Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 9
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 20:00   Citovat  

Jo takže leštěnka na Show and Shine? Úsměv

Ono to bude víc než stačit. To bude luxusní ošetření podběhů.
Ale pokud ten Hammerite nemáš ještě koupenej, tak jdi radši do Alkytonu. Nebudeš ho muset dávat tolik vrstev.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 20:09   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo takže leštěnka na Show and Shine? Úsměv

Ono to bude víc než stačit. To bude luxusní ošetření podběhů.
Ale pokud ten Hammerite nemáš ještě koupenej, tak jdi radši do Alkytonu. Nebudeš ho muset dávat tolik vrstev.
leštěnka ne ,je to stará vokurka ale nechci to takle trápit zbytečně Smutný a hammerite už mam právě dlouho koupenej tak sem ho chtěl takle využít ale nevěděl sem jestli to bude stačit aby to za chvíli zase nevylezlo Úsměv pak mam koupeneý na motorovej prostor 4 alkytony ve spreji 400 ml ňákou kovářskou barvu tak sem zvědavej jak to bude vypadat Úsměv , možná že mi zbyde tak s tim udělám i ty podběhy Úsměv uvidíme no Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 18:46  Naposledy upravil Petr 78 dne 5.11.2011 , 18:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak a jde se na testování stabilizátoru koroze RODEXOL.
Vybral jsem pro test hezky zkorodovaný kus ocelové páskoviny a ani jsem ho nijak neupravoval (očištění kartáčem, odmaštění).
Po otevření dózy se ukázala řídká kapalina mléčného zabarvení s krásnými duhovými odlesky Úsměv
Ihned po natření bylo vidět, že se něco děje a slibovaná chemická reakce probíhá.
Nechal jsem první vrstvu zaschnout do druhého dne při asi 15°C a protože se mi vytvořený film nezdál dostatečně souvislý, tak jsem nanesl ještě druhou vrstvu, kdy byl výsledek po zaschnutí uspokojující - hladký sklovitý film.
Zítra se chystám nanést vrstvu akrylové základové barvy ve spreji a na část neošetřenou RODEXOLem nanesu dvě vrstvy ALKYTONu. Po řádném proschnutí umístím vzorek do vlhkého prostředí a budu pozorovat odolnost nátěrů vůči vlhkosti.
Už teď je mi RODEXOL sympatický ze dvou důvodů. Jedná o český výrobek a je vodu ředitelný, takže k umytí štětce není potřeba ředidlo a stačí ho jenom ihned po skončení práce umýt vodou.

Resize of Fotografie1658.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of Fotografie1658.jpg, 122.92 kB

Resize of Fotografie1655.jpg

Resize of Fotografie1655.jpg, 158.85 kB

Resize of Fotografie1662.jpg

Resize of Fotografie1662.jpg, 102.31 kB

Resize of Fotografie1664.jpg

Resize of Fotografie1664.jpg, 156.18 kB
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 18:49   Citovat  

ten rodexol vypada jako to chelade, taky t tak zelena Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 18:49   Citovat  

Po zaschnutí první a druhé vrstvy.

Resize of Fotografie1668.jpg

Resize of Fotografie1668.jpg, 161.21 kB

Resize of Fotografie1669.jpg

Resize of Fotografie1669.jpg, 160.4 kB

Resize of Fotografie1672.jpg

Resize of Fotografie1672.jpg, 161.66 kB

Resize of Fotografie1674.jpg

Resize of Fotografie1674.jpg, 170.08 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:10   Citovat  

hmm to fAKT vypada uplne stejne...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:15   Citovat  

Ono to možná i bude to samé akorát cena bude jinde...

Mě tak napadlo.
Tímhle vystříkat dutiny, které nebyly nikdy ošetřené voskem a jsou chycené korozí by byla parádní prevence prorezavění.
Samozřejmostí by bylo následné ošetření dutin voskem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:26   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ono to možná i bude to samé akorát cena bude jinde...

Mě tak napadlo.
Tímhle vystříkat dutiny, které nebyly nikdy ošetřené voskem a jsou chycené korozí by byla parádní prevence prorezavění.
Samozřejmostí by bylo následné ošetření dutin voskem.
jj, ale je skoda, ze to udela tui strukturu jen na povrchu, kdyz do toho rypnes tak je pod tim furt rez,,ted se me to potvrdilo na lemech,,,
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:39   Citovat  

Tak jasný že ta rez nezmizí úplně, ale stane se stabilní a dál nepokračuje.
Když něco natřeš třeba Alkytonem, tak pod tím je ta rez stále, ale neroste dál.
No uvidíme jak se to bude chovat po testu ve vlhku.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 20:12   Citovat  

Ma nekdo zkusenost s BILT-HAMBER deox-Gelem/deox-C, pripadne existuje nejaka levnejsi/ v CR bezne dostupna alternativa?

Co to umi:
vysledek 50/50:

V akci:
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 20:14   Citovat  

silenec napsal:
Ma nekdo zkusenost s BILT-HAMBER deox-Gelem/deox-C, pripadne existuje nejaka levnejsi/ v CR bezne dostupna alternativa?

Co to umi:
vysledek 50/50:

V akci:
Tak to koukám! tak tohle chci
   Návrat  
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 21:43   Citovat  

Bazzi napsal:
Tak to koukám! tak tohle chci

Tohle bych také chtěl. Podle obrázků ta rez zmizí. Jen jsem dost skeptickej co se týče nějakýho skutečnýho účinku, protože mi připadne, že ty materiály po ošetření jsou úplně původní. Vždy jsem měl za to že koroze nějak materiál naruší a ne že na něm jenom roste. Přec pokročilá koroze = až proděravění. Sám jsem to pocítil na brzdové trubce u anglána. Mrk
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 21:58   Citovat  

Nevim, vyzkousene to nemam, proto se ptam na nazory... jeste jedna ukazka z DW: http://detailingworld.com/forum/showthread.php?t=133377, dalsi najde google...
pred/po:
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 22:52   Citovat  

naložit do toho civica, tak zmizí Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 0:38   Citovat  

Lukas28 napsal:
Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 12:29   Citovat  

Postup v testu RODEXOLu.
Polovinu vzorkové páskoviny, která je ošetřená RODEXOLem jsem nalakoval dvěma vrstavmi základovky/plniče ve spreji od MoTipu.
Druhou neošetřenou polovinu jsem natřel dvěma vrstvami stříbrného Alkytonu.
Vzorek jsem umístil do vlhkého sklepa a budu průběžně sledovat a porovnávat odolnost obou nátěrů.

Dalo by se v domácích podmínkách nasimulovat prostředí solné komory?

Resize of Fotografie1681.jpg

Resize of Fotografie1681.jpg, 132.31 kB
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 12:47  Naposledy upravil alien44 dne 12.11.2011 , 13:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Postup v testu RODEXOLu.
Polovinu vzorkové páskoviny, která je ošetřená RODEXOLem jsem nalakoval dvěma vrstavmi základovky/plniče ve spreji od MoTipu.
Druhou neošetřenou polovinu jsem natřel dvěma vrstvami stříbrného Alkytonu.
Vzorek jsem umístil do vlhkého sklepa a budu průběžně sledovat a porovnávat odolnost obou nátěrů.

hoď to do kbelíku s vodou a přidej sůl Úsměv tudy odkaz

Bohužel to doma moc nejde určit, zjistíš akorát, co funguje líp (což relativně stačí). Teoreticky, kdybys měl měřák mikronů a dokázal naaplikovat stejnou vrstvu materiálu, tak se něco dozvíš a můžeš srovnávat.

Jinak to máš moc pěkné je to dobrý uvidíme, jak to dopadne. Alkyton má značnou výhodu, že jsi použil R9006 a je to zároveň i vrchní barva a sprayem neuděláš tak silnou vrstvu ale věřím tomu, že se rodexol ukáže Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 13:02   Citovat  

Dejme tomu, že máš jeden vzorek syntetické barvy (alkyton) a vodou ředitelné (třeba antirezin). Měl bys nanést stejnou vrstvu mokrého filmu (dejme tomu 40um). Každá ta barva má sušinu a rozpouštědlo, které se odpaří. Z alkytonu zůstane třeba 85% filmu a z Antirezinu 60%. Ponoříš to do ''kebelíku se solí'' a po týdnu třeba uvidíš, co se s tím stalo. Bohužel se to nedá jen tak doma přesně určit. Můžeš mít jinak připravený vzorek, někde může ulpět mastnota atd.
Proto jiné, než laboratorní zkoušky nejsou moc věrohodné... to, že soused říkal, že tohle je dobré je o wc

V praxi to je trochu něco jiného, člověk chce vědět, když natře kus kovu 1 vrstvou, tak co vydrží délé. Samozdřejmě už nikdo neřeší, kolik mikronů tam dá a vzhledem k tomu, že většinou mají vodou ředitelné materiály menší sušinu a i hustotu, tak nedokážeš naaplikovat stejné množství mokrého filmu. Tohle platí obecně, jsou materiály jako vysokosušinouvé vodou - ředitelné epoxidy, které už jsou o nečem jiném. Ale tohle je povídání na pár měsíců Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 13:38   Citovat  

Díky za inspiraci. Kbelík se slanou vodou je dobrej nápad je to dobrý

Jasný že tenhle test, nemá přesné laboratorní parametry. Jde jenom o vyzkoušení a porovnání funkčnosti dvou různých nátěrů na rezavém povrchu.
S oblibou úspěšně používám Alkyton, kde je ale pro dosažení perfetkního a dlouhodobého výsledku potřeba odstranit co nejvíc koroze a aplikovat alespoň dvě silné vrstvy.
Ne ve všech případech je možné tento postup použít (např. špatně přístupné části podvozku) a mě zajímá, jestli je RODEXOL pro tyto případy účinnější než Alkyton.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 17:07   Citovat  

Petr 78 napsal:
Díky za inspiraci. Kbelík se slanou vodou je dobrej nápad je to dobrý

Jasný že tenhle test, nemá přesné laboratorní parametry. Jde jenom o vyzkoušení a porovnání funkčnosti dvou různých nátěrů na rezavém povrchu.
S oblibou úspěšně používám Alkyton, kde je ale pro dosažení perfetkního a dlouhodobého výsledku potřeba odstranit co nejvíc koroze a aplikovat alespoň dvě silné vrstvy.
Ne ve všech případech je možné tento postup použít (např. špatně přístupné části podvozku) a mě zajímá, jestli je RODEXOL pro tyto případy účinnější než Alkyton.

Jenže kombinuješ Rodexol s jinými přípravky. Pokud chceš výsledek, který je k nečemu, tak použij tu jejich vrchní barvu, v lepším případě polyuretan a pak bude lepší srovnání. Další věc je poměr cena/výkon. Dejme tomu, že na 4m2 spotřebuješ 1kg alkytonu a dejme tomu na stejnou plochu 0,5kg rodexolu + 0,5kg polyuretanu. Pokud koupíš Alkyton 1kg za 300,- nebo ten druhý materiál za 500,- kč a vytáhneš to z toho kýble zhruba ve stejném stavu, tak se to nevyplatí. Pokud bude ale výsledek jasný pro rodexol, tak je to o nečem jiném. Neznám jejich ceny, takže se mi to teď špatně hodnotí. Další věc je samozdřejmě čas a práce kolem toho. Další faktor, který se hodně ukáže na prodejnosti.

Co si taky budeme nalhávat, já sice velice rád prodávám nejkvalitnější materiály a jsem rád, když si lidi učím na práci podle technologických postupů ale kdyby všechny barvy vydržely moc dlouho, tak jak výrobci, tak distributoři/překupnící nemají, co žrát Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 17:32   Citovat  

Ještě mě napadlo, odlít si přesně 0,1kg alkytonu, na jednu část vzorku použít rodexol + alkyton a na druho jen alkyton, takle bys měl teoreticky udělat stejnou vrstvu. Pokud část vzorku jen s alkytonem ''chytne lišku'' za měsíc a s rodexolem za dva měsíce, tak je to jasná věc a objednám si to na zkoušku taky Úsměv . Sice může nastat problém s přilnavostí (to jen hádám). Některé materiály se spolu ''nemají moc rády'' a to se zjistí tzv. mřížkovým rezem. Nařízneš proužky na testovaném kusu do kříže nožem, přilepíš na to pásku a odtrhneš. Tohle ale jenom hádám, nemám s tím vůbec žádnou zkušenost a může to držet daleko líp, než jen alkyton.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 19:01   Citovat  

Jo to máš pravdu. Pokud bych natřel jednu půlku dvěma vrstvami Alkytonu a na druhou dal 1 vrstvu RODEXOLu a 1 vrstvu Alkytonu, tak by to byl objektivnější test.
Vyštrachám nějakej hezky zrezlej kousek železa a udělám to.
Jo ten test přilnavosti jsem už někde viděl. Děkuju za připomenutí.
Ale jak známo, Alkyton má velmi dobrou přilnavost i na problémové povrchy, takže bych se toho nebál. Mrk
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 1:37   Citovat  

Lukas28 napsal:

Tohle jsem psal už jednou do vtipů - co se stane, když ponoříte C5g do odstraňovače rzi? ... zmizí Velmi šťastný
   Návrat  
c-mart je teď offline  c-mart
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 12:36   Citovat  

Připojuji pár osobních zkušeností s výrobky chelade a rodexol. Chelade jsem zkoušel již dříve, moc dobrý výrobek, ale díky ceně a minimálnímu balení dost nedostupný. Rodexol jsem získal zdarma 0.5kg v dubnu a od té doby jsem už spotřeboval cca 2.5 litru. Jeví se to zatím hodně podobně. Pro oba výrobky je však společné to, že musí maximálně penetrovat do podkladu (rzi) a tam zreagovat. Proto není dobré natírat za horka, na slunci nebo teplých předmětech. Jakmile zaschne, už není reaktivní. Osvědčilo se mě nanášet druhou vrstvu (jedna se mě zdá na hrubé rzi nedostatečná) těsně po zavadnutí první, povrch je tak délé vlhčí a vrstva více "zčerná", tzn. větší podíl rzi zreaguje. Na druhou stranu je kritická teplota pod 15°C, což už nyní venku je. Při nižších teplotách se nevytvoří souvislý film, což ostatně ani u většiny vodouředitelných barev. Z mého pohledu je optimum někde kolem 15-20°C, protože pak schne pomalu a má možnost déle reagovat. Co se týče následného nátěru, ten chrání rodexol či chelade před vlhkostí, protože samotný nevydrží dlouhodobě ponor ve vodě. Pokud pouze zaprší a uschne, tak dobrý (pouze ztrácí lesk), ale pokud je více jak den dva ve vodě, tak se postupně začně rozpouštět. Proto vrchní nátěr doporučuji. Na spodní části podvozku - podběhy jsem aplikoval 2x rodexol a zkušebně UBS nástřik, který nepustí k podkladu vodu. Jinak mám odzkoušený i doporučovaný 2K PUR Hodopur, což je velmi odolný dvousložkový nátěr. Zatím jsem s oběma variantami spokojen, k loupání a prokorodování nedochází (kromě odřenin). K tomu ponoru v kýblu jako imitace solné mlhy - nějakého srovnání se doberete, ale tato zkouška je vhodná spíše pro rozpouštědlové nátěry. Pro vodouředitelné typy jsou vhodnější cyklické zkoušky, protože ponor ve vodě vám vodu velmi rychle zdegraduje, ale ve skutečnosti na povětrnosti vydrží (ty dobré vody) jako rozpouštědlové verze.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 21:35   Citovat  

K těm cyklickým zkouškám: takový test si v domacích podmíkách neumím moc představit. Pokud si dobře pamatuji, tak jsem to viděl u plynových bomb, kde řešili bleskovou korozi. Pokud je to, že se v určitých intervalech pouští oblak vody (aerosolu) pod tlakem.
   Návrat  
c-mart je teď offline  c-mart
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 7:34   Citovat  

Ano, je to obdobné. V domácích podmínkách se to dá těžko napodobnit. Využívá se proto také běžná povětrnost, kdy si člověk může vzorový díl hodit třeba na střechu garáže a za pár let či měsíců uvidí Úsměv Ale z urychlených korozních testů se často používá kontinuální kondenzace nebo právě ta solná mlha, příp. kombinace a cykly, což je nejoběktivnější (např. i s UV osvitem). Už jsem viděl urychlený test v kýblu s plastovým víkem, kde je na dně voda a občas se přilije hrnek vřelé vody, aby uvnitř byla stále pára - trvalá kondenzace. Nebo se to celé položí na topení, aby byla uvnitř 100% rel. vlhkost. Vzorky s barvou jsou zavěšeny - ne ponořeny. V jistém smyslu je pára agresivnější než samotný ponor. Je to dobré na porovnání, která barva je méně nasákavá - propustná pro páru tzn., že rychleji podkoroduje. Tak se to dá zjistit během pár dnů, ale nevypovídá to nic moc o tom, jak dlouho to vydrží venku. Jen co je lepší a co horší.
Z pohledu koroze je nejdůležitější, aby vrstvy barev byly celistvé - bez pórků, proto neberu jednu vrstvu jako dostatečnou. A pak musí být nátěr pružný, aby při střídání teplot a pnutí nepopraskal. U toho rodexilu mě překvapilo, že je stále dost pružný i za nižších teplot. To běžná základní barva - syntetika není, protože je plná prachu, aby byla za tak dobrou cenu Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 11:00   Citovat  

vem pračku ROMO ,zapni ji na ohřev připoj ji do zásuvky na časovač ,nalej solný roztok(je smaltovaná ji to neublíží) pověs tam testmateriál zaklop a máš to doma ,voda se nasráží na deklu a po schladnutí zase zkape.když nemáš starou pračku seber mámě friťák Velmi šťastný ten je pro tyto účely hospodárnější a v nerezu
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 16:54   Citovat  

Petr 78 napsal:

jestli je to malý...jako že to vypadá, mohl bych to hodit do klima komory a nasimulovat pár let Tak to valím bulvy

EDIT: trošku starší téma koukám HaHaaa
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 19:17   Citovat  

crxmann napsal:
jestli je to malý...jako že to vypadá, mohl bych to hodit do klima komory a nasimulovat pár let Tak to valím bulvy

EDIT: trošku starší téma koukám HaHaaa
trošku s křížkem po funuse ne??
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2012 , 21:40   Citovat  

Nejake novinky jak pokracuje s test?Jak vypadaji ted ty kovove vzorky?Objednal jsem ten Rodexol tak me zajima jestli to opravdu stoji za to Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina