Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz - trvalé vyřazení vozidla, když jsem v odhlášce
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 21:53   Citovat  

1) Situace: známý mi přenechá auto (poslouží na autokross či stavbu speciálu nbebo na díly...). Sepíšeme spolu kupní smlouvu (já budu tímto vlastníkem vozidla) a ona osoba na mě auto odhlásí. A já se poté budu nacházet v odhlášce (NE v POLOPŘEVODU, slovo polopřevod je jen něčí výmysl !) - což znamená že auto bude odhlášeno na nového majitele -> na mě. Nechci platit EKO daň 5000, která je nutná, abych mohl na sebe auto přihlásit a potom trvale vyřadit. A tak se ptám jeslti můžu uplatnit ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ ‐ trvalé vyřazení vozidla z registru silničních vozidel, když jsem na sebe auto ještě nepřihlásil, ale jsem jenom ve výše zmíněné odhlášce ?

2) Další dotaz - když podám toto Čestné prohlášení, je třeba dokládat fotodokumentaci ? Někde sem to to teď četl zde na foru, když jsme hledal... (např. fotografie, že tam mam sklad zahradního nářadí nebo tak něco).

Hledal jsme na netu i zde na foru a na tuhle konkrétní situaci jsem nenašel odpověď
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 21:57   Citovat  

1. nejde to

přihlásit- vyřadit (vyjádření Dopravního odboru v LTM)
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 22:01   Citovat  

Pokud vím, zmíněná fotodokumentace nemá oporu v zákoně, ale někde ji stejně vyžadují. Holt naše úřady.
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 22:07   Citovat  

ted tez resim neco .. jestli jdou dat znacky do depozita kdys auto je v poloprevodu a nabourane abych nemusel platit povinny nez se da dokupy
   Návrat  
lukes je teď offline  lukes
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 8:43   Citovat  

Bohužel, musíš mít auto přihlášené, jinak ho nevyřadíš (ani dočasně) Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 9:37   Citovat  

když ho už nebudeš používat na veřejných komunikacích tak se domluv s prodejcem ať to auto nechá on rovnou vyřadit...proč zbytečně platit převod?
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 9:43   Citovat  

Při odhlášení auto na někoho musí být převedeno a ne jen v odhlášce. Nevím jak je to v případě, když si auto chceš nechat, v případě ale, že máš doklad o ekologické likvidaci a jdeš auto odhlásit z registru, daň se neplatí, ale za převod ano, tzn. 800Kč. Aspoň u mě to tak bylo...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 9:45   Citovat  

Hometuner: A proč to auto nevyřadí z evidence původní majitel a pak Ti ho neprodá bez značek? K čemu bude to odhlášení na Tebe dobré?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 22:58   Citovat  

Hellborn napsal:
Hometuner: A proč to auto nevyřadí z evidence původní majitel a pak Ti ho neprodá bez značek? K čemu bude to odhlášení na Tebe dobré?

Původní majitel nebude za mě běhat po úřadech a nechce na sebe brát břemeno, že k němu může dojít nějaká pitomá kontrola, je to těžký nechce s tim mít starosti.

Díky všem za odpovědi, musi teda koupit auto bez TP nebo se zaplacenou EKO daní.
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 23:27   Citovat  

hometuner napsal:
Původní majitel nebude za mě běhat po úřadech a nechce na sebe brát břemeno, že k němu může dojít nějaká pitomá kontrola, je to těžký nechce s tim mít starosti.

Díky všem za odpovědi, musi teda koupit auto bez TP nebo se zaplacenou EKO daní.

na urad musi jit tak jako tak ne ? bud odhlasit, nebo zrusit...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 23:42   Citovat  

Newer napsal:
na urad musi jit tak jako tak ne ? bud odhlasit, nebo zrusit...

zkusim ho ještě přemluvit no....to by bylo nejjednodušší
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 23:44   Citovat  

hometuner napsal:

jeslti máš někoho kdo je ZTP, tak mu auto prodej (max cena je 20tis), zaplatí akorát evidenčku protože přepis se neplatí a ekodan se pak bere jako uhrazená Je to tam..

Jen pak k převodu potřebuje i tvoji smlouvu o koupi vozidla. A kamarád to dá do depozitu, nebo si to přehlásíš na sebe
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 9:27   Citovat  

hometuner napsal:

Existuje cosi,co čemu se říká plná moc. Na odhlášení auta nemusí být podpisy ověřeny.

Prelude tu nabízel papír o ekolikvidaci. Ale ještě napiš MikuT,jestli se nedá auto odhlásit pro závodní účely.
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 9:56   Citovat  

Zdravím
Pokud by se auto odhlašovalo pro závodní účely, nevidím v tom problém. Ale vždycky jde o domluvu s úřadem, na kterém se to řeší. Je tu možnost, že budou chtít doložit podobu toho vozidla(mají na to právo). Já jsem tu zatím vyřazoval dvě vozidla, která si majitelé přestavěli na hobby rally a amatérské závody do vrchu. Doložili mi fotku upraveného vozu, napsali mi čestné prohlášení, přinesli velký a malý TP, obě RZ a případně plnou moc a za 5 minut bylo hotovo.
Ale jak jsem psal, né každý úřad dává možnost vyřazení vozidla z registru na základě "změny jeho účelu užití", i když by měl :-/
Přeji dobré pořízení
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2012 , 22:41   Citovat  

mam opět dotaz - když prodám auto, tak nechám nového majitele odjet jen s kupní smlouvou a platnou zelenou kartou, že ? Pak to auto odhalšuji na toho doytčného a úřad mi nějak znehodnotí malej TP a do velkyho to bude odhlášeno na noveho majitele. Nechám mu bežet povinné ručení třeba raději týden a pak ho zruším, to mu oznámím s tím ať si ho zřídí na svoje jméno.

A zajímá mě tato situace - neříkám, že to tak bude ale jen hypoteticky - nový majitel auto použije na díly (a třeba nechce platit EKO daň) a na sebe si to už nepřihlásí, bude to na něj v odhlášce. A v případě, že nezaplatí povinné ručení, i když je na něj auto odhlášeno, kdo potom bude mít problémy s ČKP ? Ten kdo je v odhlášce nebo já ? Je mi jedno, co s tim bude nový majitel dělat, maximálně ho na to můžu upozornit. Kdyby to rozebral a neplatitl pak pojistku nechci s tim už mít nic společného a platit nějaké penále za neuzavřené povinné ručení.

A když mu pak pošlu doklady, tak on může jezdit na malý TP s mojim jménem a případný přestupky (ve správním řízení) půjdou na mě ? Nebo třeba při policejní kontorle, to nějak Policie pozná, že je majitel on a né já ? Na koho budou SPZ registrované, když on to nechá v odhlášce ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.2.2012 , 22:49  Naposledy upravil Hellborn dne 17.2.2012 , 22:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Půjdou po tom, kdo bude v odhlášce (jak úřad,tak ČKP - i když u nich se může stát,že si projedou jen uzavřené pojistky). Georgo něco podobného řešil. Pro jistotu bych si udělal kopii TP s odhláškou nebo aspoň vyfotil...

Na PČR se zas můžeš zeptat blonďáka Davida - toho zastavili a už věděli,že auto je v odhlášce déle jak 10dní (nebo kolik je na přihlášení) a malý TP mu sebrali jako neplatný.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2012 , 22:51   Citovat  

V momentě, kdy Ty uděláš odhlášení na nového majitele, všechna odpovědnost přechází na něj...

Hellborn byl rychlejší Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2012 , 22:57   Citovat  

Díky chlapi ! to jsem chtěl slyšet. Takže po prodeji už se za všechno zodpovídá ten co je v odhlášce. Jo a dobrej nápad Helbe, TP si po odhlášce ofotim.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2012 , 23:01   Citovat  

Třeba jedna zkušenost ze života. A zrovna moje Úsměv.
Prodával jsem svoje 1. auto, Rover 214i a bral si ho známej. V pátek jsem auto odhlásil na jeho osobu, označil malý TP platností na 14 dní a ještě v pátek ukončil svoji pojistku...

V sobotu ráno telefon, že auto poslal na nechráněném přejezdu pod vlak..Nikdo se mi neozval, nikdo mě nenaháněl, pojištovna mě neřešila..Mrk..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz - trvalé vyřazení vozidla, když jsem v odhlášce
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina