Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 35 z 158
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 19:46   Citovat  

schweiger napsal:
tak to zase chápu asi já,nebo v reduktoru je čidlo a to právě dá impuls ř.j. aby přepla na LPG.Já to řeším,že na zimu ho trochu obalím vatou na zateplení střechy a pomáhá to.Při delším zastavení se tak rychle neochladí.

Já mám reduktor umístěn nad výfukové svody , takže při jízdě dostává tepla dost
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 20:52   Citovat  

hopit napsal:
Mám také nastaveno přepínání na 20st. a nemám nejmenší problém . Příčinu bych viděl spíš v použitém reduktoru , silnější reduktor snáší lépe nižší teplotu , mám reduktor do 250kw Úsměv

Já mám taky reduktor do 250 a kolisají otáčky

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 20:59   Citovat  

schweiger napsal:
No pomůže mít vyplé topení a pustit ho,až se přepne LPG,ale pro pohodlí někdy raději obětuji trochu benzínu,hlavně kvůli zmrzlému čelnímu sklu.Pravda,trpím při pomyšlení na ceny benzínu,hold musíme tu zimu vydržet.Je ale zajímavé,alespoň u mého CRVčka,že jak nastaruji a nechám chvilku běžet motor,třeba jak odhrnuji sníh a škrábu skla,tak se mi to přepne rychleji,než jak nastartuji a hned vyjedu.A to jsem si pro jistotu vyměnil termostat a čidlo teploty vody (trochu pomohlo)

Tím topením si moc nepomůžu protože mi to dali před ten kohout nebo tam někde aby do reduktoru šla teplá voda i když je vyplé topení

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 15:47   Citovat  

Tak jsem dnes ráno navštívil HL propan a napíchli to na PC a zvedli teplotu na těch 30°C a jel do práce. Když jsem odjížděl z práce 14.45 tak jsem to schválně nechal na volnoběh až to přepne. Po přepnutí byl znatelný rozdíl žádné kolísání otáček. Uvidíme zítra ráno co to bude dělat

Tak dnes ráno odzkoušeno a už to nedělá ,ale trvalo to 8 minut než se to přeplo na LPG. A z práce to trvalo 2,2 km než to přeplo

dunajsky je teď offline  dunajsky
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 14:42   Citovat  

nazdar, mam CRV 98, uz 2. zimu vcelku v pohode, nastavene na cca 27C, akurat s nastupom mrazov ma snahu prepinat skor na LPG, mechanicky ho teda prepnem a nechavam dlhsie na benzine. Motor sice nezhasne, klesnu mierne otacky a system piska Smutný zaujala ma poznamka s tym reduktorom a jeho cidlom, dava pokyn pre RJ, pri dlhsom nastartovani a oskrabovani skla sa to viac zohreje ako za jazdy... ked je zataz motora vacsia. Mne sa najviac osvedcilo nastavenuie LPG na tzv. letny a zimny rezim (ako pri motorovej pile...) zdravim

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 20:32   Citovat  

crxmann napsal:
V zimě je to o padesát metrů dál Úsměv Pokud to máš dobře seštelovaný, včetně odladěný mapy, nepoznáš rozdíl. Už jsem absoloval -7 a přepnulo mi to opravdu asi po 150m.

To by se mi taky líbilo. Mám Magic od HL Propanu nastavenej na 35c a přepíná to teď po ujetí 2 km Smutný Ještě jak je ten motor studenej a jezdím pražský kolony, tak mi to kromě LPG žere i cca 1.5-2l benzínu na 100 km, což mi přijde dost Smutný

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 21:04   Citovat  

Střelec napsal:
To by se mi taky líbilo. Mám Magic od HL Propanu nastavenej na 35c a přepíná to teď po ujetí 2 km Smutný Ještě jak je ten motor studenej a jezdím pražský kolony, tak mi to kromě LPG žere i cca 1.5-2l benzínu na 100 km, což mi přijde dost Smutný

Souhlasím s tebou.U mne je to stejný,obal to ale něčím,já jsem to obalil ten reduktor vatou ,co se zatepluje střecha a hodně to pomohlo,mám taky od HLpropanu Magic3.Už ať je po zimě Ble

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 21:54   Citovat  

schweiger napsal:
Souhlasím s tebou.U mne je to stejný,obal to ale něčím,já jsem to obalil ten reduktor vatou ,co se zatepluje střecha a hodně to pomohlo,mám taky od HLpropanu Magic3.Už ať je po zimě Ble

To je docela drsný řešení, ne? Úsměv Nehoří ten materiál náhodou ? Já jsem měl za to, že ŘJ LPG přepíná podle teploty motoru a ne reduktoru. Nebo ne ? Nebuda ta vata v opačným případě naopak i izolovat reduktor od ohřívání ?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 22:25   Citovat  

Jednotka zna vetsinou jen teplotu reduktoru a plynu, teplotu motoru nezna... prepina se podle teploty reduktoru... asi bych to zkusil snizit z tech 35 tak na 30.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 5:55   Citovat  

Střelec napsal:
To je docela drsný řešení, ne? Úsměv Nehoří ten materiál náhodou ? Já jsem měl za to, že ŘJ LPG přepíná podle teploty motoru a ne reduktoru. Nebo ne ? Nebuda ta vata v opačným případě naopak i izolovat reduktor od ohřívání ?

V reduktoru je čidlo teploty vody,podle toho přepíná řj.LPG.Jinak ta vata je nehořlavá a jezdím už tak třetí zimu.Mimochodem ten nápad není z mé hlavy a myslím,že jsem ho odkoukal z nějakého fóra na téma LPG.

dunajsky je teď offline  dunajsky
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 9:39   Citovat  

to vyzera ako dobry napad s tym obalenim reduktora, este mi prosim povedzte kde ho najdem a ako vypada Se stydím mam system AG, zdravim

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 14:53   Citovat  

dunajsky napsal:
to vyzera ako dobry napad s tym obalenim reduktora, este mi prosim povedzte kde ho najdem a ako vypada Se stydím mam system AG, zdravim

Vypadá to cca takto: tudy odkaz

Se dívím, že to do vaty nebalí rovnou výrobce Úsměv Mátr nějakou zkušenost s tím, jak rychle to přepínalo na LPG bez obalu a s ním ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 15:27   Citovat  

Střelec napsal:

Se dívím, že to do vaty nebalí rovnou výrobce Úsměv Mátr nějakou zkušenost s tím, jak rychle to přepínalo na LPG bez obalu a s ním ?

Lepší varianta by bylo nezávislej ohřev reduktora třeba nějaké topné těleso.Možná to nedělají asi kvůli tomu,že v něm je LPG,ale největší problém bude asi co jiného,než cena.Zase na druhou stranu,kdyby v tom hrála cena,tak přeci vyrobím s ohřevem a verzi bez ohřevu a nechám na zákazníkovi,za co si připlatí. Ble

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 15:32   Citovat  

Střelec napsal:

Bez obalu mi to přepne o polovinu rychleji ,ale největší přínos je v tom,že třeba jak přijedu do supermarketu a nechám stát auto třeba 2 hodiny venku v mrazu,tak když to není obalené,tak nejrychleji schladne reduktor,kdežto když je to obalené,tak reduktor je pěkně v teple a neochlazuje se tak rychle.Pak jak nastartuji,tak mi to hned cvakne a přepne Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 17:28   Citovat  

Já ho chtěl taky obalit a chtěl jsem to udělat mirelonem co se dává na plastové potrubí (PPR) jenže jsem zjistil že ten reduktor je malý a spoustu vývodu. Takže kdybych to měl vyřezávat tak bych z toho asi zešílel a v konečném důsledku by to bylo k lejnu. Pak jsem dostal blbý nápad vzít manželce vložky. Ty mají přeci z jedné strany lepítka a naplácet to na to ,ale to by bylo dosti úchylné pořádnej výtlem

schweiger: Tou vatou na střechy myslíš tím tu skenou vatu jak se jí říká alias ROCKWOOL. Nahoď tu fotku ať víme jak to vypadá Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 17:30   Citovat  

optimas napsal:
Já ho chtěl taky obalit a chtěl jsem to udělat mirelonem co se dává na plastové potrubí (PPR) jenže jsem zjistil že ten reduktor je malý a spoustu vývodu. Takže kdybych to měl vyřezávat tak bych z toho asi zešílel a v konečném důsledku by to bylo k lejnu. Pak jsem dostal blbý nápad vzít manželce vložky. Ty mají přeci z jedné strany lepítka a naplácet to na to ,ale to by bylo dosti úchylné pořádnej výtlem

schweiger: Tou vatou na střechy myslíš tím tu skenou vatu jak se jí říká alias ROCKWOOL. Nahoď tu fotku ať víme jak to vypadá Velmi šťastný

jj,přesně tu.Jdu to naforit a dam to za chvilku tady
Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 17:42   Citovat  

jak tu mám dát fotku ? Tak to koukám! Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 17:58   Citovat  

Pokus 1

SDC12542.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SDC12542.JPG, 336.52 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 18:00   Citovat  

Já vím,je to brutální,ale účinnéééééé Je to tam.

SDC12543.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SDC12543.JPG, 335.23 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 18:33   Citovat  

Ty woe to je hustý pořádnej výtlem Ale máš to dobrý hlavně máš suprovní přístup. Mě to dal ten trotl Fojtík na zadní stěnu motoru za manifold a tam není žádné místo. Sotva tam strčím ruku. Včera jsem to právě chtěl taky udělat s tím mirelonem, ale neuspěl jsem. A všimnul jsem si že když vede do reduktoru ta měděná trubka od nádrže a ven už vychází jen gumová hadička kde nebyla vůbec eskapáska a hadička byla zlomená ,protože se opírala o brzdové potrubí tudíž byl zmenšený průchod plynu. Takže další prasárna od Fojtíka. Kde jsi to sehnal tu vatu

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 7:32   Citovat  

optimas napsal:
Ty woe to je hustý pořádnej výtlem Ale máš to dobrý hlavně máš suprovní přístup. Mě to dal ten trotl Fojtík na zadní stěnu motoru za manifold a tam není žádné místo. Sotva tam strčím ruku. Včera jsem to právě chtěl taky udělat s tím mirelonem, ale neuspěl jsem. A všimnul jsem si že když vede do reduktoru ta měděná trubka od nádrže a ven už vychází jen gumová hadička kde nebyla vůbec eskapáska a hadička byla zlomená ,protože se opírala o brzdové potrubí tudíž byl zmenšený průchod plynu. Takže další prasárna od Fojtíka. Kde jsi to sehnal tu vatu

No to budou mít s tím přístupem radost v HLpropanu,až ti budou měnit filtry na LPG.Jinak já jsem asi před dvouma týdny zjistil,že všechny SKpásky jsou volné,tak,nevím,jestli se to časem uvolnilo samo,nebo montér,co to montoval ten plyn,tak asi byl unavenej.Jinak vaty mám dost,vloni jsem zateploval střechu a zústalo mi 1 a pul role.Napiš mi,třeba na email,kde bydlíš,nebo kde pracuješ a tel.číslo,kdybych měl kolem cestu,tak ti přinesu,kolik budeš chtít.Jinak jsem z Hošťálkovic a pracuji v Přívoze,jak je hotel Nicolas naproti vojenské správy.Tak není problém i opačně,kdyby jsi jel kolem ty.Budu ji vozit v autě.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 8:44   Citovat  

Tak to by bylo super to by jsme se mohli domluvit, protože já jezdím po Ostravě denně. Takže by nebyl problém se tam stavit klidně v pondělí během dne bych ti zavolal a domluvili by jsme se. Pošli číslo po SZ a já ti v pondělí cinknu v kolik se dopoledne stavím je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 11:28   Citovat  

Jak jsem psal výše, že jsem zjistil, že mám zlomenou hadičku na výstupu z reduktoru a chybí na ní SKpáska. Tak jsem byl dneska venku z autem a točil jsem to schválně na max. a světe div se ono to má i teď tah od těch 5000rpm kdy to předtím bylo takové líné a nechtělo se tomu do otáček tak rychle jako na benzín. Po narovnání hadičky to táhne i ve vyšších otáčkách. Někteří lidé by opravdu neměli dělat tuhle práci pokud o to nemají zájem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 11:34   Citovat  

optimas napsal:
Jak jsem psal výše, že jsem zjistil, že mám zlomenou hadičku na výstupu z reduktoru a chybí na ní SKpáska. Tak jsem byl dneska venku z autem a točil jsem to schválně na max. a světe div se ono to má i teď tah od těch 5000rpm kdy to předtím bylo takové líné a nechtělo se tomu do otáček tak rychle jako na benzín. Po narovnání hadičky to táhne i ve vyšších otáčkách. Někteří lidé by opravdu neměli dělat tuhle práci pokud o to nemají zájem

Jestli myslíš servisy,tak oni mají zájem,FINANČNÍ..... HaHaaa

Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 11:44   Citovat  

Mám takový dotaz... Sednu do zmrzlého auta, startuji na benzín nastartuji a nevytáčím to ( střední poloha na krabičce), tak mi to drží na benzín, ale jen co to vytočím nad 2000 ot, tak to automaticky přepne na plyn, nemělo by se to přepnout až jak se to zahřeje ? Mám tam už starý plyn, tak nevím jestli se to tehdy tak dělalo, nebo mám někde něco špatně nastaveno ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 12:10   Citovat  

Radimas napsal:
Mám takový dotaz... Sednu do zmrzlého auta, startuji na benzín nastartuji a nevytáčím to ( střední poloha na krabičce), tak mi to drží na benzín, ale jen co to vytočím nad 2000 ot, tak to automaticky přepne na plyn, nemělo by se to přepnout až jak se to zahřeje ? Mám tam už starý plyn, tak nevím jestli se to tehdy tak dělalo, nebo mám někde něco špatně nastaveno ?

Tak to nemáš sekvenční střikování LPG,ale poloautomat,máš sice řj na lpg,ale plyn ti jde do mixu namontovaného na škrtící klapce a jak nastartuješ a zvýšiš otáčky,tak to přepne.LPG se míchá se vzduchem a nasává se přes škrtící klapku do sání.(Napsáno to není sice profesionalně,když tak mě opravte)Tento systém jsem používal 9 let na všech mých autech.Většinou se to hodně montovalo např.do Felicie A montáž dneska stojí polovinu oproti sekvenčního vstřikování LPG

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 14:14   Citovat  

schweiger napsal:
Jestli myslíš servisy,tak oni mají zájem,FINANČNÍ..... HaHaaa

Ano tak nějak pokud to je servis který se zabývá vším možným od oprav přes přestavby a já nevím čím ještě tak to stojí podle mě vždy za prd (viz Fojtík) ale pokud to je servis ,který se věnuje jenom třeba přestavbám tak je to o něčem jiném. Když přijedu do HL Propanu tak jim řeknu problém a hned najeďte uděláme a nic za to nechcou pokud to ovšem není nějaké větší oprava, že. Samo že jim vždy dám něco na pivko o tom žádna. U Fojtíka jenom plno blbých keců a skutek u tek ještě z tebe udělá blba že máš vlastně auto na prd. Teď jsem četl nějaký článek O Fojtíkovi kde si stěžoval nějaký týpek s Mondeem kdy mu namotoval na systém Koltec namontoval reduktor Magic za 2500kč. Samo ,že mu to blblo a Fojtík mu říkal že má zanešený systém proto mu to dělá. Tak jel jinde kde mu vyměnili reduktor za správný a najednou vše fungovalo bez problému. Tak chtěl aby mu ten reduktor vzal zpět a vrátil mu 2500kč. A Fojtík se nezapřel že jej teda vezme ,ale za 1250kč ,protože musí vyměnit membrány a kdesi cosi. Místo aby uznal chybu tak se snaží ještě na to vydělat zmetek. Prý o něm bylo psáno i na úřední desce v Kozmicích ,ale asi se to někomu nelíbilo tak to museli odstranit pořádnej výtlem proč asi. Od něho hoooooodně daleko. I kolega co mi ho doporučil už na něho nadává

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 14:19   Citovat  

optimas napsal:
Ano tak nějak pokud to je servis který se zabývá vším možným od oprav přes přestavby a já nevím čím ještě tak to stojí podle mě vždy za prd (viz Fojtík) ale pokud to je servis ,který se věnuje jenom třeba přestavbám tak je to o něčem jiném. Když přijedu do HL Propanu tak jim řeknu problém a hned najeďte uděláme a nic za to nechcou pokud to ovšem není nějaké větší oprava, že. Samo že jim vždy dám něco na pivko o tom žádna. U Fojtíka jenom plno blbých keců a skutek u tek ještě z tebe udělá blba že máš vlastně auto na prd. Teď jsem četl nějaký článek O Fojtíkovi kde si stěžoval nějaký týpek s Mondeem kdy mu namotoval na systém Koltec namontoval reduktor Magic za 2500kč. Samo ,že mu to blblo a Fojtík mu říkal že má zanešený systém proto mu to dělá. Tak jel jinde kde mu vyměnili reduktor za správný a najednou vše fungovalo bez problému. Tak chtěl aby mu ten reduktor vzal zpět a vrátil mu 2500kč. A Fojtík se nezapřel že jej teda vezme ,ale za 1250kč ,protože musí vyměnit membrány a kdesi cosi. Místo aby uznal chybu tak se snaží ještě na to vydělat zmetek. Prý o něm bylo psáno i na úřední desce v Kozmicích ,ale asi se to někomu nelíbilo tak to museli odstranit pořádnej výtlem proč asi. Od něho hoooooodně daleko. I kolega co mi ho doporučil už na něho nadává

pořádnej výtlem Tak ta úřední deska mě dostala.Jinak moje zkušenost je,že až se spálím,pak uvěřím a takových jak jsem já je hodně.Ty reference jsem měl i před montáží a nevěřil jsem tomu.Když on se chová tak suverénně a jedná jak profík kouř

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 14:43   Citovat  

CNG Civic

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 17:52   Citovat  

Vyplatí se vůbec to CNG namontovat do auta? To co jsem o tom četl tak mě to nějak výhodné nepřipadalo. Pořizovací náklady kolem 70tisíc a pak mě dostaly ty nádrže. Abych ujel 400km tam musím mít 3 Tak to koukám! do jedné nádrže o průměru 30cm x 1060mm se prý vejde jen 13-14 litrů CNG a jedná prý váží 50-70kg a po 15 letech se musí vyměnit a vyjde to na 50 až 70 tisíc. Tohle se nemůže nikdy vyplatit. Teda pokud to je pravda ,protože máme do firmy dostat nové auto a měli jsme zjistit něco o tomhle provozu na CNG a tohle někde kolega našel na netu. Já to včera taky našel, ale dneska to nemůžu najít

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina