Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 36 z 158
tiktac je teď offline  tiktac
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 19:36   Citovat  

MartinL napsal:
Ahoj, dekuju zaodpoved a doporuceni, jsem z Koprivnice tak jsem se zajel optat do HV GAS tudy odkaz , tam mi nabizi ELPIGAZ, ze pry uz to montujou 20 let. Mel bych pry tam dostrik benzinu pri vyssich otackach. Cena cca 30 tisic Kc. Ptam se protoze jsem tu nic o tomto systemu nenasel, mate to nekdo? Dekuji.

Ono já ti nevím, kolega z práce si nechal dát elpigaz do oktávky a po měsíci mu začly odcházet vstřikovače - a ti co mu to dělali (v Karviné) ho poslali do prd.le, protože prý bere špatný plyn - no a já tomu kámošovi říkám: po měsíci provozu??? = zmetek ! Jinak já objížděl hodně firem v okolí a zakotvil jsem u pana Szotka ( tudy odkaz ) no a zatím plná spokojenost - mám v CR-véčku BRC sice jen 3 měsíce, ale ani nevím, že tam je - a wotom to je Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 19:42   Citovat  

optimas napsal:
Vyplatí se vůbec to CNG namontovat do auta? To co jsem o tom četl tak mě to nějak výhodné nepřipadalo. Pořizovací náklady kolem 70tisíc a pak mě dostaly ty nádrže. Abych ujel 400km tam musím mít 3 Tak to koukám! do jedné nádrže o průměru 30cm x 1060mm se prý vejde jen 13-14 litrů CNG a jedná prý váží 50-70kg a po 15 letech se musí vyměnit a vyjde to na 50 až 70 tisíc. Tohle se nemůže nikdy vyplatit. Teda pokud to je pravda ,protože máme do firmy dostat nové auto a měli jsme zjistit něco o tomhle provozu na CNG a tohle někde kolega našel na netu. Já to včera taky našel, ale dneska to nemůžu najít

my máme skoro všechny auta ve firmě na CNG,ale orojo z výroby.Do starého auta se to prý nevyplatí a starší auto se i špatně chová na CNG.Jinak se moc neušetří na to CNG,jak jsem už psal,máme to v práci a to CNG je jen nafoukutá bublina.Možná je to ekologičtější oproti lpg a také je to prý palivo budoucnosti,nebo LPG je z ropy a ropa jednou dojde,ale Plyn jen tak rychle ne.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
tiktac je teď offline  tiktac
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 19:49   Citovat  

turkpet napsal:
Zdravím.Tak po tom, čo som stravil hodiny na netu a cez strakonice tudy odkaz som sa dostal až k Szotkovi do Havířova a stačilo mi 5 min.aby som vedel, že tam si to určite nenecham namontovať.Silácke reči o tom ako su najlepší, že ten a ten nie je pre nich žiadna konkurencia, že po 20 rokoch montáže...drahší tak o 2.5 tis..., všetko ale problém..to máte hlinikové sanie, to bude trvať tak 3 dni... ten Stag 4 plus to absolutne nejde do vašej Hondy...zavolajte si do Strakonic a oni vam to vysvetlia...(pozn.Strakonice mi predtým navrhli system Stag.. Hihi Tak som zašiel do OV k p.Knopp, za 1.5 dňa to bolo hotové, zkraja neistota, ale po 1500km zatiaľ dobré.Ešte to bude chcieť doladiť-svieti kontrolka motoru- ale s rodinou t.č. plne naložený, 3 deti vzadu, plná truhla na streche a po okreskách za 9.5l/100km.Takže u mňa Szotek KO , po ziskani ďalších informacii by som na Ostravsku smeroval do HL propan. OK

Já jsem s panem Szotkem spokojený. Ono když jsem objížděl firmy a viděl jejich práci a případně i klienty, kteří byli zrovna v tu danou chvíli na některých servisech - tak zjistíš, že se oplatí nechat tam auto dva-tři dny (zkrátka to LPG vypadá jako by tam bylo už dáno v továrně atd. - to oproti těm prasárnám co jsem viděl jinde je nebe a dudy - ono zkrátka ten čas a možná i cena se někde promítnout musí, ale každý si může vybrat. Jinak já si vybral BRC - polské věci (ani nějaké Stagy) nemusím.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 17:02   Citovat  

Tak tady mám ty fotky toho reduktoru a tam kde je to červené kolečko to je ta hadice jak jsem ti říkal. A mám reduktor Magic 3

2011-11-28 14.56.24.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2011-11-28 14.56.24.jpg, 334.94 kB

2011-11-28 14.55.49.jpg

2011-11-28 14.55.49.jpg, 1.43 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 17:12   Citovat  

optimas napsal:
Tak tady mám ty fotky toho reduktoru a tam kde je to červené kolečko to je ta hadice jak jsem ti říkal. A mám reduktor Magic 3

hmm,zajímavé řešení,no ale když ti to šlape a v HLpropanu ti nic neřekly,tak i tak se to možná dá namontovat.Jinak máš ty ale pěkně vypucovaný motor.Až se za ten svůj stydím HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 20:39   Citovat  

schweiger napsal:
hmm,zajímavé řešení,no ale když ti to šlape a v HLpropanu ti nic neřekly,tak i tak se to možná dá namontovat.Jinak máš ty ale pěkně vypucovaný motor.Až se za ten svůj stydím HaHaaa

Poslední pucování mě stálo rožnutí enginu pořádnej výtlem

PS: reduktor zateplen a dnešni rano -6 a než jsem oškrabal skla tak to preplo na LPG

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 10:59   Citovat  

schweiger napsal:
Bez obalu mi to přepne o polovinu rychleji ,ale největší přínos je v tom,že třeba jak přijedu do supermarketu a nechám stát auto třeba 2 hodiny venku v mrazu,tak když to není obalené,tak nejrychleji schladne reduktor,kdežto když je to obalené,tak reduktor je pěkně v teple a neochlazuje se tak rychle.Pak jak nastartuji,tak mi to hned cvakne a přepne Velmi šťastný

Tak to asi nebude nic pro mě. Za 2 hodiny mi ten V6 skoro nevychladne a taky pak přepíná hned Úsměv Mě by se spotřeba benzínu s tímhle spíš zvedla, jelikož denně mám 2 opravdu studené starty s cca 9h odstupem, a motor je půlku z 8 km trasy studenej. Takže bych jel na benzín asi celou trasu potom Úsměv

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 13:47   Citovat  

Já jsem si vyrobil předehřev reduktoru.Tělo je z hliníku a jsou tam dvě žhavící svíčky.

SNC00542.jpg

SNC00542.jpg, 384.5 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 15:00   Citovat  

Ben napsal:
Já jsem si vyrobil předehřev reduktoru.Tělo je z hliníku a jsou tam dvě žhavící svíčky.

Ten reduktor je přímo v tom hlinikovém těle?Nebo to máš předehřev vody v okruhu?

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 15:45   Citovat  

schweiger napsal:
Ten reduktor je přímo v tom hlinikovém těle?Nebo to máš předehřev vody v okruhu?

To je na hadici před vstupem vody do reduktoru.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 16:54   Citovat  

Ben napsal:
To je na hadici před vstupem vody do reduktoru.

hmmm,v podstatě jsi si udělal nezávyslé topení.Tak to jsi mi teda dal brouka do hlavy :twisted:
Jaký to má účinek?Ty žhavící svíčky jsou asi co se dávají do Naftového auta?Jak dlouho to už máš?Jak řešíš puštění a vypnutí?Jak rychle se ti LPG zapne s tímhle,myslím rozdíl s tím a bez toho.No to jsi mi teda dal brouka Lucy

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 21:10   Citovat  

schweiger napsal:
hmmm,v podstatě jsi si udělal nezávyslé topení.Tak to jsi mi teda dal brouka do hlavy :twisted:
Jaký to má účinek?Ty žhavící svíčky jsou asi co se dávají do Naftového auta?Jak dlouho to už máš?Jak řešíš puštění a vypnutí?Jak rychle se ti LPG zapne s tímhle,myslím rozdíl s tím a bez toho.No to jsi mi teda dal brouka Lucy

No já mám v autě i nezávislé benzinové topení eberspacher tím si můžu zatopit když jsem línej škrabat nebo je moc kosa Velmi šťastný
Tohle mi spíná přes relé a podmínkou sepnutí je povolená ručka a běžící benzínové čerpadlo.Můžeš tam dát žhavící svíčky nebo tyhle ty jsou na ohřev vody mám dojem že do megan diesel.Když jedeš na malejch otáčkách aby nebyl tak velkej průtok nebo když máš hned po rozjezdu křižovatku tak to spíná po té půlminutě nebo kolik tam je nastaveno.

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2011 , 22:11   Citovat  

Chtěl bych se zeptat těch, kterří mají 7G tourera, jak velká nádrž na LPG se vejde místo rezervy. Poface má už jen sadu na lepení, takže zůstalo volné místo po rezervě Úsměv

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 2:11   Citovat  

boratko napsal:
Chtěl bych se zeptat těch, kterří mají 7G tourera, jak velká nádrž na LPG se vejde místo rezervy. Poface má už jen sadu na lepení, takže zůstalo volné místo po rezervě Úsměv

ahoj, sice ,,zatím nemám´´ hondu ale mám LPG a to je na 95% stejné, když je rezerva stavěná na 13´´kolo tak je to 32L - 14´´ 43 - 45l, 15´´ Je kolem 55l atd... Snad jsem pomohl je to dobrý

PS: ale nediv se když ti bude docházet palivo a pak zajedeš na plnou a dáš třeba jen 29L u 30L nadrže, samo si to něják rezervuje místo proti přeplnění. Takže u 55L nadrže dáš třeba ,,jen 48-51L´´ ale stím už hold nic neuděláš

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 2:18   Citovat  

Já bych se chtěl spíše zeptat, zatím mám feldu a tam se dá nastartovat i na plyn, ale nedělám to (ničej se svíčky a huře to chytá) ale když nastartuju na benál a sešlápnu plyn do 1500ot/min. tak se to automaticky sepne na plyn. Tím řeším že mám 10L benzínu klidně i na 25 000km Velmi šťastný
Ale kamarád má rencka tam je to děláno automaticky po zahřatí motoru (myslím že říkal 45°C) Tím pádem jede třeba i 500 a více metru na benál.
Je to tak i u hondy nebo v typu provedení LPG ? Dík za odpověď.

PS: kde si to nechat udělat? Jsem z moravskozlezského kraje a nechci jezdit někam do prahy. Dík za skušenosti a poradíte mi i nějáky tip ? Jezdím denně 100KM. Na ceně zabudovaní moc nezaleží, ale ať za to nedám víc jak za cele auto Velmi šťastný

Nejlépe SZ

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 7:18   Citovat  

angel.CZ napsal:
Já bych se chtěl spíše zeptat, zatím mám feldu a tam se dá nastartovat i na plyn, ale nedělám to (ničej se svíčky a huře to chytá) ale když nastartuju na benál a sešlápnu plyn do 1500ot/min. tak se to automaticky sepne na plyn. Tím řeším že mám 10L benzínu klidně i na 25 000km Velmi šťastný
Ale kamarád má rencka tam je to děláno automaticky po zahřatí motoru (myslím že říkal 45°C) Tím pádem jede třeba i 500 a více metru na benál.
Je to tak i u hondy nebo v typu provedení LPG ? Dík za odpověď.

PS: kde si to nechat udělat? Jsem z moravskozlezského kraje a nechci jezdit někam do prahy. Dík za skušenosti a poradíte mi i nějáky tip ? Jezdím denně 100KM. Na ceně zabudovaní moc nezaleží, ale ať za to nedám víc jak za cele auto Velmi šťastný

Nejlépe SZ

Je to tipem LPG,to co máš ve filetě stojí do 15 000.- a co má tvůj kámoš stojí cca 26000 a výše podle počtu válců,značkou apod.Pokud ti nevadí Ostrava,tak doporučuji HLpropan ve Vítkovicích.Mají ještě jednu pobočku na moravě,koukni na jejich tudy odkaz se dozvíš více.Jsou výrobci systému MAGIC a rovnou to i montují.Výhoda je cena montáže ,náhradních dílů apod.Montáž u nich je bez pozdějších problémů,nebo si montují svůj výrobek.Sám mám jejich systém a s prací jsem hodně spokojenej.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 8:16   Citovat  

boratko napsal:

Já mám 55L a ještě tam zůstalo standartní místo za nádrží na hever. Limitní je mechanismus vyklápěcí podlahy. Když to dáš pryč můžeš dát 60L.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 8:43   Citovat  

A rezervu máš v kufru nebo máš sadu na lepení? 55 l je docela slušných, na to, že se bude taknovat takový cca 50 l

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 8:56   Citovat  

boratko napsal:
A rezervu máš v kufru nebo máš sadu na lepení? 55 l je docela slušných, na to, že se bude taknovat takový cca 50 l
Mám sadu na lepení. Trošku mi tam rozčiluje jak tam lítá, ale až najdu čas tak to pořeším nějakýnm suchým zipem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 9:08   Citovat  

crxmann napsal:
Mám sadu na lepení. Trošku mi tam rozčiluje jak tam lítá, ale až najdu čas tak to pořeším nějakýnm suchým zipem.

Prý se vejde do boční kapsy v kufru, nebo ne?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 9:21   Citovat  

boratko napsal:
Prý se vejde do boční kapsy v kufru, nebo ne?

To nevím. Vlevo mám lékárničku a vpravo mám subvufer Tak to valím bulvy Udělám to jednoduše. Nechám si na ní ušít pytel, zespoda nalepím sucháč a dám to na bok. Bude to krásně držet.

saly je teď offline  saly
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 10:01   Citovat  

boratko napsal:

Ahoj

Já mám sedana a mám tam nádrž 52L. Rezervu nevozím mám sadu na lepení. Na sadu jsem ze spodu a z boku přilepil suchý zip a drží jak přibitá Je to tam.

Zatím max spokojenost se vším .-)

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 11:24   Citovat  

Já mám v tourerovy nádrž na 59L a když je prázdná tak se tam vleze 50L.Vozím sadu na lepení a vlezla se mi vedle nádrže. Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 11:25   Citovat  

Ben napsal:
Já mám v tourerovy nádrž na 59L a když je prázdná tak se tam vleze 50L.Vozím sadu na lepení a vlezla se mi vedle nádrže. Velmi šťastný

Toroidní? to mi hlava nebere

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 11:32   Citovat  

crxmann napsal:
Toroidní? to mi hlava nebere

No jasně že toroid ukaž mí někoho kdo by do tourera dal válcovou Úsměv

SNC00577.jpg

SNC00577.jpg, 1.22 MB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 12:05   Citovat  

Ben napsal:
No jasně že toroid ukaž mí někoho kdo by do tourera dal válcovou Úsměv

Dobrej chlívek Úsměv Já mám tu sadu v tom originál držáku a tak to tam nejde a nechci jí z toho vyndavat.

Bravo je teď offline  Bravo
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 14:20   Citovat  

Ahoj
Mal by som otazku ohladne LPG

Uvažujem o kúpe Accorda 6G alebo 7G. Rád by som spýtal ktorá generácia ,čiže aj motory sú ideálnejšie na prestavbu LPG.
čítal som že viac problémové sú Accordy 6G - menej kvalitné sedlá ventilov. Je to obdobné aj u accordov 7G ?

diky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 16:55   Citovat  

angel.CZ napsal:
ahoj, sice ,,zatím nemám´´ hondu ale mám LPG a to je na 95% stejné, když je rezerva stavěná na 13´´kolo tak je to 32L - 14´´ 43 - 45l, 15´´ Je kolem 55l atd... Snad jsem pomohl je to dobrý

PS: ale nediv se když ti bude docházet palivo a pak zajedeš na plnou a dáš třeba jen 29L u 30L nadrže, samo si to něják rezervuje místo proti přeplnění. Takže u 55L nadrže dáš třeba ,,jen 48-51L´´ ale stím už hold nic neuděláš

Jen tě musím upozornit na špatné přepočty u plnění nádrží. Ventil v nádrži je nastaven aby jsi natankoval max. 80% paliva to k vůli bezpečnosti ,takže ja jsem do 43,5 Lit. troidní nádrže natankoval jen nějakých 31 lit. LPG což stačilo na 300 km. Takže nikdy nenatankuješ to co jsi napsal ty 29 L do 30L nádrže nelze A to samé u 55 Lit

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 19:00   Citovat  

optimas napsal:
Jen tě musím upozornit na špatné přepočty u plnění nádrží. Ventil v nádrži je nastaven aby jsi natankoval max. 80% paliva to k vůli bezpečnosti ,takže ja jsem do 43,5 Lit. troidní nádrže natankoval jen nějakých 31 lit. LPG což stačilo na 300 km. Takže nikdy nenatankuješ to co jsi napsal ty 29 L do 30L nádrže nelze A to samé u 55 Lit

natankovat nádrž lze na 100% , záleží jen na nastavení plováku

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 19:34   Citovat  

hopit napsal:
natankovat nádrž lze na 100% , záleží jen na nastavení plováku

ale neni to asi moc bezpecny Úsměv v jedne nejmenovane firme meli prusvih.ale nevim presne co se stalo

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina