Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C6G anglán, prosím o rady do začátku
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
yarina je teď offline  yarina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 13:29   Citovat  

Tak jsem si konečně udělal radost a pořídil první Honda . Je to anglán s 1.4i - 55kW, rok 2000. A protože jsem tu nový, mám pár dotazů, konkrétně jaký olej, jestli je možno udělat onu známou úpravu zvýšení výkonu 55 -> 66 kW vyndáním omezovače sání vzduchu, kde sehnat chybějící plato na kufr bez děr (nejbližší vrakárna) a doporučení nějakého dobrého servisu. Případně na co dávat pozor, atd. Bydlím kousek od Rokycan. Četl jsem tu už nějaké články co a jak, ale raději bych to měl všechno v kostce. Je tu určitě spoustu zkušených řidíčů/mechaniků, tak doufám, že se někdo podělí o pár informací a poradí. Díky H+
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 13:34   Citovat  

Zdravím, plato kufru bys mohl sehnat od někoho zde, kdo prodává anglána na díly (je jich víc, Optimas, ted mi vypadnul ten druhy nick, Hondamens má možna ještě díly z UK VTi). Odstranění restriktoru se řešilo v článku.

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 13:42   Citovat  

Ten článek jsem četl, ale nejsem si jistý jestli to půjde u toho mého motoru udělat. Mám v TP psaný typ motoru D14Z3 a v článku bylo psáno o D14A3. Nějak mi není jasné, jakou to jedno písmeno má fci. Možná země výroby motoru? Nevíš?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 13:54   Citovat  

Welcome! Úsměv

Olej dej nějaký 10W-40 (značka je celkem jedno). Servis v okolí Rokycan Ti taky někdo poradí. Úsměv to vyndání podle mě půjde. Honda má občas určitý typ motoru spojen s určitou kastlí = pochybuju,že by jsi D14Z3 našel ve 3D. Mrk Těch 55kW bylo kvůli Německu,kde se platí pojistka podle výkonu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 14:07   Citovat  

Ok, díky Úsměv ještě mi ale napadl jeden dotaz. Nemám tam přední mlhovky, je jejich doinstalace náročná? Nechci se v tom vrtat a něco tam hned zkonit HaHaaa Případně je tu o tom nějaký topic? Díky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 14:31   Citovat  

Někdo si je tu dělal,ale jestli je o tom přímo topic... to mi hlava nebere Něco je tady: tudy odkaz ,ale to je na Civic 99 3D.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 15:12   Citovat  

D14Z3? Z3 by mělo označovat kombinaci hlavy a sání. Jinak uškrcení na tomhle motoru bude určitě fungovat úplně stejně, jako když se odškrcuje D14A3->D14A4 nebo A7 na A8.
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 15:29   Citovat  

Mel jsem cca pred rokem a pul D14Z2 3D, byl to poface model ( rv. 2000 ) a ten motor byl v podstate to samy co D14A4, ale mel par vylepseni ( jediny na co si ted vzpomenu, ze to melo 4dratovou lambdu misto 1dratu )

Hod potom fotky a vítej v klubu je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 15:31   Citovat  

spyda napsal:
Mel jsem cca pred rokem a pul D14Z2 3D, byl to poface model ( rv. 2000 ) a ten motor byl v podstate to samy co D14A4, ale mel par vylepseni ( jediny na co si ted vzpomenu, ze to melo 4dratovou lambdu misto 1dratu )

Hod potom fotky a vítej v klubu je to dobrý

Další věci bys možná zjistil rozborem motoru (např. D16A6 a D16Z2 měly mimo rozdílu v 1kW,který je zřejmě způsoben rozdílnou váhou řemenice, např. jiné materiály šál nebo něčeho takového.. Se stydím ).
   Návrat  
EjdyR je teď offline  EjdyR
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 16:42   Citovat  

to plato mam.. s dirama Se stydím takze sry offtopic ale to jen kdyby sis nahodou rozmyslel, dam ti ho samozrejme gratis:D + mam jeste nekolik zatonovanych oken z byvaleho vraku..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 14:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Někdo si je tu dělal,ale jestli je o tom přímo topic...

Omrknu to a až bude čas, zkusím se povrtat i v autě. Napadly mi ještě tam zkusit dát z Accorda, jestli by se vešly, ale to by se muselo zkusit a po ruce je nemám. To je stejně zatím jen takový plán do budoucna.
EjdyR napsal:
to plato mam.. s dirama Se stydím takze sry offtopic ale to jen kdyby sis nahodou rozmyslel, dam ti ho samozrejme gratis:D + mam jeste nekolik zatonovanych oken z byvaleho vraku..

Zkusím se podívat po nějakém v origo stavu, kdyžtak se ozvu, každopádně díky za nabídku i za vše co mi sem píšete pánové Je to tam. přátele
P.S.: fotky dodám Honda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 20:52   Citovat  

V origo stavu jsou mlhovky vetsinou na vyhozeni. Spyda koupil mlhovky od nekoho tady na foru, ktere meli jit puvodne na legenda, jsou stejne jako u englana, bohuzel nevim na ktereho legenda to je, ale je to stejny dil.
   Návrat  
Taurusek je teď offline  Taurusek
PříspěvekZaslal: 12.12.2011 , 23:07   Citovat  

Zdravím,

uvažuju o nákupu Civica r.v. 1996-1997. Chtěl bych Vás poprosit o radu na co si mám dávat při nákupu pozor.

Jak moc žhavá je koroze zadních blatníků? Případně jsou v Moravskoslezské kraji vhodní servisáci?

Díky moc, za pomoc. Mrk
   Návrat  
Madro je teď offline  Madro
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 9:13   Citovat  

Zdar,

já ho mám, rok 1999. Napíšu jaké má neduhy konkrétně moje auto, tak si to zkontroluj potom před koupením Úsměv

- měnil jsem celý výfuk protože byl prorezlý jak vix.
- měnil jsem tlumiče a pružiny (nedoporučuju snižovat víc než 25mm. Já mam -35 a teď nenajedu ani do garáže, tak sem ji musel pustit ... ale vypadá to krutě Cool )
- pravý zadní blatník chytá trochu rez. (ostatní blatníky jsou super,takže mám podezření že to rezne ptž bylo ťuklé)
- silentbloky náprav jsou docela hyn. Nové tam mám i čepy řízení.
- zkontroluj si ostřikovače. Já asi budu muset vyměnit motorek, stříká to trochu chcíple Úsměv
- klima málo chladí

Radši ještě napíšu, že to jsou vady na mém autě, jiný anglán to může mít všechno OK, ale rozhodně bych to zkontroloval. Jsou to i věci na které jsem se já nepodíval a teď mě to mrzí.

Jinak prý odchází kliky. Ani se nedivím protože jsou to plasťáky. Ložiska jsou údajně celkem drahé. Některé díly je celkem problém sehnat, nebo vůbec zjistit které tam patří. Ale pomocí vinka v honda servisu zjistíš číslo dílu a google najde zbytek Úsměv

Na konec musím říct že jsem spokojený a neměnil bych OK Honda

snad to pomůže Úsměv
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 13:42   Citovat  

Vnější kliky praskají ani ne tak vadou materiálu nebo konstrukční vadou, ale nedostatečnou údržbou.
Veškeré pohyblivé části té kliky je potřeba mazat, abych klika chodila lehce.
Když ta klika jde ztuha, tak se při jejím otevírání přenáší velká část síly do jejího uchycení a po nějaké době se ta klika prostě vytrhne. Je to vidět na okolním plastu kliky, že má snahu jít ven z karoserie.
Takže pořádně mazat, aby klika chodila lehounce.
Já na to s úspěchem používám vazelínu ve spreji.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 17:07   Citovat  

Kliky je bolest vsech englanu, problem je ze tesneni kolem vlozky se zavitem co je v klice ma omezenou zivotnost. Protoze je normalni, ze voda kolem okna projede skrz az dolu do dvere a vytece ven, tak ta vlozka pak ma tendenci reznout a rozthnout plastove pouzdro. Koupil jsem od Rom.ana v DE origo kliky na predek za 1200,- obe.

Mam zkusenost, ze reznou klasicky zadni lemy a pak prahy a vepredu u podbehu, protoze se tam chyta hlina a pokud to clovek necisti, tak ma ten prah permanentne ve vlku, ktere se drzi v hline (notabene kdyz je smes slana). Bohuzel je to videt az kdyz se sunda kryci prahova lista. Jinak je to vse schovane pod plasty...

Verze se stresnim oknem maji problem s rozlepujicim se stresnim tapecem, me to zaclo vzadu, kde ma pasazer hlavu v prolisu tapecu, tezko se to zpravuje, proste zdegraduje cca mm vrstva molitanu mezi podkladem tapecu a tou latkou.

Velmi castou zavadou je jeste nefunkcni poloha 1 ventilatoru vetraku, lze levne opravit samodomo (cca do 100,-) nebo za cca 500,- novym dilem. Taky udela dela dost vymnena pyloveho filtru za smesnou strokorunu.

Jinak podvozek ma casto utrzene hlavni silenty zadnich ramen, pokud je nikdo nemnenil, muzes si jen domyslet celkovy stav podvozku.

Ostatni veci jsou spotrebni a silne zalezi na stavu konkretniho vozu, tim myslim tlumice, brzdy, tahla rizeni, plynove vzpery kufru, klimujici klima.
   Návrat  
tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 20:43   Citovat  

Anglana mam '00, max spokojnost. Velmi prakticke a priestorne auto, co napr. jpn verzii, ci Accordu chyba. 1,5 VTEC jazdi v zime pri dost razantnej jazde za 7 litrov. Naozaj by som nemenil.
Zavady: Mechanizmus el. stahovacky okien, stropny tapacir, zvody pri verzii so zvyslim katom, vonkajsie klucky.
Korozia lemov: Treba kupit novsi rok vyroby, 99 a 00 uz nemaju taky problem, ale treba obcas poriadne vystriekat, ak tam zostane blato, je pruser.

Jednoznacna rada: nekupovat 96-97, ale po 8/98, najlepsie 1.5 VTEC. Keby ale kupis starsi, tak mam vrak na diely tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 20:54   Citovat  

Jo, to je fakt, ze verze 1.5 E-VTEC ma sice extremne privetivou spotrebu (dle nekterych mistnich i 5.5l/100 dalka), ale problemem jsou praskajici svody u tehle konkretni motorizace (jen ta 1.5 ma kat nahore hned u sahary). Problemem je mensi vyber, protoze obecne se tehle motorizaci prodalo podstatne mene nez 1.4rek.

Ja se teda muzu pochlubit se seriovou konfiguraci 1.4iS a zimakama ted za posledni dve nadrze 6.25 l/100km (samozrejme se snazim hodne setrit pri kazdodenim jezdeni). Jezdim kazdodenne Liberec/Jablonec o vikendu mesto.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 21:29   Citovat  

Když už se řeší ta spotřeba, tak s 1,6 sohc vtec 125hp jezdím za 9 litrů na sto. Občas tomu šlápnu ale jinak jezdím slušně.
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 21:36   Citovat  

Madro napsal:
Když už se řeší ta spotřeba, tak s 1,6 sohc vtec 125hp jezdím za 9 litrů na sto. Občas tomu šlápnu ale jinak jezdím slušně.
to máš ňak hodně to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 21:56   Citovat  

Mám. Nevím co bych měl prohlídnout nebo vyměnit aby se to uklidnilo...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 22:03   Citovat  

Madro napsal:
Mám. Nevím co bych měl prohlídnout nebo vyměnit aby se to uklidnilo...
jestli máš dobře nastavenej předstih tak bych potom zkusil lambda sondu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 22:43   Citovat  

ta je drahá tu rači nee Je to tam. Jak poznám ten předstih a jak vlastně správnou fungci lambdy?

Můžu ti kdyžtak napst SZ ať to tady nesviníme?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2011 , 22:46   Citovat  

Madro napsal:
ta je drahá tu rači nee Je to tam. Jak poznám ten předstih a jak vlastně správnou fungci lambdy?

tak si od někoho puč lambdu a uvidíš OK třeba to bude ok
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 1:37   Citovat  

Ještě bych upřesnil to bolavé místo (spodky předních blatníků za kolem), které často reznou.
To je opět způsobené nedostatečnou údržbou.
Jak bylo psáno výše, v tom místě se schromažďuje bordel v podobě blátíčka, které krásně drží vlhkost a koroze má ideální podmínky.
Přitom stačí čas od času otevřít přední dveře a to kritické místo vystříkat proudem vody. Po otevření dveří je tam poměrně dobrý přístup.
To samé platí o zadních lemech.
Je důležité (zvláště v zimě) pravidelně odstraňovat bordel ze zadníh podběhů. Problematické místo je ta gumová lemovka na zadním lemu. Pod ní se dostává voda a pak to pod ní rezne.
Takže doporučuju tu lemovku odstranit, lemy utěsnit karosářským tmelem a natřít několika vrstvami Alyktonu. Pak ještě zevnitř podběhy vystříkat voskem na dutiny a zadní lemy nemají šanci reznout.
Ten vosk v dutinách je velmi důležitý. Důkazem toho je verze kombi (aerodeck), která má zadní lemy zevnitř vyvoskované z výroby a proto kombíkům zadní lemy nereznou.
   Návrat  
Taurusek je teď offline  Taurusek
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 1:53   Citovat  

Pánové děkuji za tolik reakcí, příjemné překvapení OK. Pokud to shrnu:

přední blatníky a zadní lemy
    kliky
    u střešních oken tapec
    1. poloha ventilátoru
    silent bloky zadních ramen
    ostřikovače a klima (asi věc roků)

Napadá Vás ještě něco? děkuji za ochotu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 2:03   Citovat  

Jo, ještě bych se zaměřil na servořízení. Kouknul bych jaká je hladina oleje v zásobní nádrže (jestli je mezi MIN a MAX) a potom bych se mrknul zespodu na převodku řízení, jestli není mastná.
Netěsné řízení je totiž docela velký problém - nedají se vyměnit pouze gufera, ale musí se měnit celé řízení.

Pak taky klasika homokynetické klouby. Dát plný rejd, jet pomalu a poslouchat jestli se neozývá cvakaní.

Další věc, kterou bych prověřil, je stav převodovky. Vyzkoušel bych při rychlém řazení při vysokých otáčkáh, zda neškrtají synchrony.
   Návrat  
tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 13:09   Citovat  

No ten tapec je problem aj u verzii bez sibru. Rovnako Acco 5g z anglickej vyroby. U Civica sa odlepuje aj potah na dverovych tapaciroch, treba pozret okraje latkovej casti. Toto je udajne choroba anglickych Hond. Neviem, ci to zalezi od sposobu garazovania, vlhkosti, mrazu, tepla, alebo coho, ale po cca 10-12 rokoch sa to zacalo prejavovat u velkej casti anglanov. Niekde menej (na '00 sa mi odlepuju iba velmi male plochy v kutoch), niekde viac ('95 vrak ma komplet odtrhnuty strop a okraje na dverovych tapaciroch). Na homo-klby pozor, pri starsich rocnikoch sa neda menit klb, ale cela poloos, co nieje lacne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 18:22   Citovat  

Madro napsal:

Ještě k té mojí spotřebě. Tomuto typu motoru co mám prý umí prasknout svody. Může to taky dělat vysokou spotřebu ?
d16w4
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 20:05   Citovat  

Taurusek napsal:
Pánové děkuji za tolik reakcí, příjemné překvapení OK. Pokud to shrnu:

přední blatníky a zadní lemy
    kliky
    u střešních oken tapec
    1. poloha ventilátoru
    silent bloky zadních ramen
    ostřikovače a klima (asi věc roků)

Napadá Vás ještě něco? děkuji za ochotu.

Zaměř se ještě na řízení, já měl problém s čepem u levého kola...jinak z uvedených problémů jsem měl na autě taky načatej silentblok na zadní nápravě, odlepenej tapec ze střechy (neřešil jsem), ostřikovače spíš čůrající než stříkající a chybělo plato kufru, ale to je sehnatelné. Pokud váháš nad motorizací, přidám názor na 1,4ku. Dělaly se ve dvou verzích - 55 a 66kW, já jezdím tou slabší a na běžné cesty to, alespoň mně, stačí. Dá se ale celkem snadno upravit na silnější variantu, viz. tento článek, což čeká i toho mého mazla. Při akceleraci to není úplný lenoch, díky vhodnému zpřevodování. Není to ale ani trhač asfaltu, přece jen těch oslíků pod kapotou je málo. Kdyby Tě ještě něco zajímalo, klidně mi napiš SZ.

Madro: lízátko na předku Tvé 1,6ky je přidané nebo to je jiný nárazník než mám já? Co se týká těch svodů, prasklina si myslím spotřebu zvyšovat bude, ale kdyby byla nějaká větší, tak to poznáš i podle zvuku, ne? Spíš bych to viděl na problém s tou lambdou a nebo taky úplně něčím jiným.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
C6G anglán, prosím o rady do začátku
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina