Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odkud vzít +12V na přídavné dálkovky?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 20:39   Citovat  

Ahoj,

dotaz pro ty, kteří mají detailní přehled o elektroinstalaci v C5G: odkud byste tahali živých trvalých 12V pro napájení přídavných dálkových světel (2x světlomet H3)?

Normálně by mi to bylo jedno, ale tady poteče 10 Ampérů, nejde jen o dimenzování pojistek, ale i vodičů po cestě - proto bych rád věděl, kde je relativní "přebytek" proudové dimenzovanosti. Ideální by byla možnost někde poblíž onoho místa umístit relé.

Trvalých +12V chci proto, abych mohl tyto přídavné světlomety zapínat nezávisle na jiných světlech.

Odkud vezmu kostru, by mělo být celkem jedno - nebo ne?

Děkuji předem za tipy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 20:47   Citovat  

dj-bobr napsal:
Ahoj,

dotaz pro ty, kteří mají detailní přehled o elektroinstalaci v C5G: odkud byste tahali živých trvalých 12V pro napájení přídavných dálkových světel (2x světlomet H3)?

Normálně by mi to bylo jedno, ale tady poteče 10 Ampérů, nejde jen o dimenzování pojistek, ale i vodičů po cestě - proto bych rád věděl, kde je relativní "přebytek" proudové dimenzovanosti. Ideální by byla možnost někde poblíž onoho místa umístit relé.

Trvalých +12V chci proto, abych mohl tyto přídavné světlomety zapínat nezávisle na jiných světlech.

Odkud vezmu kostru, by mělo být celkem jedno - nebo ne?

Děkuji předem za tipy

mozna bych to resil pres pojistku primo z baterky

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 20:50   Citovat  

Metodě přes pojistku přímo z baterky jsem se chtěl tak trochu vyhnout, i když by to byla, co se dimenzovanosti týče, nejjistější varianta. Už takhle po vyvedení dalších potřebných přívodů od baterky budu táhnout přímo z bateriových kontaktů 4 silné kabely, pátý tam narvat už by byl docela challenge..

(jiná věc je to natáhnout od podkapotové pojistkovky na výlezu některé z hodně-ampérových - těch velkých - pojistek)

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:16   Citovat  

máš pojistkovku pod palubkou, tam je nad pojistkama volných asi 6 slotů(nevim přesně jestli nad či pod) mam tam napojenej centrál s dálkou takže je tam stálej + myslim že odtamtud mam živený aj mlhovky, v manualu by to mělo bejt popsaný na co je kerej slot, ale měl bys to zjistit zkoušečkou.

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:21   Citovat  

udelej to tak ze si privedes maly proud do relatka a z relatka do svetel povedes uz velky kazdopadne to dej prez pojistku

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:40   Citovat  

Jasně, s relátkem samozřejmě počítám, asi nějak takhle:

Takže přímo pojistkovka pod palubkou.. okay, omrknu to.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:43   Citovat  

tak si to ulehci na nespinej dalky pres extra tlacitko, ale pred relatko, kdyz pustis dalky tak se ti pustej rovnou i pridavny, nechtelo by si mi vzdy vypinat dvoje dalky Velmi šťastný
edit: promin uz koukam ze to chces zapinat/vypinat sam

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:59   Citovat  

Jo, jen pro úplnost (a možná to někoho lehce pobaví), spínat ty přídavný dálky budu přes ovládání zadního stěrače, který logicky na sedanu nemám (a swapnul jsem si kvůli tomu páčky pod volantem z hatchbacku) Velmi šťastný

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 22:18   Citovat  

dj-bobr napsal:
Jo, jen pro úplnost (a možná to někoho lehce pobaví), spínat ty přídavný dálky budu přes ovládání zadního stěrače, který logicky na sedanu nemám (a swapnul jsem si kvůli tomu páčky pod volantem z hatchbacku) Velmi šťastný

Borče,
heleme se na něho. Proto si si ode mne bral ty páčky? Velmi šťastný Hele, já to mám napojené - kabeláž od hlavních dálkových na přídavné a pohoda, pojistku mám myslím 20tku a drží to. Přeci jen předpisová 15A na 60+55W není to pravé. Ale zase nesmí být předimenzovaná, aby při problému nezafungovala, je to jednoduché řešění a nemusíš nic složitého vymýšlet, přídavné dálky jsou proto, aby si viděl ihned a pohotově reagoval na situaci.
Je přeci jen rozdíl svítit 120W anebo 120W + 110W = 240W a když na to přijde, tak i dalšími 110W v mlhovkách. Sám víš o čem mluvím a dost kolegů, co mne potkávalo v noci na nočním závodě na HONDAyi i mělo tu čest se mnou jet x krát v noci.

Kemo, zapoj to dobře - těším se na výsledek.

Úsměv OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 22:24   Citovat  

To víš - brácha šel na hokej a tak dělám na autě, dokud je odstrojený pořádnej výtlem no, měl jsem sundanej volant kvůli výměně spínačky, tak jsem rovnou swapnul ty páčky.
Co jsem tak pokusně chvíli jezdil provizorně se zapojenýma oběma dálkama na jednom vedení (+ 20A pojistka, samozřejmě), bylo to o dost lepší, i když párkrát jsem zažil situaci, kdy jsem chtěl přídavné vypnout. Proto řeším oddělené ovládání těch přídavných dálek..

M@jku, co se osvětlení týče, tebe ještě nikdo nepřekonal, o tom nepochybuju Nápad je tu!

edit: jo, samozřejmě to bude chtít ty dálkové světlomety správně seřídit a v seřízené poloze zajistit. Teď to mám ještě uchycené dosti labilně..

Jo, napadá mě ještě k tomu - proč to nenapojím přes relé na současné dálkovky? Já se těch fakt necítil úplně nejlíp, když jsem zapojoval přídavné a hlavní dálky paralelně - těm přívodním kablíkům k dálkovým světlům těch 20A nějak moc nevěřím, a dosud nevozím v autě hasičák .. (ale jednou budu, a doufám, že ho nebudu muset nikdy použít..)

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 7:22   Citovat  

taky vozim hasičák a doufam že propadne aniž bych ho musel použít. ale jednou sem měl bobka jak cyp jel sem a najednou cejtim jak se něco páli a vidim čoud a řikam si je to v zadní části no naštěstí nic jen se přepálil kabel na osvětlení těla zapalovače. Velmi šťastný Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odkud vzít +12V na přídavné dálkovky?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina