Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Poslech rádia ve služebním autě = veřejná produkce?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 10:58   Citovat  

No Tě prsk...

Vzhledem k tomuhle čekám,že brzo budeme platit poplatek za rádio nejen doma, kde se musí platit pokud máte zavedenou elektřinu (prokazování,že rádio nemáte je složitější),ale i v autě... Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:10   Citovat  

Ja si myslim ze pokud tomuhle nekdo nezatrhne tipec formou ze to je proti ustavni tak ze budeme platit i za to poslouchani radia pres internet a v mobilu. No proste vsude naštvanej a je mi z toho tak ze mam chut jit uctivat porcelanove bozstvo to snad ne
Za chvilku je napadne ze pri vyjeti z prahy se bude platit za cistci vzduch nez kterej tu dychame naštvanej
No cetl jsem to uz rano a hlo mi to slusne s naladou cože cože ?
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:25   Citovat  

Ja nechapu cemu se porad divite ?Velmi šťastný .... udelaj z nas uplny zebraky Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:25   Citovat  

vždyť už platíte za poslech rádií přes net, mobil atd ...

firmy musí platit za každý přijímač, domácnosti můžou mít přijímačů kolik chtějí

jo ať žijou koncesionářské poplatky Chápeš!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:27   Citovat  

Petura napsal:
vždyť už platíte za poslech rádií přes net, mobil atd ...

firmy musí platit za každý přijímač, domácnosti můžou mít přijímačů kolik chtějí

jo ať žijou koncesionářské poplatky Chápeš!

No ale osobní auto není domácnost... Úsměv
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:27   Citovat  

Majlou napsal:
Ja si myslim ze pokud tomuhle nekdo nezatrhne tipec formou ze to je proti ustavni tak ze budeme platit i za to poslouchani radia pres internet a v mobilu. No proste vsude naštvanej a je mi z toho tak ze mam chut jit uctivat porcelanove bozstvo to snad ne
Za chvilku je napadne ze pri vyjeti z prahy se bude platit za cistci vzduch nez kterej tu dychame naštvanej
No cetl jsem to uz rano a hlo mi to slusne s naladou cože cože ?

dobry napad Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:38   Citovat  

Hellborn napsal:
No ale osobní auto není domácnost... Úsměv

a máš v autě rádio? máš takže platíš ... to samé platí i o mobilu, který umožňuje příjem rádia - bohužel Smutný
jenže jako fyzická osoba platíš jeden poplatek za několik přijímačů, zatím co jako právnická osoba platíš za každý přijímač ... tudy odkaz ářský_poplatek
ale to snad není potřeba tobě vysvětlovat ne? Mrk ty bys měl spíš poučovat nás OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:42   Citovat  

Petura napsal:
a máš v autě rádio? máš takže platíš ... to samé platí i o mobilu, který umožňuje příjem rádia - bohužel Smutný
jenže jako fyzická osoba platíš jeden poplatek za několik přijímačů, zatím co jako právnická osoba platíš za každý přijímač ... tudy odkaz ářský_poplatek
ale to snad není potřeba tobě vysvětlovat ne? Mrk ty bys měl spíš poučovat nás OK

Chci tím říct, aby nebyla další složenka pro každé auto zvlášť. Zaplatíš za domácnost a pak ještě jednou až Xkrát za svoje auta... A tuzaři s tuc-tuc bednama ještě za tu veřejnou prodkuci... HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Chci tím říct, aby nebyla další složenka pro každé auto zvlášť. Zaplatíš za domácnost a pak ještě jednou až Xkrát za svoje auta... A tuzaři s tuc-tuc bednama ještě za tu veřejnou prodkuci... HaHaaa

jo takhle Úsměv
no co není, může být ...

prachy dochází všude a každý se snaží se všeho něco vytřískat - prostě bordel KO
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 11:54   Citovat  

Ja to s tim mobilem a tim ostatnim myslel tak ze jako sice ano platis doma ale to je doma ze Je to tam. fajn jenze s mobilem a jeho vestavenym radiem chodis i ven a je mozne ho pripojit i k repro soustave a tvorit z nej verejnou produkci takze muzeme platit jeste za mobil mimo domacnost. Ono toho jeste bude za co budeme platit a nic z toho nebude pro cloveka prospesne. Tohle neni kocourkov ale Pysna princezna jak vysita pořádnej výtlem
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 12:03   Citovat  

To abych napsal do SONY jestli mi vyndaji z radia tuner, jelikož radio neposlouchám Tak to valím bulvy

EDIT: Jo to je pro služebáky, tak to mě nezajímá meetallll Velmi šťastný
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 12:11   Citovat  

Hellborn napsal:
No Tě prsk...

Vzhledem k tomuhle čekám,že brzo budeme platit poplatek za rádio nejen doma, kde se musí platit pokud máte zavedenou elektřinu (prokazování,že rádio nemáte je složitější),ale i v autě... Tak to valím bulvy

Před asi 6-7lety jsme si v RD pod stejným číslem popisným zřídili druhé elektrické odběrné místo.Ale pořád jsme jedna velká rodina.Cca po roce přišel výhružnej dopis,že neplatíme TV poplatek.Volal jsem tam ,a tam mi bylo zděleno že mám svoje odběrné místo a tudíš plať.Až po delší debatě ,že na jedno čp,jedna střecha jedna rodina byť rozdělená elektřina již platíme TV i R poplatky,svoje nároky stornovali.Na můj dotaz kde přišli k údajům o novém el.odběrném místě mi odmítli odpovědět.Dál jsem to neřešil.

Apropo,do nového místa k bydlení si chci nechat zavést kabelovku.UPS ani O2 mi nedokáží říct za co platím a zda jsou v tom koncesionářské poplatky.

tady kousek ze stávajícího zákona...máte li ze staré TV udělanou klec na kanára,musíte také platit . Velmi šťastný

§ 2

Předmět poplatků

(1) Rozhlasový poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "rozhlasový přijímač"). Toto zařízení se považuje za rozhlasový přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

(2) Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 17:19   Citovat  

Autorádia ve služebních autech a poplatky je už poměrně starší věc, spousta firem uvažovala že ty rádia rači vymontuje, ale u modelů aut s věstavěným audiem nastal problém Úsměv
Správně by se měli platit poplatky i za mobily umožňující příjem rádia, TV karty v PC atd atd....ale co je fakt tragikomický (z praxe) víte že se musí platit např. televizní poplatky i za terminály (obrazovky) Sazky ? Velmi šťastný přitom na nich nikdy žádná TV stanice ani technicky naladit nejde Velmi šťastný

Další úsměvnou věc jsem zažil, když přišla kontrola z OSY známýmu do sportbaru, kde na televizích běžely buď kurzový sázky, nebo sportovní přenosy. Kontrolorka se domáhala neuhrazených plateb a nejvíc jí rozhodilo když sme se dotázali jakým způsobem se dostanou peníze např. Jágrovi nebo Tigeru Woodsovi - ti přeci nejsou umělci a žádnou smlouvu z OSou nemají Velmi šťastný Bábu to pěkně namíchlo, otočila se na podpatku a odešla. Zanedlouho přišel nedoplatek i s penálem a zaplatit se to stejně muselo Velmi šťastný

Vím, není to vyloženě k rozhlasovým poplatkům, ale v našem absurdistánu se prostě těmto nesmyslným platbám vyhnout nelze,a musíme to se skřípěním zubů tak nějak (alespoň za 1 rádio Velmi šťastný) zaplatit.

Čili dávejte bacha na:

koncesionářský poplatek
rozhlasový poplatek

V případě podnikání:

OSA
Integram
koncesionářský poplatek
rozhlasový poplatek
....a další organizace se chystají vzniknout, tuším zvukaři se chtějí dožadovat poplatků a ještě nějaký združení divadelníků, ale to nevím jistě Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 18:18   Citovat  

Asi se musi zaplatit nejake soudni vyrovnani Helence Vondrackove jako narodnimu kulturnimu pokladu a neni na to kde vzit Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 18:25   Citovat  

Bully napsal:
Asi se musi zaplatit nejake soudni vyrovnani Helence Vondrackove jako narodnimu kulturnimu pokladu a neni na to kde vzit Velmi šťastný

OK Mr. Green
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 18:26   Citovat  

Jsou to pitomci...jasně se píše: "zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání"

To ale monitor není. Problémy s tím měla jak Sazka, tak O2 arena a kdoví kdo ještě...přitom tam nemají fyzicky tunery. Hlavně oškubat každého co to jen jde.
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 18:42   Citovat  

rádio v autě mám, ale nepoužívám ho jako přijímač, takže co s tím..? pořádnej výtlem

je to tu dokonalá kopie KOCOURKOVA Chápeš!
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 21:25   Citovat  

Mám v autě v prostoru pro rádio černou krabičku obsahující zesilovač a vstup na 3.5mm jack, považuje to OSA za rádio, nebo ji o opaku bude muset přesvědčit až soudní znalec? Úsměv

(spíš vtip, auto mám soukromé - ale poukazuje to na absurdnost celé věci. ostatně i na hřebík a bramboru jde chytat nejbližší AM vysílač..)
   Návrat  
Caltiger je teď offline  Caltiger
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 0:33   Citovat  

To se divim, že na to příšli až teď, Tak to valím bulvy vzhledem k tomu jak jsme vynalézavý národ.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 17:54   Citovat  

RADIOVÍM PŘÍJÍMAČEM je vše co dokáže přijmout radioví signál ,to si asi rozumíme...pak stačí jakýkoli kristal(např.dioda) a máme tu přijímač i když je namontován třeba v řídící jednotce ABS . Případně leží li Vám na zahrádce křemen,i to je radioví přijímač leží li na vlhkém stačí připojit již jen sluchátka a bohužel pro Vás ono to hraje. Co kdyby jsme tyto přijímače sebrali a vrátili jim je...třeba oknem.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 22:57   Citovat  

me by jenom zajimalo proc zrovna sluzebni auta dyt soukromych je prece vice ne? kdyby to platilo pro vsechny tak to beru sice je to cele nesmysl ale jako takhe zase neco vymysli na ty ostatni

PAKO napsal:
Před asi 6-7lety jsme si v RD pod stejným číslem popisným zřídili druhé elektrické odběrné místo.Ale pořád jsme jedna velká rodina.

mam takovy pocit ze kdyz sme jeste bydleli u babky kde byli 2 bytove jednotky v jednom RD tak sme platili taky za rozhlas jak my tak i babka
   Návrat  
crushot je teď offline  crushot
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 23:51   Citovat  

PAKO napsal:

(2) Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

...takže bych měl platit za to, že jsem vybral starou televizi a mám v ní teď andulky? Velmi šťastný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 13:14   Citovat  

ještě, že si člověk na každej prd nemusí kupovat emisní povolenku Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 13:19   Citovat  

Rom. napsal:
ještě, že si člověk na každej prd nemusí kupovat emisní povolenku Tak to valím bulvy

Neboj, za chvíli bude přibalená k fazolím,čočce a cibuli... HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 15:13   Citovat  

crushot napsal:
...takže bych měl platit za to, že jsem vybral starou televizi a mám v ní teď andulky? Velmi šťastný

ano Velmi šťastný, v televizi byla nějaká právní poradna na téma TV poplatků a pán prohrál soud a musel zaplatit za TV přijímače ze kterých měl udělanou králíkárnu Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Poslech rádia ve služebním autě = veřejná produkce?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina