Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zdražení dálničních známek
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Caltiger je teď offline  Caltiger
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:03   Citovat  

To je právě to, zaplatíme čím dál víc, ale tím tempem jakým jdou opravy a renovace silnic, budeme jezdit po čím dál horších dálnicích. Nevadí mi, že zaplatím 1500,- za známku, ale také aby bylo za co platit. Stav dálnic na mnoha úsecích tomu moc neodpovídá. Stát počítá s tím, že se vybere víc peněz, ale jestli už mají do toho započítány ty lidi, kteří si nákup známky díky tomu rozmyslí, hmmm no uvidíme co to do budoucna přinese.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 0:58   Citovat  

Ach jo, všichni ubrečenci tady. Stát s náma vyjebává, prima, vyjebem my s nim. A o to víc. To je přesně ta filozofie, kvůli které se nám v Česku tak "hezky žije". Všichni se všim vyjebávat. Já jezdim po dálnici hodně a krom D1 (Pelhřimov-Brno) a začátku hradecký neznám vyloženě katastrofickej úsek. A že se v CZ staví draho?! Staví, ale cmon, vy sami chcete s něčím vyjebávat. Akorát nejste tak šikovný a nemáte z toho miliardy.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 2:02   Citovat  

jvkgrifone napsal:
Ach jo, všichni ubrečenci tady. Stát s náma vyjebává, prima, vyjebem my s nim. A o to víc. To je přesně ta filozofie, kvůli které se nám v Česku tak "hezky žije". Všichni se všim vyjebávat. Já jezdim po dálnici hodně a krom D1 (Pelhřimov-Brno) a začátku hradecký neznám vyloženě katastrofickej úsek. A že se v CZ staví draho?! Staví, ale cmon, vy sami chcete s něčím vyjebávat. Akorát nejste tak šikovný a nemáte z toho miliardy.

R6, do nedavna celej usek u prahy smer vary, ted kus opravenej, R6 u varu, rok otevrena silnice v silenym stavu, neustale prekopavana prefrezovavana lepena, R7 na most nebo na slany nebo kam to vede, to je kataštrofe, D1 jak si sam rek a pak ta tvoje hradecka to nevim tam nejezdim,
tim sme vyjmenovali 4 autobahny z 8 co vedou z prahe, to mame slusnych 50%
   Návrat  
Davidoff je teď offline  Davidoff
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 2:09  Naposledy upravil Davidoff dne 11.11.2011 , 2:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Známka sice zdraží na 1500kč ale stejně si jí koupím, ušetří mi cca 15minut denně cestu přes město do práce (6km), tudíž za rok ušetřím mnohem víc na benzínu Mrk
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 2:15   Citovat  

Těch katastrofických úseků bych věděl víc - D1 bez debat (především Brno-Vyškov), R46 celá (brutální vyjeté koleje, které mě málem stály život), R7 místy děravá na urvání kola, část R6 u Karlových Varů, D11 u Prahy, D11 u Chlumce, D2 má taky některé úseky už dost opotřebené, ..

.. především by to chtělo dostavět co nejdřív R35 z HK do Mohelnice, ať existuje alternativní trasa, když budou x let opravovat a rozšiřovat D1, což se jistě neobejde bez někdy i dost dlouhého svedení do jednoho pruhu.
   Návrat  
Hanz je teď offline  Hanz
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 11:35   Citovat  

dj-bobr napsal:
Těch katastrofických úseků bych věděl víc - D1 bez debat (především Brno-Vyškov), R46 celá (brutální vyjeté koleje, které mě málem stály život), R7 místy děravá na urvání kola, část R6 u Karlových Varů, D11 u Prahy, D11 u Chlumce, D2 má taky některé úseky už dost opotřebené, ..

.. především by to chtělo dostavět co nejdřív R35 z HK do Mohelnice, ať existuje alternativní trasa, když budou x let opravovat a rozšiřovat D1, což se jistě neobejde bez někdy i dost dlouhého svedení do jednoho pruhu.

Co k tomu dodat ,jedině jít do SUV....... Velmi šťastný
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 12:54   Citovat  

jvkgrifone napsal:

Taky se mi to nelíbí,vše obcházet a vyčurávat-nic nedělat tak jak se má ale ve všem hledat kličky-spousta lidí zná jen svá práva,ale už né povinnosti Smutný

Já si známku koupit musím tak jako tak,R4 je zpoplatněná,přitom v pátek a v neděly to není dálnice ale kolonakamsepodívášice.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 12:59   Citovat  

Já si jí kupoval,ale letos to vidím tak,že využiju jedné nabídky... Nechce se mi dávat 10% výplaty za jednu...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 13:33   Citovat  

jvkgrifone napsal:

Pokud nekdo jedna tak jak pises tak je to samozrejme spatne, kazdopadne to je mozna casto jedina filozofie jak nekdo muze vubec vyjit s penezi. Netvrdim ze je zlocin bezna vec, ale znam samozrejme vysi platu a uroven cen v CR- kdyby neexistovala seda ekonomika (nakupy osobnich veci na firmu, provadene prace a sluzby nacerno bez dane atd. atd.), spousta lidi by se proste neuzivila. Ze to roztaci bludny kruh a ze to situaci ve finale jeste zhorsuje uz je vec jina KO
Nevim jak ty, ale ja jezdim od Rozvadova po Breclav a pak jeste Brno- Vyskov. Takze jediny normalni usek dalnice znam Rozvadov- Praha, jinak je to jedna velka havarie (a nejvetsi lahudka je opravdu moje nejcastejsi Brno- Breclav, kudy jezdime skoro denne tam a zpatky kdyz jsme v CR). A tem schodum vzniklym z posunuteho podlozi mezi Prahou a Brnem jsem se jednou vyhnul o pul hodiny driv, podruhe jsem ho objizdel uz ve vedlejsim pruhu kdy ho uz tesne pred tim stacili dopravaci oznacit a odklonit dopravu. A bude hur pokud se s tim neco neudela, na tom ze se opravovat musi se asi shodneme vsichni.
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 13:35   Citovat  

Mě neštve ta cena 1500,ale to že i když vyberou více peněz,tak stejně nebudou lepší silnice!
A druhá věc,že to je uplně stejný jako s palivy.....
I kdyby stál 1L 50kč,tak se musí koupit,protože spousta lidí dojíždí do práce 20 a i někdy 50km....

Tohle mě štve,že ač vybíraj víc a víc peněz,tak to nikde není vidět Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 17:18   Citovat  

A oprava D1 asi nebude...
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 18:17   Citovat  

Tak když jedete po dálnici, tak to ještě beru že musí být známka, ale třeba já když se chci dostat z jednoho konce města na druhý (a to MB není žádný velkoměsto), tak je potřeba známka jen na jeden sjezd po R10, cca 1,5km - dříve byla vyjimka bez poplatku. Bez známky jedině přes centrum - časově zdlouhavý i delší.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 21:12   Citovat  

Ajsik napsal:
Tak když jedete po dálnici, tak to ještě beru že musí být známka, ale třeba já když se chci dostat z jednoho konce města na druhý (a to MB není žádný velkoměsto), tak je potřeba známka jen na jeden sjezd po R10, cca 1,5km - dříve byla vyjimka bez poplatku. Bez známky jedině přes centrum - časově zdlouhavý i delší.

jojo, to je děsná bejkárna!

Víte co, každej chce za svoje peníze kvalitu. Ale jde o to, že 1500 je vvzhledem k provozním nákladům takovýhle infrastruktury (a ještě k tomu té naší, odfláknutý - zase vyjebávání, o kterým jsem už psal) zatraceně nízkej příspěvek. Doslova ultramegagiganízkej. A zvýšením na 1500 se posune na skoroultramegagiganízkej. Je to jako když za rohlík, co má stát korunu, platíte 10halířů. Najednou zdraží na 15halířů a vy chcete vyšší kvalitu. Dálničníma známkama se provoz dálnic nezaplatí. O novostavbách nemluvě.

To o čem mluvíš Bully je pravda. Lidi nejsou zaplacený, jsou nespokojený a "maj důvod" vyjebávat (skoro už terminus technicus). Řešení téhle situace je ale na jinou diskuzi, než je ta o dálničních známkách.
   Návrat  
Nosound89 je teď offline  Nosound89
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 6:14   Citovat  

Ajsik napsal:

na dálnici vjet můžeš, ale na prvním výjezdu ji musíš opustit takže pokud za ten 1,5km není jiný výjezd (nevím nikdy jsem tam nejel) tak bys platit nemusel Mrk
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 10:54   Citovat  

Nosound89 napsal:
na dálnici vjet můžeš, ale na prvním výjezdu ji musíš opustit takže pokud za ten 1,5km není jiný výjezd (nevím nikdy jsem tam nejel) tak bys platit nemusel
Mrk

Já myslím že to až zas tak pravda není, protože jsem viděl a vyzkoušel na vlasní kůži jak policajti stojí na nájezdu na dálnici a kontrolují známky a kdo neměl dostal flastr. Od toho tam přece je značka ,která tě upozorňuje, že vjíždíš na dálnici. Ano kdysi to tak bylo že když vjedeš na dálnici tak ji musíš na prvním sjezdu opustit. to mi pak stačí hlídat si sjezdy a nájezdy a můžu jezdit po dálnici za dara. Zastaví mě a řeknu jéééé já jsem tady kousel najel na dálnici bla bla bla. Nemyslíš žeje to nějaký divný myslím že s tím by jsi asi neuspěl
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 11:01   Citovat  

optimas napsal:
Já myslím že to až zas tak pravda není, protože jsem viděl a vyzkoušel na vlasní kůži jak policajti stojí na nájezdu na dálnici a kontrolují známky a kdo neměl dostal flastr. Od toho tam přece je značka ,která tě upozorňuje, že vjíždíš na dálnici. Ano kdysi to tak bylo že když vjedeš na dálnici tak ji musíš na prvním sjezdu opustit. to mi pak stačí hlídat si sjezdy a nájezdy a můžu jezdit po dálnici za dara. Zastaví mě a řeknu jéééé já jsem tady kousel najel na dálnici bla bla bla. Nemyslíš žeje to nějaký divný myslím že s tím by jsi asi neuspěl

Taky jsem jednou dostal na nájezdu.. Ale aspoň mi řekl, že když jsem si zaplatil, tak ať si ten jeden sjezd,který jsem potřeboval projedu... Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 11:04   Citovat  

jvkgrifone napsal:
jojo, to je děsná bejkárna!

Víte co, každej chce za svoje peníze kvalitu. Ale jde o to, že 1500 je vvzhledem k provozním nákladům takovýhle infrastruktury (a ještě k tomu té naší, odfláknutý - zase vyjebávání, o kterým jsem už psal) zatraceně nízkej příspěvek. Doslova ultramegagiganízkej. A zvýšením na 1500 se posune na skoroultramegagiganízkej. Je to jako když za rohlík, co má stát korunu, platíte 10halířů. Najednou zdraží na 15halířů a vy chcete vyšší kvalitu. Dálničníma známkama se provoz dálnic nezaplatí. O novostavbách nemluvě.

To o čem mluvíš Bully je pravda. Lidi nejsou zaplacený, jsou nespokojený a "maj důvod" vyjebávat (skoro už terminus technicus). Řešení téhle situace je ale na jinou diskuzi, než je ta o dálničních známkách.

V tom máš naprostou pravdu, že te kdo jezdí po dálnici denně tak platí velice málo ,ale zas lidi jsou nasraní, že furt platí víc a víc a není to nikde vidět. Podívej se kolik jezdí naklaďáku po dálnicích a všechny prachy jdou tomu wc Kapschu Zastavili výstavbu dálnic. V Ostravě je třeba dodělat tah na Opavu ,protože to je tam katastrofa a ti blbci to zastavili a jezdí se tam v jednom směru a nikdo neví jak dlouho. Tohle je opravdu demence rozbít cestu a jít od toho pryč a vy se šoféři třeba wc
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 11:15   Citovat  

Mně na tom vadí ještě jeden aspekt. Kamiony u nás jezdí přetížené a ničí dálnice/silnice asi tisícinásobně (možná je to nějaké jiné, podobné číslo) víc.
Citace "Právě přetížené kamiony nejvíc ničí české silnice. Z miliardy korun, které ŘSD ročně vydává na opravy, jde celkem 600 milionů na rekonstrukce těchto úseků. Jeden přetížený kamion totiž poškodí silnici stejně, jako když po ní projede 20 tisíc osobních aut. "Zvláště dopravci z východu si s tímto příliš hlavu nelámou, takže budeme jedině rádi, jestli se trh vyčistí," říká mluvčí ČESMAD Bohemia Martin Felix. "

Jenže ani po letech keců nejsou váhy a postihy a přetížené kamiony jezdí vesele dál. A proto - což je mnohem jednodušší - zvedneme poplatky plošně všem.
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 13:03   Citovat  

1.500KC za rocni, kdyz to srovnam s rakouskou znamkou (77,80 EUR = ca. 1950KC) a srovnam i infrastukturu popr. sit dalnic a rychlostnich komunikaci, tak me z ciste ekonomickeho hlediska prijde 1.500kc v CR jako adekvatni cena, v Rakousku by naopak mela byt vyssi, mluvi se o tom casto, ale ceny se zvysuji jen velmi malo (viz cena 2011 EUR 76,50).

Ja bych vubec navrhoval jine reseni, zavedni mytneho i pro vozy do 3,5t aby bylo pouzivani nebo spise zatezovani infrastruktury vice "fer". Takhle me to prijde nespravedlive, pokud provozovatel vozu 1. najede rocne 40.000km a zaplati 1.500kc, pro km plati tedy 0,0375KC, nez kdyz provozovatel vozu 2. najede rocne 10.000km a plati 0,15KC pro km Pritom, prvni zatizi a poskodi dalnice 4x tolik nez provozavatel cislo 2. Trochu nelogicke, cim vic jedu tim min platim nebo? Navrhoval bych tarify aspon linearni pro km x kc popr. cim min najedu tim min platim, treba do 15.000km rocne x kc pro km atd. co vy na to?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 13:42   Citovat  

david.hammer napsal:
1.500KC za rocni, kdyz to srovnam s rakouskou znamkou (77,80 EUR = ca. 1950KC) a srovnam i infrastukturu popr. sit dalnic a rychlostnich komunikaci, tak me z ciste ekonomickeho hlediska prijde 1.500kc v CR jako adekvatni cena, v Rakousku by naopak mela byt vyssi, mluvi se o tom casto, ale ceny se zvysuji jen velmi malo (viz cena 2011 EUR 76,50).

Ja bych vubec navrhoval jine reseni, zavedni mytneho i pro vozy do 3,5t aby bylo pouzivani nebo spise zatezovani infrastruktury vice "fer". Takhle me to prijde nespravedlive, pokud provozovatel vozu 1. najede rocne 40.000km a zaplati 1.500kc, pro km plati tedy 0,0375KC, nez kdyz provozovatel vozu 2. najede rocne 10.000km a plati 0,15KC pro km Pritom, prvni zatizi a poskodi dalnice 4x tolik nez provozavatel cislo 2. Trochu nelogicke, cim vic jedu tim min platim nebo? Navrhoval bych tarify aspon linearni pro km x kc popr. cim min najedu tim min platim, treba do 15.000km rocne x kc pro km atd. co vy na to?

Za me je to dobrý Jenom bys to mel prosazovat jinde aby se neco zmenilo Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 14:03   Citovat  

Minor napsal:
Mně na tom vadí ještě jeden aspekt. Kamiony u nás jezdí přetížené a ničí dálnice/silnice asi tisícinásobně (možná je to nějaké jiné, podobné číslo) víc.
Citace "Právě přetížené kamiony nejvíc ničí české silnice. Z miliardy korun, které ŘSD ročně vydává na opravy, jde celkem 600 milionů na rekonstrukce těchto úseků. Jeden přetížený kamion totiž poškodí silnici stejně, jako když po ní projede 20 tisíc osobních aut. "Zvláště dopravci z východu si s tímto příliš hlavu nelámou, takže budeme jedině rádi, jestli se trh vyčistí," říká mluvčí ČESMAD Bohemia Martin Felix. "

Jenže ani po letech keců nejsou váhy a postihy a přetížené kamiony jezdí vesele dál. A proto - což je mnohem jednodušší - zvedneme poplatky plošně všem.

Jenže většina našich silnic je z dob hlubokého bloševika kde se nepočítalo z takovou tonáží co je teď a řekněme si na rovinu. I když ty kamiony budou jezdit nepřetížené stejně tu silnici zlikvidují protože je z 60 ,70 ,80 let a takový nápor nemůžou unést
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 15:15   Citovat  

optimas napsal:
Jenže většina našich silnic je z dob hlubokého bloševika kde se nepočítalo z takovou tonáží co je teď a řekněme si na rovinu. I když ty kamiony budou jezdit nepřetížené stejně tu silnici zlikvidují protože je z 60 ,70 ,80 let a takový nápor nemůžou unést

Podivej se na to co jsem postnul o stranku dozadu. Povrch vetsiny useku D1 je pry starych 35 let a tim jsou uz 10 let za svou zivotnosti. Pretizene kamiony zkracuji jeji zivotnost i kdyby ta prekrocena nebyla.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 20:12   Citovat  

david.hammer napsal:

Jen si dovolím úpravu, auta do 3,5tuny dálnice prakticky nezatěžujou. Ale k Tebou navrhnovanému systému, po tom "volám" už dlouho. Má to však nevýhodu. Jestli tohle u nás projde, tak bude potřeba nějaká krabička, za kterou člověk budu muset minimálně zaplatit slušnou zálohu. Já bych to překousl, ale je spousta lidí, co tu řve už kvůli třem stovkám. Záloha 500 nedejbože 1000, nooo, panečku. Na facebooku by se asi chystala defenestrace:)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 21:34   Citovat  

Ma to vice vyhod nez se zprvu zda, pokud by treba nove "mytne do 3,5t" bylo zavedeno jen na dalnicich, rychlostnich kumunikacich, kde je zatez nejvyssi a frekvence provozu nejsilnejsi a tim padem infrastruktura nejvic vytizena, ze by spostu lidi vzalo faktor cas "in Kauf" a pouzivalo jine silnice ne tak frekventovane a mohlo by dojit aspon s casti minimalnimu vyrovnani zatizeni hlavnich tras versus mene zatezovane trasy popr. silnice a tim v konecnem efektu snizit i riziko zacpy, kolizi, urazu vliv na zivotni prostredi atd. atd.
   Návrat  
Davidoff je teď offline  Davidoff
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 21:39   Citovat  

Kdyby stát příšel s mýtným systémem i pro vozidla do 3,5tuny, i kdyby za tu "krabičku" chtěli zálohu 2000, byla přenosná a platil bych jenom za to co ujedu tak jsem pro to všema deseti. Jsem taky z MB jako Ajsik tudíž do lonska kdy byl tento úsek R10 bez poplatku nebylo co řešit, ale po zpoplatnění je to ve městě hrozný, jedná se asi o 1,5km dálnice.

tudíž denně najedu po dálnici cca 3km (oproti cestě přes město mi to ušetří asi 20minut a sposty nervů Tak to valím bulvy) + dvakrát do roka nějaká ta dovolená.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 21:45   Citovat  

u me to neni tak drasticke, ja najedu sice tak 10-12tis km rocne, coz je hodne malo, ale 90% po dalnicich tu v Rakousku. Mam ale problem spis s tim, ze kdyz koupim znamku na rok, tak chci jezdit vice abych ji vice "vyuzil" a nejedu treba na vlak, jak by si vetsina prala skrz zatizeni zivotniho prostredi a vetsiho vytizeni zeleznice. Problem je ze znamka muze stat klidne 2x tolik a poptavka se stejne dramaticky realne nezmeni...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 0:02   Citovat  

david.hammer napsal:
... Problem je ze znamka muze stat klidne 2x tolik a poptavka se stejne dramaticky realne nezmeni...

Jestli jsi prave spis neprisel na jeden z hlavnich duvodu toho zdrazeni to mi hlava nebere
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 22:27   Citovat  

optimas napsal:

Na zacatku D1 smerem na Brno je u Chodova celude, ze zacina placena dalnice za 1500m (za dalsim sjezdem), otazkou jestli je to tak vsude. Cas to se take stava, ze cedule je na najezdu, ale uz neni moznost se z najezdu vratit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hanz.vfr je teď offline  Hanz.vfr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 22:41   Citovat  

mě by zdražení ani tak nevadilo,sice nevydělávam nějak moc.
ale kdybych věděl, že to půjde opravdu do silnic a ne, že se to přerozdělí někam do háje...klidně budu plati třeba 2500kč.
prostě se platí ale nikde to neni vidět ...
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 22:47   Citovat  

hanz: hodně dobře ty pořádnej výtlem OK Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zdražení dálničních známek
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích: