Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Amatérský rallycross na vysočině
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:18   Citovat  

Ahoj chlapi, mám menší dotaz.
Jelikož se mi auta stala vším, chtěl bych zkusit jen tak pro radost začít jezdit nějaké ty amatérské závody. Ač jsem mladej kluk a spousta z Vás to bude považovat jen za hloupost či mladickou nerozvážnost, opravdu si nepřeji nic jiného než prohnat nějaký ten vůz jinak než pouze při ježdění na běžných okreskách.

Hodně jsem o tom přemýšlel a ačkoli peněz nemám nějak moc, chtěl bych si pořídit nějakou hondu "za pár korun" a začít jezdit. Bohužel nemám čas jezdit po republice takže hledám něco kde se dá s obyčejným autem dobře vyblbnout a co bude nejlépe na Vysočině. Zároveň bych se chtěl dozvědět co to celkově obnáší. Je mi jasné že základ je auto, k tomu by asi měla být helma kvůli bezpečnosti ale nic jiného mě nenapadá (pokud se budeme bavit o tom úplném základu, neberu v potaz závody s nějakým jménem kde je zapotřebí auto v určitých normách Úsměv). Pamatuji že tenkrát tu psal Destak (aspoň myslím že to byl on) že se k závodům taky náhodou nachomýtl a se seriovým autem s pouhými gumami s hřebíky dokázal závod vyhrát. Od toho bych byl nejradši za nějakou radu. Úsměv

Určitě se tu pár závodníků najde co se v tomhle trošičku orientují, proto bych byl velice rád kdyby zde byl někdo schopen napsat ideálně z vlastní zkušenosti jak závody probíhají, jaké jsou náklady, kde a na čem se jezdí, popřípadě sem hodili nějaký odkaz. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:26   Citovat  

kdo by to byl řekl že budu za hvězdu HaHaaa

určitě do toho jdi, když nezačneš teď už to nebude ono Mrk na vysočině co vím já jsou v oblibě hlavně zimní soutěže pořádaný na různých polnostech apod. autosportmippel z humpolce zimní soutěž pořád bude, to stejný platí pro radouňský autoklub, ale záleží to na sněhových podmínkách, jinak se dá auto design cup, něco jako rally, ale smí se tam i bez rámu. nejlepší je si to zkusit v zimě za pár korun se svezeš a když Tě to chytne vymyslet nějaký řešení co dál, samo dle finančních a časových možností Mrk
   Návrat  
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:38   Citovat  

tyo supr jsi tady, to jsem rád Velmi šťastný
tak jsem se dočet že z těch vypsaných soutěží připadá v úvahu jen auto design cup, zbytek požaduje rámy... tohle jenom pásy homologace E... a sezona už je asi odjetá podle kalendáře...
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 19:30   Citovat  

na Vysočině - konkrétně v Havl. Brodě (přelom května/června) a Světlé nad Sázavou (v září) se taky jezdí rally Volný pohár

Rallye Posázaví: tudy odkaz a Rallye Světlá: tudy odkaz
pravidla volného poháru: tudy odkaz

Hifil s aggamou jezdili předjezdce, kde rám nemusel bejt, jinak posádky ho mít musí

startovné bývá vypsané před soutěží - nemůžu to nikde najít, ale asi tak kolem 6ti tis. + pojistka (ostré posádky), předjezdci kolem 3tis. a bez pojistky
pojištění: tudy odkaz

kluci jeli s Pickupem a pojeli časově i některé "ostré" Feliny

rally zdar! Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 10:29   Citovat  

Uz je to nejakej patek co jsme toho nechali, ale jezdili jsme s Alienem s velmi slusnyma vysledkama amatersky kopce, nejdriv FMS, pak KW Berg trophy.

Nikdy bych nesedl do auta bez ramu na zavody dovrchu, a pro rally je to uplne nemyslitelny (daleko hur nactena trat, horsi povrch, bordel na trati atd)

Jak FMS tak KWcko zpocatku nevyzadovalo ram u tridy N ( pozdeji S ) coz bylo to kde jsme jezdili. Postupne na to vsichni prijdou ze bez ramu je to cistej hazard s koncetinama. Jen to nekoho stoji hodne zraneni a pripadne i hur.

Videl jsem par crashu aut s ramem, nektery na vlastni oci, kdy auto ve 150 slo do vzduchu a borec z nej odkracel po svych, a videl jsem fotky aut kluku co jezdili jiny sampionaty bez ramu a jak dopadli, koho odvazel vrtulnik v komatu primo z kopce atd. Vim o jednom cloveku kterymu ram zachranil nohy.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 11:12   Citovat  

dark napsal:
Uz je to nejakej patek co jsme toho nechali, ale jezdili jsme s Alienem s velmi slusnyma vysledkama amatersky kopce, nejdriv FMS, pak KW Berg trophy.

Nikdy bych nesedl do auta bez ramu na zavody dovrchu, a pro rally je to uplne nemyslitelny (daleko hur nactena trat, horsi povrch, bordel na trati atd)

Jak FMS tak KWcko zpocatku nevyzadovalo ram u tridy N ( pozdeji S ) coz bylo to kde jsme jezdili. Postupne na to vsichni prijdou ze bez ramu je to cistej hazard s koncetinama. Jen to nekoho stoji hodne zraneni a pripadne i hur.

Videl jsem par crashu aut s ramem, nektery na vlastni oci, kdy auto ve 150 slo do vzduchu a borec z nej odkracel po svych, a videl jsem fotky aut kluku co jezdili jiny sampionaty bez ramu a jak dopadli, koho odvazel vrtulnik v komatu primo z kopce atd. Vim o jednom cloveku kterymu ram zachranil nohy.

ámen
Jel jsem jednu sezonu bez rámu a je to o ničem. Navíc dnes semtamdací rám od někoho kdo to umí vyjde na pár tisícikorun. Sám mám jeden postavenej na míru a spokojenost veliká a i pochvala od tech.komisařů.

Samořejmě že semtamdací rám, není to co rám vařený, ale určitě je to velký krok směrem k bezpečnosti spolu se sítí do okna.
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 17:13   Citovat  

->crxmann
Síť je vůbec kčemu ? proti mouchám asi ne že Úsměv ?
Vrchy bych chtěl taky zkusit OK Ale auto není zdaleka vtakovém stavu jak bych si přál(podvozek,brzdy,rám,pásy). Na kolik tě vyšel v materiálu ten rám ?
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 19:25   Citovat  

coudu napsal:
->crxmann
Síť je vůbec kčemu ? proti mouchám asi ne že Úsměv ?
Vrchy bych chtěl taky zkusit OK Ale auto není zdaleka vtakovém stavu jak bych si přál(podvozek,brzdy,rám,pásy). Na kolik tě vyšel v materiálu ten rám ?

Proto aby ses Ty, nebo Tvoje končetina, nedostal mimo auto při kotrmelcích. Protože při těch odstředivých silách které na Tebe působí může dojít k tomu, že ti vylítne rozbitým oknem ruka ven a můžeš o ní nakrásně přijít.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 21:59   Citovat  

crxmann napsal:
Proto aby ses Ty, nebo Tvoje končetina, nedostal mimo auto při kotrmelcích. Protože při těch odstředivých silách které na Tebe působí může dojít k tomu, že ti vylítne rozbitým oknem ruka ven a můžeš o ní nakrásně přijít.

něco jako síť na ryby.. Mr. Green
   Návrat  
marek.dh je teď offline  marek.dh
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 22:12   Citovat  

Pokud chceš jen tak jezdit s autem bez rámu, tak bych zkusil asi nějaký slalom, není to sice úplně ono, ale je to asi nejbezpečnější, možná ještě nějaký kopec, ale je to dost hazard... základ na autě jsou jinak pořádné gumy, brzdy a podvozek. Ale podle mě, pořád lepší jezdit i ty vrchy bez rámu, než jezdit na krev na okresce...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 22:32   Citovat  

mega1 napsal:
něco jako síť na ryby.. Mr. Green

Decka ja vim ze to nemyslite vazne Úsměv a ze jsou to jen vtipky ale ona to az takova sranda neni.

V roce 2007 kdyz jsem zrovna nejezdil a byl jsem fotit na Suchem Vrchu na republikovych zavodech (tzn zadni amateri), byl jsem svedkem velmi neprijemne nehody.

Historicka Skodovka tehdy vyletela z trate v pomerne velke rychlosti, na relativne rovnem a bezpecnem useku opustil trat rovne do svahu. Tam se ale v jednom z vymolu chytla, a nasledovaly kotrmelce. To by nebyl az takovy problem protoze jezdec mel homologovany ram.

Daleko horsi bylo, ze na zacatku sezony ten rok udelali komisari vyjimku pro historiky - ze nemusi mit bocni sit u ridice.

Dusledkem bylo to, ze jezdec pri jednom ze salt prorazil loktem makrolonovou vypln misto okna, ruka mu vypadla ven diky odstredive sile, a pri jednom z dopadu mu auto na ni padlo.

Asi nemusim vysvetlovat jake to je, kdyz bezite k autu, a vidite krev a slysite krik. Ihned po tomto zavodu se vratila bocni sit jako povinna soucast vybavy kazdeho zavodaku, bez vyjimky.

Smutne na tom je to, ze i v profi zavodech se panove organizatori poucili az z toho, ze jeden ze zavodniku temer prisel o ruku.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 22:36   Citovat  

Pro blizsi predstavu prikladam fotku co jsem tehdy poridil a s respektem vuci jezdci neprikladam posledni ze serie snimku - foceno pro tudy odkaz - zakaz sireni fotek mimo toto forum, muj copyright.
   Návrat  
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 17:52   Citovat  

Souhlasím.
Hlavně bezpečnost a mít to v hlavě srovnaný...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 20:06   Citovat  

já vím, Darku, to byl vtip, vím dobře na co a PROČ to tam je Mrk
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 20:49   Citovat  

Pokud si to "závodění" chcete jen zkusit, nejlevnější varianta je asi toto: tudy odkaz
Jede se např. v sobotu 17.12. na Czech Ringu v Hradci
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Amatérský rallycross na vysočině
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina