Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ČKP - polopřevod
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 23:56   Citovat  

Ahoj

mám takový dotaz na který jsem nenašel ještě jasnou, jednoznačnou odpověď při hledání na googlu.
Cca 6 měsíců zpět jsme koupili pick-up který se odhlásil na tátu (polopřevod) a dohlašovat (přihlašovat) se bude asi příští týden.
Jenže, 6 měsíců stál na soukromém pozemku s SPZ, ale s propadlou technickou která končila +- týden v době koupě a po celou tu dobu se tedy neplatilo povinné ručení.
Česká kancelář pojistitelů až pick-up pojistím prý po mě může vymáhat zpětně ušlé neplacené pojištění v době polopřevodu?
Auto jsem přeci provozovat bez TK nemohl do depozitu v odhlášce dát taky nejde. Tk se udělat řekněme nemohlo a ani evidenčka, protože auto bylo nepojízdné.
Může mi i tak hrozit nějaký problém až půjdu auto příští týden přihlásit a udělat pojistku?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 23:59   Citovat  

auto s prodadlou technickou muzes dat do depozitu (dneska sem to delal)
kdyz mas auto s RZ a nemas povinny tak te CKP zkasne, s tim pocitej - taky vlastni zkusenost
pocitej 50kc/den
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:00   Citovat  

Já bych řekl, že to vymáhat můžou, takový je prostě zákon a vy jste se jím neřídili, ať je jaký je to snad ne
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:10   Citovat  

s propadlou TK ano ale když je auto v odhlášce?
Co třeba udělat přes známýho zpětně pojistku? dejme tomu od 1.3.2011 a cálnout jí jakoby na rok?
Nechci platit někomu za pojistku kterou nepotřebuju když auto neprovozuju.

Na základě § 24c zákona č. 168/1999 Sb. vycházíme z informací o pojištěných vozidlech a jejich porovnání s Centrálním registrem vozidel podle § 15 téhož zákona.

Pokud ČKP zjistí nepojištěné vozidlo, pak zasílá výzvu k úhradě příspěvku, který narůstá každým dnem, po který je vozidlo nepojištěno. Obeslaná osoba má zákonnou 30 denní lhůtu na úhradu příspěvku, anebo doložení, že vozidlo neprovozovala v rozporu se zákonem. Ke komunikaci s ČKP slouží „Dotazník“ s podrobným návodem, který je k výzvě přiložen. Pokud obeslaný na výzvu nereaguje ani neuhradí příspěvek, nebo pokud nedoloží údaje, které obeslaný tvrdil, následuje proces vlastního vymáhání příspěvku. Ten může pokračovat předáním či prodejem pohledávky inkasní společnosti. Zahájením vymáhání se vymáhaná částka navyšuje o náklady spojené s vymáháním. Pokud ani tato činnost nebude mít jasný výsledek, pak může pokračovat vymáhání podáním žaloby u soudu. Samozřejmě i náklady prohraného soudního sporu navýší celkovou částku příspěvku.

Z toho jsem pochopil, když doložím, že auto nemělo Tk a bylo nepojízdné tak mi uznají, že jsem auto neprovozoval tudíž pojistku jsem mít nemusel?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:18   Citovat  

Podryx napsal:
Z toho jsem pochopil, když doložím, že auto nemělo Tk a bylo nepojízdné tak mi uznají, že jsem auto neprovozoval tudíž pojistku jsem mít nemusel?

Tohle jsi pochopil z toho textu, který cituješ výše nebo z toho zmíněného paragrafu ? Protože z toho textu to nevyplývá ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:24   Citovat  

z toho textu co cituji.
Pošlou mi obálku s dlužným pojistným, ale já místo abych zaplatil jim doložím, že to nemělo TK a tudíž jsem vozidlo neprovozoval v rozporu se zákonem a oni to smáznou ne?
Nebo jak by jsi to vyložil ty?
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:31   Citovat  

tu obalku mam jeste mozna nekde doma, myslim ze tam byl jen formular ze to provozoval nekdo jinej, tudiz odpovednost pada na nej
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:33   Citovat  

auto máš taky v odhlášce jak si dával ty SPZ do depozitu?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:39   Citovat  

Aha jo, takhle to myslíš ... no teoreticky by to fungovat mohlo, protože vůz který nemá TK nelze provozovat, tudíž se nepředpokládá, že provozováno bylo ... jen nevím, jestli vůz v odhlášce může být provozován, myslím že ano ... takže nejhůře by to bylo jen za ty dny, než vypšela TK.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 0:43   Citovat  

v odhlášce může ale jen asi 10-14 dní.
Jenže plno lidí jezdí v odhlášce i klído rok vyhnou se tak eko dani a při kontrole policie problém nemají když mají řádnou pojistku. samozřejmě asi po domluvě s předchozím majitelem na tom, že auto nepožaduje dohlásit.

EDIT: 10 - 14 dní bez pojistky myšleno
jenže prostě logicky nepojízdný auto bez TK v odhlášce není přece provozu schopný tak pojistku nepotřebuje...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 1:07   Citovat  

Logické ? Nepochybně ... Zákonné ? Sotva ... Tak to valím bulvy
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 7:47   Citovat  

Pokud má auto RZ,tak musí mít povinné ručení. Jestli máš TK nebo ne je jedno, protože propadlá TK a neplatný malý TP nevylučuje automaticky provoz vozidla. I když Tě někdo potáhne na laně,tak můžeš způsobit škodu...

Pokud předchozí majitel své pojišťovně oznámil,že auto prodal a z toho důvodu ukončil smlouvu o povinném,tak je na novém majiteli,aby auto pojistil. Majitelem se staneš na základě smlouvy, respektive převzetím auta a zaplacením kupní ceny. zápis v registru je jen evidenční údaj, který nemá s vlastnickým právem nic společného.

A pozor: Při odhlášení se do malého TP vyznačuje platnost 10dní, pak jezdíš s neplatnými doklady, takže není pravda, že s klidem budeš jezdit rok v odhlášce a nic se Ti nestane. Možná,že to některý policajt neví,ale je to tak - já měl malý TP na okraji procvaknutý (den a měsíc,kdy končí) a jednomu kolegovi z fora policajti při kontrole malý TP zabavili,protože je neplatný (auto bylo měsíc dva v odhlášce a nepřihlášené). I pokud nahlásíš ztrátu malého TP,tak jej záznamem zneplatní. Takže sice ano, nemáš povinnost auto dohlásit na sebe,ale je Ti to k ničemu,když s ním nejpozději za 10dní po odhlášení nemůžeš jezdit... Teda můžeš,ale hrozí Ti pokuta za jízdu s neplatnými doklady...
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 8:29   Citovat  

Hellborn napsal:
A pozor: Při odhlášení se do malého TP vyznačuje platnost 10dní, pak jezdíš s neplatnými doklady, takže není pravda, že s klidem budeš jezdit rok v odhlášce a nic se Ti nestane. Možná,že to některý policajt neví,ale je to tak - já měl malý TP na okraji procvaknutý (den a měsíc,kdy končí) a jednomu kolegovi z fora policajti při kontrole malý TP zabavili,protože je neplatný (auto bylo měsíc dva v odhlášce a nepřihlášené).

neni tak, nekterej urad ten malej technicak neprocvakne Velmi šťastný Velmi šťastný hehe a pak co?(jezdis v pohode dal protoze tam proste neni to ukoncovaci datum)ja to tak mel a jezdil jsem stim a nic.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 8:38   Citovat  

oorrbb napsal:
neni tak, nekterej urad ten malej technicak neprocvakne Velmi šťastný Velmi šťastný hehe a pak co?(jezdis v pohode dal protoze tam proste neni to ukoncovaci datum)ja to tak mel a jezdil jsem stim a nic.

Platnost TP končí 10dní po odhlášení. Jestli je procvaknutý nebo ne nehraje roli. Měl jsi holt kliku na neznalé policajty nebo to tehdy ještě neplatilo. Při ztrátě (ať reálné nebo že kupec odjede v neděli i s malým TP) taky logicky nic neprocvaknou, ale je neplatný. Nebo myslíš, že když ho ztratíš a dostaneš nový,tak platí oba? Je to vyznačeno v systému a policajti k tomu mají přístup. Toho kolegu z klubu už stavěli s tím, že má neplatné doklady k autu - zjistili to přes vysílačku k jeho RZ ještě než ho zastavili. Ekodani se prostě vyhneš jen přes osobu ZTP...
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 8:46   Citovat  

oorrbb napsal:

Není úpravda. Platnost dokladu končí odhlášením původního majitele. Ne procvaknutím. To je jen vizuální pomůcka. To že ti to prošlo neříká, že je to tak správně a nemůžeš dostat flastr. A já doufám, že tohle někdo pochopí a za jízdu v autě v polopřevodu budou auta zabavovat a majitelům dávat pokuty, které je postaví na hranici finančního krachu. Protože podle KP víc jak polovina aut v polopřevodu jezdí bez PR a to je prostě špatně! A když mě nabourá chudáček s vorezlým volítaným (čímkoliv) a nemá PR co si na něm vemu? Mám si auto opravit za své?! Jen proto že si dnes lidi kupujou auta a nemají na jejich režii?!
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 8:51   Citovat  

Hellborn: nemas pravdu, policiste to vi na 100%, jen se to nechce vetsine resit, protoze je to prestupek do spravniho a sam vis jaka je to byrokracie.. V Plzni mame ale prisneho sefika, takze se to dodrzuje a opravdu predavame do spravniho (pokutky trosku jine nez v blokovem - o nulu vice). To same osoba blízka - to ze to vetsina OOP nechava byt je jen jejich blbost - u nas se pri podani vysvetleni pekne zeptame "kdo je pro prestupce osobou blizkou" a nasledne je vsechny obesilame a predvolavame k podani vysvetleni. Ono kdyz si predvolas i pradedecka, tak vetsinou prestupce povoli a pokutku zaplati (v realu moc osob ala osoba blízka není - to si jen lidi myslí ze to muze byt kazdej) je to dobrý Takze jak pises - 10 dni na platnost poloprevodu a pak to smrdi mastnou pokutkou..

k tematu - jak Hellborn napsal ohledne tazeni vozidla, tak tahnout vozidlo bez STK je nezakonne, takze spatnej priklad Úsměv Ale i tak se muze stat ze vozidlo na vlastnim pozemku se rozjede a udela skodu, proto pojisteni jakmile mam vozidlo, tak VZDY Mrk (krome depozitu)

CRXmann: v tomhle nemas pravdu - skodu ti zaplati ceska kancelar pojistitelu a nasledne ji bude vymahat od toho co te naboural bez zakonneho pojisteni - pruser z toho ma opravdu jen prestupce je to dobrý Proto taky platime tak velke pojistky mimojine - nekdo to calovat musi ty exekuce, atd.. Ale tak je to se vsim - kdyby kazdy byl poctivej, tak vetsina slusnych lidi na tom vydela. Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 9:05   Citovat  

gizmi napsal:

k tematu - jak Hellborn napsal ohledne tazeni vozidla, tak tahnout vozidlo bez STK je nezakonne, takze spatnej priklad Úsměv Ale i tak se muze stat ze vozidlo na vlastnim pozemku se rozjede a udela skodu, proto pojisteni jakmile mam vozidlo, tak VZDY Mrk (krome depozitu)

CRXmann: v tomhle nemas pravdu - skodu ti zaplati ceska kancelar pojistitelu a nasledne ji bude vymahat od toho co te naboural bez zakonneho pojisteni - pruser z toho ma opravdu jen prestupce je to dobrý Proto taky platime tak velke pojistky mimojine - nekdo to calovat musi ty exekuce, atd.. Ale tak je to se vsim - kdyby kazdy byl poctivej, tak vetsina slusnych lidi na tom vydela. Smutný

Se mi nechtělo vymýšlet jiný příklad - s tím samovolným rozjezdem...

Jo, zaplatí to ČKP, pak se zpochybní vina toho,kdo naboural a ČKP bude chtít peníze zpět... Zeptejte se Jirky1,když mu podobný vocas sedřel bok jeho ala CTR 6g... Ble
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 9:53   Citovat  

Nečetl jsem celé vlákno, ale je to tak, že zaplatit budeš muset. Neplatíš jen v případě pokud nejsi vlastníkem a nebo provozovatelem vozidla a to taky musíš dokázat. Volal jsem tam, páč mám podobný problém a je to past z které se špatně uniká. Neplacením povinného jsi nesplnil zákon o placení povinného ručení provozovaného vozidla .... a je jedno jestli stojí v kopřivách a nebo jezdí po silnici. Hlavně že jste to už pojistili a řešit budete "jen" 6 měsíců. Já řeším 3roky a jsem v neustálém napětí co bude dál, páč tolik peněz bych nedal dohromady ani náhodou.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 9:56   Citovat  

gizmi napsal:

Částečně máš pravdu. Ale já to řešil v realitě všedního života. ČKP ti uhradí oprávněné nároky. Já za škodu 30tis. dostal 5tis. Protože je to stejná grupa vyčůránků jako pojišťovny!!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 9:57   Citovat  

gizmi napsal:
Hellborn: nemas pravdu, policiste to vi na 100%, jen se to nechce vetsine resit, protoze je to prestupek do spravniho a sam vis jaka je to byrokracie.. V Plzni mame ale prisneho sefika, takze se to dodrzuje a opravdu predavame do spravniho (pokutky trosku jine nez v blokovem - o nulu vice). To same osoba blízka - to ze to vetsina OOP nechava byt je jen jejich blbost - u nas se pri podani vysvetleni pekne zeptame "kdo je pro prestupce osobou blizkou" a nasledne je vsechny obesilame a predvolavame k podani vysvetleni. Ono kdyz si predvolas i pradedecka, tak vetsinou prestupce povoli a pokutku zaplati (v realu moc osob ala osoba blízka není - to si jen lidi myslí ze to muze byt kazdej) je to dobrý Takze jak pises - 10 dni na platnost poloprevodu a pak to smrdi mastnou pokutkou..

Já jsem zatím ze slušností okolo zákonů kolem aut nikam daleko nedošel. Bohužel. Zatím ze mě celý tento systém vytváří člověka, který je nucen podvádět proti svému přesvědčení ..... a to je asi nejsmutnější Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 10:38   Citovat  

Jaké by mohli být tedy reálné východiska z této situace? Krom placení Úsměv
Zmněa datumu kupní smlouvy jen přesune tedy starost na původního majitele?
Pak mě napadá na uřadě ukecat, že značky byli v depositu celý půl rok nebo oni odesílají datumy pojištovnám?
Já si myslím že až zpětně co se udělá pojištění ne?
A ještě otázka odhlášené auto bez TK a evidenčky muže do depositu?

georgo - když ti tedy přišel dopis o zaplacení nezkoušel si doložit že jsi vozidlo nemohl provozovat v rozporu se zákonem tak jak sem to pochopil z citace zákonu, který sem zde uvedl?
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 10:42   Citovat  

Podryx: Pojišťovny(ČKP) mají do našeho registru náhled.Nic se neposílá, jen si čas od času ČKP lustruje regisrem a hledá nepojištěná vozidla se statusem " V převodu" nebo "Provozované"..
S autem v polopřevodu můžeš udělat jen dvě věci..Přihlásit a nebo prodat dál..Depozit ne-e..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 10:52   Citovat  

Podryx napsal:
Jaké by mohli být tedy reálné východiska z této situace? Krom placení Úsměv
Zmněa datumu kupní smlouvy jen přesune tedy starost na původního majitele?
Pak mě napadá na uřadě ukecat, že značky byli v depositu celý půl rok nebo oni odesílají datumy pojištovnám?
Já si myslím že až zpětně co se udělá pojištění ne?
A ještě otázka odhlášené auto bez TK a evidenčky muže do depositu?

georgo - když ti tedy přišel dopis o zaplacení nezkoušel si doložit že jsi vozidlo nemohl provozovat v rozporu se zákonem tak jak sem to pochopil z citace zákonu, který sem zde uvedl?

U mě je to krapet složitější v tom, že já nemám co dokazovat ..... auto nemám, doklady od něho jsem nikdy neviděl, nemohu ho vlastně ani dohlásit (odhlásit), ani pojistit. Atd atd ... je toho víc. Já konkrétně musím dokázat, že jsem toto auto nikdy nevlastnil a neprovozoval. Což je dost složité.
Ty auto nadále vlastníš, jen jsi ho neměl pojištěné a tím jsi porušil zákon. Nevím jestli to jde, ale zkus se zeptat "než na to přijdou" na pojišťovně jestli by to nešlo nějak expojistit s datumem, který pokryje tu dobu nesplácení. Pořád to bude něco kolem 3000 za půl roku než 50kč každý nezaplacený den.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 11:01  Naposledy upravil Podryx dne 10.11.2011 , 11:52, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Oni to řeší právě až ale když se to auto zpětně pojistí. Když je v odhlášce nepojištěný tak to neřeší.
Ono je to takový teda slovíčkaření neznám ty zákony přesně, ale když teda auto v polopřevodu můžu jen přihlásit nebo prodat dál tak ho tedy ze zákona nemůžu provozovat. Jelikož po uplynutí deset dní by to bylo v rozporu se zákonem jak uvedl Hellborn.
To samé ze zákona nemohu auto provozovat bez TK. Auto je tedy ve stavu rekonstrukce a já chci dát tedy značky do depositu.
Do deposita ho dát však také nemohu takže se ocitám v začarovaném kruhu kde abych splnil jeden zákon musel bych porušit druhý.

Včera jsem toho celkem dost prolistoval a dozvěděl se i že hodně lidí to platí aniž by museli, že i v televizy z toho je mediální kachna aby zastrašili lidi a ty platili jak mourovatý.

edit: co když po 10 dnech to prodám tátovi a on po 10 dnech mě zase zpět nebo každých deset dní jinému člověku?
Každopádně bych byl vděčný za radu k tomu výše zmíněnému textu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 11:06   Citovat  

Mě se totiž povedlo auto bez dokladů na jeden měsíc pojistit ...... a teď jsem v tom až po uši.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 11:10   Citovat  

georgo - tak když jsi auto nikdy neodhlašoval nepřihlašoval a říkáš že ho nemůžeš pojistit jak na tebe přišli?
máš tedy jen kupní smlouvu že si ho toho a toho koupil a je to?
Auto odhlášené pojištovat nemusíš a necháš ho odhlásit trvale nebo vyřadit s evidence či jak se tomu říká bud EKOlogicky nebo králíkárna atd a nemusíš nic řešit.
Kdybych si auto neopravoval a neplánoval s ním jezdit tak bych to taky tak udělal a nemusel bych se ničeho bát.

EDIT: Georgo - aha tak to je potom jiná situace Smutný
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 11:14   Citovat  

Měl jsem to samé a před 14 dny jsem rači zaplatil 3200 ať mám klid. je to dobrý
jde s tím přečůrat akorát tak že na někoho uděláš prodejní a pak kupní smlouvu.nejlépe na někoho bez domu. Je to tam.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 13:07   Citovat  

Podryx napsal:
s propadlou TK ano ale když je auto v odhlášce?
Co třeba udělat přes známýho zpětně pojistku? dejme tomu od 1.3.2011 a cálnout jí jakoby na rok?
Nechci platit někomu za pojistku kterou nepotřebuju když auto neprovozuju.

Na základě § 24c zákona č. 168/1999 Sb. vycházíme z informací o pojištěných vozidlech a jejich porovnání s Centrálním registrem vozidel podle § 15 téhož zákona.

Pokud ČKP zjistí nepojištěné vozidlo, pak zasílá výzvu k úhradě příspěvku, který narůstá každým dnem, po který je vozidlo nepojištěno. Obeslaná osoba má zákonnou 30 denní lhůtu na úhradu příspěvku, anebo doložení, že vozidlo neprovozovala v rozporu se zákonem. Ke komunikaci s ČKP slouží „Dotazník“ s podrobným návodem, který je k výzvě přiložen. Pokud obeslaný na výzvu nereaguje ani neuhradí příspěvek, nebo pokud nedoloží údaje, které obeslaný tvrdil, následuje proces vlastního vymáhání příspěvku. Ten může pokračovat předáním či prodejem pohledávky inkasní společnosti. Zahájením vymáhání se vymáhaná částka navyšuje o náklady spojené s vymáháním. Pokud ani tato činnost nebude mít jasný výsledek, pak může pokračovat vymáhání podáním žaloby u soudu. Samozřejmě i náklady prohraného soudního sporu navýší celkovou částku příspěvku.

pojistka nejde udělat zpětně.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 13:32   Citovat  

to, že auto neni dohlášené a nemá platnou tk, neznamená, že je fyzicky nepojízdné..
můžeš porušovat zákon a jezdit s ním, bez značek je to "nemožné" (zastavili by tě na prvnim rohu)
tzn. pojišťovna bere v potaz jen depozit.

v době odhlášení se to mělo hned přihlásit a hned do depozita..jinak na tk a evidenčku to může na platě OK
zákon hovoří jasně a z placení se dle mého nevykroutíš Smutný
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 15:23   Citovat  

RASTA souhlas.
I odhlášené auto musí mít pov zaplacený, to, že jsi to neudělal je tvoje chyba. Pov ručení uděláš na kterékoliv auto s/bez stk.
Pochybuju,že se tomu nějak vyhneš, udělal jsi učebnicové chyby, ze kterých se nevykecáš.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
ČKP - polopřevod
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina