastný

Fotografie(335).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie(335).jpg, 519.53 kB

HPIM0509.JPG

HPIM0509.JPG, 816.83 kB

albumnn_pic.php.jpg

albumnn_pic.php.jpg, 631.96 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 21:02  Naposledy upravil Hondik dne 16.10.2011 , 22:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

HonDan napsal:
je to fakt krasavec

pokud se nepletu tak ma uplne stejne OZ jak mam ja Velmi šťastný
viz.Garage
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 21:04   Citovat  

"...třeba brzdové kotouče jsem nabarvil žáruvzdornou barvou..."

Můžeš hodit nějaký název či jméno konkrétního výrobku? Příští víkend se na to chystám... :hehe:
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:21   Citovat  

HonDan napsal:
je to fakt krasavec

Děkuju
Fokty na OZetách jsem bohužel našel jenom tyto dvě

4649015_3.jpg

4649015_3.jpg, 78.68 kB

4649015_2.jpg

4649015_2.jpg, 62.86 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:30   Citovat  

SaKaL napsal:
"...třeba brzdové kotouče jsem nabarvil žáruvzdornou barvou..."

Můžeš hodit nějaký název či jméno konkrétního výrobku? Příští víkend se na to chystám... :hehe:

Mám úspěšně vyzkoušeno několik značek černé žáruvzdorné barvy ve spreji.
Třeba tuto
Pokud se to aplikuje na nezkorodovaný a dobře odmaštěný povrch tak to vydrží opravdu dlouho. Na minulém autě ta barva drží už třetí rok a má za sebou dvě zimy.
Nalakování nepracovníh ploch brzdových kotoučů opravdu doporučuju.
To není jenom na krásu, ale podstatně to prodlouží jejich životnost. Hlavně vzadu. Třeba TRW už některé svoje kotouče lakuje. Ty moje zadní lakované byly, ale ještě jsem je dolakovával na místech kde lak nebyl.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:45   Citovat  

Při aplikaci je nutné nastříkaný povrch následně zahřát na teplotu cca 300°C, při které se barva „vypálí“.

A tohle jsi, předpokládám, nijak neřešil...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 23:03   Citovat  

To víš že řešil. Prostě jsem se šel projet a párkrát zabrzdil Úsměv
Stejně je třeba nové brzdy zajet, tak se to vypálí při tom.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 23:41   Citovat  

Já myslel, jestli si tam třeba neběhal kolem s horkovzdušnou pistolí... HaHaaa
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 0:01   Citovat  

moc hezkej, vypadá fakt ´ve formě´ Mrk
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 8:23   Citovat  

Nankang Sport NS II - neviem ,či si jazdil aj na kvalitnejších pneu ,ale ja by som si už nankangy nikdy nekupil.
V lete je to priemerná pneu. Za mokra je priam nebezpečná !
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 11:27   Citovat  

Jezdím na těch gumách každý den za každého počasí a nevšimnul jsem si, že by byly za mokra nebezpečné.
Ono to chce za mokra jezdit jinak než za sucha, víš? Mrk
Neříkám, že to jsou špičkové supervýkonné gumy (jistěže existují lepší), ale při rozumném stylu ježdění mají vynikající poměr cena/výkon.
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 12:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jezdím na těch gumách každý den za každého počasí a nevšimnul jsem si, že by byly za mokra nebezpečné.
Neříkám, že to jsou špičkové supervýkonné gumy (jistěže existují lepší), ale při rozumném stylu ježdění mají vynikající poměr cena/výkon.

Nankang mám na autě taky, teď už si nepamatuju název ale koupil jsem 1ks za 1000. Na mokru je to opravdu hrůza, nikdy se mi nestalo, že by mi kola prokluzovala na 5st. při 3500ot při jízdě do kopce na mokré vozovce Velmi šťastný. Já už si je teda nikdy nekoupím ale tak cena mě taky zlákala. Na suchu fungují slušně.
Jinak k autu... máš to moc pěkné a po takovém majiteli bych si auto fakt klidně koupil je to dobrý
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 12:21   Citovat  

alien44 napsal:
Nankang mám na autě taky, teď už si nepamatuju název ale koupil jsem 1ks za 1000. Na mokru je to opravdu hrůza, nikdy se mi nestalo, že by mi kola prokluzovala na 5st. při 3500ot při jízdě do kopce na mokré vozovce Velmi šťastný. Já už si je teda nikdy nekoupím ale tak cena mě taky zlákala. Na suchu fungují slušně.
Jinak k autu... máš to moc pěkné a po takovém majiteli bych si auto fakt klidně koupil je to dobrý

to se mi taky uz stalo, nechapal jsem co se deje Velmi šťastný ja mam naky no name ale vzorek vypada na chlup stejne jako ty petrovo nankangy bo jak se to pise
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 18:47   Citovat  

pekny, moc pekny.
Ten muj taky stoji za povsimnuti Úsměv (mam ho prez 2 roky)

Me trapi uz docela dlouho tahnuti autaku doleva pri akceleraci - taknejak mi stim nikdo neumi pomoci...

garage.jpg

garage.jpg, 288.98 kB

garage.jpg

garage.jpg, 271.32 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 22:01   Citovat  

Petr 78 napsal:

no ja uz jezdim rok a pul na Pirelli Zero Nero co sem mel kdyz sem auto koupil a nemuzu si vubec stezovat drzi jak prilepene a to sem jim dal i hodne zabrat loni na Brnenskem okruhu a dam jim cocku jeste lotos pokud to vyjde
je pravda ze sem nikdy nemel na vode nejakou krizi ale proste drzi sice nevim co si pak koupim jelikoz tyhle jsou dost drahe
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2011 , 22:48   Citovat  

me na anglanu nejlip sedeli dunlopy sp 9000 o rozmeru 17/215/35 drzeli jako hrebiky Velmi šťastný a drzely dlouho taky uvidim co priste koupim ,ted jsem konec leta jezdil na zimnich pirelkach 17/205/45 a nemuzu si vynachvalit hlavne na mokru skoda ze jsou tak drahy Smutný jezdil bych na nich celorocne Úsměv vyrovnaj se jim jenom continentaly ale jsou drahy Smutný mam na to jeste pul roku uvidime Se stydím
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2011 , 20:59   Citovat  

Petre, pripadne ostatni ..

Jaky je prumer tesniciho krouzku mezi strednim a koncovym dilem vyfuku? Nemuzu to nikde najit a katalogum neverim
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2011 , 21:14   Citovat  

VlastaFR napsal:

Jaky je prumer tesniciho krouzku mezi strednim a koncovym dilem vyfuku? Nemuzu to nikde najit a katalogum neverim

mam takovy pocit ze tam je ten konusovy O krouzek o prumeru 55mm pokud se bavime o seriovem vyfuku
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.10.2011 , 22:59   Citovat  

VlastaFR napsal:

ACI má v katalogu uvedený rozměry těsnících kroužků...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Petr 78: Honda Civic 6G Aerodeck MC2 1998 1,8VTi - rok s VTi
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina