Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Olomoucký kraj - měření "folií"
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 16:02   Citovat  

Tak už to začíná...

Policisté v Olomouckém kraji začnou měřit světelnou propustnost autoskel

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje zakoupilo měřiče propustnosti světla a odrazivosti povrchu - přidělí je dopravním inspektorátům. Policisté budou měřit propustnost čelních a předních bočních skel aut. Pokud upravený vůz nesplňuje technické podmínky pro provoz, čeká řidiče pokuta.

Krajské ředitelství PČR Olomouc zakoupilo ze svého rozpočtu sedm přístrojů, které budou postoupeny na jednotlivé dopravní inspektoráty. Jeden získá i oddělení dálniční policie.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:43   Citovat  

Byla to jenom otazka casu, stejne jako u dalsich podobnych divocin.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:49   Citovat  

Toz co uz, ja mam sice svetlejsi ve predu ale stejne by neprosly.
Sazím na to ze nekapnu na pedanta.
Kdyz ano sundam nebo zaplatim pokutu, ale pak si je tam dám znova. kouř
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 19:42   Citovat  

nechte se někdo z olomoucka zastavit se seriovým autem a ať vám to změří Velmi šťastný pořád jsem nikde nenašel a ani mi nikdo nemohl přesně říci kolik mají auta z výroby zatmavení HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 19:58   Citovat  

gear napsal:
nechte se někdo z olomoucka zastavit se seriovým autem a ať vám to změří Velmi šťastný pořád jsem nikde nenašel a ani mi nikdo nemohl přesně říci kolik mají auta z výroby zatmavení HaHaaa

Projeď si stránky ministerstva dopravy. Někde tam je k tomu stanovisko, ze kterého vyplývá,že z výroby je max. možné zatmavení.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 20:05   Citovat  

gear napsal:

Všechny úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti zasklení, je možné provádět pouze za dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS a musí podle nich být schváleny. Podle těchto technických předpisů nesmí být celková propustnost světla čelního skla nižší než 75 % a celková propustnost světla předních bočních skel nižší než 70 %.
Přesné znění směrnice 92/22/EHS tady.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 20:11   Citovat  

Jde o to, že nejsvětlejší fólie mají propustnost (myslím) 78% to by bylo OK., ale jen na naprosto čirá skla, která nevím jak jiné značky, ale Honda na žádném autě nemá. A když se sečte orig. tónování skel které je myslím 10-15% tzn. propustnost 85-90% tak už to dohromady i s nejsvětlejší fólií do zákonné normy nevychází. KO
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 20:31   Citovat  

Podle mě je to zbytečně přísné. Pokud dám na origo tonování tu nejsvětlejší folii tak je krásně vidět dovnitř i ven. Já mám vzadu propustnost 20% a vpředu 35% a nemám problém ani po tmě jezdit i couvat. Jde ovšem o zvyk. Vidět jsem taky.
Jinak je taky rozdíl mezi značkovýma foliema a foliema od benzínek za kilo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 20:45   Citovat  

Není to výmysl české poslanecké sněmovny, v podstatě nám to nařídila EU, pokud si přečteš ten dokument na který jsem dal odkaz.
Když se ti to zdá přísné, kontaktuj třeba spícího Europoslance za KSČM Miloslava Ransdorfa a chtěj změnu Úsměv
Jde o to, že třeba u nás Policajt přivře oko, na STK se budou koukat jinam, ale vytáhneš paty za hranice a svlíknou tě i z trenek Úsměv
Přísné - nepřísné : Zákon hovoří jasně. Žádný neschválený díl nemá na autě co dělat. Propustnost skel je daná.
Dodržujte zákony, pokud to chcete i po druhých a bude klid Úsměv
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 20:54   Citovat  

ExEricss napsal:
Není to výmysl české poslanecké sněmovny, v podstatě nám to nařídila EU, pokud si přečteš ten dokument na který jsem dal odkaz.
Když se ti to zdá přísné, kontaktuj třeba spícího Europoslance za KSČM Miloslava Ransdorfa a chtěj změnu Úsměv
Jde o to, že třeba u nás Policajt přivře oko, na STK se budou koukat jinam, ale vytáhneš paty za hranice a svlíknou tě i z trenek Úsměv
Přísné - nepřísné : Zákon hovoří jasně. Žádný neschválený díl nemá na autě co dělat. Propustnost skel je daná.

Pokud to nařídila EU tak to je bez komentáře. Když vím jeké pitominy dokážou nařídit a zakázat. Jako to nafukování pouťových balonků dětem mladším snad 12ti let z důvodu že by je mohly spolknout a další a další pitominy. Připadá mi že dnes z lidí dělají uplné pitomce a vše se zakazuje a nic se nesmí. A ted nemluvim o sklech v autě
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 1:06  Naposledy upravil Ajsik dne 9.12.2011 , 0:59, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 8:21   Citovat  

zajímalo by mě jaké světlo měří. jestli jen světlo(viditelné světlo nikde neuvádějí) tak musí měřit jak viditelné tak infračervené a ultrafialové.Fyzika je neúprosná
   Návrat  
Jirka79 je teď offline  Jirka79
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 9:02   Citovat  

No tak to mě neříkejte, že jste si na buzeraci řidičů ještě nezvykli Úsměv. Vždyť je to přece tak snadné dát pokutu za parkování nebo změřit ráno po cestě do práce Úsměv. A fólie ? Vizuálně rozeznam, plác pokuta a tenhle měsíc je splněno. To , že vám ukradnou přes noc auto. Pane, pokud není pojištěné, tak máte smůlu, atd. Je mi tady že všeho na bliti.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 9:48   Citovat  

ExEricss napsal:

jak po nas mohou poslanci chtit dodrzovat zakony kdyz je sami nedodrzuji a rozkradaj co muzou?
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 9:58   Citovat  

PAKO napsal:
zajímalo by mě jaké světlo měří. jestli jen světlo(viditelné světlo nikde neuvádějí) tak musí měřit jak viditelné tak infračervené a ultrafialové.Fyzika je neúprosná

hehe, je vidět že zákon nepsal žádnej fyzik ani matematik, nicméně myslim že zrovna zákony je duležité psát absolutně exaktně....

Onu vyhlášku co tu někdo zveřejnil jsem celou nečetl .... ale je tam napsáno při jaké teplotě se měření provádí? jakou má měřící přístroj toleranci, kdy byl naposled kalibrován atd atd.. ?Úsměv

myslim že je to jeden z mnoha faktorů na kterých by se případě .... kontrol dalo diskutovat Úsměv...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 11:15   Citovat  

Kmóďa napsal:
Pokud to nařídila EU tak to je bez komentáře. Když vím jeké pitominy dokážou nařídit a zakázat. Jako to nafukování pouťových balonků dětem mladším snad 12ti let z důvodu že by je mohly spolknout a další a další pitominy. Připadá mi že dnes z lidí dělají uplné pitomce a vše se zakazuje a nic se nesmí. A ted nemluvim o sklech v autě

a bude hůř, dopadneme jako negramoti v americe, kdy budem jeden druhého žalovat za to, že na nás špatně podíval ... Velmi šťastný
kéž by ta podělaná EU padla ...

jinak k těm sklům: průšvih můžeš udělat i se čirýma, takže bych to nechal na každým ať si tam nalepí co chce, ale uděláš prů**r tak si to taky odneseš ...
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 12:26   Citovat  

Petura napsal:
a bude hůř, dopadneme jako negramoti v americe, kdy budem jeden druhého žalovat za to, že na nás špatně podíval ... Velmi šťastný
kéž by ta podělaná EU padla ...

jinak k těm sklům: průšvih můžeš udělat i se čirýma, takže bych to nechal na každým ať si tam nalepí co chce, ale uděláš prů**r tak si to taky odneseš ...

modli se, aby nepadla, pak by sis taky mohl na skla nalepit co chtěl, když nebudeš za co lejt do nádrže ...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 14:57   Citovat  

665+1 napsal:
modli se, aby nepadla, pak by sis taky mohl na skla nalepit co chtěl, když nebudeš za co lejt do nádrže ...

to nebudu mít za chvilku i celou unií Velmi šťastný
   Návrat  
H_ironman je teď offline  H_ironman
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 15:10   Citovat  

Rom. napsal:
Jde o to, že nejsvětlejší fólie mají propustnost (myslím) 78% to by bylo OK., ale jen na naprosto čirá skla, která nevím jak jiné značky, ale Honda na žádném autě nemá. A když se sečte orig. tónování skel které je myslím 10-15% tzn. propustnost 85-90% tak už to dohromady i s nejsvětlejší fólií do zákonné normy nevychází. KO

... je to dobrý je vidět Rome,že o tom něco víš,když už,tak bych spíš šel po firmách,co ti to tam nalepí i s ATESTEM a ještě k tomu dají osvědčení.Tohle si řádně proškolená firma s daným certifikátem nemůže dovolit,normálně bych odebíral licence.Bavím se tedy o předních bočních oknech.Ale stejně je to samý kdyby,kdyby.... KO
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 18:47   Citovat  

H_ironman napsal:
... je to dobrý je vidět Rome,že o tom něco víš,když už,tak bych spíš šel po firmách,co ti to tam nalepí i s ATESTEM a ještě k tomu dají osvědčení.Tohle si řádně proškolená firma s daným certifikátem nemůže dovolit,normálně bych odebíral licence.Bavím se tedy o předních bočních oknech.Ale stejně je to samý kdyby,kdyby.... KO

Obecne se uvadi ze vsechna zatmavena predni okna se bud rovnaji nebo velmi tesne blizi povolenemu limitu zatmaveni. Ze ti na jakoukoli folii da jakakoli firma atest je jina vec, ale s tvym volanim po odebirani licenci bys musel pozavirat napr. vetsinu STK kdyz nechaji projit to co v CR jezdi po silnicich. Ze ti nekdo da atest je jedna vec, ze zakon zni jinak a ty ho (pres nepravem vydany atest) ev. porusis uz je tvoje smula.
Uz jsem to tu psal- jsem sice vsema deseti pro prisnou kontrolu toho co na auto nepatri, ale kdyz se rekne A, musi se rict i B. Soucasne s tim by mel vzniknout jako vsude jinde ve "stare" EU system moznosti legalni homologace doplnku nebo uprav na aute. Samozrejme to cloveka bude stat slusny obnos, ale aspon to zaruci ze pujde o upravu a montaz podle nejakych norem a ne o zadny nebezpecny samodomo bastl. Kdo nadava na EU a jeji normy je dost vedle, kdyz nevidi i tuhle druhou stranku veci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 20:36   Citovat  

Newer napsal:
jak po nas mohou poslanci chtit dodrzovat zakony kdyz je sami nedodrzuji a rozkradaj co muzou?

No to je argument jak noha... Takže když ne poslanci, tak si každej může dělat co chce? Mrk
   Návrat  
H_ironman je teď offline  H_ironman
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 21:34   Citovat  

Bully napsal:
Obecne se uvadi ze vsechna zatmavena predni okna se bud rovnaji nebo velmi tesne blizi povolenemu limitu zatmaveni. Ze ti na jakoukoli folii da jakakoli firma atest je jina vec, ale s tvym volanim po odebirani licenci bys musel pozavirat napr. vetsinu STK kdyz nechaji projit to co v CR jezdi po silnicich. Ze ti nekdo da atest je jedna vec, ze zakon zni jinak a ty ho (pres nepravem vydany atest) ev. porusis uz je tvoje smula.
Uz jsem to tu psal- jsem sice vsema deseti pro prisnou kontrolu toho co na auto nepatri, ale kdyz se rekne A, musi se rict i B. Soucasne s tim by mel vzniknout jako vsude jinde ve "stare" EU system moznosti legalni homologace doplnku nebo uprav na aute. Samozrejme to cloveka bude stat slusny obnos, ale aspon to zaruci ze pujde o upravu a montaz podle nejakych norem a ne o zadny nebezpecny samodomo bastl. Kdo nadava na EU a jeji normy je dost vedle, kdyz nevidi i tuhle druhou stranku veci.

....v pohodě,souhlasím s tebou,jen jsem narážel na to,kde to už vzniká.Když někoho zastaví hlídka s černýma foliema jako bota na předních oknech a má tam Atest a on se tim samozřejmě ještě ohání,tak bych šel po tom,kde mu to nalepily.Jenže v dnešní době jsou na prvním místě hlavně peníze....jako všude,stejně se to pak svede na politiku Velmi šťastný
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 13:41   Citovat  

PRiklad: jedu si autem, zastavi me policie, zmeri mi okna, jsou prilis tmava, nasleduje pokuta, ja ji odmitnu, jelikoz si stojim za tim, ze jsem si okna nechaval delat podle predpisu a jsou homologovana. Co se deje pak? Muzu odmitnout? Podle pristroje okna jsou nevyhovujici, ja stim nesouhlasim... Odmitam zaplatit pokutu. Jak se to resi dal???
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 13:45   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
PRiklad: jedu si autem, zastavi me policie, zmeri mi okna, jsou prilis tmava, nasleduje pokuta, ja ji odmitnu, jelikoz si stojim za tim, ze jsem si okna nechaval delat podle predpisu a jsou homologovana. Co se deje pak? Muzu odmitnout? Podle pristroje okna jsou nevyhovujici, ja stim nesouhlasim... Odmitam zaplatit pokutu. Jak se to resi dal???

Vyšší pokutou ve správním řízení a náklady řízení.. Velmi šťastný
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 14:02   Citovat  

A kdyz na to spravni rizeni prijedu bez folii?
Nebo oni si to nejak dokumentují?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 14:10   Citovat  

Aqwertzz napsal:
A kdyz na to spravni rizeni prijedu bez folii?
Nebo oni si to nejak dokumentují?

Něčím tu pokutu podloženou mít musí... Alkohol tester,který používají taky vytiskne papírek asi 2,5x7cm s datem,časem a výsledkem měření...
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 14:46   Citovat  

Proc zakladate novy topic o mereni folii když už to tu jednou je?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 14:48   Citovat  

tudy odkaz

ty sankce jsou PSYCHO!!!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 14:51   Citovat  

optimas napsal:
Proc zakladate novy topic o mereni folii když už to tu jednou je?

Zkus hádat. Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 15:13   Citovat  

Kde zjistím, jakou mám opravdu propustnost folií? Tam kde dělají okna, to nemají(možná někde jo)...pak jedině ty benga...?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Olomoucký kraj - měření "folií"
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina